УКУ vs. Жид

| 234 | Розділ: Інше | 26 січня 2012 13:32

цікаво нам після свят подумати про таке.
всі ми дуже любимо приймати участь в вертепі і радісно нам там дуже є. я один раз був в вертепі і було то вопщєм класно (хоча інші учасники вертепу так не думають). ну тоість то дебільно канєшно всьо, але класно і гроші ще давали.
але от очільники українського католицького університету собі рішили шо їм не класно і от читайте далі

Cуперечки навколо ідеї вилучення з українського вертепу образу Жида набирають обертів

…“Гутен морген. Я до вас. У найкращий для вас час. Мо' згендлюю, Мо' сторгую. Все міняю, все купую. А що треба, то продам, бо я маю добрий крам”.

Мабуть, кожен здогадається, кому належать ці слова у вертепному дійстві. Звичайно, Жидові — кмітливому, ощадливому, розумному, веселому, ну й, чого гріха таїти, хитренькому.

Чи можна уявити сучасний вертеп без Мойші та його вірної дружини Сури? “Ні, — відповість не один українець. — Бо він додає дійству такого колориту, такого заряду!”

“Це застарілий образ, архаїчна постать, що може травмувати людські душі. Не біймося розпрощатися з ним”, — із таким закликом до громадськості нещодавно виступило керівництво Українського католицького університету.

Чому режисери вертепного дійства мають відмовитися від образу Жида? Подискутувати на цю тему ми запросили Мирослава Мариновича, науковця, публіциста, проректора Українського католицького університету; Вадима Скуратівського, історика, літературознавця, публіциста, доктора мистецтвознавства, академіка Національної Академії мистецтв України; та народного артиста України Богдана Бенюка.

Жид — поганий, а ми — “пухнасті”

— Пане Мирославе, звернення Українського католицького університету, під яким підписалися і ви, викликало шалену дискусію у суспільстві. Чому ми мусимо відмовитися від образу Жида у сучасному вертепі?

— Ніхто не змушений, — каже проректор Мирослав Маринович. — Я просто хочу, щоб упродовж десяти років люди приглядалися до цього образу, зважували, чи справді він їм настільки необхідний. Якщо виявиться, що можна відмовитися, то обійдімося. Оце моя пропозиція. Для кого цей образ страшенно важливий — залиште. Та нехай ця думка працює у вас усередині. І нехай працюють аргументи.

— Які?

— Чи ображає нас, що українців у Росії називають “хохлами”, а про Україну кажуть “Хохляндія”. Певно, що це неприємно. Якщо ми очікуємо, що в Росії, Польщі чи серед євреїв змінюватиметься ставлення до нас, то й самі маємо змінювати деякі символічні моменти.

Ні, не кажу, що ми повинні любити євреїв, підкорятися їм. Лише хочу сказати: думаймо, дбаймо про свій духовний світ.

— Але образ Жида у вертепі не є таким уже й поганим! Він розумний, кмітливий, бережливий, от лише патологічно любить гроші. Але хто ж їх не любить?!

— Можу припустити, що є вертепи, де цього персонажа подають так, як ви кажете. Але мій досвід свідчить: у цьому образі передусім прагнуть показати підступність, хитрість, зло. Те зло, яке розкладає християнську спільноту. Якби це був образ лише кмітливого, розумного героя, не було б такого звернення.

— Вертеп — це народний фольклор. Викинути Жида з нього — це все одно, що викреслити рядки з народної пісні!

— Тут із вами не погоджуся. Три роки тому у нас, в Українському католицькому університеті, виник ректоратський вертеп. Ясна річ, там не було образу Жида. Але існувала біблійна сцена, всі барокові протиставлення добра та зла. У вертепі був Ірод, Смерть, Чорт.

Жодна людина, повторюю — жодна, не підійшла до нас і не сказала: “Слухайте, та що ви зробили такий недосконалий вертеп. Тут нема образу Жида. А без нього немає нічого, все блякле”. Гукали лише “браво”. Увесь університет реготав, коли наш отець Борис Чортиком бігав залом й імітував різні комічні сцени. Бо бачити отця-ректора у вигляді Чортика — це щось нове, особливе. Всі сміялися. Ми ходили вертепом не тільки в УКУ, але й містом. Жодна людина не зауважила, що нема образу Жида.

— Ви його кимось замінили?

— Ні, ми його просто не включили, бо представляли боротьбу добра і зла так, як це розуміємо. Хіба коли нема у вертепі Жида, то нема біблійного сюжету?! Не існує цієї залежності.

— Пане Маринович, коли ви пропонуєте замість образу Жида “знайти новітній персоніфікований образ лихварства, грошолюбства, корупції, підкупу та підступності”, то що маєте на увазі? Представників нинішньої влади?

— Мається на увазі те, про що зараз говорять люди, в чому бачать причини бід. У владі, корупції, несолідарності? Чому у вертепі не показати тих образів, які нам псують життя? Для того його й створювали колись, щоб люди могли побачити в ньому те, що заважало їм жити.

Різдво — це оновлення, новий дух, це період, коли любов має вступати в душу. Отже, через вертепне дійство ми маємо ставати кращими, повинні зрозуміти, в чому є наші біди. Все це, як правило, відсутнє. Зате є образ, який нам каже: “Ні, то не ти винен у своїх бідах, а Жид винен. Подивися, отут підступно зробив, там — підступно, а я що? Я — добрий, бо я з Христом. А він, чужий, мені псує все життя”. Ось чому такий “дорогий” цей образ для нас. Бо ми при ньому є дуже добрими та пухнастими.

— У сучасних вертепах є ще й образ Москаля. Від нього теж слід відмовитися?

— Так. Не треба шукати причини своїх нещасть у чужинцях. Бо ми самі винні у своїх бідах. Хто нам заважає бути в єдності — жид чи москаль? А може, кожен українець має зізнатися сам собі: я просто не люблю свого ближнього, бо він мені підозрілий, виглядає чудно, не можу з ним бути в одній партії. Висміюймо це.

“Я і цього року буду Жидом”

— Богдане Михайловичу, роль Жида у вертепі ви виконуєте просто неперевершено. Мала честь споглядати вашу гру. Але чи готові “розпрощатися” з цим образом? — питаємо народного артиста України Богдана Бенюка.

— Дякую за комплімент. Страшенно поважаю професорсько-викладацький склад Українського католицького університету. Але мені здається, що в чию голову прийшла ідея вилучити образ Жида, то в цій голові вона мала б і залишитися.

— Прихильники вилучення цього персонажа з вертепу кажуть, що образ Жида принижує євреїв…

— Вертеп має набір певних персонажів, які вже століттями існують. Якщо йти таким чином, як пропонують автори звернення, тоді потрібно всіх персонажів міняти. Думаю, це не робота ні науковців, ні священиків.

— Якщо вам і цього року запропонують таку роль у дійстві, ви погодитеся?

— А я і буду її виконувати. Коли актор за якусь роль береться, він повинен зробити так, щоб вона була позитивною, цікавою і запам'ятовувалася. Всім варто задуматися, чому український народ взяв у вертеп саме цих персонажів, а не інших. Це ж невипадково. Мені здається, що всі образи мають й далі бути в традиційному українському вертепі. Бо якщо все забороняти, то тоді потрібно заборонити і колядки.

“Образ єврея з “Гайдамаків” — теж геть?”

— Вилучити персонаж Жида з традиційного українського вертепу? Що ж тоді будемо робити з образом єврея у “Гайдамаках” Тараса Шевченка чи з образом єврея у “Тарасі Бульбі” Миколи Гоголя? — розмірковує Вадим Скуратівський. — Теж вилучати їх? Перепрошую, але ж вертеп — це похідна не просто з українського середньовіччя, а з української досучасної історії. Думаю, ці образи не треба вилучати, а лише гумористично пом'якшити.

— Що маєте на увазі?

— Образ Жида у вертепах не повинен бути агресивно акцентованим: можна обійтися без гротеску, без надміру довгого єврейського носа, гаркавлення. Треба висувати на перший план справді непогані риси представників цього етносу, як-от вміння заробляти гроші, заощаджувати. Бо що означає викидати? Це ж наївна цензура… Не можна заднім числом редагувати фольклор.

Я вам поясню, чому в традиційних вертепах маємо негативний образ Жида. Євреї прийшли сюди з польсько-литовською державністю. Наш селянин орав землю, а товарно-грошові стосунки були в руках зайд. Представниками польських аристократів на місцях були “маленькі професіонали”, жиди. Та й що їм залишалося робити? Треба було з чогось жити. Коли євреї мігрували на схід із Західної Європи через патологічний антисемітизм там, то землі тут не мали. Тому євреї займалися переважно лихварством.

Українець “свариться” з польсько-литовською державністю, потім — лише з польською, ненавидить її. Та аристократів не бачить, а всі свої біди пов'язує з їх представником на місцях — євреєм. Звідси фактично і єврейський геноцид часів Хмельниччини. Інерція тих конфліктів залишається. Тому що масова свідомість обов'язково шукає когось винного.

