інтерв'ю з донеччанином, який фінансував українські рокфестивалі

| 74 | Розділ: Інше | 14 листопада 2012 8:18

Донеччанин Владислав Кириченко став мільйонером у Москві. Чотири роки тому повернувся в Україну.

Народився я в місті Горлівка на Донеччині. Три роки жив з дідом-бабою, потім батьки забрали у Донецьк. Там тоді вже не говорили українською. Українська на Донбасі зникла після війни. Мої баби ще не розмовляли російською. Я по мамі в п'ятому поколінні донецький. Справжній донецький. І говорю так, як говорили баба, прабаба і прадід. Українською.

[…]
В 16 років поїхав у Москву, бо хотів бути космічним біологом, наукою займатися. А київський університет випускав тільки вчителів біології і хімії.
Заснував фірму Helicon - геноміка, генетика, біохімія, діагностика. Починаючи, частину комплектухи для лабораторій робив в Україні. Але тут це здохло набагато раніше. В Росії теж майже ніхто вже нічого не виробляє. Сировинна економіка і відсутність стратегії розвитку вбиває все, не кажучи вже про повний брак мізків і моралі.
[…]

Найтолковіші мої друзі московські досі мучаться фантомними болями з приводу України. Риболовля чи полювання - після другої чарки завжди виринає українське питання. "Мы вашего Шухевича, конечно, понять можем. Простить - нет".

Чим відрізняється Західна Україна від Східної? Нічим. Ще б одне покоління - і було б те саме, що в нас у Донецьку. Я бачу зараз на Галичині те, що було 40 років тому на Донбасі в етно-мовно-культурній ситуації. Майже всі пруться від шансону й не читають книжок. Для того, щоб позбути їх мови батьків, не вистачило рівно одного покоління.

[…]
Якось зайшов у кімнату доньки. Дивлюся: 200 штук аудіокниг - усі російською. Дружина жартує: "Да вы ж индейцы, у вас даже аудиокниг нет". Тоді я викупив у Києві студію, що спеціалізувалася на запису аудіокниг. І почав робити український продукт.

Три альбоми Сашка Лірника випустили. Побачили: не продається, бо нема мережі дистрибуції українського контенту. Вирішили робити структуру, мережу розповсюдження - свої магазини, чужі магазини, пхатися на радіо. Це - проект, в якому я найбільше обламався в Україні. Недооцінив масштаби проблеми. Рівня деградації. Коли нема ринку, то ймовірність того, що "Наш формат" не буде збитковий - примарна.

За п'ять років видав під 200 аудіокниг. 300 тисяч доларів на цьому втратив.

Навіть якби не було торентів - все одно не пішов би бізнес. Якщо в нас такого хіта як Ліна Костенко продають 70-80 тисяч екземплярів, це - діагноз. У країні, з 50-мільйонним населенням, 1 відсоток - це півмільйона. Можете собі уявити якість популяції?

Мені дзвонять: "Така класна книжка "Холодний Яр", я от скачав, послухав. Чому ще не випускаєте?". Кажу: "Тому що ви скачали на шару, тому й не випускаю". Якби ви заплатити за український продукт 15 - 20 гривень, ми випускали б удвічі більше. Там 19 годин звуку. Дорогуща книжка, в кілька тисяч доларів обійшлася. Як вона може окупитися, коли купили 600 штук?

Неправда, що українці не купують, бо бідні. У мене є знайомі олігархи, які ніколи нічого не купують. Качають тому, що це - принцип. Просто патологічно жадібні.

В постіндустріальному суспільстві почалася економіка знань, але кожен народ обирає своє. Ізраїльтяни 2000 років очікували, коли з'явиться шанс реалізувати свої компетенції. Вони кажуть: "Усе, що в нас цінне - між вухами". Я колись був шокований. Був час, коли Україна становила третину населення імперії. Але, проаналізувавши етнічний склад професорів Московського університету, цілу ніч малював таблиці, графіки - і плакав, що в цього народу було настільки непопулярне навчання. Ми билися з усіма - Польщею, турками, Росією, - а тепер нас 50-мільйонна біомаса без політичної, моральної та інтелектуальної еліти. "Та що там дітям вчитися? Чоловік має мати коні, корову, город. То хай жиди вчаться".

