"Level Up!" Відгуки членів жюрі

| 81 | Розділ: Враження | 21 березня 2012 0:23

Отже, в першу чергу хотів би подякувати усім, хто приймав участь у 5-му (напів"ювілейному) фестивалі "Level Up!", а зокрема усім гуртам, які приймали участь (з Вами ми все ж таки РОБИМО Львів рок-столицею України. І нам це вдається, тому що молоді команди все ж таки набирають із року в рік "шалені оберти" по рівню виконання). Подяка нашому жюрі, яке, не дивлячись на надвелику кількість інформації не втратило уваги та об"єктивності; публіці, яка також приймала участь у головних подіях фесту, подяка магазину "8 нота", які додали немалі, приємні бонуси до стимулу підготовки команд, подяка друкарні "Левко", яка надала необхідну полграфію, команді EF-Studio, чия робота була не помітною, і, зрештою це і є-найвища оцінка роботи тех. групи, та окрема подяка Ляні Мицько за ВЕЛИЧЕЗНУ допомогу в організації фестивалю Level Up!-5!!

отже, наразі відгуки 3-ох членів жюрі про виступ учасників Level Up!


Алекс Шелест


KaRRi – Альтернатива
Суцільний куплет,де приспів???!!!Не грамотна форма і структура пісні.Відсутність кульмінації,ДЕ РОЗВИТОК І ДИНАМІКА? Кода в першій пісні відсутня!
Другий трек – більш менш,натяк на хітову баладу (якщо доробити може щось вийти).ДЕ КОДИ???????
Третій трек – як і попередні : є натяк на «пісню» але одноманітність все перекреслює
Четвертий трек – (Місцями вокаліста нагадує манерою Віку з Ніагари)
Варто замислитись над тим, щоб не втомити публіку!!!Після трьох прослуханих композицій зникло бажання слухати далі,все стало ясно.
Вчіться виходити з курйозних ситуацій на сцені!
Підсумок : вокалістка – пріоритет групи,якщо працюватиме – є всі шанси.Команді варто багато працювати. Записувати себе і слухати і ДИВИТИСЬ на себе зі сторони!!! Цей гроул в кінці – просто не зрозумів,взагалі не з цієї естетики!!! Загалом – дуже не зріло…

Вір Мені - фанк-рок
Грув присутній!!!!Басист молодець!Англійська мова – респект!Пепперси – відчуваються!!!Jamiroquai – відчувається!Рівень музичного виконання – радує.Ще б бек-вокали додати і трохи клавішних (можливо і скретчера) – була б бомба!
Україномовна пісня – якось не дуже по формі і вокальній мелодії. Ідея схожа на I Like Dirt RHCP – але відсутня хітовість: це ж фанк (передбачає синтез груву і мелодії хітової)!!!
Наступня пісня – щось не дуже зрозуміле…Дивний матеріал : перші композиції діаметрально протилежні по всьому тим що виконувались в кінці (відсутня хітовість,яка була притаманна на початку). Але, неодмінно потенціал є дуже хороший!! Рекомендую : обрати найбільш хітову і виграшну пісню,ідеально її зробити (аранж,программінг і т.д.) і записати.
Пепперсів дуже класно зіграли!!!Публіку завели!).Фальцет – так собі
Ця група безперечно заслуговує на високу відзнаку!!!І драйв на сцені був присутній під кінець! Бал-8


PillsInside
- alternative, post rock
Принаймні початок зацікавив однозначно! Естетика – правильна. Ну такий трохи ембієнт)Якщо музон виключно інструментальний – тягне на фоновий варіант!) Або в якості саундтреків до фільмів Даррена Аранофскі або Террі Гілліама). Маючи лептоп на сцені можна трохи попрацювати над плейбеком і зробити тим самим музло трохи цікавішим. Уважніше попрацювати над ритмічністю. (грайте під клік на репетиціях частіше) Качає – без сумніву. Я б трохи електроніки додав, можливо доукомплектувати групу класним программером варто було б! За креативність – плюс!
Хороші мелодії!!Дуже хороший програш в одній і з пісень, де залишився лише біт + скрипка (мурашки по тілу пішли)
Якщо на скрипку зроблена пріоритетна ставка, тоді варто краще продумати мелодизм (він є і зараз, але можна зробити його ще досконалішим). Місцями по медетативності нагадало Ozric Tentacles. З семплами – класно!Хочеться емоційнішого виконання і поведінки на сцені – це має ще більше підкреслити настрій,який ви передаєте музоном – це ж пост!
Справили дуже хороше враження!)


S.W.D (Solar Wind Dreams) - hard rock
Драммер перспективний!!!Музон схожий на Dio, але вокаліст ,нажаль, саме слабке місце. В такій музиці він має бути і крутим шоуменом, і з пристойною глоткою – тут не склалось ні з тим ні з тим. Та й мелодії вокальні слабенькі дуже.Нема пісень!(
Але, хочу відмітити дещо. Батько, який грає на басу – молодець і заслуговує на повагу через правильне виховання сина. Якщо все робити правильно з нього вийде чудовий драммер!!! Риф останньої пісні – ніби гібрид Dark Eternal Night (Dream Theater) I Sad But True (Metallica). Ще трохи на Mercyful Fate ранній схожий інструментально))). В загальному-слабенько(
Єдине – плюс драммеру. Ну і Діма Ігнатов класно лабає, то і так ясно. Але в цій групі немає пісень(

Saturday – punk
Ну інструментально здається окей,але вокал,де?)) Вокал – слабе місце((Якшо з вокалом розібратись – буде нормально!)Драммер – спортсмен,молодець!) Знайдіть вокаліста!

