Звіт з ІІІ дня львівського відбору на «Тарас Бульба». Результати

Звіт з ІІІ дня львівського відбору на «Тарас Бульба». Результати

| 257 | Розділ: Враження | 26 червня 2010 2:23

Сьогодні у Львові на студії BUTRECORDS відбувся третій і завершальний етап львівського відбору на український рок-фестиваль «Тарас Бульба».
Цей день був набагато напруженішим ніж два попередніх, оскільки ми прослухали значно більшу кількість гуртів, ніж в попередні два дні.
Незважаючи на деякі нюанси, все пройшло професійно, завдяки оперативній і професійній роботі Сергія Бутяєва, звукорежисера Романа Явровського, ну і ми трошки ті комбіки попідкручували.


Не знаю чи варто це робити, але приношу від імені журі вибачення за деяку затяжку в регламенті (~ на 40 хв вона розтягнулася). На це були свої причини: від явки деяких гуртів в нерегламентований час, до нашого воління дати кожному гурту рівні умови і час на саундчек.

Буду чесний. Особисто мені, сьогодні сподобалися всі групи. Навіть в групах з музикантами слабкого рівня я знаходив для себе якусь родзинку.
Першими прослуховувалася група з Івано-Франківська Джета, що грала pop-rock. За традицією попередніх двох днів, Івано-Франківці показали себе доволі підготовленою командою. Я собі записав: «хороша поп-рок група».
Сподобалось: зрозумілий вокал, продумані аранжування (всі музиканти на своїх місцях (клавішні, ритм-гітара, бас, барабани). Тексти в рамках жанру. Кода другої пісні «морозиво» просто шикарна.
Не сподобалось: музиканти молоді, місцями не вистачало впевненості в ритм-гітариста, хотілося б бачити більше різноманітності в партіях клавіш, захотілося морозива
Діагноз: «Якісний поп-рок. Варто слухати…».
Група в Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club4145970
http://myspace.com/jetaband

Далі в студію завітали К402, навколо яких створено стереотип, ніби Сергій Бутяєв їх «просуває» на «Тараса Бульбу» (бо вони в нього записали альбом). Як людина, яка має незалежну думку, скажу чесно: на відборі ніяким навіть натяком на «просування» і не пахло. Наведу також цитату Сергія Валентиновича: «Ось всі кажуть, що К402, що я їх просуваю, бо вони там в мене писалися. А нікого при цьому не цікавить, що я їх рік вже як не бачив…нікого не цікавить, що в мене пишуться ті самі Думки Подумки, чи Прозекторій. Та я б ліпше WOD просував, та ви не подалися… ».
Втім повернемося до виступу команди. К402 були в оновленому складі, що відверто позначилося на їх виступі. Особисто мене перша композиція «Вихід є…» просто порвала своєю концептуальністю і драматичність. Друга «Ластівка» - це така попса, яку я прослухав крізь вуха, але Віталій Міщук помітив в ній явний поп-хіт. Коротко кажучи, треба сказати, що група доволі добре підготувалася до цього відбору.
Сподобалось: барабанщик фірмач; аранжування, текст, концепція першої пісні, динаміка її виконання просто шикарні (про асоціювалася з «Пробки» гурту Сплин). Басист має гарний бек-вокал.
Не сподобалось: Друга пісня «Ластівка» – попсовий текст, басист занадто валить, гітари грають місцями одне і те саме.
Діагноз: «Вже давно їх слухаю, і чекаю на нові пісні…».
Група в Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club2132382
http://www.k402.com
Примітка: Мітя цитую «би вдув» відмітив неописуєму красу клавішниці гурту.

Наступними були Квадрат, які заявили, що грають Art-rock і рок-імпресіонізм. Арт-рок вони і зіграли, та й такий, що в мене виникло питання, чи пасують вони в тему фестивалю (схожа думка виникала в одного з членів журі III Level Up). Що казати – група реально зіграла «академічний» art-rock. Тут були і елементи funky і ритм-&-блюзу, етно і авангарду і джазу.
Сподобалось: гра всіх музикантів, особливо відмічу джазового барабанщика і ритм-енд-блюзового гітариста. Всі грали «свої» партії, тут не було, що «група грає синхронно один риф».
Не сподобалось: місцями надто «академічно», як на формат фестивалю.
Діагноз: «Варто слухати!»
Група в Інтернеті:
Нажаль знайшов її тільки тут (сам і робив):
http://rock.lviv.ua/?category=5&band=915
Примітка: всім шанувальникам арт-року, рекомендую відвідати найближчий концерт гурту.

Наступними були Львів’яни Подорож По Вертикалі, що грали pop-rock. Єдина група відбору без гітариста. Склад: клавішні/вокал, барабани, бас. Одразу відмічу талановиту вокалісту/клавішницю/авторку пісень і її чудову артикуляцію і джазову манеру співу. Пісні напрочуд гарні, вокаліста цитую свій запис «вміє їх прожити». Виникли асоціації з «теперішньою» Земфірою.
Сподобалось: подача, елементи джазу, манера виконання пісень, тексти.
Не сподобалось: таки не вистачало «акуратного» гітариста, який би трохи заповнив аранжування.
Діагноз: «Шикарно!(с)…».
Група в Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club15824227

Наступна група Шоста Чуття, що грали pop-rock викликали в мене неабияку ностальгію. Ностальгію за Львівським гуртом «Горіховий Сад». Група грала класичний Львівський рок з усіма його елементами: виразний вокал, гарна лірика, орієнтації на Скай і ОЕ т.п. Микола Максименко порадив хлопцям орієнтири на Швецію, мотивувавши тим, що більшість наших українських поп-гуртів гуртів «здирають» з них. Тож нашо наслідувати щость вторинне? Цілком годжуся.
Сподобалось: тексти, виразний вокал, гарні, група лишила заряд бадьорості і багато «духовного» світла в студії після себе, клавішник.
Не сподобалось: гітаристу невпевнено грав риф, басист грав в тоніку акордів (спробуй грати свою «лічну» партію в барабани ), ускладняти аранжування, адже потенціалу доволі багато.
Діагноз: «Я люблю Горіховий Сад, в мене ностальгія і я радий, що ще хтось любить таку музику і навіть продовжує таке грати у Львові…».
Група в Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club14824877
http://rock.lviv.ua/?category=5&band=930

Атмосферу позитиву і добра, викликану поп-рокерами розрадила наступна команда Версавія, вже знайома львівським шанувальникам важких металічних напрямів. Хлопці заявили себе, як MDM і впевнено його проявили на мою думку, викликавши «бурхливі овації» навіть в сусідів з будинку навпроти студії.
Тарас Ватаманюк, людина більш прошарена в металевих стилях, проконсультував мене, що Варсавія має ще елементи thrash metal
Сподобалось: подача, техніка, концепція пісень. Кожну пісню вокаліст об’являв з поясненням. Дуже концептуально було розказано про пісню «Я знаю хто мій ворог». Хлопці з Версавії вважають, що в кожній людині є частинка зла.
Не сподобалось: звук гітари вокаліста (при шаленому педалборді), деяка несинхронність в грі рифів.
Діагноз: «Тру. Важке. Технічне…».
Група в Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club5066441
http://www.myspace.com/nyversaviya

Продовжили важку частину веселі пацани з Hard`n`heavy гурту Hell Street. При безлічі нюансів даного колективу, сьогодні вони «пішли» дуже позитивно і весело. Попри нехватку техніки, команда повністю вписалася в рамки жанру, і якби не їхнє пресловуте «рок-н-рольне» розпіздяйство, то вони би мали більше прихильників у Львові, ніж зараз. Мітя написав в особистому враженні «Рокенрол» і «Punk not dead». За текст пісні «Алкоголь» (який можна було б скласти і покреативніше) я поставив найвищий бал, оскільки текст про асоціювався з групою БОРЩ, яку я дуже люблю.
Сподобалось: розв’язність, зовнішній вигляд (чомусь тільки Hell Street, а далі лише Прозекторій повним складом вдягнулися «як на свій концерт»), були веселі, без комплексів і жартували. Здалося, що вони одні з небагатьох хто не хвилюється перед суровим журі.
Не сподобалось: в першій пісні барабанщик грав не в риф. Музикантам не хватало техніки. В вокаліста є задатки, проте пару разів лажанув.
Діагноз: «З кожним разом все ліпше…навіть я буду слухати, якщо щось зроблять з текстами…».
Група в Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club13180059

Наступною до студії завітала група, та навіть цілий оркестр, про відносини якої з Сергієм Бутяєвим вже складено львівсько-рокерські легенди (пов’язані з вишиванками, сопілками, політикою тощо ). Втім, Сергій Валентинович зустрів групу Тарасова Ніч просто чудово і всі лишилися задоволені. Варто зазначити, що Тарасова Ніч була єдиним акустичним колективом за цей відбір (запис яких потребував особливих студійних умов, які постаралися забезпечити по максимуму можливостей студії). В студію прибули дві чудові бандуристки, яким журі галантно вступила свої крісла; також в складі були помічені: бас-гітара, соло-гітара, перкусія, сопілка, віолончель ну і звісно акустична гітара/вокал від фронтмена гурту – Івана. Група заявила себе, як folk-rock, проте термін rock в даному випадку виявився достатньо спірним. Я б охарактеризував ТН, як етно-фолк колектив. Не інакше. Перша пісня була авторська, місцями про асоціювалася з ДДТ(!); друга на слова Тараса Шевченка «Єсть на світі доля…». Мені гурт сподобався. Я рідко слухаю таку музику і терміново захотілося відпочити від цього всього ВАЖКОГО і відвідати їх концерт в якійсь філармонії.
Сподобалось: Фактично все.
Не сподобалось: перша і друга композиції були виконані в різних концепціях. Стиль етно-фолк на мою думку не зовсім підходить для «Тараса Бульби», як було сказано в журі: «Хлопцям треба на Зашків»…
Діагноз: «Хочу на їх концерт…»
Група в Інтернеті:
http://rock.lviv.ua/?category=5&band=500
http://vkontakte.ru/club17933593

Далі в студію завітали хлопці з Новояворівська, гурт ЯntaR_City . Хлопці заявили свій стиль як hard-rock, я думав, що буде hard`n`heavy (як при першому моєму знайомству з ними, коли мене порвала їх пісня «Брутальний секс»), втім те, що сьогодні грали суміш було для мене сумішшю панку/металу/російського року (навіть радянського панку в дусі ГО). Не дивлячись на купу нюансів, мені надзвичайно сподобалася подача вокаліста і його тексти. Чувак реально виразив все що він думає без зайвих компромісів і лицемірства. Це мене дуже зачіпило. Вокал був настільки надривним, що мені здалося, що фронтмен готовий виплюнути свою душу, заради здійснення правди.
Сподобалось: барабанщик, тексти, вокал.
Не сподобалось: музика неактуальна і совкова. Соло-гітарист грав забагато і забивав вокал. Я записав: «америказувати і усучаснити і буде шикарна ідейна група»…
Діагноз: «Прикинь, я до сих пір інколи слухаю пісню «Брутальний секс »…».
Група в Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club9329569