— А чи можна замінити образ Жида у вертепі якимось сучасним прототипом? От, наприклад, представниками влади, які щодня обманюють свій народ?

— Як на мене, це дуже небезпечно. Річ у тім, що серед українських корупціонерів сьогодні немало добродіїв із єврейськими прізвищами. І хоч їх не називатимуть євреями, але все одно натякатимуть на відповідне коріння сучасного корупціонера.

— Чи погоджуєтеся ви з авторами звернення, що висміювати Жида у вертепах не можна ще й тому, що вся Свята Родина мала єврейське походження?

— Це настільки складна проблема, що її зможуть осмислити тільки з часом. Загалом не треба кидати каміння в представників цього етносу. Він дуже натерпівся під час Другої світової війни. Крім того, Україна має позбуватися антисемітизму вслід за Західною Європою. Не час сваритися. Дивіться, що робиться в Росії. У глибинах сусідньої цивілізації дуже важкі сюжети “нагріваються”. Збирається балотуватися в президенти такий собі пан Миронов. Це — другий Гітлер. Уже лунають заклики: мовляв, шкода, що Адольф не довів усе до кінця. Так що не будемо брати приклад із російського чорносотенства. Ставмося лояльно до всіх етносів.


от мені знайома розповідала шо в уку в столовій продають спудеям чай сталін. то так чай називається. сталін, мол. може би то мариновичь якось там би шось попробував поміняти. Жид не сталін, чай.
як би ви тут сказали?
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

Ram Lam Yam Mam Bam | 26.01.12 13:33:01 | #

brutal_gore | 26.01.12 13:36:32 | #

вот хрестиане очень забавные люди. образ жыда они удаляют а христианский празник обрезания господнее оставляют и отмечают))))
тоесть в вертепе быть жыдом нельзя а поклонятся жыду можно))))очень в христианском стиле.

сокира | 26.01.12 15:16:12 | #

у вертепі від християнства - тільки ісус хімселф, не більше. це не релігійне явище, а фольклорне (що є головним аргументом усіх протестантів і прочіх свідків).
а щоб відмовлятися від чогось єврейського тому що воно єврейське, треба виходити з позицій антисемітизму. а в даній же суспільній дискусії якраз пропонувалося виходити з протилежних позицій.

madness | 26.01.12 17:10:41 | #

а хуле церковь вообще лезет в фольклор?

насколько я понимаю, её официальная позиция - принял участие в вертепе - гори в аду!
итак не похуй ли на "жида" если и так в аду гореть?

сокира | 26.01.12 22:23:02 | #

тому що це фольклор на церковну тему, а не навпаки. наскільки я розумію, ти не розумієш ролі церкви в соціумі.

madness | 27.01.12 14:18:22 | #

моя версия: тормозить развитие, грабить и насиловать.

я что-то пропустил?

brutal_gore | 27.01.12 14:20:39 | #

еще врать, отбирать деньги и устраивать войны.

GIO | 29.01.12 09:39:30 | #

Церковь и Бог, сейчас не составляют никаго тождества.

madness | 29.01.12 11:37:55 | #

=))))))))))))))))))))))


Бог =))))


бедный бог не может постоять за себя =)

Тор? Один? Зевс? Летающее спагетти?

сокира | 30.01.12 06:14:23 | #

це стосується всіх суспільних інститутів. почни хоча б з ЖЕКів.

madness | 30.01.12 11:14:38 | #

Я помню великую столетнюю войну Сиховских коммунальных служб против иноверцев из Радэхивського Сельского совета.

сокира | 30.01.12 21:12:34 | #

ця пронизана тонким гумором аналогія мала б означати натяк на міжконфесійні війни? чи у коментах вище малися на увазі якісь інші війни?

madness | 30.01.12 22:54:30 | #

у тебя религиозная слепоты 76% мозга.
Брутал: "(церковь) устраивает войны"
Сокира: "ЖЕКи тоже"
Маднесс: "не знаю ни одной войны, которую начал ЖЕК"

сокира | 31.01.12 01:04:19 | #

у мене все в порядку. а ти вже проблювався?
ти не знаєш, а я знаю. і не тільки я знаю. то просто ти не знаєш.

GIO | 31.01.12 08:24:27 | #

"Люди так часто обвиняют Бога в том, что как он мог допустить войну, смерти, и прочии бедства. Не кажется ли вам, что виноваты в этом именно Вы? Кто начал войну? Бог или люди? Бог или люди делают людей нищими, и бедными? А не задумывались ли Вы, сколько может быть в вашей жизни он спасал вас. Может стоить обвинить тех кто скидывал бомбы, а не Бога? Бог любит всех, и даже если вам кажется что всё плохо, стоит задуматься, в чём причина. Возможна в будущем это пойдёт вам на пользу,или может вы просто далеки от Бога, и такая жизнь не приведёт вас никуда. Бог беспокоится за спасение каждого, но как он может спасти вас, если вы этого не хотите? Эта жизнь лишь промежуток перед вечностью, которая настигнет всех. И уже там вы сможете жить без всех проблем. Как ни жаль, на этой земле мы живём как на полигоне-полигоне испытаний. Многие возмутяться, за что, почему мы отплачиваемся за чьито грехи,что мы бы не трогали "яблоко" будучи на месте Адама, но есть ли кто из нас, кто не грешн.Нет. НО , согласитесь, ведь за это дано и отличное вознаграждение- вечное счастье, добро, свет, и любовь. Не бывает никогда чтоб что-то было легко : "тяжело в учении- легко в бою" . Но Бог всегда на Вашей стороне, и верит в вашу победу, стоит лишь самому открыться Ему. Обвиняя Бога, задуйматесь, а что несёте вы : добро, любовь и мир? Многие кто-то так глагольствуют, сами бы была б возможность пустили бомбы, ради своего благополучия. А ведь грех походит из помыслов ваших.
Многие скажут : "а как же цунами, вулканы,и прочии бедствия?". Думаю это можно опять таки понять из выше сказаного. Плюс стоит не забывать про Дьвола . НО стоит вспомнить ищё такие слова из библии : "кого люблю, того наказываю". Ведь давайте проведём прямую анологию. Дети это лучший пример. В детстве когда вы провинились, вас наказывали родители, и часто вы не понимали почему, но в основном всегда это было справедливое наказание. Такиеже дети и мы на земле, мы ищё не знаем за что мы получаем наказания, но ведь Отцу видней это. Тагже и с грехами, в детсве мы не знаем, почему ребёнку нелья смотреть порнографию или долго играть в компьютер. И до сих пор сложно понять не которым почему, но на самом деле Бог хочет уберечь нас от проблем и не счастья. Но к сожалению, или к счастью, у нас есть выбор на своё спасенье и счастье, который делаете именно Вы.. " (с)

Hippie | 31.01.12 09:35:10 | #

і для чого цей текст тут? Меднес не звинувачує ні в чому бога, Менднес взагалі не визнає існування бога. Меднес якраз зщвинувачує людей, що вбивають, прикриваючись імям бога.

сокира | 30.01.12 06:12:54 | #

як правило, так вважають люди абсолютно далекі від церкви, у яких переважно дєди воєвалі і у кого вдома прийнято хаяти віруючих або навпаки якась бабка - крайня фанатка, яка вже набридла вдома і тим, що бабка, і тим що сфанатіла. друга категорія - малолітні моднікі, які вистрибують зі штанів, щоб скласти про себе враження інтелектуалів.

"Теорія Великого Вибуху - це найуспішніша наукова теорія походження Всесвіту, що підтверджується численними спостереженнями, такими, як ефект Хабла та фонове мікрохвильове випромінювання. Бельгійський вчений, що вперше запропонував та обґрунтував цю теорію - Georges Lemaître - був римо-католицьким священиком." - і таких фактів безліч. тільки агресивні неуки можуть сприймати церкву редукованою до періоду інквізиції.

madness | 30.01.12 11:08:35 | #

что ты называешь церковью.
я, исходя из прочитанного, понимаю, что речь идёт о католической церкви.
В наше время, в Африке - 13% всех католиков в мире - святая и отличная, только добро делающая, нечайно чуть не погубившая цивилизацию и уничтожившая миллиарды людей (но ведь это всё давно в прошлом и не считается, т.к. кто-то из умных людей случайно родился в стране, где детям с рождения присваивают ярлык - католик и растят в этой традиции, а не, например, мусульманин) - так вот, эта наша чудесная церковь распространяет слухи про презервативы и запрещает их использование, чем гробят и так несчастных СПИДом выеденных африканских братьев.

Так же, твоя великая церковь считает Бернара Шоу, Стивена Фрая и Нила Патрика Харриса - ужасающими уёбищами, достойными гореть в аду, или, по крайней мере больными людьми, охваченными демонами.

сокира | 30.01.12 22:00:25 | #

не конче католицька.

чуть не погубившая цивилизацию
яку цивілізацію? вона воздвигла цивілізацію, а не погубіла. і тільки цій церкві ти маєш завдячувати тим, в яких толерантних умовах ти зараз живеш, не обрізаний і не засунутий в чалму.