Tree on your Grave - brutal deathcore
Гроул, скрім – в нормі! Бочки лажають(.Якось хаотично трохи по зіграності(Поведінка на сцені гітариста і вокаліста – респект, а з басистом що?( Є відверто хороші грув-метал рифи! Якщо працювати і довести до ладу – буде діло!


Immortal Dreams
- death/thrash metal
Крутий початок! Хаєршоу – респект!) Качьові рифи! Зіграність присутня. Місцями присутні хороші ритмічні нюанси. Коли усі синхронно рухаються на сцені – ефект сильніший. В цілому хороша команда (трошки попрацювати і буде круто). Драммер – молодець, особистий комплімент від мене і гітарист. Місцями рифи на Machine Head схожі ( просто порівняння, без натяку на плагіат). Ну і Пантерою трохи «несе»).Трошки більше уваги звернути на ритмічність в складніших частинах.

Тhe Boogie Experience - blues-rock, funk-rock
Дуже не цікаво, занудно(Складається враження що це суцільна імпровізація… От вокальна композиція – зовсім інша справа! Але в блюзових кусках якось сухо звучить,нема того «жиру».В загальному не цікаво(

Callmeumberto - experimental deathcore
Фірма!!! Ламані ритмічні частини – кльово! Стилічтичний синтез – респект!
Перша композиція – круто!
Качає!! Хороші рифи,груууув! Поведінка на сцені – ріспект! Звернути увагу на ритмічність в деяких моментах + злагодженість! Гроул+скрім – респект. Атмосферні моменти – клас!
Загальне враження : дуже сподобалось!


8-ий День - pop-rock
Фірма!! Кон*юктура 100% Зіграні класно! Вокаліст-молодець. Тембр хороший! Басист хороший!! Качає! Це можна і треба продавати! Хороші фішки! ЩЕ Б БЕКВОКАЛИ – ОБОВ*ЯЗКОВО!!!Зверніть у вагу на поведінку на сцені!!! По формі – все добре!На опен-ейри – в самий раз!
Враження : Супер


МоторКрес - metal
Класично, олдскульно….Трохи Manowar i Grave Digger нагадало + Judas Priest. Ліричні моменти в вокалі – провал. Меtallica по рифах!
Естетика хеві-метал – все по канонам!
Враження : нормал!

Искра - рок, мелодичный
Група не сподобалась, басист – хороший!
Немає ні пісень, ні форми ні ідей, які чіпляють. Відсутня загальна концепція. Я не зрозумів що робиться на сцені.Дууууууже нудно….Таке враження що це набір звуків. Російський рок(. Ну якщо дууууууууууууууууууже добре попрацювати, то може вийшло б щось а-ля Muse, хоча…
Загальне враження – не сподобалось(

Osiris - death-metal
Драммер з ногами дружить, молодець!
В принципі нормально! Останнія річ – хороша!Кавер на Параноід не сподобався…


Onatra - Modern Symphonic Metal
Суб*єктивно : навіть для симфонізму трохи занудно…
Примітивні аранжування(
Третя композиція – порадувало інтро! Вокал інколи просто ріже вуха(Подекуди куплети сильніші ніж приспіви (парадокс).
Загальне враження : не сподобалось


Veritas - симфо метал (елементи фолк, дез, хеві)
Сопілка зайва ( саме виконання не рітмчне і якось не в кассу).
Основний вокал все псує, краще б лише гітарсит гроулив постійно. Деякі мелодичні моменти є й хороші!)
Основний вокал – нііііііііііііііііііііііііііііі!!!!!!!!!!!
Загальне враження : не сподобалось!


Власна думка
– рок
Надіюсь в майбутньому все у хлопців складеться!)Молодці не розгубились коли залажали)
Ну але молодці, за пів року щось таки зробили – це не може не радувати!
Загальне враження : варто працювати!!

Сни Ностальгії
- love rock
Антитіла патентовані!) Є цікаві ходи, мелодії ( так би мовити – будівельний матеріал). Вокаліст молодець – розважав публіку ,коли були технічні проблеми. Потенціал в групи є, треба працювати.
Враження : досить не погано!



Fosco Culto


KaRRi – Альтернатива
Материал скучный, сыро поданый. Мелодии типичные. Хотя голос неплохой. Местами.

Вір Мені - фанк-рок
Слэп! С первой песни оживили атмосферу. Здесь чувствуется задорность,( в отличии от такой показной разнузданности, которую называют «панком») искра. Присутствует и некая элегантность. Такая группа в подборке с ещё такими же сочными может преобразить унылый концерт настолько, что можно будет не жалеть о потрачених на билет деньгах. Стильно. Хорошо, что есть песни на нашем языке, потому что английские тексты ассоциируюся с наивными мечтами понравиться цивилизованой Европе и холодностью к своему ареалу обитания( мол, «здесь никто ни во что не врубается» и «никому ничего не нужно»). Но, английский текст , конечно кошернее звучит. Адаптировать, напр., укр. текст под. специфику музона а-ля «Перцы»- хорошая практика для наших вокалистов…
Музыканты молодцы.