Робимо переклад Генрі Форда. Мені кажуть: "Ти - божевільний, Форда 200 мовами вже переклали!" А я вважаю, що це - світоглядна книжка, яку має кожна людина читати своєю мовою. Те саме з книгою про сингапурського правителя Лі Куан Ю.

У Німеччині видають чотири книжки в рік на людину, в Україні - менше однієї. Коли ви у Франкфуртському аеропорту сидите - бачите, що троє з чотирьох щось читають - книжку чи з айпада. У Польщі - кожен другий.

[…]
Якщо Галичина слухає шансон, то їхні діти забудуть співати українських пісень на весіллі. Співатимуть Ґалкіна. Ситуація набагато гірша, ніж у Росії, бо в них є частина нормального інформаційного потоку. В Україні все просто лайно. Якщо дітей з дитинства годують лайном, то вони ніколи не зможуть споживати нормальну їжу.

Нема жахливого українського націоналізму, який цькує все російське. Навпаки, толерантність у Львові та Франківську до росіян набагато вища, ніж у Донецьку, Одесі та Харкові - до українського. Комплекс старшого брата ми і створили. Бо вважали, що вони мають рацію, коли кажуть, що українці - рагулістичні, сільські, жлобуваті, тупі. Як із цим боротися? Вчитися. Бути розумними, дієвими, компетентними, професійними, конкурентними.

Не бачу великого прошарку людей, яким треба змін. Викладачі продають заліки, ректори - торгують "бюджетом". Податківці, міліціонери, олігархи, пенсіонери - в нас усі на всіх наживаються. Є синергійні суспільства - Японія, США. Україна - типовий приклад суспільства паразитарного.

У нас суцільна імітація - нема армії, нема медицини. Грець уже з наукою, але ж освіти немає! Зате півтора мільйона людей якогось біса отримують із моїх податків, кредитів МВФ стипендію й ліжко на п'ять років, а потім - довідку. А після цього їх не беруть на роботу, бо нічого не вміють.

Нігерія, Афганістан, Папуа Нова Гвінея вже ніколи не будуть в обоймі "золотого мільярда", так і залишаться сировинним придатком. Для мене найболючіше питання - чи ми цю точку неповернення також пройшли?

Україна не здійснилася, бо ми не створили національної еліти. Пристосуванство і життя на хуторі виплекали містечкову свідомість, жлобський індивідуалізм. Американці - індивідуалісти конструктивні, а наш індивідуалізм - це агресивна форма рагулізму.

Не вірю в демократію у здеградованих суспільствах. Демократичним шляхом в Україні нічого доброго не відбудеться. Ніколи. Рагулі за горілку та гречку завжди обиратимуть парламент, в якому більшість становитимуть свинорили. Янукович - те, чого хотіла більшість цього народу.

Якісними харчами Європу ми навряд чи забезпечимо. Я знаю ціну цьому населенню. Ти прокладаєш їм дорогу в селі, привозиш під город машину гравію - воно не вийде з лопатою розрівняти. А потім ще буде кричать, що сусіду вдвічі більше насипали.

В Україні від'ємна селекція дала такі плоди, що деколи стає страшно. Був такий Євген Чикаленко - український меценат. Деколи мені здається, що я - його реінкарнація, на жаль. Він видавав нещасну газету першу українську в Києві. Тягнув її кілька років, скільки грошей ставало, землю свою продавав. А винниченки-грінченки вважали його жлобом, який їм недоплачує за статті.

Людина має бути досконалою. Не в плані користування золотим унітазом. За дві тисячі років людство сформувало набір соціальних вимог та ідеалів. Треба бути розумним, досвідченим, соціально-відповідальним, любити батьківщину, ставити інтерес суспільства вище за особисте. Це в Україні дуже на часі. Коли треба - взяти в руки зброю, коли треба - вийти на демонстрацію, на толоку. Наш "Уніж" - це мекка соціал-перфекціонізму. Ми будуємо мікромодель України, в якій не бридко жити. Одна з місій "Кузні" - мрія мого життя: створити адекватне середовище небайдужих людей.