уничтожившая миллиарды людей
мільярди жертв - це ти підраховуєш зараз заднім числом по даних "святих писань", як деякі любителі покопатися в геноцидах підраховують невинно убієнних в термопільських битвах?

детям с рождения присваивают ярлык - католик и растят в этой традиции, а не, например, мусульманин
з ярликом католика з дитинства ти можеш спокійно стати собі ким хочеш - і мусульманином, і атеїстом, і крішнаїтом. тебе ніхто не тримає за шкірку і не тицяє мордою в догми. на відміну від протилежного випадку – з ярликом мусульманина такого лібералізму вже не вийде.

церковь распространяет слухи про презервативы и запрещает их использование, чем гробят и так несчастных СПИДом выеденных африканских братьев
не знаю, який ти яндекс читаєш. в гуглі пишуть протилежні речі. скористайся ключовими словами what pope really said about condoms.

The Pope responds by reaffirming his answer. “People can get condoms when they want them anyway. But this just goes to show that condoms alone do not resolve the question itself. More needs to happen. Secular thinking about AIDS involves a “fixation on the condom” that implies a trivialization of sexuality, he said. As a result, sexuality is no longer seen as “an expression of love, but only a sort of drug that people administer to themselves.”
The remark that caused such a stir follows this. The Pope mentioned a situation in which condom use could be positive but still an immoral act. He used the example of condom use by male prostitutes.


до висновку, що презервативи не вирішують проблеми СНІДу в Африці, дійшли і без папи цілком невоцерковлені дослідники проблем Африки. про це теж можна почитати статистику міжнародних організацій, дослідження науковців, медиків та інших спеціалістів.

церковь считает Бернара Шоу, Стивена Фрая и Нила Патрика Харриса - ужасающими уёбищами, достойными гореть в аду, или, по крайней мере больными людьми, охваченными демонами.
Б. Шоу - захисник лисенковщіни і євгеніки, якщо мені не зраджує память. а таке не схвалює і офіційна наука, а не тільки офіційна церква. який збіг!
в решту імен не буду заглиблюватися, бо й так ясно, що ніхто нікого не вважає достойними горіти в пеклі, а максимум що можуть не рекомендувати.

але ця вся полеміка різко відхилилася від головного питання цеї гілки - роль церкви в суспільстві. в латинській америці, скажімо, це головна установа, яка займається соціальною допомогою. серед світових організацій, що займаються соціальними проблемами, на другому місці - саме створена і фінансована церквою. якщо відкинути проповідництво (а воно найбільше притаманне сектантам не дуже давнього походження, а не традиційним церквам), то це в принципі її основна роль, і це повністю узгоджується з її догматикою. батюшки на мерседесах і в рубінових каблучках - це специфіка перехідного періоду саме нашого регіону. тому не варто судити про таке багатошарове явище по чутках, а треба зріть в корєнь. читати, наприклад, католицьких лівих чи російських персоналістів, а також різні офіційні статистики по конкретних проблемах.

madness | 30.01.12 22:47:13 | #

ты такая умная, я щас проблююсь от своей тупости и зашоренности =))

делай выводы на каждом третьем "факте" а первый и второй игнорируй.
приблизительно как ты и делаешь.

мои источники это лекции и дебаты от/с участием непосредственных уполномоченных представителей разных конфессий.
и мыслю я глобально, я не как ты: "убийца серийный радостно доказывает всем, что кошелёк не брал и доволен. типа всё. вину снимаем, раз такое дело." - нашла какой-то "факт" и всё вопрос снимается.

Вся религия и католическая церковь в частности - это сила зла в нашем мире.

сокира | 30.01.12 22:59:26 | #

ну так проблюйся.

які я факти пропустила з наведених тобою?

мої джерела теж лекції, дебати і статті. мислю я конкретно і логічно, а не узагальнено кидаюся фразами, як ти, на зразок "сіла зла в нашем мірє".

madness | 30.01.12 23:10:12 | #

если бы ты хоть немного разбиралась в вопросе, а не только хвалебные мозгопромывающие мраки читала в википедии, то ты бы знала, что "католическая церковь - сіла зла в нашем мірє" это цитат - решение к которому пришло подавляющее большинство слушателей на дебатах по данному поводу (THE CATHOLIC CHURCH IS A FORCE FOR GOOD IN THE WORLD) по завершению выступлений.
Процент считавших КЦ добром уменьшился в два раза, все не определившиеся перешли на сторону "против".
Так же тебе, вроде как стыдно не знать кто такой Стивен Фрай (он тоже участвовал в дискуссии).

гуглом же рекомендуешь всем пользоваться?
так потрать час своего времени и послушай ребят за и против. посмотри на этого ахуевшего в пизду епископа сидящего в говне и жующего свою милую африканскую улыбку=)

сокира | 30.01.12 23:40:46 | #

пффф )))
тююю, якесь токшоу це типу дискусії між конфесіями. я думала, ти справді вникав у питання.

тратити годину часу не буду на віртуальні балачки, бо я на власні очі бачила всю кухню зсередини на різних рівнях і в різних куточках світу. тому мене найменше хвилює, що хтось скаже де "за" і куди перейде проти протягом години обсирання африканського єпископа.

короче, ти таки зашорений. нічо не спростував, нічо не довів, тільки побризкав злобою, як завжди. щасливого блювання -)

Hippie | 30.01.12 23:48:19 | #

мені здається, шо між вами цей діалог вже був або мені наснився.
слухай, от кажуть, що новий заповіт датується десь 4-тим століттям і там вже було "не вбий". Церква не читала ту заповідь чи може тоді ще заповіді не було?

madness | 30.01.12 23:54:41 | #

твоя позиция ясна.

Hippie | 30.01.12 23:34:05 | #

зате сталін був хороший менеджер

madness | 30.01.12 23:40:37 | #

я хотел бы добавить, что есть плохие и хорошие люди, независимо от вероисповедания or lack there of.

мне лично стыдно было в 11 лет верить в говорящие змеи и людей живущих в китах.
и мне надо узнавать из "книг", что меня буду ВЕЧНО МУЧАТЬ, чтоб знать, что людей убивать плохо (что прошу заметить не так важно, как например помнить субботу или делать себе куклы - по мнению "книги").

Hippie | 30.01.12 23:51:37 | #

твоє заперечення існування "бога" грунтується на його християнському трактуванні чи взагалі?

madness | 30.01.12 23:56:40 | #

я ничего не отрицаю. я готов признать, что есть любое количество любых богов, если мне кто-то предъявит доказательства.
я считаю, что 99,999999%, что его нет. но всякая хуйня бывает.

Hippie | 30.01.12 23:58:22 | #

але і теорія Дарвіна потребує віри рівно настільки, наскільки потребує віри, наприклад, креаціоністська теорія. І там, і там присутня прогресія. І, врешті, все впирається у віру.

madness | 31.01.12 00:04:15 | #

nice try

Hippie | 31.01.12 00:17:16 | #

та ні, це лише константація очевидного

madness | 31.01.12 15:05:18 | #

ну если ты искренне это написал, то я позволю себе обратить внимание на ряд вещей.
во-первых распространено превратное понимание термина теория. многие думают, что "теория Дарвина" = "домыслы Дарвина"/"предположения Дарвина".
Теория - учение, система идей или принципов. Является совокупностью обобщенных положений, образующих науку или ее раздел. Теория выступает как форма синтетического знания, в границах которой отдельные понятия, гипотезы и законы теряют прежнюю автономность и становятся элементами целостной системы.
Верить или не верить в теорию Дарвина, всё равно что верить или не верить в алгебру или мат. анализ.

во-вторых теория Дарвина не занимается объяснением происхождения вселенной. Она занимается лишь эволюцией видов.

Hippie | 31.01.12 15:34:36 | #

ну, на теорії Дарвіна, в тому числі, грунтується заперечення Бога. І теорія Дарвіна, в рамках еволюції видів, пояснює походження людини. Крім того, було б нечесно висунути теорію, що курка походить з яйця і сказати "я займаюсь лише походженням курки, а не яйця".

Hippie | 31.01.12 15:37:54 | #

власне, якщо вже бути більш точним, то Дарвінізм - це один з видів еволюційної теорії. Проте, будь-яка еволюційна теорія передбачає еволюційний ланцюг. В якого має бути початок і кінець. Ми, власне, говоримо про необхідність віри у початок.

сокира | 30.01.12 23:53:36 | #

як може бути соромно за те, що в 11 років у щось вірив? яка різниця - чи в говорящу змію чи в літаючого гаррі поттера вірити в 11 років? це якась психотравма, незалежна від зовнішніх обставин.
зі страхом від "ВЕЧНО МУЧАТЬ" я не вперше зустрічаюся, але в мене такого досвіду немає, навіть дитячого. щось інше його компенсувало, очевидно.

есть плохие и хорошие люди, независимо от вероисповедания or lack there of.
християни вірять, що всі люди хороші.

madness | 30.01.12 23:58:16 | #

ну это как например в детстве нормально срать в пелёнки, а потом в горшок, но в 11 лет уже стыдно становится.

второе твоё предложение, вообще не понял. набор слов.

