PIANO SUCCESS POST #5 – ЯК ПРОГРЕСУВАТИ ТА НЕ СТОЯТИ НА МІСЦІ

| 8 | Розділ: Новини | 31 січня 2013 21:18

МІЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ http://www.olexandrignatov.com
ЗАПИСАТИСЬ ДО МЕНЕ НА НАВЧАННЯ - http://vk.com/privatekeyboard




Всім привіт!

Сьогодні хочу поділитись з Вами одним з найважливіших принципів, без якого прогресування у БУДЬ ЧОМУ, в тому числі і в грі на інструменті не можливе.

Усім подобається грати на музичному інструменті, і це факт. Якщо Тобі не подобається - Ти просто не вмієш цього робити і варіанти у Тебе два : краще навчись це робити і Тобі почне подобатись, або не кажи що Тобі не подобається, бо Ти просто цього не вмієш. Це як говорити що Тобі не подобається кататись на велосипеді, навіть не навчившись кататись :)

І тут постає питання - коли людина вирішує зайнятись грою на інструменті, вона, звісно хоче бачити результат. Припустимо, що вона свідомо знає, аби добитись успіху на інструменті потрібна важка праця та велика кількість якісних зусиль, і людина, як це не дивно - хоче бачити результат цих зусиль якомога швидше. Якщо Ти важко працюєш але не бачиш результату, досить складно працювати ще важче, погодьтесь. Але потрібно усвідомлювати, що навчання - це річ довготривала, якщо звісно Ти не хочеш вивчити "Бумер" однією рукою і заявляти що Ти навчився грати на фортепіано.

Як швидко Ти досягнеш успіху залежить лише від Тебе та того ЯК Ти проводиш свої самостійні заняття. Фокус у тому, що аби досягти успіху, тут прийдеться робити те, чого робити не дуже хочеш: а саме грати те, чого ти НЕ ЗНАЄШ! По мірі того, як людина прогресує, у неї з"являються речі які вона ЗНАЄ, і які вона хоче грати, бо це вже не складно і вона отримує від цього певне задоволення. Але таким чином людина і попадає в свого роду петлю, в якій обривається доступ до поступлення нової інформації і безкінечно ганяється по колу стара і вже вивчена інформація, з якою працювати КОМФОРТНО. Результат - людина перестає черпати нові знання та "вариться у власному соку", до пори до часу. Потім їй це набридає і вона або починає вчити щось нове далі (втративши багато часу), або закидає своє навчання, так нічого толком і не навчившись, звинувачуючи обставини, викладача, інших людей, час, відсутність коштів для вкладення в себе, навчання у вузі, свою собаку, і кого завгодно. Це - вірний шлях В НІКУДИ.

А тепер я скажу, яким шляхом потрібно іти та як себе налаштувати, щоб гарантовано досягти результатів: шлях успіху це шлях воїна, кожного дня Ти повинен завоювувати новий шматочок інформації, отримувати нові знання та нові території, тим самим вдосконалюючи себе, свої вміння і знання, так і свої моральні якості - самодисципліну, відданість своїй цілі, навики роботи на результат. Якщо Ти за день не дізнався хоч краплини нової інформації - вивчив нову ноту, новий акорд, нову цікаву структуру або не розівчив нову пісню - таке заняття не можна рахувати надзвичайно ефективним. Підкорюючи гори, необхідно брати одну висоту за раз, докладаючи всіх необхідних зусиль, не потрібно намагатись охопити одразу усе. А за нею другу, третю і т.д., зупиняючись лише на мить, щоб подивитись на підкорені висоти та одразу переходити до нових звершень, не гаючи часу. Час вчитись, а не спочивати на сумнівних лаврах!

Отже, даю прості принпипи та прийоми, які допожуть у прогресуванні:

1) Вчити кожен день щось нове (нехай це навіть буде чимось невеликим і незначним)
2) Працювати над тим, чого НЕ знаєш, а не над тим що знаєш. Те, що знаєш - вдосконалювати.
3) Брати одну висоту за раз та відпрацьовувати її в повільному темпі, не гнатись за швидкістю (принаймі на початках :) - результат себе виправдає.
4) Мати терпіння. Результати отримує той, хто багато займається не розраховуючи одразу побачити результат. Стань фанатом своєї справи, ентузіастом, дізнавайся все що можеш про свій інструмент та задавай правильні питання. Результат проявиться сам.

На цьому все. Сподіваюсь комусь із Вас ці поради стануть у нагоді та пришвидшать прогрес!

Успіхів,
Олександр

p.s. бонус - свіжий відеоімпровіз на Kurzweil MP-10. :)
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

Scorn | 31.01.13 22:08:36 | #

Головне щоб як на гору вилізеш не побачив що тобі того не треба було і ти мучився хз нашо, а виявилось що гора лиса і вся суть була в тому що тобі мав подобатись сам підйом
Но вже пізно лізти на другу гору

P@R+!Z@N | 01.02.13 00:13:18 | #

а голова для чого?

mezkerei | 01.02.13 02:09:36 | #

канєшна успіхів, і побільше учнів, но текст деколи попахує типу "проснись і скажи собі я можу!"))
а так всім початківцям (і не дуже) раджу до цьої людини звертатись

Ivanhoe | 01.02.13 12:26:23 | #

Хорошо написано. Надеюсь, ты сможешь достучаться до "звезд" наших репетиционных баз.

Greys | 01.02.13 19:53:24 | #

а де піано пост №4 ?

Key | 01.02.13 19:56:20 | #

Hippie | 01.02.13 22:33:37 | #

вот нахуя ти курцвеливпарюєш?