(Надалі – всі гурти з міста Львова.)
Наступним був гурт Слова. При запитанні фронтмена про їхній стиль, він посилався на гітариста, ніби «він главний». Надзвичайно цікавим було те, що коли на саундчеці хлопці грали кавер на Nirvana – вокаліст співав як справжній Йен Кьортіс! Втім на своїх піснях його голос був зовсім іншим.
Заявили hard-rock, перша пісня представляла з себе 4 акорди з соло, під ритм-секцію і не зачіпила зовсім. В нас виникла навіть суперечка на рахунок того, що deep Purple мають такі «акордні» пісні. Мають, звісно, але ви аранжування послухайте, хлопці! А от друга пісня містила в собі потужний риф і на повну могла називатися хард-роком. Після була про бурю. В ній сподобався гітарний хід куплета, основний риф. Було враження, що коду пісні і прохідний риф «клепали» з різних напрацьованих шматків.
Сподобалось: текст «Бурі», місцями вокал, соло «Бурі»
Не сподобалось: написав в зошиті «вокалісту знайти себе». Питав групу про музику, яку кожен учасник слухає. Те що вони грають, з тим що вони слухають в мене не зійшлося і я завис. Loading…пере загрузився я після того, як вокаліст запевнив журі що йому вже нічого не треба шукати, що він себе знайшов…
Хм…цитуючи класика: «Nirvana, at last…»
Діагноз: «Дивні рєбята…»
Група в Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club9596733

Наступною була вже дуже відома у Львові та і в Україні група Black Jack, що грала завзятий мелодичний hard-rock . Ну, що казати, тут все було на вищому рівні – професійні музиканти, класні аранжування, надзвичайно харизматичний фронтмен. Перша пісня «Дай свого тіла» надзвичайно сподобалася, грайливий текст, подача і музичне оформлення…просто ляля. А от друга композиція «Ми разом» мене розчарувала. Через це в мене навіть виник невеличкий скандал з вокалістом – Іваном Папатєнко. Ваня, якщо це читаєш – sorry, я погарячкував в своєму висказуванні, проте твій тон мені теж не сподобався. Чому мені не «пішла» ця композиція? Я просто не побачив цілісної пісні. Посередині виконання «Ми разом» Ванічка об’явив склад учасників, було важко зрозуміти напрямок тексту і його ідею. Тому пісня мені «пішла» як своєрідне поппурі складена з кількох шматків.
Сподобалось: все крім вищесказаного непорозуміння.
Діагноз: «Кльова група, давно слухаю…»
Група в Інтернеті:
http://www.blackjack.com.ua/

Найцікавішою в плані наворотів і сучасного, на цьому відборі напевно стала команда Lumis Kerot, музику якої я б назвав дуже цікавою. Насправді група намішала там стільки усього, що важко було навіть говорити за стиль. Важкі гітарні рифи, танцювальні, а через мить – індустріальні клавішні, зовсім трощки драм-н-басових елементів в ритм-секції в поєднанні з мелодичним вокалом і неперевершеною харизмою і танцями вокалісти…це і є Lumis Kerot.
Сподобалось: все цікаво.
Не сподобалось: наворотів насправді забагато!
Діагноз: «Цікаво…»
Група в Інтернеті:
http://rock.lviv.ua/?category=5&band=866 (тут можна послухати оці новороти)
http://www.myspace.com/lumiskerot

Далі прослуховувалася група Опіум. Хлопці заявили, що не ставлять собі стильових рамок, їхня музика є мелодичною, місцями поп-рок, місцями рок. Для мене це був рок. Перша пісня «Іржа» просто «порвала» на шматки своєю динамікою і лірика пісні ідеально відображає ситуацію в кулуарах львівської рок-тусовки, тай загальну ситуацію в душах більшості людей. Друга пісня, з більш інтелектуальним і менш прямолінійним напрямом тексту називалася «Венера Мілоська». Вона була більш попсова, втім не менш драйвова.
Сподобалось: тексти, вокал, аранжування.
Не сподобалось: мало електроніки в загальному саунді гурту, соло з «ревером» здаються банальними.
Діазноз: «Найважчий наркотик…»
Група в Інтернеті:
www.opium.lviv.ua

І, завершали сьогоднішнє прослуховування важкі і сурові хлопці з гурту Прозекторій. Заявили thrash/death, тільки от ці стилі були зіграні барабанщиком і вокалістом, а тройка гітаристів грали на мою думку більше heavy metal. Дуже сподобався барабанщик. Бідна ударна установка BUTRECORDS за день запису ледве витримала його подачу ногами.
Вокаліст нагадав всесвітньо відомого качка Глена Данзіга.
Сподобалось: барабанщик, вокаліст, басист
Не сподобалось: гітарні рифи, примітивне соло в першій пісні.
Діагноз: «Качати гітари, щоб були як біцепси вокаліста…».
Група і Інтернеті:
http://vkontakte.ru/club13723387

Аналітика: за ці три дні ми прослухали більше двадцяти гуртів з львівської і івано-франківської області. На моє здивування, майже більшість івано-франківські гурти були на порядок цікавішими більшість своїх львівських колег. Я не кажу про техніку, подачу, досвід, я кажу таке загальне враження. Це питання викликало немало думок і роздумів серед журі, і мені б хотілося донести це враження до усієї львівської рок-тусовки. Саме тому я старався вносити цю інтригу поміж строк в попередніх двох статтях.
Тепер, коли я оголошую результати, авторитет міста Лева, як столиці рок-музики України для мене помітно похитнувся. Втім, шановні колеги музиканти, тепер все в ваших руках.

Результати львівського відбору на всеукраїнський рок-фестиваль «Tарас Бульба».
Після прослуховування члени журі розставили свої оцінки, після цього відповідальний секретар журі Тарас Ватаманюк вивів таблицю результатів. В таблиці всі офіційно розписалися і вона була опечатана. Її оригінал зараз знаходиться в мене. Фото таблиці я додаю до статті, як і її електронний «читає мий варіант».

Примітка.
Журі обрало 10 гуртів. Якщо гурт попав 10-ку, це означає, що хтось з журі за вас проголосував в загальному підсумку.
Ми працювали на результат і старалися обрати команди, які зможуть достойно виступити на бульбі. Ми не дивилися на голу техніку, на вокальні здібності, «умнякі» в текстах чи щось окремо. Ми розглядали це все в комплексі, щоби обрати дійсно найдостойніших для цього фестивалю.
Перші три місця їдуть на фестиваль. 4 i 5 місця лишаються в резерві.
За словами художнього керівника і автора ідеї фестивалю, Віталія Міщука, який працював з нами в журі групи резерву мають бути «готові» теж їхати на фестиваль. Є випадки, коли група «зістрибує» в останній день. Крім того є вірогідність попадання в резер інших 5 гуртів, які війшли в 10-ку.
Взагалі Віталій Міщук дуже задоволений нашою роботою, студійний варіант прослуховування на BUTRECORDS, назвав доволі оригінальною ідеєю. «Є звичайно певні моменти, недоліки, але при цьому є і позитив, тому вважаю, що експеримент вдався» - каже пан Віталій.

На цьому мені лишається лише оголосити результати відбору.
1. Інший Світ (Івано-Франківськ)
2. Black Jack (Львів)
3. К402 (Львів)
4. Один (Івано-Франківськ)
5. Подорож по вертикалі (Львів)
6. Західний Час (Моршин)
7. Версавія (Новояворівськ)
8. Lumis Kerot (Львів)
9. Глибоко Дихай (Львів)
10. Опіум (Львів)

Таблиця балів і оригінал протоколу з підписом і печаткою:
http://punker-vague.livejournal.com/228626.html#cutid1

З подяками іншим членам журі і музикантам за хорошу роботу, з найкращими побажаннями
Євгеній punker, спеціально для ROCK.LVIV.UA
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

Ace of spades | 26.06.10 02:46:11 | #

Ги,знов поїду на Бульбу як алкоголік,а не музикант

Metalhead | 26.06.10 09:29:57 | #

Полюбасу тусім в Дубно. Сцену візьмем штурмом)))
а як не получиться, то в Альті зажаримо з Бастардами однозначно.

Lethal | 26.06.10 03:09:27 | #

Ги, цікавий момент получився всетаки щодо К402

Lethal | 26.06.10 03:24:25 | #

Версавія в неті (раз не вдалось знайти)
http://vkontakte.ru/club5066441
http://www.myspace.com/nyversaviya

Lethal | 26.06.10 03:25:06 | #

І місто Новояворівськ а не Львів

punker | 26.06.10 03:27:42 | #

каюсь - лажанув. Знаю, що вони з новояворівська бо з Янтар_Сіті тусят і допомагають одне одному.

Ace of spades | 26.06.10 03:28:39 | #

а в нас гітарист з Новояворівська!!!
Новояворівськ Атакує!!!

punker | 26.06.10 03:39:28 | #

Тяжоле прішествіє валасатих не злякає львів
хіба буде сопровождатися громкою музикою

Lactarius | 26.06.10 13:01:06 | #

Я тоже не львівський. жаль шо постригся. нічо відрощу патла і буду тебе лякати.

Nikman | 26.06.10 10:33:53 | #

Поправив :)

Lethal | 26.06.10 03:32:28 | #

Скоро у Новояворівську буде фестиваль але реально МЕТАЛ музики!!!!))

dens | 26.06.10 03:42:50 | #

TRUE!!!

Kreker | 26.06.10 03:42:15 | #

назву Версавії переправте. написано "Варсавія".

Ace of spades | 26.06.10 03:44:26 | #

а мені більше Варсавія подобається!

Kreker | 26.06.10 03:53:31 | #

співчуваю

Ace of spades | 26.06.10 03:57:04 | #

дивно.більшість заздрить.

Kreker | 26.06.10 04:03:58 | #

більшість офтопить.

Lethal | 26.06.10 16:50:27 | #

Більшість возмущається а незаздрить!