"християни вірять, що всі люди хороші." - тупо наглое враньё.

сокира | 31.01.12 01:03:01 | #

здається, ти вообще не понял не тільки друге речення, а й перше і останнє, а також всі решта, не кажучи вже про коменти за такою нумерацією.

madness | 31.01.12 00:02:15 | #

или ты имела в виду, что они прогнутся под любой режим и буду сосать хуи монархам для спасения своих жирных задниц?

сокира | 31.01.12 01:01:05 | #

шось би новеньке побачити/почитати, а то якісь заїжджені тєми кидаєш. фотка менгеля на фоні гітлера мала б свідчити про те, що всі лікарі - сіла зла в нашем мірє?

Hippie | 31.01.12 09:36:48 | #

цілком з тобою погоджуюсь. наприклад, в тій же міліції багато хороших людей, і дратує, коли міліціонерів називають мусорами і рівняють всіх під одну лінійку.

madness | 31.01.12 09:45:42 | #

боже мой, я не верю, что непонятно излагаю мысль.

это пример того, что "христиане считают всех людей хорошими": Фашистов, Сталина, Террористов-смертников, педофилов и Джордано Бруно.

твои реакции меня утомили, я ебанутых могу наблюдать каждую секунду в реальной жизни.

либо чётко выскажи свою позицию, с которой, я с уважением не соглашусь или всячески поддержу; либо убегай в монастырь/полевую кухню для бедных/отправляй библии в места землятрясений тоннами.

madness | 31.01.12 09:46:47 | #

напомню, начиналось с того, что ты хотела рассказать нам про роль "церквей" в сообществах.

jacrazy | 26.01.12 13:43:33 | #

Для соблюдения политкорректности в вертеп следует ввести гея и хорошего полицейского-негра.

mezkerei | 26.01.12 13:49:56 | #

)))

Savka - JLOX | 26.01.12 17:10:32 | #

ржу до сліз))

mezkerei | 26.01.12 13:49:45 | #

блеать! шо за дебілізм, нема тупо чим зайнятись. я би повикидав священників бо вони уособлюють інквизиції і святять зброю. блеать дволикі вовки

Greys | 26.01.12 13:51:19 | #

святять зброю ?)

mezkerei | 26.01.12 13:53:10 | #

ай, ну коли армії благословляли, тіпа ідіть! вбивайте ворогів наших! вот да гел, а де ж не убий йопта

mezkerei | 26.01.12 13:56:09 | #

як то говорять

brutal_gore | 26.01.12 13:56:10 | #

именно)))

Greys | 26.01.12 14:03:30 | #

твоюжмать))))

Matvik | 26.01.12 14:34:27 | #

Мене то з цього всього найбільше харить, що слово "жид" вважається образливим. Тупняк.

Mental Trap | 26.01.12 14:38:32 | #

таких слов про любую национальность как грязи. Хохол, москаль, бульбаш, лях, макаронник, янки, жабоед, узкоплёночный, чурка, нига… можно долго продолжать. Где тупняк?

brutal_gore | 26.01.12 14:50:42 | #

можно долго продолжать. Где тупняк?

у тебя тупняк. слово жыд не оскорбительное прозвище (в отличии от тех что ты привел) а обычное название историческое славянами семитов. происходит от jude/еврей. почемуто в польском, белоруском, чешском, словацком, словенском итд слова еврей не сильно знают а использую слово жыд. поляки почему не комплексуют жыд и жыд. до 17 года и ИХ революции их никто никак по другому не называл. потом придумали большевики полит коректное еврей от слова hebrew.

Mental Trap | 26.01.12 14:53:10 | #

у тебя тупняк. Все мной написанные слова тоже не оскорбительные, а только отображают какие-то черты национальности или характерные черты.

brutal_gore | 26.01.12 14:56:08 | #

интересно какую национальную черту отображает слово хохол или москаль или чурка))))
так вот назівать по национальным чертам и высмеивать их это как раз и есть оскорбительно, скажем быльбаши для белорусов.
а вот слово жыд ничего не высмеивает и не оскорбляет а есть ничем более чем кирилической транскрипцией слова jude - еврей.
в то время как все приведенные тобой слова как не крутись нихуя не транскрипция национального названия народа.

Mental Trap | 26.01.12 14:59:51 | #

не догадался? иди негру подрасскажи что он негр (по поводу транскрипции). ну а черты - это чуб (хохол), много картошки (бульбаш), чурка - чурбан-тюрбан, москаль - солдат. Где обидное-то?

brutal_gore | 26.01.12 15:09:04 | #

филолог в тебе спит. вечным сном. негр вообщето от негро - черный. а самоназвание были совершенно другим.
да и вообще ты сейчас как то странно сьехал мы говорили о том что жыд это не оскорбительно ибо не является аналогом (чуба,картошки, солдата, цвета кожи и другим признаком) их же не назвали пейситы, обрезы, мацежоры итд…
поэтому я рад что ты не ленивый и па курсам в транскрипциях. в таком случае это как бе отменяет твой комент **таких слов про любую национальность как грязи** - ибо не несет смысла я полагаю.

Mental Trap | 26.01.12 15:12:21 | #

не выдергивай из контекста и не делай своих неправильных выводов. Ктог спит в тебе я промолчу. На счет негра - это не съезд, т.к. и нига в моем сообщении присутствует. Если что-то не несет смысла для тебя - это не моя забота. прокачивай искание смысла. Я рад, что ты рад.

brutal_gore | 26.01.12 15:24:28 | #

к сожалению выводы мои в целом верны да и из контекста я не выдергивал. таки интересно кто же спит во мне, ибо про твоего филолога я озвучил.
и поять же ты начал какими то общими фразами про смысл итд уходить от сути вопроса.
так на чем мы остановились?

жыд от названия jude что является транскрипцией самоназвания народа соответственно не может быть оскорбительно и применятся в одном ряду с словами аля москаль, хохол, нигер, лягушатник ибо имеет совершенно иной характер. по сути оно ничем не оскорбительней слова поляце, мадяры, russkiy или скажем свей.

Mental Trap | 26.01.12 15:29:09 | #

спит в тебе кто - я озвучил уже несколько раз, повторяться не буду. Флудерастничать не собираюсь, все что хотел написать - написал. А ты поупражняйся, ага.

brutal_gore | 26.01.12 15:34:48 | #

чесно говоря как то не заметил как и что именно ты несколько раз озвучивал, можно еще раз?
да и опять же поупражнятся в чем? я только хотел узнать дошли ли мы в нашем споре к общему знаменателю в виде того что жыд не обидное слово.
да и все.

сокира | 26.01.12 15:37:40 | #

ну, російською мовою це точно образливе слово. без варіантів.

Hippie | 26.01.12 15:45:05 | #

та та псяча мова сама п собі образилива!!!

Mental Trap | 26.01.12 15:44:56 | #

честно говоря не вижу нужды повторять что-то невнимательным людям - есть маза повторять это вечно. поупражняйся в умении вести диалог без перехода на личности. общий заменатель и без твоих амбиций был очевиден. Резюмирую - обидных прозвищ у национальностей нет (что и пытался донести в первом сообщении), а делают их обидными обстоятельства, политика и быдло. Про негра ты сам противоречишь себе. Так как негр - общепринятое обозначение негроидной рассы, и этимология тобой понятна (из вышесказанного тобой-же), и тем не менее это оскорбительное слово для самих негров. Вот такой общий знаменатель.

Hippie | 26.01.12 15:46:33 | #

ну, от, припустимо, звати тебе Вася і ти рудий і всі тебе будуть називати "Рижий" замість Вася. Ти образишся? Або буду називати "тєло в кєдах". Образишся?

Mental Trap | 26.01.12 15:49:18 | #

чувачек, если тебе засунет палец в жопу Федя - то и унего и у тебя палец будет в жопе, но это не одно и то-же

сокира | 26.01.12 15:55:26 | #

який чарівний латентний гомосексуалізм )))
до чого була ця метафора?

Mental Trap | 26.01.12 16:01:40 | #

это анекдот такой про теорию вероятности (поищи в гугле. если не слышала), и он здесь к тому-же, к чему и сообщение на которое был ответ. Для непонимающих - любую фразу можно трактовать по-разному.
латентный гомосексуализм - это твоя проекция на весь мир своего мировозрения, или попытка так тонко подъебнуть юзера. На всякий случай, я гетеросексуал (на всякий-же случай, если не шаришь что это значит http://ru.wikipedia.org/wiki/%C3%E5%F2%E5%F0%EE%F1%E5%EA%F1%F3%E0%EB%FC%ED%EE%F1%F2%FC ).

Mental Trap | 26.01.12 16:10:36 | #

про теорию относительности, сорри.

brutal_gore | 26.01.12 16:20:28 | #

На всякий случай я гетеросексуал.

почему то вспомнился анекдот - случаи бывают разные

brutal_gore | 26.01.12 16:23:33 | #

вернее вот так.