PillsInside - alternative, post rock
Упор на атмосферность, красивая музыка. Солирующая скрипка придаёт звучанию меланхоличную утончённость. Сильная, уверенная подача. Серьёзный подход. Современное звучание, интеллектуальность. Практически незаметно отсутствие вокалиста. Является ли это минусом? В принципе, музыка слушается сама по себе, но, всё же, она - будто оправа для чего-то недостающего, которое помогло бы обрести целостность и окончательную реализацию концепции. Естественно ,это произойдёт только в том случае, если стили вокального и интрументального исполнений будут гармонировать между собой, чтобы создать один неразделимый фронт.

S.W.D (Solar Wind Dreams) - hard rock
Не впечатлили. Главным образом, вокал -не то…Конечно, хорошо, что барабанщик «такой маленький , а уже», но это не спасает от занудливого выступления.

Saturday – punk
Если панк- все сразу настраиваются на веселье. Ну, на этот раз, наконец-то, не было вялых грязноватых рифов . Начали так сбито. Но вокал- это провал. Там медведь пробежал.


Tree on your Grave - brutal deathcore
Земляки. Приятно сознавать, что сей музон был сотворён в условиях Червонограда. Я тут подумала- сей час гараздо интереснее делать «солянки». «Солянка» - слово неподходящее. Лучше - «фестиваль рок-музыки».
Хорошо. Мне понравилось. Но – с условием- что группа готова дальше работать над собой.

Immortal Dreams - death/thrash metal
Качово. Это главное. Потом- конечно, отличное качество звука, приятное заполнение окружающего пространства «низом». Есть некоторые нелепицы и лажи. Поведение на сцене- достойное. Имеют право на дальнейшее развитие, но, тоже- работать над собой. Я бы не советовала вкрапления чистого вокала – неуместно, больше жёсткости.

Тhe Boogie Experience
- blues-rock, funk-rock
Затянуто. Но, по всей видимости, хороши как фоновая музыка. В хорошем клубе-ресторане.


Callmeumberto - experimental deathcore
Очень понравилось. Присутствуют положительные моменты: разнообразие, мощная подача, уместная мелодичность. Музыка изобилует «выбрыками» , причудливая. В стиле.

8-ий День - pop-rock
Тоже классно. Отличная фестивальная группа для оупен-эйр. Очень хорошо, что репертуар на понятном родном языке. Хорошие тексты о простых и вечных вещах на позитиве, но никакого шапито. Песни можно напевать. И - самое главное- нет пропаганды насилия , но в меру бунта, как раз, что нужно для культурного и качественного времяпрепровождения современной здоровой молодёжи. Где-то – «Ласковый май», где-то задорный английский дух. Главное, не упрощаться до банальной попсы.

МоторКрес - metal
Пожимаю плечами. Видно, что гитаристу это больше всех надо и он живёт своей мечтой. Имеют право на жизнь. Заниматься , такая музыка должна звучать. Зажигает. Пиво, мотоцикл и рок-ролл. Косуха, между прочем, трендовая вещь. Это must-have для каждого, любящего свободу и силу.

Искра - рок, мелодичный
Мне понравился костюм басиста.
В целом, интересно. Мечтательный, чувствительный, нервный, застенчивый, высокомерный лузер – вот образ , который рисуется при восприятии этой музыки. Надо бы текст отчётливее вгонять в мозг слушателя. Если слова будут цеплять. То всё гуд. То эмоционально, а то вгоняет в сон. Есть идея, но Искра будто местами недотягивает. Очень надуманная линия мелодии. Двойственное впечатление… То ли высокая мода, то ли скукотища. Явная склонность выдавать получасовые опусы, изобилующие пассажами и всякими фрактальными наворотами.

Osiris - death-metal
Просто приятная музыка. Берёт за душу. Могло бы и побольше народу колбасится, да , видимо, ушами кровь пошла у утончённых меломанов . Ура. КонтрКультура живёт.

Onatra - Modern Symphonic Metal
Нет. Голос всё портит. Но барабанщица!!!!

Veritas - симфо метал (елементи фолк, дез, хеві)
Тут в силу вступила моя «заангажованість.»))))))))))))))))))))))))))
Всем известна непериносимость мною дудок и фолька, тупЫх инфантильных текстов про волю и героїв. Я просто не переноношу этого. И название «Правда» или «Истина» Брр. Burn with fire!!!!!! (а так вообще- круто прозвучали.)

Власна думка – рок
Ужас. Насмешили. Напомнили ВВ.

Сни Ностальгії - love rock (8)
С жанром, конечно, они подметили. Подходящие саундтрэки к фильмам «про любовь».Не такие простые, как кажутся на первый взгляд. Впечатлили.