Lethal | 26.06.10 03:45:55 | #

Варсавія то як з вибитою щелепою

Lethal | 26.06.10 04:03:21 | #

Щось явно трохи криво пішло в інеті не знайшли, написали вАрсавія, та ще й з міста Львова, ну ми не далеко втікли, але всетаки до пари Щодо звуку то той Маршал як 1 навушник, що 65-го що 14-го один фіг, як добєшла зла, коли він лайтовий?! та й ще й 15 ват мав ну максимум 30,(СОРІ але коли хожу в туалет то звуки менш пердячі ніж те що він видавав) педалборд тут нічого не рішав!!!, Була б лінія-інша справа!!! І перед виступом я відмітив що апарат не в форматі тому сорі!!!

punker | 26.06.10 15:28:53 | #

Чекай 15-30 Ват. Там же не треба було єбашити концерт, це ж тудійне прослуховування =)
А от мені той Маршал дуже захавався я в другий день на ньому єбашив на Ромковому стратокастері - і дуже крутий вінтажний звук в них обох получився =)
правда то для мдм не дуже підходить той звук =)

Lethal | 26.06.10 16:48:51 | #

15-30 ват чистими, витягнути з апарату при 100 ватному апараті вийде нормальний звук, а 20 ват з 15-тки, то зло, просто не розумію для чого починати цю тему коли самі поставили не відповідний апарат, потім давати примітки що звук хєровий, та ще й нема лінії і порталів, цей комбарь суто для дому і прописувати весло на студії, але не для гри в команді і це всі знають. Знав би що на серйозному фесті такий не серйозноий комбік-привіз би свій, але так як тех-рейдер не був завчасно повідомлений то що тут говорити…

punker | 26.06.10 21:42:08 | #

ти шо не розумієш шо для прослуховування на студії ненужно громкості великої. той апарат, що був - його достатньо.
це ж не концерт.

Lethal | 26.06.10 23:52:18 | #

Розумію, але ти сам чув що він видавав, головне якість а кількість, там бракувало кількості якості!!!

oldiehippie | 26.06.10 08:48:31 | #

Блек Джек та К 402 могли б і без відбору запросити на фест - вони вже давно дійшли до кондиції. А з інших можна було б вибирати трьох кандидатів.

Hippie | 26.06.10 09:39:01 | #

Система голосування не продумана. Наприклад, Бутяєв дав 5 голосів, Ватаманюк - 6, Туркевич - 4. Порожня графа - це оцінка в нуль?
Наприклад, К402 із 6 чж сподобались 3-ом, а Один - 4-ом. Якби коже член мав рівний голос - пройшли б Один. Але ставили в балах. Тому, те, що Ватаманюку Один сподобались на 1 бал, а Міщуку К402 на 4 - все вирішило.
Не правильно якось, карочє.

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 09:45:31 | #

вы ,любезный плохо смотрите - каждый член жюри дал пять мест пять мест пяти группам… за первое место у каждого члена жюри начислено пять боллов … за каждое второе - четыре и т. д. … что может быть српаведливее? - не надо провоцировать срачь…

Nikman | 26.06.10 10:28:09 | #

кожен член жюрі виставляв свою п"ятірку кращих. В нас у всіх були приблизно однакові фаворити. Потрібно було лише розділити виродження за наступними кількома місцями. Це був найкращий хід, який також використовують на ГБОБ

Hippie | 26.06.10 12:01:34 | #

не кожен. у Ватаманюка - шестірка, у Туркевича - четвірка. Причому, місця ви чомусь порахували як бали. Тобто, я розумію, що не "чомусь", а порахували свідомо, як планувалося.
Тільки от виходить, що, наприклад, для члена ж. гурт Х на 4 місці за якістю, а для іншого члена - цей же гурт не потрапив у 5-тірку. У той же час, гурт "Y" міг сподабатись всім учасникам, але бути для них на першому місці.
Тобто, може виникати ситуація, що гурт Х сподобався лише 1 члену жюрі, але сподобався найбільше. Це можуть бути панки, які грати не вміють, але той член жюрі - також панк чи друг гурту Х. І він їм ставить 5 балів. А більше той гурт не сподобався жодному з решти 4-ох членів жюрі. Таким чином, гурт отримав 5 балів.
У той же час, гурт Y сподобався 4 членам жюрі, але В ПОРІВНЯННІ з ще 4 гуртами із 30 ГУРТІВ він був для них на 5 місці і отримав по одному балу, загалом - 4. Тому, гурт Х пройшов (5 балів), а гурт Y - не пройшов.
АЛЕ гурт Y був на 5 місці серед 30 гуртів для 4 жюрістів, а гурт Х був на 1 місці серед 30 для одного члена, а решта його віднесли, взагалі, скажімо, на останнє місце з 30ти.
Система голосування фейлова.
Я не провокую срач, я обговорюю систему оцінювання. Я ж участі у відборі не брав і єдиний гурт, який мені може бути дружнім - це Блек Джек, який пройшов.

Nikman | 26.06.10 12:16:02 | #

1. Чувак, тут в п"ятірку жодним чином чином не могли попасти панки, які не вміли грати. Спершу були протоколи, де ми виставляли бали за майстерність. Потім кожен з жюрі вибрав гурти, які в нього набрали найбільше балів і склав свою п"ятірку. Якщо б була десятка, то було б те саме. Нас цікавило тільки зняти виродження за першими п"ятьма командами.

2. Ти тупо розводиш срач :) Таке враження наче тут вибирали представника України на Гластонбері :) Тут, згрубша, була одна крута група - Інший світ, кілька посередніх гуртів (деякі з яких потрапили до списку) і решта абсолютно сіреньких і молодих.

punker | 26.06.10 15:41:20 | #

то я лажанув коли перенабирав. Перепрошую, зара вже виправив. Але 20 годин на ногах нічо не їв, одразу хотів пошвидше результати скинути, бо мене вже всі на частини рвали музиканти і на моб. дзвонили і в ПП писали…

Hippie | 26.06.10 12:06:34 | #

наприклад, якщо глянути в таблицю, Туркевич не визначив останнього місця - тобто, якийсь гурт не доотримав 1 бал. Якби це були Західний час чи Версавія - вони б потрапили у резерв.
У той же час, Ватаманюк визначив два останніх місця. Таким чином, якийсь гурт отримав на 1 бал більше.
Тобто, навіть, використовуючи задіяну систему оцінювання, варто було б зобовязати членів жюрі визначатися з місцями, бо один не визначив останнє місце, інший визначив аж два.

Nikman | 26.06.10 12:19:59 | #

Дивись уважніше таблицю. Всі члени жюрі вибрали свою п"ятірку (Від одного до п"яти). Всі призначили всі місця від першого до п"ятого. Ніхто не обирав два перших чи два останніх місця. У всіх чітко всі розставлені по місцях.

Досить писати необгрунтовані коменти. Тролінг на сайті тягне за собою бан.

Lactarius | 26.06.10 12:58:34 | #

"Тролінг на сайті тягне за собою бан."
ем… відколи це?

DREDuskO | 26.06.10 12:34:25 | #

Я бачу там просто помилка в надрукованій таблиці…бо на папері з печаткою все гуд…

Nikman | 26.06.10 12:57:07 | #

точно помилка. Але просто бал від одно з жюрі випадково прописався в колонці іншого. Згрубша то нічого не змінило і не треба багато мізків, щоб з тим розібратись. Поруч є фотка оригіналу. Нє, Хіппі будує якісь теорії всесвітньої змови проти нещасних львівських рокерів…

Якби люди грали яскраво, то не треба було б і тих всіх балів. Все було б одразу видно. В кращому випадку в людей була, або харизма, або концепція, або вміння володіння інструментами і сценічна майстерність. Не було жодного гурту в якого всі ці якості поєдналися б в повній мірі.

За цей відбір я для себе відкрив лише групу Aneurysm. Мене вони дууууууже проперли і це певно єдина група, яку я буду слухати і за якою буду слідкувати після цього всього. Але, нажаль, я не зміг їх внести в п"ятірку, бо були гурти, які об"єктивно краще і яскравіше працювали на сцені, що на мою думку є вирішальним в форматі цього фесту.

Hippie | 26.06.10 14:35:05 | #

Коля, я не будую змови. Я обговорюю систему оцінювання. Хто їде на ТБ мені абсолютно похуй, бо поїздка на ТБ ніхуя не дає абсолютно.

punker | 26.06.10 15:33:28 | #

в таблиці на листочку все гуд, в друкокавій опечатка получилася, зара виправлю.

punker | 26.06.10 15:43:31 | #

http://lh6.ggpht.com/_kYn4GDdoIXA/TCX17EYgxtI/AAAAAAAAAPo/OYAiMA_OXxE/s640/результати.jpg

Чешир | 26.06.10 13:02:47 | #

хз, наскільки я зрозумів миколині розяснення, то в таблиці кожен член журі в своїй колонці визначав місце групи від першого по пяте? так? тоді не зрозуміло за якою логікою потім визначились остаточні результати, бо наприклад гурт "один" (здається? під опіумом зразу) від двох членів журі отримали перше місце, від одного 2, і від одного 3. тоді логічно вони б мали пройти а не "к 402" ,які отримали від одного члена журі 3 місце, від одного 2 і від одного 4??? чи я шось не так зрозумів?

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 14:24:36 | #

ты понял почти правильно - каждый член жюри ставил за первое место пять баллов … за второе - четыре и т.д.

Корбел | 26.06.10 14:27:05 | #

це бали а не місця

Hippie | 26.06.10 14:33:09 | #

цифра "1" - це останню місце в 5-тірці, 1 бал. Система оцінювання страшно фейлова, бо місця прирівнено до балів. Але, менше з тим, адміністрація сайту заявила, що висловлення власної позиції, яка неузгоджується з офіційною, прирівнюється до тролінгу, а той хто її висловлює - підлягає бану. Цензура добралася і до рокльвів. Тому базар акончєн.

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 15:00:02 | #

…"Система оцінювання страшно фейлова, бо місця прирівнено до балів." - это риторика - можешь для себя обозначить что перве место называется пятеркой а пятое - единицей… где здесь фейл - не вижу…эта система оценки опробована десятки лет (фигурное катание и прочая лабуда ) и работает … может в ваших претензиях есть скрытый смысл - ? поделитесь и попробую обьяснить…

punker | 26.06.10 15:45:13 | #

По моему очень удачная система. Каждый выбрал 5 групп, те ксто больше совпал по местам прошли в финал, остальные попали в резерв.
Интересно что б ты говорил если б жури выбрало всего 3 групы и забило вообще?
Все очень хорошо сделали.

Lethal | 26.06.10 14:22:44 | #

Субєктивно моя думка гурт "інший світ" далеко не найкращий у тому списку, щодо 2-х інших я б не сперичався, але послухавши, композиції, і те що можна послухати у них, то композиції примітивної гармонії, там видно аматорів, і їм ще добре теж потрібно попрацювати над собою!!!!

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 14:51:16 | #

… обьективно группа "инший свит" показала три песни - одну на чеке и две на прослушивании… причем все три были интереснее ,чем то что они присылали как демо…

punker | 26.06.10 15:38:31 | #

Інший світ примітивні гармонії? Не надо тут розказувати про примітив. Те, що ти граєш супер технічну музику, це не означає що це еталон. Музика - це не гола техніка. Я впевнений що якби прийшли панки на відбір але дали би жару і професійно би заграли 3 аккорди то так само могли б виграти. Бо чесно кажучи до рівня групи, наприклад Neurotic Outsiders всім нашим гуртам ще дуже далекою.