Для непонимающих - любую фразу можно трактовать по-разному
На всякий случай, я гетеросексуал

Mental Trap | 26.01.12 16:25:26 | #

сказал чел, постящий среди пидарасов своё фото

brutal_gore | 26.01.12 16:31:24 | #

приятно знать что и ты читаешь мое жж. значит не зря.

Mental Trap | 26.01.12 16:34:50 | #

зашел как-то, и вышел :) слишком все наворочано и нездорово (имхо)

brutal_gore | 26.01.12 16:37:40 | #

а зашел я так понимаю именно на пост про геев))) как чудны порой пути господни))

Mental Trap | 26.01.12 16:40:29 | #

ага, и дали мне сцылко с припиской - посмотри на кумара в компании.

mezkerei | 26.01.12 16:43:05 | #

дик кумар і в якості равіна фоткався ес ай ремембер))) то шо він тепер равін)

brutal_gore | 26.01.12 16:45:48 | #

правый жыд и пидарас))как меня только земля носит)))))))

Mental Trap | 26.01.12 16:45:49 | #

следи за хронологией - дали сцылко - зашел - пожалел что зашел - сделал выводы - вышел. зачем эти расчесы от тебя. Мне хватило визуального ряда. Значит такая была цель.

brutal_gore | 26.01.12 16:53:12 | #

На всякий случай, я гетеросексуал (с)

Mental Trap | 26.01.12 17:06:13 | #

разглядывающий пидаров на пидарских форумах © (дарю копирайт, не пались с этими скобочками, жми Alt+0169)

brutal_gore | 26.01.12 17:33:03 | #

а может они люди хорошие?(с)+Alt+0169

сокира | 26.01.12 22:24:10 | #

так ти гомофоб чи ні? щось нічо не ясно.
на всякій случяй - мені пофіг, хто якої орієнтації.

Hippie | 26.01.12 23:14:32 | #

та прям вже аж так пофіг.

Mental Trap | 27.01.12 00:57:06 | #

как глубоко! или пидарас или гомофоб? а нормальные люди бывают в твоей градации?

Hippie | 27.01.12 09:48:57 | #

так підараси це не нормальні люди?

Hippie | 26.01.12 16:04:19 | #

мені здається, що ти або свідомо відмовляєшся користуватися логікою, або випадково не бачиш взаємозвязку між наведеними прикладами

Mental Trap | 26.01.12 16:09:59 | #

я просто не хочу говорить ни о чем. троллить надо тоньше, чувак. чтобы хотелось с тобой говорить и спорить. У Кумара поучись ;) мне уже было похуй на его слова, но вон там ниже ответил.

Hippie | 26.01.12 16:30:26 | #

я не тролив. ти що в розмові з Кумаром, що в репліках зі мною поводишся ніби ти стіна, а ми мячики тенісні.
я в діалог з тобою вступив не тому, що мені цікавий предмет вашої дискусії. мені цікаві більше люди. і в даному випадку мене зацікавив ти: мені стало цікаво, чи можна тебе вивести на слова "да, я облажався, протупив, пацани, ви праві, я - ні".
Слово "жид" - це назва, найменування обєкту. Назви поділяють на власні та загальні. У випадку слова "жид" можна дискутувати чи це власна чи загальна, я думаю, таки загальна. Ця назва виникла як етнонім. Вперше зявилася в латинській мові, проте коріння має з євриту, де слово "юда", "юдей" - абсолютно нормальне для тих же євреїв слово і значить шось типу "уславлений".
Слово "москаль" - це назва солдата. І перекинулось як образливе на певну категорію людей.
Слово "кацап" - це порівняння людини з твариною, що саме по собі є образливим.
І т.д. Причому, ці всі слова - похідні від прикметника і дані одному народу іншим саме в якості образи. Про це свідчить і те, що поряд із цими словами той інший народ вживав і самоназву обговорюваного.
Причому, коли особа легко може пояснити, чому кацап чи хохол звучить образливо, хай присутні тут євреї пояснять чому образливо звучить "жид". Поясни, будь ласка.

Mental Trap | 26.01.12 16:31:44 | #

ок.

Mental Trap | 26.01.12 21:39:42 | #

поясняю. здесь (на форуме) есть одна тенденция нездоровая. когда дело касается нарушений правил одними людьми - им это прощается по причине мне не понятной. Есть правила - не разжигать. Оно здесь как-то однобоко соблюдается. Так вот о жидах. Ответил Матвику вполне понятную вещь. Причем Матвику, который обижается, когда его называют жидом на этом форуме, и который вот здесь написал "найбільше харить, що слово "жид" вважається образливим. Тупняк." Извини за нудность повествования, но люблю чтобы доходчиво и с примерами. так вот я написал ему, что таких образлывых слов есть масса, привел примеры, из них один пиздец в тему (про негров), остальные как пример необидных слов, которые стали обидными по причинам (причины перечислил). Влез кумар и стал троллить, причем про негров забыл срочно, а начал давить на другие примеры. Вот потому вы и мячики, а я стена, которой похуй мячики :) И да, пояснил не потому что жид или еврей или еще кто-то, а потому, что ине, как и тебе, стали интересны люди на этом форуме и их странное поведение. На всякий случай© у меня французская фамилия http://yandex.ua/yandsearch?text=%D0%B0%D0%BD%D0%B6%D1%83&tld=ua&lr=144 может читал в детстве трех мушкетеров, которая имеет отношение и ко Львову тоже :)

brutal_gore | 26.01.12 22:14:05 | #

так это ты Петр Федырыч. Прости сразу не признал. Ех пивал я ваше анжуйское. кислячек. но что-то в нем есть)))

Mental Trap | 27.01.12 00:27:58 | #

вино хорошее. Кислячек - это тебе фуфло втулили

сокира | 26.01.12 22:21:44 | #

ти маєш рацію. вибач, що випустили з уваги. я цілком згідна - треба забанити автора статті. по-перше, за розпалювання. а по-друге, тому що він жид. більше такого не повториться.

Mental Trap | 27.01.12 01:01:39 | #

ок. действуй. я в тебя верю.

Hippie | 26.01.12 23:15:10 | #

ти шо, Дюма?

Mental Trap | 27.01.12 00:29:38 | #

достойный вывод.

Ram Lam Yam Mam Bam | 26.01.12 23:18:13 | #

бля і фамілія французкая і навсякійслучяйгетеросексуал пздц)))
може ще жена красавіца?)

brutal_gore | 26.01.12 23:22:26 | #

вот врать не буду. головы у нее небыло(с)

Mental Trap | 27.01.12 00:37:23 | #

и что это значит, объясни, а то не понятно. Че ты хуйню какую-то пизданешь и прешься как маленький?

brutal_gore | 27.01.12 01:22:18 | #

анекдот мне вышеприведенная фраза напомнила)))
когда в вагоне едут солдаты с фронта, тут один заходит в вагон и начинает, ех мужики, там в вагоне последнем, молодая медсетра безотказная, и анал и что хочешь, мужыки советую нереально, сходите не пожалеете.
мужыки загорелись, глаза заблестели , все засобирались и тут самый молодой радостно - слуш мужик скажи а как она, в рот хорошо берет?
тот почесав бороду - ну мужыки врать не буду, головы у нее не было.

Mental Trap | 27.01.12 01:29:42 | #

а я при чем?
или это ты типо делишься чем-то из жизни так завуалированно? Реально не въехал в ход твоих (возможно и гениальных) мыслей.

Mental Trap | 27.01.12 00:32:58 | #

а че пздц? не встречал на своем пути гетеросексуалов с французской фамилией?
и жена будет красавица, в свое время. мне этого надо стыдиться?

brutal_gore | 27.01.12 01:23:56 | #

а че пздц? не встречал на своем пути гетеросексуалов с французской фамилией?


Тысячачертей!!!! Канальи!!!
как же))все встречали)))))))


Mental Trap | 27.01.12 01:31:08 | #

не. надо более трешево, типа так -

brutal_gore | 27.01.12 01:36:10 | #

а вот нет чувак))))все))))теперь ты легенда. прости что сразу не признали и смеялись))))))))ЭТО БЛЯТЬ СЛАВА_)))))))


а че пздц? не встречал на своем пути гетеросексуалов с французской фамилией?

Mental Trap | 27.01.12 01:43:04 | #

да нее, это ты легенда здесь. и уже давно. только какая-то смешная и незначительная. Женатый штрих сидит на форуме в час ночи и пыжится чтобы как-то реабилитироваться в проигранном холиваре постя картинки и хыхыкая со своих тупых шуток. Вот это смешно, реально.

brutal_gore | 27.01.12 01:44:36 | #

а че пздц? не встречал на своем пути гетеросексуалов с французской фамилией?

Mental Trap | 27.01.12 01:49:57 | #

иди поспи, дедок.

Hippie | 27.01.12 09:52:20 | #

свидомиты

brutal_gore | 26.01.12 15:56:12 | #

Так как негр - общепринятое обозначение негроидной рассы
смею заметить что общепринятое только в русском языке. а это язык одной страны.
скажем в английском или немецком слово негр отсутствует. ведь не обижает страна Нигер жителей этой страны а также всех представителей черной расы в мире. иначе бы ее давно запретили. а в той же португалии слово negro вполне обыденное и ходовое.и совсем не расисткое.
да и про амбиции я немного не уловил. попытатся достигнуть консенсуса в споре это амбиции?