---------

Довідка:

Владислав КИРИЧЕНКО, 43 роки.
Народився в місті Горлівка Донецької області.
1992-го закінчив біологічний факультет Московського університету імені Михайла Ломоносова, 2005 року - Master of Business Administration Вищої школи економіки в Москві.
Заснував 1997-го біотехтологічне товариство Helicon, що є лідером на російському ринку комплексного оснащення лабораторій для молекулярної біології.
Фінансував українську недільну школу в Москві, українські рок-фестивалі "Уніж", "Арт-Поле", "Мазепа-Фест", свято 65-річчя Української повстанської армії в Києві.
2006-го викупив аудіовидавництво "Книга вголос" і, перейменувавши в "Наш Формат", випустив близько 200 українських аудіокниг. Крамниці з такою назвою у Києві, Львові, Калуші продають українські книжки, музику, фільми, одяг, сувеніри. Також "Наш Формат" є найбільшим інтернет-магазином українського контенту.
Створив 2007 року Український науковий клуб, що гуртує вітчизняних вчених світового рівня.
Тоді ж долучився до створення гуманітарно-інвестиційного проекту "Хмелева". В селі над Дністром із такою назвою діє зелений резорт і розсадник декоративних рослин. Там гостювали і творили Сашко Положинський, Олег Скрипка, Роман Коваль, Юрій Андрухович, Тарас Житинський, Оксана Забужко, Фома, музиканти Karbido, "ДахаБраха", PortMone.
2008-го у прикарпатському селі Уніж заснував союзівку "Кузня". Там відбуваються волонтерки, вишкільні табори й семінари. Мають постати конференц-зал, спортивний центр, бібліотека, музична студія, кампус.
Фінансує видання українською мовою світоглядної літератури.
З дитинства захоплюється тракторами, "у вільний час" керує агрофірмою.
Через свою діяльність у різних країнах Європи, постійно перебуває в роз'їздах.
Дружина – Юлія 1995-го закінчила Московський державний університет, кандидат біологічних наук. Подробиць особистого життя не розголошує.

Джерело: Северин Наливайко для Gazeta.ua
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

The Wreckoning | 14.11.12 08:42:22 | #

# Respect

MuhaMed | 14.11.12 09:55:44 | #

Харчук зі Славське Рок таку саму позицію має.
За 3 дні фестивалю він встигає і ящики дискі поносити, і сам тарілки з харчами групам приносить і територію помагає прибирати
а рік перед фестивалем він все організовує, дає бабки

301278 | 14.11.12 10:07:13 | #

закони ринку все самі порішають. якщо на українську немає попиту - то вона не потрібна і жалітись на те, що ти випускаєш непотрібний продукт і його не беруть - це маразм.
в свій час і кафку ніхто не купував, і ван гога за дебіла мали, а вони во як розкрутились, а у чувака якогось лірника не берут і то трагедія. іскуство - це не торгівля помідорами на донецькім ринку, щоб були якісь гарантії і фіксовані ризики.
статтю можна законспектувати одним реченням: "ви раґулі, а я - довбуш".

Мать Твою Тереза | 14.11.12 10:14:43 | #

+++

Hippie | 14.11.12 11:10:19 | #

ну, не все так просто. Бытлз також нахуй ныкому не треба були особливо, поки Епстайн не зявився. Якраз у більшості випадків потрібен довбуш.

301278 | 14.11.12 13:07:42 | #

епстайн ставив на модну стільну молодьожну музику. як не крути, а в ті часи на рокнрол і любовні баладки попит був більший, ніж на лірника.
та й підозрюю, що епстайнів і бітлзів багато було, а вигоріли тільки одні. якось так.

slavko stimac | 14.11.12 15:13:17 | #

господи, яке ти дурне

Felix | 14.11.12 12:35:35 | #

Чувак. Якшо тобі дєвки не дають - знач ти не нужен нікому. Так?
Попит є на тупорилий шансон з тупорилими серіалами? Чи може нам то пхається?