Ну і тебе ж не було на прослуховуванні! Група Інший Світ - со старта було зрозуміло їхній рівень і була шикарна подача. Фірма.

Lethal | 26.06.10 23:55:05 | #

Я за них радий, щодо голої техніки ми можемо посперичатися в приваті, щоб не починався тут срач, техніка то лише один із виразових засобів, по друге щоб адекватно оцінити треба знати повну творчість групи а не тільки 2 композиції

punker | 27.06.10 01:55:34 | #

тобто ти вважаєш що ви маєте їхати на бульбу бо ти так вважаєш?

Lethal | 29.06.10 14:18:25 | #

Мені всетаки не заключається їхати чи ні на Бульбу, я там вже був 3 рази, весною був спільний концерт із групою Карна саме в Дубно, і скажу ТБ це звичайний обираг фест, виступ на якому змінює лише число у списку концертів, виграш ТБ трошки більше рішає, і це всерівно не той поїзд на котрий потрібно сідати!

Lethal | 26.06.10 15:21:41 | #

Ну у кожного свої смаки, та рівень сприйняття різний, підхід та вимоги, я висловив свою думку на що маю повне право, як і Ви, мені не сподобалось у них нічого, ні композиції, ні вокалу якогось особливого, ні аранджування, ні техніки ні саунду, грають так як всі, просто чуть чимось можливо якісніше, а може й ні))).
Скажу загалом, в Україні мало чогось нового, тобто все похоже, слухаєте один музон, граєте його, виступаєте разом на одній сцені і утворюється один формат, публіка теж привикає до того, і музикантам здається що треба грати саме те що і сві, плагіатством займаються і копіюють один одного, прямо як інкубатор, не всі але більшість!!! Направду ринок шоу-бізнесу зараз реально насичений, на кожного виконавця є свій фан, но це у світі, у нашій державі новаторства направду черезвичайно мало. Багато початківців мислять саме так: навчуся лабати (2 акорди, а це важкий труд, і на більше просто не вистарчає, притому сам їх придумати не може, приклад гурту який грав на відборі пісню Рози Марени тільки з іншими словами), потім купив корт, процесор за 500 грн, і все пхається на сцену, а показати ще нема що, хоче щоб він бринькнув 1 акорд і всім малолєткам целки потріскали і прямо валялися в ногаг щоб лопатою можна було розгрібати, і що саме прикро що дуже часто воно так і є, і навіщо тоді ще чогось вчитися більшого?! Як на мене це деградація!!! Ті одииці хто вартий уваги за бортом, їдуть заграницю добиватися справедливості бо на рідній землі паластує попса і курупція…

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 15:27:16 | #

… я не припомню примеров когда гурт за границей добивался ощутимого успеха… попса и коррупция? - копайте глубже - отсутствие музыкальной культуры и традиций… слепое подражание западным музыкантам и полный плагиат…

Land | 26.06.10 16:50:31 | #

если бы ты поприсутствовал, видел бы цельную картину выступления группы.

Lethal | 26.06.10 15:41:32 | #

В Германії наприклад Україна славиться блек-дез металом, у мене багато знайомих на разі заграницею, в Франції, Автрії, Росії(це менш перспективно), США, там у них значно більший успіх та попит. Сліпе наслідування заграничний банд, це якраз про тих хто не має власної думки, і як на мене краще вже зарубіжна музика ніж наша, і всі на чомусь починають вчитися, там принаймні все на значно вищому рівні!!! Музичні традиції це 2 варіанти, або те що грали до нас предки за різних часів(історія), або традиції грамотного написання музики, композиція, структура, аранджування, форма, правельне голосоведення, гармонізація творів, і т.д. тих музичних термінів не дотримується ніхто, про них мало взагалі хто знає, получається що ніхто не знає як правельно писати музику!!!

punker | 26.06.10 15:46:26 | #

О_О

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 15:58:34 | #

давайте спустимся с небес на грешную землю и поговорим о состоянии музыки во львове…

Lactarius | 26.06.10 16:38:21 | #

Вона в гавні, хочете говорити про гавно? я ні. А Lethal правий і власне він ніби і говорив зокрема про стан музики у Львові, чи Львів то не часнина України?

stenway | 28.06.10 18:45:25 | #

ти для початку слова навчись правильно писати

Lethal | 26.06.10 16:03:26 | #

Ну-ну, давайте Я просто хочу, щоб наша країна взула всіх тих валянків і доказати що ми не гірші за них і стати конкурентноздатною країною всюди, і щоб нас поважали, а ми бакланимось один між одним хоча всі свої, а на всяку хрєнь типу Євробачення їзтять Сердючки і т.д.

БляДОящер | 26.06.10 16:05:07 | #

+++!!!

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 16:07:53 | #

… Это весьиа глобально… начнем с малого - будем правильно голосовать - а дальше будет легче…

Lethal | 26.06.10 16:11:00 | #

Ми з малого вже років 10 так починаємо!!! От іменно треба правельно голосувати тоді все можливо почне ставати не свої місця…

Lethal | 26.06.10 16:12:49 | #

Вірніше з 1 грудня 1991 року-проголошення незалежності України!

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 16:15:27 | #

… после прошлогоднего скандала на "бульбе" сегодняшное жюри тоже решило голосовать правильно - что бы вернуть гран при во львов…

БляДОящер | 26.06.10 16:19:49 | #

Всё прошло безукоризненно и с большим удовольствием по-моему для всех)))не традиционный способ прослушивания был "оправдан"тем,что группы и жюри получили дополнительный и актуальный опыт, что и подтвердил уважаемый х.к фестивлю Віталій Міщук!!! От себя могу выразить благодарность за участие в жюри,думаю команда собралась более,чем компетентная и я доволен отбором 2010,как по результатам так и по качеству оценивания.Ну а на обиженных воду носят, всему своё время, к слову.
Про Львове могу сказать: "фабрика звёзд уникального говна-рока"(панты,амбиции,китайский инструмент и бездарность)!!!Чего Франковск стоит одной командой. Но не всё так плохо, есть над чем работать,значит есть шанс на хороший результат.Как всегда порадовали Блек Джек.Блеснули надеждой "Подорож по вертикалі"-добавить трубача и Дейв Майлс(с) жив.
Спасибо всем,примите с добротой.

БляДОящер | 26.06.10 16:24:39 | #

http://vkontakte.ru/club15824227

Lethal | 26.06.10 16:25:44 | #

п. Шаріфов мав свою рацію, не нам судити його поведінку, він засновник фестивалю! Чи виграє Бульбу Львів то не настільки важливо, має перемогти най-кращий!!! А наша справа показати гарний результат, а не видирати з лотки гран-прі, від того ми не станемо кращими, лише розвинемо ще більшу курупцію!!! До речі минулого року теж було все якось не зрозуміло в оцінюванні журі щодо переможців Бульби! От і маємо деградацію, ті мають виграти а ті не мають виграти із за певних причин, як на мене то нехай хоть з якогось забиченого села виграє група але якщо вона найкраща!!! Я за справедливість!

Ace of spades | 26.06.10 17:03:58 | #

цікаво було би почути думки усіх членів жюри,хоча б по декілька слів про кожну групу.

Lethal | 26.06.10 17:05:58 | #

До речі чому Віті Новосьолова не було вчора?

Nikman | 26.06.10 17:10:21 | #

можливо був зайнятий чимось. Все ж таки там необхідно було вбити просто так купу часу. Я сам сумнівався, що зможу всі три дні бути присутнім.

MusicMan | 26.06.10 17:18:18 | #

Ось відгук від Р-Тайпа :


Робота жюрі була, на мою думку - об'єктивною. Були критерії, по яким оцінювалися виступи груп… але і без критеріїв з перших акордів було видно, хто є хто! Коли грав Інший Світ - було створено такий грув, таку атмосферу, яку не зміг створити більше жоден гурт. Я сам, не любитель фанку, однак вони качали більше, ніж будь-яка інша група, яка виступала на прослуховуванні!.. Чуваки лабали в кайф і це відображалося на учасниках жюрі - всі кайфували від їхньої гри! Вони "зачепили" всіх!Ще було кілька таких гуртів, які змогли "запалити" жюрі своєю грою… Одну групу мушу відмітити окремо - "Західний час". Дуже приємно здивували! Зіграли дуже кльові дві речі в стилі "пост-гранж", які наспівую досі!… Дуже хотілося, щоби вони попали на фестиваль (до речі таку думку висловлювали і інші учасники жюрі)… Не пройшли через деякі помилки при виконанні - в порівнянні з переможцями трохи не вистачило майстерності… В мене вони зайняли сьоме місце після Версавії (яка також попала на шосте, в основному, через трабли в ритм-секції - окремо музиканти кльові, це чути, але разом - щось не ладилось, виглядало так, ніби партія баса прописана від А до Я, а драмер часами імпровізує, від чого втрачався грув) Але, задумавшись над тою ситуацією прийшов до думки, що… нам бракувало ще одного критерію в оцінках, який би дещо вплинув на загальний результат - Музична яскравість… чи, наприклад, "наскільки запамяталися музично"… частково це враховувалося в "якості оранжування" (критерій оцінки)… але частково ні - наприклад, я мусів поставити високий бал за якість оранжування, бо, дійсно кльово обробили річ, грамотно - гарно заповнили інструментами, кльві партії, все гармонійно і т.д… але сама музична ідея - ніяка… отакі речі я би виразив у критерії "Музична Яскравість"… Одразу там високий бал отримали би той же "Західний Час" і "Версавія" (хоча, по суті - Версавія - це клон Чилдрен оф Бодом, тільки без клавіш і нижчого рівня - переконаний, що музиканти, які роблять музику в Версавії є фанатами ЧоБ!), а деякі гурти, які в мене зайняли високі місця - трохи сповзли би вниз… Думаю, варто такий критерій включати в голосування… але… "хорошая мисля пріходіт опосля"… тому маємо те, що маємо. Реально - в пятірці, в трійці і в десятці - дійсно достойні гурти. Реально - Інший Світ та Блек Джек, дійсно, на голову вищі за інших (це чітко видно і по балам). Те, що для когось (та для всіх) були дещо дискомфортні умови - так це, навіть, добре… навіщо посилати на ТБ представляти Львів групу, яка не може пристосуватися до нових для себе умов? Задача жюрі була відібрати справді достойні гурти. І я вважаю, жюрі з задачею справилося! Радію за "Один" в п'ятірці (дуже вразили в перший день, просто молодці!) і окремо відмічаю "Західний Час". Ще, як гітарист, мушу окремо відмітити професійність Віті "Пітона" - гітариста Блек Джек - єдиний, хто прийшов лише з гітарою і витягнув свій звук з комбіка без проців і педалбордів (після гори педалей і процесорів, які використовували гітаристи за ті три дні, така простота при дуже якісному звучанні не могла не сподобатися!) Ріспект!