Mental Trap | 26.01.12 16:07:13 | #

амбиции в этом случае это пытаться оскорбить в начале разговора, и пытаться скрасить эту ошибку в конце. По поводу негра - я про русский язык и говорил (было-бы странно вести разговор о китайском значении слов), португальский имея тоже ввиду, т.к. про это тоже когда-то проходил (в школе кажется).

brutal_gore | 26.01.12 16:18:47 | #

можна узнать как я оскорбил тебя вначале и хм..скрасил это в конце?
или ответ на твой вопрос где тупняк в виде у тебя тупняк это обида. ок. незнал что ты такой обидчивый. но я указал что как бе тупняк у тебя ибо ты не совсем понял оч ем говорил матвик.
в этом случае тупняк (тупить, притормаживать) это совсем не обида а скорее современное сленговое обозначение некоторого недопонимания сути вопроса или отсутствие взаимного понимания сразу. по крайней мере в русском языке это общепринятое значение.
и если с обидой (хотя я и не имел никакой цели обидеть ибо для меня фраза *кумар ты тупишь* есть намеком на то что стоило бы в этом вопросе соображать быстрее)) мы разобрались теперь хотелось бы разобраться с скрашиванием) ибо чертовски интересно узнать как это у меня получается)))

Mental Trap | 26.01.12 16:23:51 | #

ок. ты еще прочитаешь про свой тупняк неединожды, причем все будет подано именно так как ты сейчас отмазался. А еще со спокойной совестью могу послать тебя нахуй, или написать. что тебя завалили недавно (алаверды такое алаверды). Я думал, что в том разговоре все понял и мы договорились проходить мимо?

brutal_gore | 26.01.12 16:33:25 | #

ну я думаю что не стоит быть столь радикальным и пробовать посылать меня нахуй, тем более с чистой совестью. все таки не совсем сетевой хомячек, да и город у нас не мегаполис.
**Я думал, что в том разговоре все понял и мы договорились проходить мимо? ** - О_о простите я что-то пропустил? мы знакомы?

Mental Trap | 26.01.12 16:37:46 | #

чувак, эти слова тебе должен был сказать я, после того как ты (надо понимать в измененном состоянии, раз не помнишь) что-то в этом роде позволил в мой адрес. Но я уважаю старость (в какой-то мере). Так что поковыряй свои объявы про поиск гитариста и прозрей - какое у тебя в глазу бревно.

mezkerei | 26.01.12 16:41:33 | #

ах во чо такий діалог дивний))) а я то думаю шо я вже зовсі тупий. знач тема про жидів тут нідочого, я ж бачив, ментал треп адекватний чєл завжди був, і тут така агресія стінна на рівному місьці

Mental Trap | 26.01.12 16:59:34 | #

да тут тема не про жыдив вообщето в моем сообщении. ну и снова пришел старший человек и попробовал потроллить. а получив равноценные ответы начал действовать проверенными методами - нести какую-то хуйню про пидарасов и бабушек на дорогах. Вот так бывает, когда чел невнимателен, не делает выводов, и имеет возможность безнаказанно срать в комментах

brutal_gore | 26.01.12 17:08:00 | #

1 - ксттаи я еще и не пробовал троллить а вполне чесно пытался подискутировать над словом жид. но пришел порутчик ржевский и начался такой разврат
2 - это не проверенные методы, это я так разговариваю)))пидарасы, бабушки, дороги - хлебом не корми дай про них поговорить
3 - предлагаю меня наказать а то устал срать безнаказанно.

Mental Trap | 26.01.12 17:19:34 | #

"вполне чесно пытался подискутировать" - не твое, вбросы про говнорок - вот твой конёк.
"это я так разговариваю" - разовор это метод общения. Разговор про пидарасов, бабушек, дороги - метод.
"предлагаю меня наказать а то устал срать безнаказанно" - предлагаю разобрать фугас с фосфором.

brutal_gore | 26.01.12 17:32:30 | #

а так это у тебя обида за говнорок? неловко как то получилось((
понял))пидарасы мой метод хоть определились наконецто))
ксттаи разбирал. стоит на полке. но приятно знать что ты интересуешся помимо моего жж еще и моими хобби и увлечениями. приятно.

Mental Trap | 26.01.12 17:45:49 | #

ты как-то однобоко понимаешь слова (надеюсь только мои). Про говнорок и патроны - только это и удавалось прочитать твоё.
А, и на пару обзоров групп попадал. Я здесь редко, но честно - впечатление от твоих постов такое - старшому челу нехуй делать, и он на форуме троллит на темы проверенных холиваров.
если ты как-то хочешь меня зацепить по музыке (о говнороке) - не стОит, в музыке у меня приоритеты не далеки от твоих. Единственное - панкуху не слушаю - новая - кривляние (бо пакдвижения уже давно нет), старая - надо иметь мозги под это заточенные или уклад жизни.
"ксттаи разбирал" Стремно наверное, каr-то рассказывали, что там надо пиздец осторожно, типа реакция с кислородом и все такое.

brutal_gore | 26.01.12 16:44:00 | #

а я то думаю чем-то знакомым веет)))
прости сразу не признал)))
то что уважаешь старость это хорошо. меня мама тоже всегда учила старушек через дорогу переводить и из магазину сумку нести.
про бревно ты порадовал. это даже не бревно а просто таки шрам на сердце какойто)))
состояний у меня измененных бывает крайне редко ибо человек семейный и не употребляющий. а непомнящий думаю по причине бесполезности запоминать подобную, как бы это кореектней выразится , хуету.
И что же ты такой злопамятный. Кстати да. спасибо, гитариста мы нашли.

Mental Trap | 26.01.12 16:50:00 | #

ну тогда и я постараюсь про тебя забыть, по той-же причине бесполезности :)

brutal_gore | 26.01.12 16:52:54 | #



**ну тогда и я постараюсь про тебя забыть**

черт да это похоже на развод. со мной хотят порвать)))))))))
я так понял из этой фразы ты ночами не спишь и в подушку плачешь?))))))))))

главное не забывай свою же сентенцию:
Для непонимающих - любую фразу можно трактовать по-разному(с)

Mental Trap | 26.01.12 17:00:16 | #

та пиздец, и фоном стук по бочкам-стук по бочкам.

Hippie | 26.01.12 16:53:43 | #

"Я не совсем сетевой хомячок", - сказал Брутальный хомячок, гордо приподняв подбородок.
Все таки цей сайт кльовий.

brutal_gore | 26.01.12 16:56:55 | #

Hippie | 26.01.12 16:31:31 | #

о! "Жид" це "современное сленговое обозначение некоторого недопонимания сути вопроса"

brutal_gore | 26.01.12 16:33:49 | #

))))))))))))))))суть ти вловив)))))))

Mental Trap | 26.01.12 15:27:10 | #

http://www.usinfo.ru/inostranzy.htm попереводи на досуге - обхохочешься.

brutal_gore | 26.01.12 15:37:11 | #

а че хохотать то? сборник обидных прозвищ для других народов и рас. я как то не склонен хохотать над таким. у меня несколько другая специфика юмор и критерии того что мне смешно. обычный расистский наброс. че смешного то?

Mental Trap | 26.01.12 15:45:58 | #

ты иронию доганяешь только свою?

brutal_gore | 26.01.12 15:58:14 | #

а. так это была ирония. прости не оценил.

Mental Trap | 26.01.12 19:59:07 | #

http://www.compromat.ru/main/vragi/nayazyke.htm на вот просветись без иронии. Тут хоть какое-то исследование, а не форумное бла-бла. При случае блеснешь эрудицией (расскажешь оппонентам в скольких странах кроме россии слово жид оскорбительное). Смущает конечно, что написавший это исследование сам еврей (предвзятость). Но в конце статьи понимаешь, что он не предвзят (пример с польским, чешским и т.д. по кэпу).
ну и повторюсь - оскорбительными клички становятся (и жыд в том числе) с подачи быдла, до этого это просто указание на национальные признаки, обычаи, цвет кожии и т.п.

brutal_gore | 26.01.12 22:16:14 | #

компромат ру.
Библиотека компромата
Весь сор в одной избе
© "Коммерсант-Власть", 18.06.2002
Антон Циммерлинг

я думаю ты меня понял.

Mental Trap | 27.01.12 00:39:12 | #

кэп, я это написал первым, и источник в ссылке и на фамилию обратил внимание.

Ram Lam Yam Mam Bam | 26.01.12 23:05:39 | #

чуба, картошки - чубака получається

Mental Trap | 26.01.12 15:03:48 | #

ты кэпом здесь работаешь? про транскрипцию jude - еврей - жид только леннивый не пакурсам

Ram Lam Yam Mam Bam | 26.01.12 22:57:11 | #

поддєрживаю даже пісня така була гей джуд. то ість гєй то тоже не образливо. тіки хохол. ну і москаль.

mezkerei | 26.01.12 15:09:34 | #

ок, ти не помітив шо в тебе жид нічо не відображає? від якого слова? опа, да від назви народу. так зветься народ, шо поробиш

Mental Trap | 26.01.12 15:13:26 | #

у меня нига целую рассу отображает.