Мать Твою Тереза | 14.11.12 12:58:26 | #

ведь если тебе "пхают" шансон, ты его слушаешь или как?

301278 | 14.11.12 13:08:59 | #

так, хто ж спорить.
то значить він є і ринок вимагає саме такого товару, нічого дивного, що коли непопулярний товар намагаються просунути він може залишитись непопулярним і бути збитковим.

Dehumaniser | 14.11.12 17:22:23 | #

А як же "попит породжує пропозицію"? Я вважаю, якщо людина освічена (від слова "світло", а не "свідок", як хтось написав нижче) та інтелектуально розвинута, то вона обережно і скептично підійде до того, що їй пхають. І найімовірніше, що не прийме цього, адже втюхати зазвичай намагаються всяке лайно. Оскільки основна маса через недостатній рівень розвитку особистості хаває усілякий шансон і преться від нього, то вибачайте… Вибирати ми маємо з чого, тим паче, що у багатьох є Інтернет. Але піпл вимагає блатняка. Ну що ж, отримайте, розпишіться…

сокира | 14.11.12 18:20:39 | #

по-перше, пропозиція теж породжує попит. дивись Say's law. в середовищі вільної інформації цей закон працює сильніше напротивагу смітівському (попит -> пропозиція).

по-друге, бути свідомим, а тим більше просвітленим (від слова "світло") просто нереально на кожному кроці у побуті, тим більше в умовах, які від тебе не залежать. коли ти знаходишся в громадському просторі, ти не маєш впливу на те, яка музика там звучить і які цінності просуваються.

69 | 15.11.12 00:52:42 | #

щось він не дуже працює у випадку сашка лірника. якщо вдасться зробити його хоча б окупним - чудово, але нічого до того говорити, мол, всі кругом рагулі якісь, не розуміють моїх патріотичних поривів і я прогораю раз за разом не тому, що вибрав фігову нішу, а тому, що всі кругом козли.

Scorn | 15.11.12 23:08:03 | #

у більшості людей просто може не бути часу шукати щось краще і в ньому розбиратись вони беруть те що лежить на поверхні і не потребує часу на освоєння

сокира | 18.11.12 07:25:33 | #

саме так.

сокира | 14.11.12 15:00:09 | #

закони ринку це чесна конкуренція, а не соціальний дарвінізм. ти плутаєш грішне з праведним. автентичну культуру у себе захищають усі країни.

slavko stimac | 14.11.12 15:14:05 | #

не сперечайся з дурнем

69 | 15.11.12 00:48:15 | #

чим соціальний дарвінізм не чесний? автентичну культуру захищають тільки там, де на це є економічний і політичний попит. у нас ні першого, ні другого.
подобається українська етніка - на здоров'я, але вважати, що це повинно окуповуватись - це маразм є.

сокира | 15.11.12 05:19:36 | #

захищають тільки там, де на це є економічний і політичний попит
навіщо ж тоді захищати?
суперечиш собі.

подобається українська етніка - на здоров'я, але вважати, що це повинно окуповуватись - це маразм є
ідеться про скачування на шару, замість купівлі, і про класику, а не про етніку.

madness | 14.11.12 15:09:20 | #

правильно! Галкина!

Papa Het | 14.11.12 18:16:29 | #

ще в середині минулого століття марксисти та капіталісти довели що такий момент як "невидима рука ринку", тобто !закони ринку все самі порішають" не є дієвим і для формування необхідного попиту/пропозиції необхідний потужний вплив з обох сторін…тому скажу що в цьому моменті ти не правий

carlos | 14.11.12 10:18:38 | #

Последним абзацем залажал всю статью. А до него, да, похоже на реальность.

Matvik | 14.11.12 12:21:23 | #

А чо залажав? Вроді правильно все

carlos | 14.11.12 12:28:44 | #

та кому як.
Людина яка вiдверта перед собою i оточуючими, не скаже: "ставити інтерес суспільства вище за особисте" - бо це самообман переважно.