П.С. насправді - в кожному гурті можна було щось відмітити - круту ідею, крутого музиканта (одного, двох чи всіх) і т.д… але то писанини на два дні з нинішнім… По ходу - будуть вручені записи музикантам (всі виступи записувалися потреково і зараз зводяться) і все встане на свої місця.

punker | 26.06.10 18:27:37 | #

Гарно Р-Тайп сказав.

Lactarius | 26.06.10 19:25:31 | #

Ну якщо Р-тайп порівнює версавію до чілдренів то він очевидно зовсім мало шарить в музиці яка зветься МДМ.

Land | 26.06.10 20:22:12 | #

если бы много шарил, это бы сильно повлияло на результата ?

Lactarius | 26.06.10 20:26:26 | #

Повпливало би на те що він говорить.

Land | 26.06.10 20:41:38 | #

это личное впечатление человека от группы.

Lactarius | 26.06.10 20:55:26 | #

А це моя особиста думка про враження людини від групи.

Land | 26.06.10 21:18:38 | #

и что дальше ?
просто флудим ?

Lactarius | 26.06.10 21:23:23 | #

як бажаєш. але думаю просто варто закінчити гілку твоїм підтвердженням, що ми завершуємо гілку(бо я так шарю, що ти любиш коли останнє слово за тобою)

punker | 26.06.10 20:24:31 | #

Ахаха. Ігра "Хто більше шарить" - сама цікава в світі

Lactarius | 26.06.10 20:26:49 | #

Звичайно тобі ніколи не було цікаво, бо ти завжди програєш.

punker | 26.06.10 20:46:39 | #

я просто ніколи не граю.

Lactarius | 26.06.10 20:56:06 | #

звичайно, бо результат всім відомий наперед.

punker | 26.06.10 21:01:26 | #

Давай може ше пригадаємо level up і порівняємо хто більший мдм - Версавія чи Neon Sun?

Lactarius | 26.06.10 21:12:04 | #

БІЛЬШИЙ? як вимірюється кількість чи фізичний розмір музики? кількістю нот чи кількістю розбитих щелеп в слемі?

Ще раз доводиш своє незнання, так як напевно не знаєш яку кількість музики обєднує назва стилю Мелодік дез метал.

Lactarius | 26.06.10 21:24:58 | #

для юзерів які зараз полізуть в гугл чи в розділ групи, хочу написати лише те, що до того що ви почуєте я не маю жодного відношення.

punker | 26.06.10 21:33:46 | #

ніхто не полізе, всім похуй
ти себе розкрив

Lactarius | 26.06.10 21:44:37 | #

Розкрив? Чим це цікаво? Тим що я в вересні покинув гурт який зветься неон сан? чи те що я не писав музику яку грає цей гурт?

punker | 26.06.10 22:02:00 | #

тим що ти валнуєшся.
оцим постом
http://rock.lviv.ua/?item=18716&com=466091
кіпішуєш, так сказать
знаток мдм-а

Lactarius | 26.06.10 22:05:39 | #

Не кіпішую. Я думаю не секрет, що я думаю про "творчість" тієї групи, оскільки моє небажання грати таке стало однією з причин, згідно яких я пішов з групи.

punker | 26.06.10 22:07:38 | #

цікаво що ти більше любиш:
metallica / megadeath
sepultura / soulfly
?

Lactarius | 26.06.10 22:15:48 | #

1. Цікаво, а де тут мелодік дез?
2. Ти можеш в будь-який момент зайти в мій профіль на ласт.фм і побачити, що я частіше слухаю піккардійську терцію ніж три названі тобою групи. а до металліки в мене чисто емоціональна привязаність.

punker | 26.06.10 23:47:36 | #

я туту не про мдм писав

Lactarius | 26.06.10 23:50:56 | #

ти тут писав в цій гілці про мдм переглянь вище. тикнути лінк чи сам знайдеш? ти знову програєш… як завжди…

punker | 27.06.10 11:07:58 | #

Lactarius | 26.06.10 22:08:22 | #

З тих кого я знаю, або чию думку міг прочитати то лише Міклос шарить в тому і знає, що воно собою являє.

Lethal | 26.06.10 17:34:05 | #

Насправді, Чілдрени є однією із груп 5-6-ти річної давності ще зі школи, на разі жоден із нас, жоден!!! не слухає Чілдрен оф бодом, якщо адекватно оцінити групу то вона може мати просто корені МДМ, і частково Фінляндії… Порівняння тому що вокаліст грає на гітарі формою акулячого хвоста тобто так само як Алексі Лайхо, а ця форма насправді була розроблена для Ренді Роутса, і набагато швидше Чілдренів, по друге, вокаліст Версавії блондин, він винний що теж наробився блондином?! По третє, Алексі Лайхо копіює Акселя Роуса, Зака Ваілда і групу Восп, якщо добре придивитися то багато всього можна зрозуміти… Хтось порівнює Версавію також до Інфлеймса, були варіанти Арч Енемі, Лемп оф Гад і Пантери але насправді всю цю музику можна віднести просто до важкого металу, а нот всього 7, і полюбому перші рифи зіграли Блак Сабат. З другої сторони, приємно що принаймні порівнюють до потужних груп а не до гімна!!!

ДЯДЮШКА БУ | 26.06.10 19:22:37 | #

… Я с удовольствием поддержу отчет уважаемого R-Tape и даже (по-своему ) продолжу его мысли…
… Во первых идею студийного отбора вполне оправдала себя – поясню- в отличие от сценического прослушивания больше выползало недостатков и более проявлялись преимущества одной команды над другой… Вот уважаемый Тарас задним числом рекомендует ввести критерий »Яскрависть музична» - согласен и не только … Нужен еще такой критерий как техническая (или если позволите саунд подготовка) … Тарас привел пример гитариста Блек джек – музыкант сделал свой звук за несколько секунд – в противоположность некоторым – ковырялись бесконечно… а ведь все так просто – гайн на кабинете – на минимум и выровнять каналы на своих примочках…Музыканты не знают как звучат кабинеты и комбики и полагаются только на свои «примочки»- китайское барахло не звучащее априори… лучше бы эти деньги потратили на приобретение хорошей «головы» … пришел – подключил к кабинету и все готово…Правильно сказано – работать в необычных условиях – не всем под силу… И среди победителей – команды которые будут звучать на всяком аппарате… дело не в аппарате – дело в музыкантах…
…. Надо отдать должное всем членам жюри – они были внимательны и доброжелательны ко всем без исключения – и неопытным и начинающим … и к профи своего дела… Для нас все были равны… и музыканты радовали нас своим талантом…
…При встрече я скажу каждому – что мне понравилось или не понравилось в конкретной группе… Здесь ограничусь коментом по пятерке победителей …
… Я отдал свои баллы и месте таким образом:
1. Black Jack – очень технично и хоризматично. Это Европейский уровень как по музыке так и по отношению к оной. Как пожелание – более глубокий психологический анализ аудитории и соответственно – выбор песен для нее .
2. Инший Свит - все таки делать два (или даже три голоса). Применение простых приемов как смещения и паузы – только украсят ваши аранжировки не снижая драйво и кача…
3. К-402 Смена барабанщика и бас гитариста сильно добавило группе – но некоторые стаые болезни остались… Слабая лид-гитара и привычка играть двумя гитарами в унисон… Теперь с новым составом возможности в аранжировках сильно возрастают – надо синкопировать и применять все что украшает ваш стиль.
4. Версавия – на мой взгляд надо немного качнуться от техники к гармоническим решениям в игре и музицировании… работа с гитарами (в том числе басом )в интервалах – с вашей великолепной техникой – будет украшением любого выступления…
5. Люмис Кэррот – впечатляющая гремучая смесь из жанров стилей и направлений… добавте техники и ячркости аранжировок… пусть песен будет меньше но самое сильное из них – прозвучит в одной … двух … трех. Ваш уровень позволяет это…
… При оценке музыкантов у всех членов жюри подспудно был еще один критерий – это соответствие музыки данному фестивалю… Ничего не поделаешь – надо учитывать что фестиваль может «тупо» не понять такие великолепные коллективы как «Тарасова нич» или « Подорож по вертикали».
… А в целом я благодарен все кто принял участие в прослушивании и особо в работе Жюри… Спасибо – рок еще не совсем умер… и Слава Богу…

punker | 26.06.10 20:03:54 | #

дучше бы эти деньги на инструмент потратили и умение играть. ведь я же говорил - пришел, воткнулся в комбик и играешь. Витька конечно единственный кто это сделал и надо ему отдать должное.

OWOSCH 0 2/3 | 26.06.10 22:27:50 | #

очень спорно Женя, всё зависит от стиля и количества обработок. и не у всех примочки китайские)

Land | 26.06.10 23:00:30 | #

+1

Land | 26.06.10 23:01:42 | #

но при этом я всегда фигею с гитариста блек джек: он всегда класно звучит, при этом на концерт приносит с собой только гитару и шнур.

Lethal | 27.06.10 00:56:19 | #

Ага, а яка в нього гітара і який музон грає врахували? Комусь перегрузу практично не потрібно, але скажімо як вучав би риф в брутал-дезі чи блекусі? Як вокал Вітаса в банді Cannibal Corpse

Land | 27.06.10 01:41:24 | #

ох, я же не говорю все юзать только шнур.
просто мне всегда нравился звук его гитары на концертах.

Чешир | 26.06.10 23:06:04 | #

до до, у нашого оващя фултон вручну зібраний в америці, і ділей електрогармонікс меморі бой тоже амерікен, аналоговий)

punker | 26.06.10 23:46:24 | #

а ну если квакер юзает или психоделику играет то конечно нужны педали.
но если играет тупо на перегрузе то часто хорошего комбика достаточно (+ грелка =))

romko321 | 27.06.10 05:52:35 | #

Хороші в тебе примочки!)

OWOSCH 0 2/3 | 27.06.10 18:47:03 | #

Дякі Ромко)

Чешир | 26.06.10 22:42:48 | #

Ии

Lethal | 27.06.10 00:49:51 | #

Щодо теми про голову, от звертаюсь до дядюшки БУ, приходить до вас чувак скажімо вчора на відбір із бошньою Меса Бігі, куди потрібно було його увімкнути, де кабінет? По друге з головою їздити дуже не зручно і важко, не всі мають особистий транспорт. Так! Основа якісного звуку це в першу чергу гітара, дорога гітара і дорогий комбарь, а решта цяць, примочки, процесори, то лише понти і домопіжні ефекти і кожен точить звучару під себе, тому якщо припустим я лабаю лайтовий музон мені катіт впринципі любий апарат, на злому можна скрутити гейну і перебитися, розмазню можна зробити зі всього, якщо граю метал а апарат мнякий то те саме що гвалтувати його, хоть всрайся а чіткого, злого саунду не добєшся, гроші потрібно вкладати з розумом!!! Але не всі мають можливість їх взагалі мати, є таланти котрі заграють і на гітарі за 200 баксів, головне дати йому розкритися і врахувати його положення. Є варіант рекових преампів, але ви вчора до такого варіанту теж не були завбачливими і підготовленими!!! Я скажу так, не дарма існує таке поняття як тех-рейдер, його використовують всюди в світі, якщо я граю на Месі, хтось на Кранку, хтось на Оранч, то так і має бути! А у нас тех-рейдер до сраки, лише кусок паперу в туалет, ставлять те що мають, а понтів… самі копіюєм заграницю висловами саунд, гейн, саунд-чек, і т.д. те щодо теми в історії вище повертаюсь а тут говориться потім що ми в Україні живем, як не крути Європа і взягалі цілий світ подає нам приклад і всі ми такого прагнемо, і копіюємо їх не тільки в грі, а й у багатьох інших факторах!

romko321 | 27.06.10 01:50:39 | #

Все буде добре :) За апарат не переживай - Добре граєш?