Mental Trap | 26.01.12 14:53:57 | #

расчесать по каждому слову, или сам догадаешься?

Matvik | 26.01.12 15:31:44 | #

Я так і знав, шо буде багато коментів)) У Львові жиди навіть самі себе жидами називали, поки асвабадітєлі не при перлись) Тому це не є образливо, так само як бандерівець, наприклад

сокира | 26.01.12 15:33:02 | #

у львові це слово можна вважати полонізмом без конотації. в літературній мові - інша норма.

ThRAsH | 26.01.12 16:40:50 | #

мабуть тому що

brutal_gore | 26.01.12 16:44:54 | #

опять твоя жена тебе новый фотосет сделал?

ThRAsH | 26.01.12 17:17:20 | #

никак нет! я же вовсе к пейсам не тянусь!! чего не заметил у вас сударь)

ThRAsH | 26.01.12 17:18:56 | #

brutal_gore | 26.01.12 17:34:15 | #

ну просил же маму не выставлять мои детские фотки
некрасиво как то получилось

ThRAsH | 26.01.12 17:39:49 | #

мама админ твоей странички в ВК ? О_о крут!

Kava | 27.01.12 02:09:29 | #

не знаю куди мій коментар відкине, через оцю всю дискусію знизу)
Для російської мови слово жид завжди мало образливі, презирливі конотації. В українській ж мові, через штучне наближення ураїнської до російської, котре відбувалось роками, слово жид набуло негативних конотацій також й тепер вважається презирливою, образливою назвою євреїв. Наприклад, ще в часи Франка, тут на Галичині євреї ображались, коли їх називали євреями, замість жидами, бо жид це було зрозуміло, що таке. Жид заможний, а єврей це хтось бідний з Наддніпрянської України. В той ж час на Наддніпрянській Україні слово жид вже в той час мало презирливі конотації, бо вплив російської мови був набагато значнішим порівняно.

Ram Lam Yam Mam Bam | 27.01.12 06:59:24 | #

нашо переказувати своїми словами вступ до меню жидівської кнайпи якшо маєм зараз таку розвинену техніку

Kava | 27.01.12 14:06:11 | #

яке меню якої кнайпи?

UniT | 26.01.12 14:53:39 | #

Шоптиздохзісвоїмидебільнимиідеями-стоттямипадлоперебіжницьке!

сокира | 26.01.12 15:13:00 | #

скуратівський смєшон зі своїми виляннями і вашим, і нашим. помякшенням замість викидання - та сама цензура. викидання жида з вертепу заперечують якраз через гостроту образу, а помякшений він вже нікому не буде потрібен - толку вже з того жида, такого прилизаного і в білих бантіках? і свій антисемітизм він видав тим, що вказав на жидівське походження представників влади. вже як ставитися однаково до всіх, то немає значення, хто якого походження - носій влади чи простолюдин. влада винна тим, що це погана влада, а не тим, хто якого у ній походження.
пояснення про корені негативного образу - взагалі дивне. війна хмельницького була яскраво класовою, заварили її самі ж поляки-поміщики, які не поділили інтересів між собою. якби не селянські повстання (джерело класової ненависті), не бачити ніякого гетьманства хмельницькому. а повстання можна було і далі придушувати і зацитькувати точково, і врешті все б асимілювалося.
те все представництво аристократії, про яке говорить скуратівський - дуже притягнуте за вуха. бо ворогування між етносами існувало багато століть, а він це описує так, що ворогування дійсне лише на момент приходу жидів з заходу і період їхньої інтеграції. запитати будь-яку бабулю, яка ще памятає села до війни - вона розповість, що жидів не любили за нечесність, як і нечесних українців не любили за нечесність. як і поляків - за зверхність і ту ж нечесність. але людській природі притаманно відкидати, оминати, остерігатися чужого. це переростається з розвитком.

від бенюка з огляду на його свободовство - все очікувано. залишається тільки питанням, хто ж аж такий в праві змінювати образ, якщо ні вчителі, ні священики не в праві. актори шолі?

маринович сказав від самого початку, що ніхто нікого не змушує. вони собі вирішили так для себе. хочете - прислухайтеся і вникайте. не хочете - ваша справа.

все одно скоро вас змусять ходити по струнці. і то явно не мариновичі.

а вадік Ram Lam Yam Mam Bam - гнусний провокатор.

Hippie | 26.01.12 15:28:49 | #

я даже читати то не буду, тільки почитаю самі рчажьні коменти де хтось среться і всьо.

brutal_gore | 26.01.12 15:32:59 | #

)))))))))))та ладно)))че б не поддержать отличный наброс)))он набрасывает мы вентилятор включаем))все доволльны)

сокира | 26.01.12 15:38:03 | #

та все одно все прочитаєш.

Hippie | 26.01.12 15:43:24 | #

та ні, то ж якась хуйня і нудно

ThRAsH | 26.01.12 16:28:38 | #

ну і хто тут троллі???? самі он який срач розводите НЕ ПОТЕМІ… такшо господа умнікі ненаддо в наступний раз пінитись коли гілочка відросте в темі)))

brutal_gore | 26.01.12 16:30:45 | #

ты апаздал))все сделали без тебя())))))))))))))

Hippie | 26.01.12 16:32:09 | #

нічьо, заре Аскет прийде і ви також розслабитесь.

ACKET | 26.01.12 17:21:42 | #

ой да ладно.

ThRAsH | 26.01.12 17:25:50 | #

не вадись на троллинг

ACKET | 26.01.12 17:29:20 | #

я не ведцсь на тролінг

Hippie | 26.01.12 17:36:42 | #

я ж казав.

ACKET | 26.01.12 17:46:00 | #

та хто тебе взагалі слухає?

Hippie | 26.01.12 17:50:14 | #

але я ж казав.

madness | 26.01.12 17:15:42 | #

Mental Trap - это ловушка для мозга.

Mental Trap | 26.01.12 17:20:17 | #

шаришь :)))

tomko yorko | 26.01.12 18:18:44 | #

рукаліцо

Jurawleg | 26.01.12 18:38:44 | #

вот как шмотки и бабло для детдома собрать - так хуй, а как подрочить - так УГКЦ в купе с УКУ первые.

сокира | 26.01.12 22:50:26 | #

з чого ти таке взяв?

Скажена лRлька | 26.01.12 20:04:48 | #

наші люди завжди відзначались унікальною схильністю займатись не тим чим треба. нічо нового. пиздіть, пиздіть. а як живем в гамні так і будем жити.

Romario | 26.01.12 21:49:06 | #

особисто спілкувався з Гудзяком, чесно кажучи, політкоректнішого Бурзума ще не зустрічав. розумійте, як хочете… але прикольнл)))

Ram Lam Yam Mam Bam | 26.01.12 22:48:00 | #

рібята, хто напише хоч один комент по темі - тому цукорка дам. чесне слово

сокира | 26.01.12 22:51:06 | #

та іди собі пий свій сталін чай, нечай.

Ram Lam Yam Mam Bam | 26.01.12 23:43:50 | #

от наприклад скуратівський вважає шо Жид у вертепі не розпалює нічого ні в кого але мусить бути переакцентований.
а коли йому кореспондент пропонує замінити жида кимось із влади то каже шо то буде жутке розпалювання
то ість сам по собі Жид нічо не розпалює а якшо замість нього буде Бєня Коломойський то розпалює. ужас нах.
а колись мудрий був дядько той скуратівський

slavko stimac | 27.01.12 00:21:03 | #

жид, жид, дж-дж-дж! жид, жид, дж-дж-дж! жд-дж-жд-джа-проджектор джміль! жді меня, жид, дж-дж! ганджа допоможе!

slavko stimac | 27.01.12 00:23:33 | #

Гей, Жид!
Донт бі ефрейд,
Тейк е сед сонґ
Енд мейк іт беттер!

brutal_gore | 27.01.12 01:28:17 | #

а че пздц? не встречал на своем пути гетеросексуалов с французской фамилией?

Товариши админы,ОЧЕНЬ ПРОШУ - МОЖНО ЭТУ ФРАЗУ МНЕ В ПОДПИСЬ ПОСТАВИТЬ. оЧЕНЬ НАДО…
БЛЯДЬЯ НЕМОГУ СИТЕРИКА ПИЗДЕЦ ААААААААААААААА

brutal_gore | 27.01.12 01:29:15 | #

сотрите мой комент пожалуйста. сорвался))невыдержал)))

Mental Trap | 27.01.12 01:34:55 | #

Дима, а сколько тебе лет?

brutal_gore | 27.01.12 01:38:08 | #

все. все. я взял себя в руки и снова серйозный. только не вызывайте меня на дуэль. я слышал кардинал запретил их.

Mental Trap | 27.01.12 01:44:52 | #

чувак, перейди грань, и тебе и дуэль не понадобится. Ты ж даже похоливарить не умеешь. клиника.