Василь Васильців




KaRRi – Альтернатива
Цікаво, коли дівчина грає на ударних і непогано з цим справляється. Гітаристам варто більше відчути музику – активніше рухатись, особливо в драйвових піснях. Вокальні партії в одному діапазоні – варто звернути увагу на те, щоб їх урізноманітнити. Стиль одягу – група має бути вдягнена в одяг зі спільними елементами. Варто звернути увагу на точність вокалу – щоб чітко можна було простежити мелодію. Важко виділити партію ритм-гітари, вона більше як дісторшиновий фон. Коди пісень не до кінця визначені – варто було б, щоби пісня закінчилась більш відчутно. Рифи місцями доволі непогані – варто звернути увагу на те, щоб пісня тримала увагу слухачів до самого кінця. Варто звернути увагу на контрастність між піснями, а також контрастність виконання кожної пісні вокалісткою. Партію бас-гітари варто було б урізноманітнити – грати не лише рівними нотами. Якщо струна порвалась, не варто робити видимості і казати публіці про це – грати далі (особливо коли це не соло-тара). Словесні вступи перед піснями я б радив продумати щоб справді робити вступ до пісні який налаштовує слухачів на те що зараз буде відбуватись, про що пісня. Ударниця грає непогано і мило виглядає. Група залишає непогане враження.

Вір Мені - фанк-рок
Зверніть увагу на те, щоб шнури гітар не перехрещувались. Мова вокаліста – говоріть правильно Ви ж не Дзідзьо. Музика качає – хочеться танцювати. Мені сподобалась гра бас-гітариста – насичений цікавий саунд. Група розкуто і енергійно поводиться на сцені. Коли лідер групи звертається до слухачів – потрібно на них дивитись, і справді, до них звертатись, адже Ви для них граєте. Непогані соло в гітариста. Бас-гітарист ковбаситься так як треба) Коли вокаліст знімає гітару та повертається до залу боком а потім спиною і довго процес триває – все має бути максимально непомітно – гітару можна поставити за спиною. Зміни темпу звучать непоганим контрастом. У вокаліста непоганий сильний і достатньо дзвінкий вокал. Українська назва для групи, яка в основному виконує англомовні пісні не підходить.

PillsInside - alternative, post rock
Надто довго проводили комутацію і настройку. Красиве звучання скрипки. Музика насичена та епічна – гарно, добре сприймається. Красиві мелодії – є розвиток, гарномійність, динаміка. Група справді відчуває свою музику. Ударник грає чітко і насичено. Мені сподобалась панель ефектів у бас-гітариста – доволі оригінально. Цю музику сміливо можна було б використати як саунд-трек до фільму про якусь грандіозну битву. Під час гри скрипачці не варто присідати. Музика асоціюється з дощовою погодою – допомагає одночасно розслабитись і набратись сил. Музика розкачує. Правильно закінчили виступ – разом поклонились.

S.W.D (Solar Wind Dreams) - hard rock
Потухлим тоном на початку вокаліст звернувся до глядачів, коли група підключалась – варто робити це з більшим піднесенням – крім того група після цього ще довго налаштовувалась – варто було б відпрацювати комутацію заздалегідь. Цікаво, що малий хлопчик на ударних – це могла б певний час бути їх фішка. Вокаліст непогано поводиться на сцені, але одяг варто підібрати оригінальніший і більш у стилі до музики яку вони виконують. Музика непогана – згадуються рок-групи 80х. Гітарист надто багато уваги бере на себе – вокаліст має бути на першому плані. Та як у вокаліста більше високих частот я б радив проганяти вокал через додаткові компресори та знайти свої ефекти для внесення забарвлення додаткового в вокал. «Сі звем?» – не надто гарно переходити в бік сільських акцентів. Варто вокалісту звернути увагу на словесні вступи перед піснями щоб вони не сприймались неоднозначно (специфічний гумор не всім зрозумілий). Фрагменти де вокал переходив на ревучий звук не надто в’язались з попереднім контекстом. Виникає враження, коли спостерігаєш за групою, що у ній грають надто різні люди. Низький тембр з придиханням на словесних переходах випадав з контексту і сприймався несерйозно.

Saturday – punk
Для настройки гітар використовуйте тюнери – щоб слухачам не було необхідності слухати налаштування гітар. Вокаліст в шортах викликав одразу думки про пляж. Музика енергійна і вирізняється простотою сприйняття як 2+2=4. Знову таки варто попрацювати над усуненням своєрідного акценту під час представлення пісень. Теми пісень прості «Дівчьонки», «Життя яскраве» - на жаль не вдалось розчути слова крім окремих враз. Тим не менше, велеситись під це- цілком нормально. Цікаво виглядав гітарист - поводився безпосередньо. Ударник теж рубав як має бути – повністю влившись у музику. Скутим виглядав бас-гітарист. Хронометраж пісень ідеальний – якраз вчасно закінчувалась кожна пісня. Щоправда пісні в одному дусі але для даного стилю-це характерно. На жаль, публіка яка стояла перед сценою чомусь майже не рухалась хоча плескали і кричали нормально. Я не зрозумів, про що йшлось у виступі групи – але, відчув настрій того що потрібно розслабитись і сприймати життя таким як воно є. Остання пісня, яку співав гітарист – прозвучала цікаво в його виконанні. Вокалісту групи варто більш активно залучати гітариста до спільного виконання пісень – він харизматично виглядає і в ньому це відчувається.

Tree on your Grave - brutal deathcore
Люди нормально почуваються на сцені. Жирний звук. Є кач. Вокаліст відривається на повну – на мою думку: в житті дуже милий чувак адже всю злість зганяє в крик на сцені. Така спрямованість музики мабуть викликана тим що чуваки з шахтарського міста Червоноград і для змалюваня цього міста саундтрек хороший. Перша група, яка непогано спілкується з публікою – абсолютно природно виглядають. Група піднімає настрій чувакам які готові слемитись на танцполі. Молодий гітарист нехілі гітарні партії видає. Бас-гітари мені не вдалось розчути – вона більше як басове дно яке додає мяса в саунд. Група звучить як кулеметні черги. Слів неможливо розібрати – але енергія передається. Гітарист весь в музлі – лабав бєшено. Ударник дуже чітко валить.