Lethal | 27.06.10 03:01:22 | #

Це оцінювати компетентним особам, я творю як вмію, і завжди прагну більшого (у кожного своє завдання)…

romko321 | 27.06.10 03:13:03 | #

От і молодець! :)

Lethal | 27.06.10 03:39:17 | #

Ну спасибі, стараюся

ДЯДЮШКА БУ | 27.06.10 06:55:16 | #

… И мы все рады за вас… А ваще - реплика не по делу… Давайте будем реалистами - тех райдер при наличии 46 команд - выполнить невозможно… а при прослушивании это и ни к чему… Задача жюри - оценить вас обьективно - и это вполне было сделано на аппарате который был… (впрочем вы даже не воспользавались рековыми приборами - даже не спросили - есть ли они… а они были…) в таком случае - если это принципиально - привозите свои… ведь вы этого не сделали… а на западе ведь привозят… Так что - если ваша реплика планировалась как упрек - я ее не принимаю… Вот когда я буду организовывать ваш сольный концерт - то требования тех.райдера будут обязательны… а в данном случае звучание ваших инструментов - не самое главное …

Bazzillio | 27.06.10 11:30:37 | #

якщо охарактеризувати одним реченням, то
все було досить непогано організовано і реалізовано і в порівнянні з відбором шаріка прозоро, як гірський струмочок

ДЯДЮШКА БУ | 27.06.10 12:00:28 | #

… к этому мы и стремились… сенкс за понимание…

Lethal | 27.06.10 12:35:15 | #

Ну я теми не починав першим куди і як витрачати гроші, яким був звук… Уважніше прочитайте історію! І не треба перекручувати слова, все там зрозуміло написано! І якщо звучання наших інструментів не саме головне, вірніше одне із самого головного, то навіщо розпинатися було і починати такі розмови! Я і є реаліст, говорю де як і в чому живемо, правду, якщо ні то можна заперечити, аргументуючи факти, це все лише форум, для того він існує щоб писати те що думаєш, тут багато критики, обговорень, взамін як бумеранг отримують те саме, нічого дивного…

ДЯДЮШКА БУ | 27.06.10 12:51:01 | #

… Уважаемый Lethal !!! Еще раз повторю Вам - на прослушивании звук - ВТОРИЧЕН… Для того что бы составить мнение о команде - дстаточно услышать КАК Вы играете - Пусть даже в акустику… Я лично достаточно много слушаю музыки и Вапшего направления ТАКЖЕ… И с воображением у меня нормальнот - так что экстраполировать искомый и желаемый Вами звук я в сосотоянии… Касаемо голов - они легко подключались в любой из четырех стоящих в студии кабинетов… Рековые ROCKTRON -ы Вы надеюсь видели… Поэтому разговор и ФЛУД - тне стоят выеденного яйца… Тем более Вас оценили достойно и приняли доброжелательно… Примите и прочее…Искренне ВАш…

Mr_Snake | 27.06.10 14:41:39 | #

Роктрон це преамп чи процесор на рівні Зума? Мені здається що друге

ДЯДЮШКА БУ | 27.06.10 14:43:41 | #

… на уровне зумма - спички … был и преамп и процессор…

Mr_Snake | 27.06.10 14:54:07 | #

якшо ви так кажете значить ви нормально не чули Зум, хіба шо стародавній Зум 505, з якого ця фірма давним-давно збилась і то дуже вдало… зараз Зум випускає проц G2, який досить вдало по звуку наближається до Босівських та Лайн6 процових еталонів. А от Роктрон це точно як Зум 505 (сорі, що я так кажу, це не в мету образити чи ше шось, але я це кажу суто з того, що я чув на студійних записах з Бутрекордс (наприклад, записи Прозекторію, поправте мене, якщо вони писались не на Роктроні))

ThRAsH | 27.06.10 15:19:49 | #

О ДА! повністью тебе підтримую! попри всі вигуки "ЗУУМ - ГАВНО" "ТИ ЧЁ ДУРАК ХУУМ АЦТОЙ, не купляй" ризикнув і взяв Г9.2тт!!! чувак я тобі скажу там і рідний перегруз не гцрший за аналог… чесно навіть ліпше місцями для запису ніш мій дайм дісторшн! головне сидіти і строїти поки не найдеш своє… а ті хто кажуть що ЗУУМ гавно нічого крім 505 не чули і не грали на інших) це стверджую на 100%! аввіть такий скептик як таварішь АСКЕТ повірив в потенціал ЗУУМА) а роктрони чесно кажучи реально не дають того що очікується(

ДЯДЮШКА БУ | 27.06.10 15:30:05 | #

Это Вы конечно сгоряча… сравнивать зум с rocktron- hameleon 2000 можно только после третьего "косячка".Помните - " я не люблю кошек! …-… Вы просто не умеете их готовить …"

Mr_Snake | 27.06.10 15:46:54 | #

драйв Прозекторію на Роктроні будувався?

ThRAsH | 27.06.10 16:07:34 | #

я говорю об одной ценовой категории!) и я против косячков и других зависимостей)))) РЕКОВЫЕ РОКТРОНЫ КОНЕЧНО ХОРОШИ, но не лучшие) эт я так мимотемы)

ДЯДЮШКА БУ | 27.06.10 18:04:31 | #

… я Вас перефразирую применительно к прошедшему прослушиванию - Голфы и китайские весла хороши - ноесть гитары и получше…

ThRAsH | 27.06.10 19:01:54 | #

*фейспалм* я о том что срать наа зуумы не стоит!

ДЯДЮШКА БУ | 27.06.10 19:41:13 | #

… помилу4йте - я поросто сказал что зуммы делают для китайских весел - а для хороших гитар есть другие приборы…

Mr_Snake | 27.06.10 20:39:19 | #

я сьогодні чув звук ЯПОНСЬКОГО Ібанеза на Зумі G2 і звук точно посерйозніше Вашого роктронівського, принаймні то шо я чув на Ваших студійних записах. я збираюсь тут розводити холівори і ці всі приклади не для того щоб продовжити срач чи щось доказати, а то щоб ви зрозумілим, що якшо Ви не знаєте на 100%, то чого доказувати, що так воно є? це все насправді суб"єктивізм, а це значить що не треба тут щось доказувати

Mr_Snake | 27.06.10 20:40:10 | #

я мав наувазі, що я НЕ збираюсь тут розводити холівори

ThRAsH | 28.06.10 11:00:23 | #

OMG

Lethal | 29.06.10 14:34:00 | #

ДЯДЮШКА БУ не потрібно перебільшувати цей преапм й справді не крутий, звук у нього пласмасою віддає досить сильно і за ціну цього роктрону можна придбати значно кращий рековий преамп!!!!
" я не люблю кошек! …-… Вы просто не умеете их готовить …"-вище хлопці вже сказали як Ви кішку зготували… (я про саунд гітари в Прозекторій) Є кантори які грають паро нот, але звучить як фірмово, смачно і хочеться слухати, в тому 2 нюанси, запис (накопичення, зведення, мастірінг) тобто робота на студії, а це 85 відсотків роботи на студії, і динаміка яка еж щось рішає…

Lactarius | 27.06.10 14:52:58 | #

Давайте грати метал на акустиках! звук ніколи не буває другорядним.

ДЯДЮШКА БУ | 27.06.10 15:37:15 | #

… хорошая мысль… хоть друг друга будете слышать…

Chyvaak | 27.06.10 16:46:47 | #

++++

Lethal | 29.06.10 14:25:16 | #

Достатньо 3-х апаратів, в різних стилях…
"Тем более Вас оценили достойно и приняли доброжелательно…" а я проти цього й не сперичаюсь!

Lethal | 29.06.10 14:26:05 | #

Достатньо 3-х апаратів, в різних стилях…
"Тем более Вас оценили достойно и приняли доброжелательно…" а я проти цього й не сперичаюсь!

mezkerei | 27.06.10 19:56:46 | #

правал за правалом правали подавай

Lactarius | 27.06.10 20:20:44 | #

вово

Greys | 27.06.10 22:03:52 | #

і ти туда же ? то нікого не красить

Lactarius | 27.06.10 22:13:38 | #

я ітак красивий

Greys | 27.06.10 22:02:03 | #

ти такий ахуєнний !

Cayce_P | 27.06.10 22:04:53 | #

это да

Chyvaak | 28.06.10 11:56:27 | #

кстаті да

Metal_James | 27.06.10 20:59:41 | #

7 з 10 гуртів були з третього дня :) ! В перший день апаратура була досить погано налаштована(не кажу про всі гурти бо їх не чув) і було зовсім нечути других музикантів з групи, чув тільки свою гітару(просто не чуючи інших музикантів приходиться дуже сильно зосереджуватись тай попасти з ними нормально просто нереально), а от на третій думаю що налаштували вже краще все і всі один одного добре чули.
А пісьні можна буде взяти у вас, чи десь скачати?

punker | 27.06.10 21:33:17 | #

В 10-ку попали: з першого дня - 2 групи (з п"яти що були), з другого дня - 2 групи, з третього дня - 6 груп (з чотирнадцяти). Є питання, щодо попадання в 10-ку?

Metal_James | 27.06.10 21:18:04 | #

Висновок: треба грати легку музику щоб потрапити на тарас бульбу.

punker | 27.06.10 21:28:12 | #

треба грати якісну, качову, фірмову музику. і не обов"язково легку.

Ace of spades | 27.06.10 23:13:42 | #

ну не зовсім…
блек напевно б не прокатив,про грайнд я взагалі мовчу…

Land | 28.06.10 10:31:44 | #

а как же такие победители фестиваля как АННА, Ниагара, Полыновэ Полэ ??

Metal_James | 28.06.10 11:33:25 | #

Ну це було декілька років тому.

Land | 29.06.10 14:39:49 | #

а какая разница тогда или сейчас ?
просто как не печально, но получается, что группы играющие тяжелую музыку на отборе по качеству исполнения по каким-то параметрам уступали "попсовым" коллективам.

punker | 28.06.10 14:27:53 | #

тру блекери б не подалися на такий фестиваль

Ace of spades | 28.06.10 14:29:53 | #

швидше за все,але то я так для прикладу.