Matvik | 14.11.12 13:18:57 | #

Ну тут, очевидно, мається на увазі жертвування певними зручностями і благами заради того, це цілком нормально, я вважаю

сокира | 14.11.12 15:23:23 | #

успішна людина встигає і про своє подбати, і про інших не лінується потурбуватися. мене успішні люди надихають. когось вони дратують - і таке буває.

carlos | 14.11.12 15:50:51 | #

Так справа не у вчинках а в мотивацii, я про це.

сокира | 14.11.12 18:21:17 | #

а чим погана мотивація "працювати так, щоб бути в змозі допомогти ще і іншим"?

carlos | 14.11.12 19:16:08 | #

"Працювати" - взагалі погана мотивація

сокира | 15.11.12 05:14:58 | #

а яка хороша?

сокира | 14.11.12 15:03:45 | #

він цей останній абзац розгортав цілу дорогу, а не суперечив собі останнім абзацом.


Пристосуванство і життя на хуторі виплекали містечкову свідомість, жлобський індивідуалізм. Американці - індивідуалісти конструктивні, а наш індивідуалізм - це агресивна форма рагулізму.

carlos | 14.11.12 15:47:15 | #

Це Вiн тобi особисто сказав, чи Ти так зрозумiла, чи хтiла так почути, чи може це просто потiк сознанiя.
Так може бути, я сперечатись не буду, але реалii мiняються вiд ставлення до них.
Рiзнi прошарки населення по свому бачать оди i той самий устрiй буття.
Ну це моя особиста позицiя.
"Американці - індивідуалісти конструктивні, а наш індивідуалізм - це агресивна форма рагулізму." - от так просто, взяв всьо i подiлив)) ну смiшно.

сокира | 14.11.12 18:28:51 | #

Вiн тобi особисто сказав, чи Ти так зрозумiла, чи хтiла так почути, чи може це просто потiк сознанiя.

не мені особисто, звичайно. хіба обов'язко звертатися особисто до когось, щоб дійшла думка? я пов'язала його відповіді на різні запитання, а також переглянула інші його інтерв'ю. мені здається, тут не треба бути геніальним криптологом, щоб зрозуміти кілька простих ідей.
ні, це не потік свідомості. чи це ти запитував про свій комент?

це моя особиста позицiя
вибач, я не зрозуміла, у чому твоя особиста позиція.

от так просто, взяв всьо i подiлив
в інтерв'ю публічних осіб при висловленні свого бачення щодо стану суспільства використовуються не математичні підходи, а особисте ставлення. він не поділив (бо це не було єдиним цілим), а влучно сказав (або недолуго - маєш право так вважати). а ти не вважаєш цілковите егоїстичне відмежування себе від спільних справ жлобським індивідуалізмом?

carlos | 14.11.12 19:14:34 | #

Ні

сокира | 15.11.12 05:14:33 | #

а який?

PacyuchinA | 14.11.12 10:51:16 | #

Данбас паражняк нє гоніт©

Мать Твою Тереза | 14.11.12 11:22:52 | #

и в чем мораль???

сокира | 14.11.12 15:04:08 | #

в чьорном ящікє.

sam_svij | 14.11.12 11:29:07 | #

правду всю каже. без освідченості і підняття моралі люду нічо не вийде хоч лусни.
А село хмелева класне. взагалі ті села що коло дніста якісь такі патріотичні всі. там живе дух України.
в хмелевій кльова самогонка тому музики їдуть туди твории, а не в розсаднику сидіти)))

301278 | 14.11.12 13:13:50 | #

освідченість - це від слова освіда? чи осведомітєль?

sam_svij | 14.11.12 14:15:06 | #

там ще коми в мене не розставлені і власні назви з малої. страшне.
а взагалі то освідченість від слова свідок, це так, щоб ти знав. вчись.

slymachini | 14.11.12 14:52:58 | #

там живе алкоголізм

madness | 14.11.12 15:10:24 | #

прикольный чувак. интересно правда где он столько денег взял. как-то смутно всё: был студентом, основал контору - хуяк миллионер.

Dehumaniser | 14.11.12 17:23:07 | #

До речі, мені теж це цікаво.