Immortal Dreams - death/thrash metal
Вигляд вокаліста одразу нагадав Арію , але музон я почув зовсім не такий. Група англомовна. Всі учасники виглядають і звучать у стилі, але дана сцена для них здається замалою. В процес пішов хаєр учасників, яким вони троє синхронно махали. У своєму стилі група хороша, але лиш невеликим колом людей має шанс бути сприйнятою. Пісні одна від одної не відрізнити – весь виступ сприймається як одна. Крізь загальний дісторшн і удари все одно відчувається акцент в англійській вимові. Тим не менше видно що чуваки не перший день на сцені. Ритмічне присідання і махання волоссям учасників групи в поєднанням з важким звуком – розкачало під кінець.

Тhe Boogie Experience - blues-rock, funk-rock
На початку я не в’їхав. Музика доволі приємна. На 2й пісні мені захотілось запросити когось на повільний танець – хоча біт доволі потужний при легкій блюзовій партії соло-гітар і твердому басі. Чуваки, які виступали на сцені виглядали щирими і впевненими – в класному клубі з живою групою вони б виглядали ідеально граючи для заможних чоловіків і леді. Вокаліст він же соло гітарист гарно володіє інструментом як гітарою так і вокалом. Голос приємний – струни легкі в його руках. Музика в більшості імпровізаційна. Вокал з’являється лише місцями.

Callmeumberto - experimental deathcore
Ударник в кольорових боксерах порадував образом. Довго підключались. Ударні звучали не до кінця чітко. Частини, де не вся група лабала одночасно трохи незаповненими виглядали – коли проте врубались всі разом саунд набував необхідних руйнівних масштабів. Вокаліст між піснями ходив у дві сторони і звертався в підлогу що не до кінця було виправдано. Пісня «Танець умираючих хвиль» передавала настрій назви – шторм і шквал. Порадувало що цього дня на фесті зібралась достатня кількість слухачів і атмосфера була не така напружена як в суботу. Під кінець виступу групи я почав задумуватись над тим чи варто у даному стилі музики намагатись розчути слова. Бас-гітарист грав захоплено. Подобалось те, що в кінці були мелодійні відступи – радив би частіше використовувати даний контраст.

8-ий День - pop-rock
Вокалісту дещо не вистачило вокальності щоб витянути пісні у стилі який група представила. Соло-гітара місцями йшла не в гармонії. Ритм-група трималась чітко. Вокаліст_невисокий: потрібно вийти більше вперед а музикантам-більше назад. Слова пісень не вирізнялись оригінальністю – рима проста (слова – дні – мені….) Одяг учасників варто було б узгодити в одному напрямку – візуально виглядали надто різними. Хоча музика має шанси та те, щоб бути сприйнятою широкою аудиторію. Вокаліст недотягував високі ноти – але мабуть це було зумовлено тим, що він не до кінця міг добре себе чути. Звучання групи цілком пристойне як для поп-року, але вигляд потрібно вдосконалювати, а також поводження на сцені всіх учасників – не надто експресивно вони передавали свою музику рухами. Пісні в одному дусі. Остання пісня, яку група виконувала «Гуд бай мала» виявилась найкращою – мені сподобались рифи гітариста. Непогане закінчення виступу.

МоторКрес - metal
Звучання дещо сухувате. Басист стояв абсолютно статично, хоч і мав у брові пірсинг – бас гітару майже було не чути. Порівняно з двома попередніми групами, учасники МоторКрес виглядали скованими. Незрозумілі і невиправдані відступи тихі в музичному полотні. Теми пісень серйозні і епохальні, але якось вони не виправдовувались саундом. Я " в замєшатєльстве" слухав. Перша пісня якось дивно закінчилась, і почалась друга – глянем як там. Насправді, я вже чую, що це наче продовження першої. Слова: «всі баби мої бо я крутий мен» викликали у мене посмішку. Група виглядає не зіграно. Замучили звертання вокалістів про те, що «можна вокалу трошки більше в монітори» - радив би ці звертання робити невербальними жестами звукорежисеру. Тихі куплети звучали нецікаво. Трохи витягували ситуацію рифи у програшах і куплетах. Вокаліст намагався продемонструвати певну мелодію, але чомусь це не завжди вдавалось у більшості випадків. Музичний матеріал звучав наче нарізка різних шматків і семплових доріжок. Публіка розкисла під час виступу МоторКрес. З пісень групи я зрозумів що «Всі навколо – Ми брати» принаймі така фраза в текстах часто лунала. Пісня про пиво – це не оригінально, заїжджена тема і в кращому інтерпретуванні. Карочє, з пісні випливає що пиво лікує все)))

Искра - рок, мелодичный
Бас-гітарист в спортивному костюмі і кепці одразу видає місце створення групи. Учасникам варто попрацювати над зовнішнім іміджем. На жаль музика не чіпає. Мелодики було небагато. Бас-гітара вцілому йшла непогано разом з ударними але соло-гітара на якій грав вокаліст весь час у верхньому регістрі на соляках скоріше дратувала подекуди однотипністю викладу. Під час всього виступу я відчував себе під пресингом якоїсь важкої штуки що присідала на голову. Коли вокаліст почав співати «ууууу» звучало це незрозуміло. А фраза в перерві «Народ як вам» збила мене з пантелику. Соло-гітара не має заглушувати вокал а бути на 2му плані – її діло вести мелодію у програші. Пісні в одному дусі. Вокаліст нагадав Пушкіна стилем зачіски та одягу – але ж Пушкін був поетом і жив дещо в інший час. Пісня «Ка-ка-їн» дещо віддзеркалювала враження про колектив. Публіка терпеливо слухала виступ до кінця і чемно плескала.

