Doubleзвіт за 24ого лютого, Київ. МОХІТО (Divan). Вій (route66)

| 7 | Розділ: Враження | 25 лютого 2011 1:56

Всім привіт! Сьогодні був насичений вечір) Отже по порядку.
___
В четвер, 24ого лютого в клубі Диван, відбувся перший сольний концерт гурту МОХІТО для широкої публіки!
Гурт святкував свій 701 день свого існування - іншими словами майже 2 роки. Загальне враження - концерт вийшов шикарний! Але таке враження склалось не зразу)))

Перше що опечалило - концерт почався на 30 хв пізніше. Наче б і дрібниці, але все 'дно не робіть так більше) ненавиджу чекати(
Кілька перших пісень я звикав до нового еее… амплуа? ) Кузі і взагалі оглядався куди я попав)
Цьому сприяла атмосфера "фестивалю-ресторації диван"))) яка спонукає розслабитись під кальянчик і відкинутись на спинку зручних крісел, а не сприймати досить сильно емоційно-нагружену і драйвову музику.
Це був трохи не той формат концерту до якого мабуть звикли рокльвівці - чого тільки вартий рожевий димок з-під сцени))) і музика не зовсім жива достеменному значенні того слова - звісно фанери не було) але на сцені лише вокаліст, гітарист та аранжировщик, всі інші партії - відтворюються з запису=( було дивне враження - мікс концерту і дискотеки=)))

Одначе аранджировщик виявився ще й бітбоксером з класним голосом! В Кодзу це класно виходить! давайте більше пісень з його бітбоксом!
Також, мабуть першим, що почало перевішувати шальку терезів вражень від концерту в сторону "шикарно" це був звісно знаменитий вокал Кузі і взагалі висока якість виконання і зіграності гурту загалом, видно що кожен професіонал у свому.
Потішила також ширина репертуару) кавери на Muse, Скрябіна, Стінга, також пісня на французькій ( круто взагалі, якщо ніхто з вас дісно не шпрехає, як дійшли до такої ідеї ?;)
також, було б круто якби ще чогось блюзового придумали!

Починаючи з деякого моменту(напевно після пісні "не плач" )))) музикантам вдалось завести публіку і бути з нею на одній хвилі аж до кінця концерту. Хоча людей які прийшли саме послухати МОХІТО було не так багато (та мало того, вони особливо не давались чути спочатку) спрацювало те що МОХІТО викладається на всі 100 (а дехто і на 101;) відсотки з (Юрка піт градом котився) - публіка мабуть відчуває це + добре почуття гумору в музикантів)

Ще зауваження до концерту - в деяких піснях було не чути твого голосу. (в деяких місцях)

Окрема подяка за Щедрик!!!!! І звісно за "Продовжую" звісно!

Як людина що ще ностальгує за Інкунабулою, скажу що МОХІТО переварять далеко не всі з тих що слухають не все підряд. (ото загнув))
З одного боку стиль знав значно ближче до Віталіка Козловського;) - ненапряжливі ударні і гітарні рифи, мелодична музика під гітару - і за це нічого їх осуджувати - в шоубіз так в шоубіз. Але з іншого я задумався - з чим порівняти музику МОХІТО - і не знайшов. Свій оригінальний почерк.
Успіхів вам у майбутньому!
Львів, це варто зацінити! заздрю, шо у вас цей конц. ще попереду!

п.с. Коли на біс попросили зіграти шось з Інкунабули Кузя відмовився. Ех, не буде в нас більше гуцулкору
п.п.с Вибачаюсь шо злиняв зразу після концерту - за доброю українською звичкою хотів попасти одним задом на два стільці. І шо характерно, попав!
____

24ого лютого в клубі Роут66 гурт Вій святкував своє 20 ліття! Гуру українського етно-дарку вже старший за багатьох користувачів цього сайту, і за ці два десятки зумів створити цілий власний Всесвіт з своєю містикою, міфологією, дарк-феєрією!
Почну також з негативу
Першою і фатальною помилкою "Вія" було організовувати такий ювілейний концерт (ше й в рідному місті!) в настільки тісному приміщені. (і судячи по всьому такий же облом буде у львові - в лівий берег жеж точно всі не вмістяться)
Роут66 - байкерська тусовка, це чудове місце шоб посьорбати пива і повийобуватись своїм харлєєм, але воно точно не підходить для концерту з такою кількістю публіки яка там сьогодні (вчора вже) зібралась.
Незважаючи на це, загальне враження - достойно. Атмосфера на концерті видалась дуже душевною, Вій - це ціла сімя, окрім музикантів на сцені, в залі були присутні ше мабуть з десяток людей) які в різні періоди грали в цьому гурті. Всіх пережив тілький наш-батечко-наше-все Дмитро Добрий-вечір. Печально от, правда, що не було Лірника Сашка і його ліри(((
Олсо, був Андрій Середа, з яким можна було побухати) Вій виконував деякі твори "Кому вниз".
Взагалі, Вій склав враження гурту що чудово тримає марку. Їхні пісні цепляли як 10 років тому так і зара. Потішив традиційний широкий набір інструментів - від сопілки до киргизької кобзи Добрий-Вечора))) також на сцені було не менше пяти різних гітар)
Так що, Львів, якщо хочеш насолодитись "Очами відьми" то раджу забивати за годину до початку - буде тісно, прийдуть і старпери і школота;)
___

якщо хтось був там або там напишіть шось…
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

Звірі | 25.02.11 01:58:02 | #

такий от даблрейнбоу;)
http://www.youtube.com/watch?v=DgTCT1NpC44

I4NI | 25.02.11 12:07:49 | #

дякую, мен!!!

dimebag | 25.02.11 15:02:21 | #

інкунабулу на біс,бгг

xPalyvodax | 25.02.11 21:00:04 | #

да… Вій і Лівий берег.. їх треба з підвалу нагору :) а не всяких Шувар-шльондр

Звірі | 26.02.11 02:19:37 | #

шувар-шльондри? )))
це з якимось натяком на когось))) ?

Greys | 25.02.11 23:13:04 | #

уооооооу
ДАБЛзвыт

gringov | 25.02.11 23:35:17 | #

концерт і не мав початись вчасно.Кузя держить львівську марко-ібо всі йдуть в жопе.То нормал імхо!