Mental Trap | 27.01.12 01:38:01 | #

я тебе еще тогда советовал - есть психи знакомые - поговори с ними за рюмкой чая. Орешь, истеришь. Ты себя не бережешь.

Kava | 27.01.12 01:54:35 | #

спекулятивна у вас дискусія дуже вийшла про жида з євреєм)
Вертеп - це ж театр, вистави про події майже тобі сивої давнини, чому б не зберегти в них реалії притаманні часу, що показують. А то так матимемо не царів а президентів, щоб раптом ніхто загрозу демократії не розгледів)))
Так скоро й Франка почнем редагувати.

Ram Lam Yam Mam Bam | 27.01.12 06:56:29 | #

кумар і той другий тіп - два дебіла

brutal_gore | 27.01.12 10:40:01 | #

кумар и Тысичачертей.

Mental Trap | 29.01.12 00:41:59 | #

тогда уж так Одинчёрт и Mental Trap

Ram Lam Yam Mam Bam | 27.01.12 11:14:32 | #

Пане Мирославе, звернення Українського католицького університету, під яким підписалися і ви, викликало шалену дискусію у суспільстві ©

Hippie | 27.01.12 11:30:15 | #

Ram Lam Yam Mam Bam | 29.01.12 07:27:29 | #

вот на міхалка він подібний дуже

madness | 29.01.12 00:38:45 | #

я считаю, стоит приветствовать статьи сугубо на тему жидов, деды воевали, русского духа, религии и етц.

сразу, как в семью возвращаешься.

Jurawleg | 29.01.12 00:41:16 | #

поскольку слишком мало каментов, то я заявляю:
УПА - герои.
Аpple - говно!

madness | 29.01.12 00:42:42 | #

АРИЯ, МАСКАЛИ, ПРИ СОВКЕ ЛУЧШЕ БЫЛО

Jurawleg | 29.01.12 00:45:28 | #

янукович охуел.
маткор фуфло!
аватарки - ваще ни в пизду!!!

сокира | 30.01.12 06:15:34 | #

стилістика порушена. через те втрачається чарівність мемів.

ACKET | 30.01.12 11:11:57 | #

нє, ну про аватарки то правда

Jurawleg | 30.01.12 20:18:09 | #

к сожалению, не обучен тонкостям язіка, и писательства в частности.
спортсмен, хуле взять?!

сокира | 30.01.12 21:09:43 | #

так а що не читав ніколи "аватари замалі"?

Jurawleg | 30.01.12 22:07:10 | #

не, про аватарки читал, я просто о том, что всех тонкостей как, чего, и где добавить, или подписать не знаю, и могу испортить шутку там, или віраженіе.
Но то такое.
аватарки да, фуфлецо конечно, но то не самое важное на сайте. :-)

Туська | 30.01.12 20:28:01 | #

"вся Свята Родина мала єврейське походження" - це неправда, наскільки мені відомо, лише Йосиф був євреєм, а Марія і Ісус відповідно - галілеянами - з регіону, де жили не євреї

ThRAsH | 30.01.12 20:33:39 | #

провыр свої канали інформації!)

Туська | 30.01.12 20:44:02 | #

Вікіпедія не бреше:)

pablokorner | 30.01.12 20:47:59 | #

скинь ше сюда цитату де пише шо іешуа не єврей

сокира | 30.01.12 21:09:11 | #

іудей не = єврей. і навпаки, єврей не = іудей. ісус був юдеєм. південні осетинці, наприклад, теж.

pablokorner | 30.01.12 21:15:38 | #

для мене це одне і теж саме

сокира | 30.01.12 22:04:17 | #

а якщо цитату?

Ram Lam Yam Mam Bam | 30.01.12 21:13:45 | #

в жизні нічо лучше не чітав.
сразу так даже так стало жалко іосіфа бо він в святій родині такий бідний родствєннік)
бо тоість марія галілеянка i значить ісус тоже. в галілеян по мамі оприділяєтся.
то вони з того реґіону де жили неєвреї. існував оказуєтся такий реґіон. певно десь в антарктиці.
коменти должни бути короткі, глупі і не по темі. так саме ліпше є.

Туська | 30.01.12 22:12:12 | #

не по мамі оприділяється, а Йосиф не був кровним батьком Ісуса. Регіон називався - Галілея "Галілея, чи на івриті Галиль, означає область. Раніше говорили — «Гліль ха гоїм», що означає область, де живуть інші народи, тобто не євреї. " http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%BB%D0%B5%D1%8F

mezkerei | 30.01.12 22:13:23 | #

а ісус був правша чи лівша?

mezkerei | 30.01.12 22:14:17 | #

це я до того шо мене дуже дивують люди які пишуть з такою точністю про такі давні часи. тут не можуть розібратись хто в 90х напортачив, а тут теперішній варіант біблії приймають як за суперправду

Туська | 30.01.12 22:17:14 | #

кожен має можливість читати і Біблію, і інші історичні джерела, і Вікіпедію тощо і робити свої висновки. А говорити на цю тему не варто, якщо тим питанням ніколи не цікавився.

mezkerei | 30.01.12 22:26:21 | #

знач пункт один - з чого взяла шо не цікавився? де я таке написав інтєрєсна?
пункт два - шо за брєд? виходить кожний читає "своє" джерело і кожний складає "свою" історію.

mezkerei | 30.01.12 22:26:50 | #

висновки ясно шо індивідуальні - але ісус не єврей - це не висновок, а констатація фактів, такшо втф!?))

slavko stimac | 31.01.12 01:26:22 | #

кожен має право читати Біблію та Вікіпедію. крапка.

Ram Lam Yam Mam Bam | 31.01.12 00:16:19 | #

то карочє іосиф не був кровним батьком Ісуса, але якось так уже жив з ним виховував, їсти давав, да? так то получається шо як рас ісус єврей, а іосиф - нє.
а *кровним батьком ісуса* був якіто лєвий тіп.
галілея на івриті може означати не тільки область, а ще напевно мікрорайон, бойлерна чи голова колгоспу.
то все імєнно шо написано і не тільки в біблії, але і в інших істочних джерелах. наприклад в вікіпедії.

Ram Lam Yam Mam Bam | 31.01.12 06:41:09 | #

область де жили неєвреї, називалась на івриті. у нас так само - по українськи ніхто майже не говорить, а всі карти і документи українською.
назва області завжди має відношення до населення яке там проживає.
от є львівська область, бо там леви живуть. а в іванофранківській області живе іван франко. і більш ніхто.
але ви не вірте на слово а самі думайте своєю головою

slavko stimac | 31.01.12 01:18:17 | #

Нарешті хоч одна нормальна репліка. Тут також треба сказати, що галілеяни потім переселилися до Галичини і заснували тут товариство "Просвіта".

Туська | 30.01.12 22:30:26 | #

не хочу тут аж дуже флудити. Якщо ти не сектант і маєш натхнення та Біблію вдома, то почитай цю гілку http://domivka.net/khrystos_ne_ievrei-14477/page3 , порівняй з першоджерелом всі факти і антифакти з того обговорення. А потім при нагоді ще подискутуємо. І не вір нікому на слово, навіть мені. Сам думай, у що вірити.

mezkerei | 30.01.12 22:33:22 | #

помоєму ісус як історична лічность ващє не існував. вот мій висновок

Туська | 30.01.12 22:33:59 | #

висновок з чого?

mezkerei | 30.01.12 22:37:20 | #

з вікіпедії. шо знач з чого? я зара мав б кинути ссилку на статтю де доводять шо ісуса не було? думаю то легко нагуглити)) таких інет срачів було міліон, і це взагалі дуже смішно коли про такі періоди суперечки ведуть. і це не місце для своїх думок це точно))

Туська | 30.01.12 22:39:38 | #

прикол в тому, що людина завжди знайде докази своїм теоріям. Тим більше в просторах нету. Прикол лише в тому, чи тобі добре від того, у що ти віриш.

mezkerei | 30.01.12 22:41:47 | #

Оукей. а чим мені має стати краще гірше від того шо наприклад ісуса ніколи не існувало? суть релігії не в бородатому мужику, а в ідеях вроді б)

Туська | 30.01.12 22:44:46 | #

нуу.. суть християнсва - якраз в Ісусові.

mezkerei | 30.01.12 23:02:31 | #

ок. якшо ти взнаєш припустім шо ісуса ніколи не існувало, то ти перестанеш вірити\вважати себе християнкою?

slavko stimac | 31.01.12 01:35:11 | #

Та Бог з Ісусом! Тут достовірне історичне джерело повідомляє: "Кінець російського міфу: О. С. Пушкін - єврей!".

http://www.yatran.com.ua/articles/426.html

Туська | 31.01.12 13:37:22 | #

виходить, що так - бо в основі християнства віра в Трійцю, Христа як Бога, його розп'яття і воскресіння

Hippie | 30.01.12 23:41:22 | #

шо ви гоните вопше. та ж елементарна вікіпедія дає достатні докази того, що а) Ісус - єврей; б) Ісус як історична постать існував насправді.