Osiris - death-metal
Рубаловка почалась з перших акордів. Зомбі би ковбасились як має бути, якби піднялись. Складається враження недостатнього досвіду. За розпущеним волосям вокаліста лиця його майже не було видно. Гітарна партія була чіткою, бас її підтримав ударник лупив не по дитячому – особливо кидались у вуха вміння працювати на бас-бочці. Прихильники групи влаштували хаєр-шоу і замутили невеликий слем. Середина залу під час виступу групи розсмокталась і активно підтримували лише фанати які вишикувались у першій лінії біля сцени. Ударник сподобався – валив серйозно. Найменший гітарист грав теж не по дитячому – рифи в його виконанні справляли непогане враження. Старше подружжя яке прийшло на виступ нормально реагували на творчість сина. Коди вдавались у музикантів непогано.

Onatra - Modern Symphonic Metal
Англомовна вимова потребує вдосконалення. Вокал-не завжди точний у висотності. Приємні гітарні розкачки. Музика в основному нешвидка. Вокал їздить на довгих нотах. Симфонічності не так багато. Скрипка зявлялась на плейбеці лиш час від часу. Бас-гітарні ноти потужні, круглі і насичені. Ударниця лабала, слухаючи в навушниках метроном – це у даному випадку не сприяло оживленню музики – час від часу потрібна була зміна темпу в бік пришвидшення. Гітарист подібний на молодого Гудімова з Океану Ельзи, але манера гри значно жорсткіша. Група гарно б дивилась на готичній вечірці. Приємно коли вокалістці вкінці подарували троянди – дівчатам потрібно дарувати квіти, чуваки!!!!!)

Veritas - симфо метал (елементи фолк, дез, хеві)
Сопілка звучала неточно і не надто ритмічно – місцями доволі фальшиво. Ударні і гітари робили всю музику. Соло хороше. Клавіша десь пропала. Вокалісту потрібно працювати над вмінням представляти публіці пісні. Тембр голосу у нього специфічний. Вокаліст більше говорив під час пісні, ніж співав – але добре, що для контрасту час від часу підключався гітарист і ричав у мікрофон. Мені сподобалось, що бас-гітарист грав на Рікендбекері – як мій улюбленець Пол МакКартні в свій час – цей інструмент має непоганий саунд. Включилась у гру клавіша і прозвучали окремі кола нот простим звуком. Саунд на пісні «Про Україну» значно покращився і вокал навіть почав краще звучати – мабуть варто вибрати свій діапазон найбільш вдалий і тематику – і все буде природно. Непоганою була остання пісня групи – чіткі гітарні рифи були органічними, а клавіша, яка підхоплювала тему вносила легкий контраст. Ритмічні збивки бендом під кінець допомагали лишатись в темі і стрясали уяву.

Власна думка – рок
Знову невдалі словесні представлення – але, як самі учасники групи зізнались-це їх перший виступ. Забагато слів в першому ж куплеті. Група, нажаль, ще не достатньо зіграна. Слова нескладні. Вокаліст поки не робить динамічних і смислових акцентів у співі. З першої пісні головний меседж «Радій життю і посміхнись». В піснях надто багато слів. В 2й пісні хлоці трохи збились від хвилювання, але добре що зуміли викрутитись. Незвично було почути крик від вокаліста. Третя пісня почалась непогано, але мелодія, яку видавав вокаліст була вся-речитативом. 4-та пісня : вокаліст вже трохи розспівався і вокал почав вирівнюватись – нормально. Хлопці ще вчаться, тому, звісно, на сцені виглядали скованими. Але, як для першого виступу на сцені, я вважаю що їм все вдалось нормально.

Сни Ностальгії - love rock
Приємні ліричні відступи у музиці. «Запах персиків» - неоднозначна алегорія. Бас-гітарні партії звучали базисно – музика групи мала міцну опору. Ударник грав у стилі метроному – хотілось більшого різноманіття ритму та збивок. Вокал дещо одноманітно звучав, але на довгих верхніх нотах відчувалась краса звучання. Про проблеми: з 2-ю гітарою – не варто оголошувати на весь зал – Вас же ж слухає публіка. Анекдот посеред виступу не сприяє серйозному настрою. Зовнішній вигляд учасників потребує удосконалення.