Lethal | 29.06.10 14:38:46 | #

Анна, Ніагара, Полинове Поле як на мене не такі й важкі…

Land | 29.06.10 14:44:26 | #

ты типа все намекаешь на дискриминацию по тяжести звучания группы ?

Mr_Snake | 29.06.10 23:41:22 | #

та ніби ні)) просто мав наувазі що тамті три перелічені групи це не дез метал чи шось в тому роді

harlly | 27.06.10 22:48:00 | #

хуйня то всё…вот бы фачки…реального ебошилова.ТОЛ на бульбу ФАКУ в массы.

Metal_James | 28.06.10 09:56:27 | #

А що на рахунок демо записів?

Metal_James | 28.06.10 10:17:16 | #

А в гурту Black Jack є україно мовні пісьні?

Nikman | 28.06.10 10:49:10 | #

На відборі були україномовні пісні.

Metal_James | 28.06.10 10:51:39 | #

Гурт дуже класний(один з двох найкращих гуртів які пройшли)! А де можна послухати на Україській мові пісні?

stenway | 28.06.10 19:04:43 | #

за украйно мовними до мене в приват

Metal_James | 28.06.10 10:38:55 | #

Якісь ті групи всі такі припопсовані(як на мене це занадто легко, і при тому деякі гурти як реп-кор якийсь звучать).

Nikman | 28.06.10 11:01:53 | #

Нажаль переважна більшість "важких" гуртів на відборі суттєво програвала тим, хто пройшов. Більш-менш впевнено зіграли лише Версавія. Решта виглядали дітками, які просто "ричать", бо це круто, боялись відірвати очі від грифів, постійно боязко переглядались між собою і при тому з важкістю попадали в долю.

Metal_James | 28.06.10 11:17:36 | #

А очки може не відривали тому що нечули других музикантів? Таке не припускаєте? Я з гурту Artifact (Вокал-гітара) і я просив на прослуховуванні дати тихше мою гітару щоб я чув інших музикантів, але на мої прохання мені сказали що вони все добре чують, це можна прирівняти до ремонту: коли робочий робить ремонт, йому вимикають світло, і кажуть ти роби ремонт, мол все буде добре тиж вмієш тримати інструменти в руках, а те що ти не бачиш що робити то вже не важно як воно вийде. Я про інших не кажу бо їх я не чув а ось у нас так було, а на рахунок поведінки то вже діло таке, на сцені в тебе купа адреналіну і ти само собою стояти не можеш, я наприклад як не співаю у мікрофон на концерті, то мене може й на сцені небути я так ганяю туди сюди щей перекрикуюсь з народом, а на прослуховуванні я мав з вами перекрикуватись, чи де я там буду ганяти, подивитесь на мене і скажите: псих якийсь!

Nikman | 28.06.10 11:53:17 | #

1. В вас був чек на якому ви могли вилаштувати звук так щоб було добре чути. Було забагато гітари? Треба було підійти до комбіка і скрутити.
2. Музиканту на сцені не потрібно чути всіх. В твоєму випадку тобі треба було чути лише себе, малий барабан і хет. Все має бути вивірене до атоматизму.
3. Якщо тебе качає твоя музика то тобі байдуже де ти її граєш. Тебе від неї пре і видно емоції. Чомусь всі гурти з десятки зуміли це показати без проблем. Басист Іншого світу відривався просто офігенно.

Metal_James | 28.06.10 15:23:09 | #

Ну от я слухав інший світ і щось яб не сказав що це рівень Європи. Ну грають вони добре як на західну Україну але аж ніяк не на Європу.
Якщо музикант небуде чути всіх то його спідкає доля лузера! Я чув тільки свою гітару і після першої пісьні я хотів зробити тигше але мені сказали що все і так добре чути.
Ось що мене і спідкало коли я чув на прослуховуванні тільки себе! Того ми і добилися що нечули майже нічого, вот нам і поставили 0 балів :)

Lactarius | 28.06.10 15:44:27 | #

А якщо двоє гітаристів грають соляк?

Metal_James | 28.06.10 16:00:42 | #

От булоб класно якби Iron Maiden не чули одне одного між переходами соляків і лажали, вони напевноб ніколи не стали такі віломі!!!

Lactarius | 28.06.10 16:01:29 | #

та мені пофіг на айрон мейден, я про себе думаю…

Metal_James | 28.06.10 16:20:38 | #

Та мені теж все одно, але це може бути як приклад!

Metal_James | 28.06.10 11:25:03 | #

Версавія крута група!

Ace of spades | 28.06.10 14:24:55 | #

не знаю,я себе відчував впевнено,та і мужики з моєї банди ніби на діток не схожі…хз може тобі здалось,або то вже всі так задовбалися з тим прослуховуванням.Я собі відіграв в кайф,це для мене основне

d|D | 28.06.10 14:33:50 | #

А шо ти маєш проти репкору ? можеш видати щось на рівні сайпрес хілл по качу і важкості ?… чи щось на подобі стак моджо… маю сумнів що ти чув про такі групи як біонік джайв або метходс оф майхем як на мене ахіренний саунд ) і скажу, що важкості там більше чим у більшості совкових треш-хеві команд )

Lethal | 29.06.10 14:46:40 | #

сайпрес хілл, стак моджо? Чувак а чому ці групи такі круті а про ний й справді так мало чули?

Mr_Snake | 29.06.10 20:27:44 | #

просто ти такої музики не слухаєш, тому і не знаєш їх

Ace of spades | 30.06.10 00:59:37 | #

тупо на форумі підсерати своїх,пох навіть якшо він не правий ви ж одна банда!
ти мус буть за нього і він за тебе!

Mr_Snake | 30.06.10 14:37:13 | #

де і кого я підсираю? наведи цитату, якими словами я підісрав Саню? що я не так сказав? і взагалі яка тобі різниця?

Lethal | 30.06.10 01:12:30 | #

Можливо…

Lethal | 30.06.10 01:13:44 | #

Ми і є разом, я лише запитав

CYKAHAX | 29.06.10 20:30:33 | #

єбанутись, ну раз тобі про сайпресс хілл мало чути, то я ваабщє хз, ти навєрно дюміна і кучіна слушаєш, да?

Ace of spades | 30.06.10 01:04:36 | #

вони не погані,але не ципляють,файт фор йор райтс -----крута пісня,але на тому усьо…
т

Lethal | 30.06.10 01:14:57 | #

І не тільки, я ще Круга слухаю, і Ласкавий май

Doo-Bop | 30.06.10 11:12:28 | #

Ну чо ти так))В Кучина альбом "Хрустальная ваза" афiгенний просто.Колись тащився вiд нього просто.Лiрика душевна i музло кльове.Послухай чуваня))
Кстатi, новий сайпресс походу не очень?Я з Морелло послухав-унило дуже,одне i те саме,взагалi неiнтересно,без всякого розвитку

Lethal | 01.07.10 00:54:49 | #

Спасибі за інфу, я ще своїм братам металюгам пораджу, хай тоже послухають "нармальне" музло. Каверів ще наробим "душевно-мелодичний мелодік-дез шансон"

Nikman | 30.06.10 00:29:50 | #

ухх краще б ти не писав таких питань )))

я пам"ятаю ще в якомусь 7-му класі в школі перлися від "rock superstar" сайпресів )) Колись ще Вхід у змінному взутті їх страшно дерли :)

Там такий драйв шо йой! Дез мітол атдихає :)

Doo-Bop | 30.06.10 11:17:17 | #

Краще ви б їх хiп хоп слухали,а не цi заноси в тяжеляк))Це канешно круто дуже,але такi шедевральнi альбоми як iх дебютник i Black Sunday заслуговують на бiльшу увагу))

Lethal | 01.07.10 01:01:14 | #

У кожного свої смаки, хтось тащиться від металу, хтось від попси, когось блюзняк пре, хтось взагалі меломан і слухає практично все, як можна порівняти скажімо Квін з Гайтаною і Маталікою і приклеїти сюди хіп хоп?! У кожного свої шедеври, і більшу увагу для нього музика яка пре, у тебе теж своя думка щодо того…

punker | 28.06.10 14:39:54 | #

де там реп-кор?

Metal_James | 28.06.10 10:49:37 | #

Одна група як "сплин" інша як "БИ 2" третя як "Епидемія" просто супер :)

Greys | 28.06.10 10:51:54 | #

тепер ти просто забов'язаний сказати з якої ти групи) (якщо ти брав участь у відборі звичайно)

Nikman | 28.06.10 11:08:48 | #

Судячи з його попередніх коментів, то це котрийсь з перших двух гуртів першого дня: Artifact або BASSETHORN.

Metal_James | 28.06.10 11:39:13 | #

На мою думку треба було всім хоча б по декілька балів поставити і кинути весь список щоб луди бачили, а то так получається що ті гурти взагалі повні нулі!

Nikman | 28.06.10 11:59:11 | #

Ми всім ставили бали, але в перший день рівень гуртів був на порядок нижчий і тому бали вийшли дуже завищеними, бо не було з чим порівняти. Група ОДИН на фоні того всього в перший день виглядала як U2… Тому вирішили вибрати найкращі групи з кожного дня і скласти з них п"ятірку.

Зайди до Дяді Бу - він тобі всьо покаже і записи дасть послухати.

Metal_James | 28.06.10 15:13:46 | #

Жюрі ви, і вибрали на вашу думку достойні гурти, просто мені шкода що жодна важка група не їде зі Львова на БУЛЬБУ. А записи можна буде взяти собі, ну звісно своєї групи?

punker | 28.06.10 16:53:07 | #

Ну тат тому шо важкі групи не дуже круто себе показали.
тут нема ніякої предвзятості дло металістів. Журі обирало команди які зможуть на Тарасі Бултбі достойну конкуренцію оказати іншим українським гуртам.

Hippie | 28.06.10 11:36:27 | #

хто там як сплінепідеміябі2? Вони всі як Костя Кінчєв!

punker | 28.06.10 14:37:13 | #

ні на Бі-2 ні на епідемію там нема нічо похожего…
А на рахунок Спліну - то це чисто моє порівняння однієї пісні з піснею К402.
Крім того не треба називати Сплін попсою. Є мненіє більності таке (проте воно базується напевно на знання пісні "Орбіт Без Сахара"). А ви послухайте 2 останні альбому Спліна.

Metal_James | 28.06.10 15:10:33 | #

Мені все одно що ти там пишеш Пункер! Ти не показник ні для кого, і те що тобі сподобалось чи не сподобалось це суто твоя думка. А от я сам спеціально прослуховував гурти і порівнював пісні деяких гуртів з Би 2 і Сплин, і там є вельми велика схожість! А з тих гуртів що попали у 10 тільки одна група підходить по стилю і може виступати на фестах в Європі(ну там Вакен чи Аплоуд), це група Версавій.