сокира | 14.11.12 18:33:06 | #

ну чо, медична сфера + програмне забезпечення = доволі хороший прибуток. мені виглядає доволі правдоподібним. крім того, він постійно активний, а в такому стані позитивна плинність грошей завжди присутня.
хоча я от теж спробувала пошукати детальніше і ніде не знайшла нічого ні про обороти фірми, ні про його партнера. він уважний до зберігання приватної інфи без доступу.

pablokorner | 14.11.12 23:56:56 | #

багато він каже розумного і можу з ним багато в чому погодитись, але загалом виглядає як якась мислінна еякуляція.

а оце „Робимо переклад Генрі Форда. Мені кажуть: "Ти - божевільний, Форда 200 мовами вже переклали!" А я вважаю, що це - світоглядна книжка, яку має кожна людина читати своєю мовою.“
той генрі форд був фашизд і вірив в реінкарнацію, як взагалі можна читати книжки такої людини..

P@R+!Z@N | 15.11.12 00:03:37 | #

ну і шо шо фошизд? він якійта крутий був підприємець і всі фани книг "хочу стати міліонером" просто змушені його читати)

pablokorner | 15.11.12 00:55:28 | #

ну і шо шо?? - на його заводі двигуни для газових камер робили!
переважно такі „фани“ далі кіосакі не просуваються..

ACKET | 15.11.12 00:58:10 | #

на його заводі двигуни для газових камер робили!

Генрі Форд - Америка. Америка робила двигуни для газових камер?))) лол))

pablokorner | 15.11.12 01:01:51 | #

Антисемитизм и поддержка нацистов

Генри Форд оказывал серьёзную финансовую поддержку НСДАП[9][10], его портрет висел в мюнхенской резиденции Гитлера[11]. Форд был единственным американцем, которого Гитлер с восхищением упоминал в своей книге «Моя борьба»[

С 1940 года завод Форда, расположенный в Пуасси на оккупированной немцами территории Франции, начал производить авиационные двигатели, двигатели для газових камер, а также грузовые и легковые автомобили, поступавшие на вооружение вермахта.

Matvik | 15.11.12 01:23:50 | #

І шо? Може тоді Фольксвагенами не користуватись, і на автобани забити? Тоді нацистів півсвіту підтримували, і було за шо. А Форд - дійсно геніальний чувак, і конвеєр винайшов, а з ним - масове виробництво.

А ти говориш, як совєцький агітпроповєц

pablokorner | 15.11.12 02:00:58 | #

по-перше я не говорю, а коментую, а по-друге це загальновідомі факти, факти, а не агітація.

фольксвагени не робили двигунів для газових камер.

а ти фашист і антисеміт якщо вважаєш, що це нормальний порядок речей.

Matvik | 15.11.12 02:06:16 | #

Який порядок речей? Те, що я вважаю Форда генієм, і що в нього є чому повчитись? А про двигуни для камер, так я не здивуюсь, якшо це чергова найобка, власне, як і самі камери. Їх, здається, так і не знайшли.
А про антисемітизм, то взагалі смішно, в мене бабця єврейка, і родичі в америці аналогічної національності. ПРосто треба не мислити штампами, а розбирати кожну ситуацію, керуючись логікою

pablokorner | 15.11.12 02:36:51 | #

знала би твоя бабця який в неї внук, а наші діди воювали проти фашистів, через фашистів твої родичі покинули батьківщину, а ти тепер восхваляєш фашистів і називаєш їх геніями?

Matvik | 15.11.12 02:47:40 | #

КОроче. харе гнати, бо палишся

pablokorner | 15.11.12 03:07:19 | #

не маєш що сказати у захист?

Matvik | 15.11.12 03:08:51 | #

Та я то маю, просто оця фраза:
а наші діди воювали проти фашистів
для мене контрольна, я не можу всерйоз сприймати після того) Кажу ж, досить гнати, ми ж ніби на львівському форумі, не бачив живої людини, яка б не по гону таке в нас толкала

Hippie | 15.11.12 09:02:06 | #

по твоїх коментах більше видається шо твої діди сиділи в газових камерах Генрі Форда

pablokorner | 16.11.12 02:08:20 | #

ти видаєшся мені за дебіла,
не робив генрі форд ніяких газових камер, це ж очевидно.