P.S^: УВАГА!!!!: жюрі робило ці нотатки для власної асоціативності оцінювання щодо виступу гуртів (а не для викладання "на загал" (це була моя власна ідея ), тому, сподіваюсь, усі зрозуміють та вибачать можливі недоліки

P.S.S Відгуки ще 2-х членів жюрі згодом, та обов"язково за вимогою учасників фесту.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

Greys | 21.03.12 00:53:05 | #

Искра - рок, мелодичный Бас-гітарист в спортивному костюмі і кепці одразу видає місце створення групи. Учасникам варто попрацювати над зовнішнім іміджем. На жаль музика не чіпає. Мелодики було небагато

бгагагага

Lactarius | 21.03.12 00:54:07 | #

на цій печальній ноті я йду спати…

brutal_gore | 21.03.12 01:28:26 | #

я рыдал.
это шедевр

mezkerei | 21.03.12 02:01:51 | #

а чо, помоєму норм опуси

slavko stimac | 21.03.12 03:22:56 | #

Васильців зе бест!

Hippie | 21.03.12 07:29:58 | #

У Шелеста ностальжі за Кодою. Шо ти вчепився з тими кодами?

Hippie | 21.03.12 07:34:48 | #

і ше до Шелеста і до решти у таких випадках: вважаю абсолютно недоречним писати "знайдіть вокаліста". Достатньо написати "вокалісту потрібно займатись". Бо хулі групу розвалювати?

Hippie | 21.03.12 07:57:48 | #

"Басист стояв абсолютно статично, хоч і мав у брові пірсинг – бас гітару майже було не чути. ". От як читаєш відгуки Васильціва і не знаєш, яку він музику грає - уявляєш нормального загалом чувака з нормальним же почуттям гумору. Може то Васильців прикидається?

Селянка зі Львова | 21.03.12 10:58:00 | #

він людина-загадка

Lactarius | 21.03.12 12:41:07 | #

ну в порівнянні з шелестом і каріною тут він виглядає досить адекватно…

ThRAsH | 21.03.12 17:06:02 | #

а чим саша не сподобався?

punker | 21.03.12 09:25:46 | #

Шелест - по технике. Карина местами просто нереально жжет. Васыльцив пишет грамотно и поэтически, но не как музыкант, а как меломан.

А, ну и
я рыдал.
это шедевр
(с) б_г

GIBSON | 21.03.12 09:28:02 | #

Очень тяжелая жестокая фламандская драма об успешном человеке Шелест…, в дверь которого постучали музыканти, акцентирующих внимание на том, что они калеки.. и картина раскрывает вес первичных инстинктов человека.

brutal_gore | 21.03.12 11:25:38 | #

я три раза прочитал это длинное предложение.
и ничего не понял вообще

4yk | 21.03.12 09:39:12 | #

по темі, мені здається в журі краще брати людей яких ніхто не знає і які шарять. Та й піарити такий захід креще не гуморесками)))) але щестя здоровля, надіюсь кілька гуртів добрих з цього діла вийде.

Хомяк | 21.03.12 09:50:32 | #

Veritas - симфо метал (елементи фолк, дез, хеві)
Тут в силу вступила моя «заангажованість.»))))))))))))))))))))))))))
Всем известна непериносимость мною дудок и фолька, тупЫх инфантильных текстов про волю и героїв. Я просто не переноношу этого. И название «Правда» или «Истина» Брр. Burn with fire!!!!!! (а так вообще- круто прозвучали.)

Гарний об"єктивний відгук, нічого не скажеш

- оцінки жюрі

P@R+!Z@N | 21.03.12 10:20:53 | #

треба ше відгуки Кудритського і Матвійчука!

Hippie | 21.03.12 10:57:34 | #

так кого беруть на Захід, бо шось не зрозумілим залишився цей момент?

ме | 21.03.12 11:22:50 | #

Callmeumberto

ACKET | 21.03.12 12:39:09 | #

вони на заході?)))) ніфігасобі))) то ж неформат))

ACKET | 21.03.12 12:38:30 | #

давайте ще!))

Hippie | 21.03.12 12:56:54 | #

до речі, у В.В. новй кліп. Здається, він стає трішки унилий через перехід на рок-музику, ліпше було, коли він авангард якій-то лабав.

Мать Твою Тереза | 21.03.12 13:02:46 | #

амбеливибл!

Чешир | 21.03.12 13:59:30 | #

punker | 21.03.12 14:12:37 | #

Це ужасно. А ще більш ужасно те, що на початку кліпа на любовній фотці з Васею моя бувша девушка і наш юзер Евелка

Hippie | 21.03.12 14:29:30 | #

от і задумайся про себе, коли твоя дєвушка тебе на Васю проміняла.

punker | 21.03.12 14:34:51 | #

ThRAsH | 21.03.12 14:58:19 | #

так вот почему ты так не любишь гения современной музыки Васю)))

punker | 21.03.12 16:38:59 | #

нет, мне на него пох, но я поражають от его "творчества"

punker | 21.03.12 14:17:58 | #

Перемикаючи анал блядь я аж супом подавився )))))) і далі ржу

ThRAsH | 21.03.12 14:35:04 | #

aliens | 21.03.12 18:36:51 | #

то піздєц… коли то слухаєш то таке враження шо попав в пекло

aliens | 22.03.12 10:37:40 | #

нерозумію як йому дали права

Hippie | 21.03.12 12:59:54 | #

а ще В.В. лабає на копоративах, ще раз підтверджуючи, що вийшов з львівського андеграунду

ACKET | 21.03.12 14:34:57 | #

ревнуєш?)))

ACKET | 21.03.12 14:45:21 | #

парбон)) то Эвгэныю мало бутьи))

Хомяк | 21.03.12 13:23:31 | #

Мать Твою Тереза | 21.03.12 13:28:57 | #

читать ВВ с похмелья это дополнительный вынос мосХа

ACKET | 21.03.12 13:31:25 | #

зачем нажрался?