Ace of spades | 28.06.10 15:25:04 | #

а можеш сказати шо тобі з груп переможців нагадало Епидемию,мені просто дуж цікаво

Metal_James | 28.06.10 15:37:19 | #

Lumis Kerot там де куплети дівчина співає(місьцями, але схоже)

Чешир | 29.06.10 14:35:55 | #

йопт я навіть і не підозрював про таке

Metal_James | 28.06.10 15:40:12 | #

А ти в якій групі граєш?

Lactarius | 28.06.10 15:35:54 | #

Може на вакен чи аплоад рано, але група незаслужено залишилася поза увагою. По якості музики вони на порядок вище за те що слухають тут

Mr_Snake | 28.06.10 16:01:40 | #

Ну я б не сказав шо на відборі ми лишились поза увагою, все-ж-таки ввійшли в десятку, і це вже добре

punker | 28.06.10 16:50:17 | #

ООоооО начінається.
В 10 вони попали. Як це поза увагою?

punker | 28.06.10 16:49:21 | #

Ухуху

punker | 28.06.10 16:51:13 | #

Ми напевно про різні Європейські фестивалі думаємо. ти суто по металу мислиш, а я мислю глобально про музику

DiSPiRiT | 28.06.10 17:34:51 | #

ну от і ми всі догнали що ти групіз версавії. good for you. а про пункера ти заікайся, ібо те що ти *сам спеціально вельми порівнював і прослуховував* залиш при собі.

Mr_Snake | 28.06.10 21:14:11 | #

він не з Версавії, нижче він написав, що він з Артіфакту

Hippie | 29.06.10 22:48:29 | #

гггёте

Lethal | 29.06.10 14:52:56 | #

До речі хлопці які грали перед нами в третій день (я не знаю назви гурту і хто це були) явно стибрили пісню в Рози Марени, і переписали текст, трошки щось замінили можливо я за дверима не все ідеально розібрав, тобто веду до того, що на разі як музон не пиши - він всерівно на щось стає подібним, але дуже прикро коли реально плагіатством займаються і видають за своє…

punker | 29.06.10 22:06:10 | #

хз. я Розу Марену не слухаю.
ІМХО, єслі вже плагіатити то в забугорної фірми.

Lethal | 30.06.10 01:19:55 | #

Тут мабуть іде мова про інший гурт, хз просто ми стояли за дверима і співали текст інший, тупо майже то саме Розу Марену тут ніхто не слухає, але часом по радіо в маршрутці чуло багато з нас…

Lactarius | 30.06.10 01:21:50 | #

тішуся шо маю плеєр і не чую радіо:)

Lethal | 01.07.10 01:03:37 | #

Та я теж, але часом акамулятори розряжаються

Metal_James | 28.06.10 10:55:31 | #

Не скажу бо я стидаюсь :) Скажу лише що тільки дві групи(з тих що пройшли у львові) на мій погляд грають класну і в роковому стилі музику :)

Sergi | 28.06.10 13:13:13 | #

ммм…який ти загадковий

Metal_James | 28.06.10 15:41:35 | #

Це тільки моя думка і я її нікому не нав'язую!!!

DiSPiRiT | 28.06.10 17:32:37 | #

яка думка? ніякої тут думки немає. стидайся дальше.

Чешир | 28.06.10 17:40:13 | #

бляха муха, які страсті!

Metal_James | 29.06.10 15:00:22 | #

Ні кого не хотів образити, більше в мене ніяких запитань. Дякую за увагу :)

ДЯДЮШКА БУ | 29.06.10 17:19:03 | #

… Насчет плагиата - я во время всех дней прослушивания просто диву давался - как изобретатеолен и небрезглив наш рокер… и у друзей пиздит и особо у небожителей…

Чешир | 29.06.10 17:50:34 | #

"как изобретатеолен и небрезглив наш рокер" ета пять

Lethal | 30.06.10 01:21:42 | #

Можна так спіздити і перемутити що мама рідна не впізнає… всі ми берем основу з музики яку слухаємо, навіть десь далеко у підсвідомості вона залишає свій слід…

d|D | 29.06.10 22:46:16 | #

на мировой сцене пиздять не меньше ХД просто умеючи )

Bazzillio | 29.06.10 17:43:15 | #

кстаті
привітаймо Яна Пейса з днем народження - геніальна людина

Hippie | 29.06.10 22:50:44 | #

Пейс - то єврей якийсь?

Lactarius | 29.06.10 22:53:04 | #

пейсфалм

Bazzillio | 29.06.10 23:43:48 | #

в нього дажи імя - Йоська
і всякі партні іже з ним

Ace of spades | 30.06.10 01:38:08 | #

усьо було чотко,я не шарю на хуй махати своїми агрегатами.
всі групи які відбирались показали на що здатні…
і виграли фаворити,як було сказано в іншій статті----музика яку розуміють усі…Я сам дуже люблю Блек Джек,і розумію шо робити їм конкуренцію нам ще зарано… принаймі мені,хоч Пункер і сказав що з нашої банди я йому си найбільше сподобав,я собі знаю шо без Гітаристів і того вишкалу який вони мені творять на рєпах(в обох закінченнна муз освіта) я б залишився на рівні початківця… Просто ми собі не ставимо якогось певного жанру за основу,і те що ми граємо охарактезували інші…Основне людоньки щоб вам це подобалось,те що ви робите,і дякую жюрі особливо Д.Бу за зроблену працю,мені просто було в кайф відіграть перед вами.Єдино шо підїбало то примітивне соло в першій пісні. ну не знаю воно мене пре! але ми не будем робити Холівари,в кожного із нас свій смак,і я вам обіцяю що від нашої банди ви почуєте справді ВАЖКЕ! до зустрічі друзі!

калашнікоф | 30.06.10 01:45:19 | #

як много юзорів оказуєця

Ace of spades | 30.06.10 01:49:29 | #

давай продолженіє пріключеій муравєда!

калашнікоф | 30.06.10 01:49:58 | #

пейсфалм

Doo-Bop | 30.06.10 11:28:46 | #

Дядюшке Бу i його каманде-респект,маладцы.Не дивлячись на все абсироны, нормально походу попрацювали.

Сергей Валентинович,надеюсь что Вы будете наконецто обороты набирать и заниматься серйозными мероприятиями

Почитав так каменти(не всi правда) i знову здивувався))Чо ж нашi металiсти так не люблять фанк i всi його детiща?)))Чи зникне колись це цiкаво?…))

Greys | 30.06.10 11:42:55 | #

>>Чо ж нашi металiсти так не люблять фанк i всi його детiща?

Ну сопсна любітєлі фанка і всіх його дєтіщ взаємно не люблять мєтал, тільки чомусь так складається, що в жюрі різноманітних конкурсів опиняються саме вони. І мєталісти на цих конкурсах практично завжди пролітають. І навіть якщо все ніби справедливо, нєпріятний осадок лишається.

Doo-Bop | 30.06.10 11:55:56 | #

Я-любiтель фанка i його детiщ.Метал я теж люблю.Не весь ясно.

Greys | 30.06.10 12:50:04 | #

ну значіт ти атлічний чуваня™ )

Greys | 30.06.10 13:06:26 | #

а багато таких як ти є ?

Doo-Bop | 30.06.10 13:35:04 | #

Тут на сайтi знайдуться я думаю.)
А в жури толька мабуть одна людина любIтель фанку i його потомства.Це Дмитро Туркевич.

Land | 30.06.10 12:24:52 | #

ну вон в жюри сидел Никмен и R-Type, явные металлисты

Greys | 30.06.10 13:05:51 | #

http://www.lastfm.ru/user/Nikman_Mykola - только гадов не хватает
нет ну а если серъезно то результаты более-менее справедливые, претензий лично от меня нет.
хотя если подумать, то Версавия на большой фестивальной сцене перед публикой ТБ смотрелись бы лучше, чем некоторые группы, попавшие в тройку

punker | 01.07.10 00:04:31 | #

поверь - по ШОУ первые две группы (а саме - Інший Світ и Black Jack) дадут там просраться многим!
ибо они шоу замутили даже в студийных условиях прослушивания!

Lethal | 01.07.10 01:18:50 | #

Хочу сказати що напрямок, жанр музики це важливо, але ГОЛОВНЕ ЩОБ МУЗИКА ЯКІСНОЮ БУЛА!!! Просто в Україні іде дискримінація металюг, і це прикро, всі зїжають на те що простіше, скажімо одиниці реально фестивалів можуть нормально озвучити важкий фест, звукорежисерам набагато простіше працювати з легкою музикою на студіях, мовчу про Open Air, спеціалізованих і компетентних звукачів важкого музону я особисто ще не зустрічав в нас, правда "студія вайта" справляється не погано… Чуваки, вуха не ті, апарату нема, багато кантор і не задумується або просто не знає, і не має можливості грати на нормальному саунді, адже вимоги значно більші і дорожчі для якості в такому напрямку, тому і програють всюди, а організації фуфло часто впарюють, роблять з гімна бубу, потім кажуть що кантора не прозвучала, ага, значить не вміють грати. Звісно від голови музиканта багато залежить, але взяти всі голови з команди-це лише якийсь відсоток успіху… Такщо не варто трясти всяку фігню!!!!

Lethal | 01.07.10 01:20:25 | #

Дякую Greys за симпатію, та підтримку!

Lactarius | 30.06.10 13:14:10 | #

сорі, але фраза про клон чоб викликає сумніви в на разунок цього.

Land | 30.06.10 13:42:26 | #

бляяяяяяяяяяяя

punker | 01.07.10 00:06:13 | #

я тоже металлист. я слушаю Пантеру, Сепультуру, Слеер, DOWN, Dozer, Melvins, Kyuss и Alice In Chains

Lactarius | 01.07.10 01:18:20 | #

А я слухаю Моцарта, Вівальді, Шопена і Бетховена… Я тоді получається класик?

Matvik | 01.07.10 00:05:55 | #

А я от люблю і фанк, і мітол. Обидва стилі дуже цікаві і багатогранні

punker | 01.07.10 00:06:31 | #

особливо єслі їх поєднати

Lethal | 01.07.10 01:27:34 | #

Я наприклад закінчив музичну школу, та музичне училище по класичній гітарі, та деригуванні орестру, і метал по кайфу, але є межа між стилями, їх не так вже й можна поєднювати… Ми наприклад творимо просто музику, не задумуючись над тим що має бути так чи інакше, продумуємо звісно, але ніяких особливих рамок, творіть те що іде від душі, інколи треба і вправи поргати задля розвитку техніки, не треба забувати про голосоведення, гармонію, і т.д. але найважливіше в музиці це те щоб воно самому подобалось, тоді знайдуться і люди котрих тоже попре, імпровізувати та шукати себе, вчитись ніколи не пізно, чим більше знаєш тим більше розумієш що нічого практично не знаєш…