Hippie | 15.11.12 09:00:47 | #

я шось не поняв, ти - єврей? в газових камерах тільки жидів травили шолі, шо якшо людина не проти газових камер, то зразу антисеміт?

Matvik | 15.11.12 02:19:21 | #

С 1940 года завод Форда, расположенный в Пуасси на оккупированной немцами территории Франции, начал производить авиационные двигатели, двигатели для газових камер, а также грузовые и легковые автомобили, поступавшие на вооружение вермахта. - щось мені підказує, що самого Форда ніхто не питався в цій ситуації

сокира | 15.11.12 05:29:54 | #

взагалі-то ця стаття була про людину, яка фінансує рок-фестивалі, а ви тут розвели невідомо нащо патологоанатомію.
я не з усім погоджуюся, що він каже, але вцілому до таких людей варто прислухатися.


форд був фашизд і вірив в реінкарнацію
"фашизд" стало уже настільки заяложеним словом, що втратило свій лайливий зміст. зараз кожен перший-ліпший напівлівак таврує фашизмом все підряд без розбору, що не лиже п'ятки марксу чи че ґеварі.
щодо реінкарнації, підозрюю, що книга була точно не про неї і навряд чи якісь вірування взагалі відобразилися на бізнес-досвіді форда.

p.s. зав'язуй з наслідуванням трололостилю пуха.

Hippie | 15.11.12 09:03:28 | #

та якби не фишизм,євреї хуй би отримали свою державу - наразі, найбільш фашистську в світі, певно.

madness | 15.11.12 09:30:10 | #

форд таки был страшной всемирнопризнанной мразью. просто имхо это к теме не относится.

madness | 15.11.12 09:28:54 | #

обсуждай идею, а не автора.

e | 15.11.12 10:06:24 | #

Дуже потужний чувак, судячи по цьому інтерв'ю.
Поділяю його думку, що піднімати українську культуру то є дурного робота, але це дуже потрібно. Це останній шанс щось відродити.
А взагалі, люди, які намагаються побороти то українське болото виглядають в моїх очах якось гіроїчно і значним чином відрізняються від типових українців. Ну тобто, розуміючи всю плачевність ситуації вони продовжують вкладати сили у всякі програшні, нікому не потрібні проекти.
Я б на його місці тікав туди, де моїм дітям дадуть хорошу освіту і де вони зможуть дихати вільніше.

Nihat | 15.11.12 12:24:51 | #

Короче як завжди…
Чувак хоть шось робить, тратить гроші не тільки на себе, а й на нас, а тут зібралася банда ідіотів(не всі хто тут шось писав), які його обісрали з ніг до голови, от вам і дуже яскравий приклад того, що сказав Владислав (не написано як по батькові), - " Ти прокладаєш їм дорогу в селі, привозиш під город машину гравію - воно не вийде з лопатою розрівняти. А потім ще буде кричать, що сусіду вдвічі більше насипали." В нас в країні, особливо по селах, такого просто валом.
Колись я вже писав статтю про те, як в одному селі приїхали і зробили з мішків з піском дамбу, щоб не розливалась річка весною, так ті мішки не пролежали і одного дня, розтащили, хто на будову до себе, а хто продати…
Отаке то в нас суспільство, постарайтесь хоча б своїх дітей не такими виростити і самим від того позбавитися…

Щастя всім)