Мать Твою Тереза | 21.03.12 13:45:25 | #

я случайно.

ACKET | 21.03.12 14:45:37 | #

не ходи в буковски.

Мать Твою Тереза | 21.03.12 14:50:57 | #

я постараюсь.

ACKET | 21.03.12 15:02:32 | #

в следующий раз накажу.

Мать Твою Тереза | 21.03.12 15:10:47 | #

я боюсь физическую расправу

V_lw | 21.03.12 15:15:30 | #

"Під час всього виступу я відчував себе під пресингом якоїсь важкої штуки що присідала на голову. "

Мать Твою Тереза | 21.03.12 15:20:31 | #

фаталити))
Какие химические процессы происходят в ЭТОЙ голове?!)

V_lw | 22.03.12 10:23:48 | #

не знаю . я рад что хоть как то отыгрался на нем за тонны шлака)

V_lw | 21.03.12 14:07:29 | #

давайте еще два! )

Хомяк | 21.03.12 14:27:08 | #

да))

GIO | 21.03.12 16:02:41 | #

Вася отжёг просто)

MEgaherz | 21.03.12 21:48:34 | #

Шелесту походу в продюсеры надо идти…

PacyuchinA | 22.03.12 08:28:19 | #

Зверніть увагу на те, щоб шнури гітар не перехрещувались.©

V_lw | 22.03.12 11:33:47 | #

Хомяк | 22.03.12 11:51:01 | #

с ВК уже и сюда доехало

Greys | 22.03.12 14:32:46 | #

ну дееее решта

P@R+!Z@N | 22.03.12 14:39:56 | #

ше не написали, досі відійти від вражень не можуть)))

Хомяк | 22.03.12 14:40:12 | #

точняк))

Хомяк | 22.03.12 14:40:51 | #

ВОни просто твого прикиду злякались і якшо шось погане напишуть, то ти не кинеш музику і будеш приходити до них в кошмарах ))

P@R+!Z@N | 22.03.12 15:05:53 | #

гагага)) бойтєсь!!!

P@R+!Z@N | 23.03.12 12:36:52 | #

коли будуть відгуки Матвійчука і Кудритського?

Psiixa | 23.03.12 14:35:36 | #

не страшно?;)

P@R+!Z@N | 23.03.12 16:42:33 | #

волков бояться в лес не ходить

Psiixa | 23.03.12 16:50:28 | #

уважаю, бро!))

Hippie | 23.03.12 19:04:02 | #

волков - бояться. в лес - не ходить.

ThRAsH | 23.03.12 15:48:23 | #

ACKET | 23.03.12 15:49:03 | #

фаталіті))

Хомяк | 24.03.12 19:23:27 | #

Походу Матвійчука і Кудрицького ми вже не побачим

punker | 24.03.12 20:18:18 | #

RIP ?

ме | 24.03.12 23:42:08 | #

Розмова з Callmeumberto на Львівському ТБ

mezkerei | 25.03.12 02:49:04 | #

ведуча просто ужас

punker | 25.03.12 08:42:16 | #

широковідома музика для вузьких кіл.
цікаво скільки потенційних майбутніх слухачів дивляться ЛТБ?

V_lw | 25.03.12 11:50:43 | #

я, в 99 или 2000м году по лтб Матрицу увидел. как это произошло я не понимаю до сих пор. но фильм на меня произвел впечатление. так что, знаешь, всякое может быть.
да и для музыкантов это пусть маленькая, но практика давать интеревью.

punker | 25.03.12 12:46:54 | #

да-да, у них был момент когда они чето поднялись и начали современное на то время кино пускать в укр корявом переводе днем.
но в общем ЛТБ это пиздец. есть кстати таки батьки яки заставляють своих дитей дивитися ТИЛЬКИ ЛТБ и Перший НАЦЫОНАЛЬНЫЙ. ТИЛЬКИ УКРАИНСЬКЕ!

Kroolick | 05.04.12 19:21:25 | #

то не лтб був, то хтось арендував їхні частоти на якийсь час і включали всякі фільми, там і володар перстнів був і вроді як зоряні війни…

punker | 25.03.12 08:45:35 | #

жаль шо пацанам не дали там в"єбати песню сутреца щоб львів"яни відчули що дійсно "вже ранок!"…уявляю як багато людей би заборонило своїм дітям ходити на рок-концерти

P@R+!Z@N | 05.04.12 14:34:29 | #

https://picasaweb.google.com/115799253133505145806/mESpkI#
юху! всім хто чекав решта відгуків журі! відгуки кудритського і матвійчука
дякую організаторам, музикантам і тим хто прийшов (особливо тим хто написав власні атлічні рецензії)

P@R+!Z@N | 05.04.12 17:05:47 | #

хто зареганий вконтактах киньте лінк в зустріч Левел-апу

V_lw | 05.04.12 18:54:55 | #

"э, есть какие рецензии?"

V_lw | 05.04.12 19:41:10 | #

P@R+!Z@N | 06.04.12 00:05:41 | #

бля))))) де ти таке нарив?

V_lw | 06.04.12 00:25:34 | #

vk.com/album-36312102_155114075
токо сегодня узнал что есть и от основного фотографа фото