Breathtaker | 17.11.12 00:36:55 | #

+5

SenYa | 16.11.12 00:32:18 | #

Познайомився з ним на Арт-Поле. Він сидів, пив і говорив про те, які споживачі злі та не добрі, а він Д'Артаньян. Короче, моя думка така - чувак знав, що нічого путнього з цієї ідеї (вкладати гроші в українські книжки і аудіокниги) не буде, але з впертістю носорога, продовжував це робити, щоб потім образитись на всіх і сказати - піпл Ви козли, Ви все качаєте з торрентів, я вбухав купу бабла, а ви такі сякі. Короче, це все виглядає як юнацькій максималізм і бажання гратися в соціальні проекти. Хочеш гратися - грайся і не скули скільки ти витратив на то гроші, тому що справжньому меценату не потрібне визнання. Заробити на тому найближчі роки нікому не вдасться, тому те що він робить - це соціальний проект. Колись мій добрий знайомий сказав - "альтруїзм - це вища форма егоїзму". І зараз я почав розуміти цю фразу на прикладі діяльності Владислава. Так і на рахунок його діяльності в агробізнесі - оце його група компаній http://www.catalpa.com.ua/, але знов таки те що вони роблять - це соціальний проект, тому що враховуючи специфіку їх діяльності (вирощувати в Україні американські реліктові рослини) - попит на їх рослини незначний. Ось http://hmeleva.com.ua/ ще один його соціальний проект - це база відпочинку для друзів та колег не далеко від Уніжа. Короче, така фігня малята. Як правильно кажуть: Зробив добро і кидай його в воду! І нєхуй чекати, що всі будут цьомати тебе в дупу.

e | 16.11.12 09:38:36 | #

Мені здається, ця людина має повне право поскулити і не отримувати жодних повчань від інших.

"альтруїзм - це вища форма егоїзму" - от це і є юнацький максималізм.

Я сумніаюсь, що він чекає поцілункців в дупу. Я думаю, йому хочеться, щоб люди набирались культури, або ж брали з нього приклад і згуртовувались довкола добрих справ.

Nihat | 16.11.12 10:57:20 | #

тут нікому нічого не докажеш… всеодно обісруть…

сокира | 18.11.12 08:04:53 | #

продовжував це робити, щоб потім образитись на всіх і сказати - піпл Ви козли
вдам затролену дурепу і все-таки припущу, що мотивація у нього була іншою. він продовжував це робити не для того, щоб на когось образитися.


бажання гратися в соціальні проекти. Хочеш гратися - грайся і не скули скільки ти витратив на то гроші
а він скрізь і говорить про те, що уже кілька років займається тільки соціальними проектами. ніде не побачила, щоб він скавчав, скільки саме він втратив на меценатстві. навпаки, він говорить про те, що нульова окупність на соціальних проектах є. просто з потенціалом українського ринку справи могли б стати значно прибутковішими, якби не […]. реального ж ринку з ринковим мисленням - немає.


справжньому меценату не потрібне визнання
по-перше, чому? де таке написано? що поганого у визнанні?
по-друге, нарікання були на справи з бізнесом (на противагу розмаху в росії), а не на свої меценатські проекти.


Заробити на тому найближчі роки нікому не вдасться
чому це? політикам вдається.
і йому вдалося. він на цьому заробив собі соціальний капітал. от запросять його в політпартію на прохідне місце у списку - і він відіб'є собі всі втрачені бабки з ваших кишень. не хотіли платити напряму за товар - заплатите податками, з яких іде зарплатня нардепам. як на мене, ринковий шлях - кращий.


мій добрий знайомий сказав - "альтруїзм - це вища форма егоїзму"
круто напевно мати знайомим арістотеля чи якогось там ніцше.
взагалі, не знають навіть, який дебіл і навіщо придумав зайве слово на позначення вже існуючого поняття.
чи не тому, що альтруїзм це можливо і вища форма, але не егоїзму? звичайно, що власна користь може бути одним із мотивів добрих вчинків на благо "іншого", але ж може і не бути. а також чому б не брати до уваги те, що це тільки одне із пояснень? мені здається, енергійність відіграє значно більшу роль у цій справі.
якщо ж егоїзм такий всепоглинаючий, то що ж тоді у ньому поганого? навіщо тоді ця дисонуюча мораль, що засуджує егоїзм у такому разі?
чесно кажучи, мені доводилось зустрічати тільки у пост-совку настільки підозрівливих людей. хто б що не робив чи чого б не досяг - на все знайдеться якесь злобне пояснення що це "не просто так".

p.s. ти зловживаєш словосполученням "соціальний проект" - навмисно чи несвідомо?

Breathtaker | 17.11.12 00:37:12 | #

Давно таких хороших статтей на форумі не було…

сокира | 18.11.12 07:27:04 | #

дякую за відгук!