Маніпуляція масовою свідомістю.

| 113 | Розділ: Інше | 26 грудня 2009 0:09

Маніпуляція масовою свідомістю.

Якщо Ви часто пишете коментарі типу: "Многа букаф, нє асіліл", тоді прочитайте лише анотацію.

Анотація.
У даній статті розглянуто різні типи і форми маніпуляції масовою свідомістю, а також антитези для боротьби з ними виходячи з позиції любителя рок-музики.

Стаття.

В даній статті будуть використовуватися поняття сили і слабкості, які випливають з наступної дилеми.
Шо легше - піддатися спокусі чи опиратися їй?
Очевидно, щоб піддатися спокусі (будь-якій), багато розуму не потрібно. І сили тим більше.
А для того, що опиратися спокусі, потрібно мати розум, щоб розпізнати спокусу, і неймовірну силу волі, щоб опиратися цій спокусі, якщо спокуса таки серйозна. Отже, це зрозуміло, що легше піддатися спокусі, бо для цього не потрібно докладати особливих зусиль.
Отже, сильна людина - та, яка має силу опиратися, не лише системі, владі, але й опиратися різним типам і формам спокуси.
Сила полягає в тому, щоб мати сміливість опиратися, і кинути виклик не лише системі чи владі, але й спокусі.
Зокрема, у цій статті переважно будуть розглядати спокуси піддатися впливу маніпуляції масовою свідомістю.
Перша і найпоширена форма маніпуляції масовою свідомістю - це передвиборча агітація.
Більшість політиків обіцяють електорату те, що вони й не збираються робити.
Більше того, більшість політиків використовують різного роду способи замилювання очей та вішання лапші на вуха, щоб виборці проголосували саме за них.
Проблема полягає в тому, чи робите Ви особисто свідомий вибір чи ні?
Проілюструємо це на кількох типових прикладах.
Якщо Ви збираєтеся йти на вибори, і за когось голосувати, тоді чи можете Ви відповісти на маленьке нескромне питання: чому Ви збираєтеся віддати свій голос саме за цього кандидата? Щоб не ходити далеко, розглянемо деякого конкретного кандидата, що найбільше використовує техніку маніпуляції.
Для тих, хто голосує за Тимошенко - чому Ви голосуєте за неї? Якщо Ваша відповідь вкладається в наступну множину відповідей:
* "Не знаю"
* "Тому, що вона гарно виглядає"
* "Тому, що вона гарно одягається"
* "Тому, що в неї гарна коса"
* "Тому, що всі за неї голосують"
* "Тому, що в неї найбільший рейтинг"
* "Тому, що вона біла і пушиста"
* "Тому, що вона ПрАцЮє, вона - це Україна"
тоді Ви являєте собою слабку людину, якій промили мізки, і яка піддалася на масову маніпуляцію свідомості.
Якщо Ви слухаєте рок, метал, тобто, позиціонуєте себе як сильну і незламну особистість, то чому Ви дозволяєте маніпулювати Вашою свідомістю?
Для того, щоб розбудити вашу свідомість, пропоную такі антитези.
* "Ви читали її передвиборну програму?"
* "Ви знаєте, що вона вірменко-жидівка?"
* "Вам подобається, коли Вашою свідомістю маніпулюють?"
* "Ви знаєте, що фрази на кшталт "Тому, що всі за неї голосують" і "Тому, що в неї найбільший рейтинг" - свідомі спроби намагатися перекручувати існуючі факти?

Взагалі, рекомендую всім виборцям перед тим, як за когось голосувати, хоча б перечитати їхню передвиборчу програму, а також згадати, що ці політики робили в минулому.

Інший варіант найпоширенішої відповіді такий.
* "Мені вже 18 років, я маю право голосувати, але я голосувати не буду, оскільки від мого вибору нічого не залежить."
Розглянемо принцип формування такої форми маніпуляції масової свідомості.
1) В голови людям втовкмачують, що від їхнього вибору нічого не залежить.
2) Спочатку людям пропонують таку тезу, якщо від твого вибору нічого не залежить - обери існуючу владу.
3) Частина людей цю тезу підтримує. Тих, що не підтримують, приховано спонукають не йти на вибори (адже існуючі можновладці при владі завжди підсвідомо бояться, що люди таки прийдуть на вибори, і проголосують за когось іншого), хоча по ідеї, за всіма законами і Конституцією - виборче право - це невід'ємне право кожного громадянина, відповідно, вони не в змозі відібрати це право, тому намагаються спонукати людей не використовувати це право і не скидати осоружну владу.
4) Відповідно, більшість людей або знову обирають ту осоружну владу, яку вони нібито хотіли скинути, або просто не йдуть на вибори, тим самим дозволяючи владі робити фальсифікації, або адмінресурс, або просто-напросто вкинути до урни голос за провладного кандидата від імені людей, що не прийшли.

Якщо Ви слухаєте рок, метал, тобто, позиціонуєте себе як сильну і незламну особистість, то чи дозволите Ви собі піддатися спокусі і не прийти на вибори, даючи чим самим змогу владі маніпулювати Вашим голосом?

Розглянемо тепер інші форми маніпуляції масовою свідомістю.
Зокрема розглянемо фразу Рок проти наркотиків. Хтось насміхається з цієї фрази, порівнюючи її із фразами "бджоли проти меду".
Насправді, ніякого логічного зв'язку між цими двома фразами немає. Рокери не були хіміками, що вигадували наркотики.
Рокери не були наркодилерами і наркоторговцями, що розповсюджували наркотики. А кількість наркоманів серед рокерів була приблизно така сама, як і серед не рокерів.
Тому рокер має повне право виступати проти наркотиків та інших шкідливих звичок.
Звісно, не всі рокери виступають проти цього, але деякі люди просто не розуміють суті рок-музики, суті металу.
Як було показано в легендарному фільмі "школа року", коли рокер Д'юї питався дітей, в чому полягає рок на їхню думку, і коли діти відповідали: в тому, щоб знімати дівок? - він відповідав: ні, неправильно. В тому, щоб бухати, курити і колотися? Ні, не правильно. Суть року, і тим більше, металу, не в цьому. Суть в протистоянні. Протистояння може бути різного роду, різного характеру, але саме протистояння свідчить про те, що ти позиціонуєш себе, як сильну людину, що здатна протистояти, наприклад, зокрема, протистояти поширенню наркотиків, тютюну і алкоголю.
Багато хто з моїх знайомих закидав, а от ти сам слухаєш музику наркоманів, наприклад, Дорсів чи Гадюкіних.
На що я можу відповісти наступне. Я відмежовую поняття творчості від поняття особи.
Так, я поважаю Джима Морісона як геніального композитора, поета і виконавця, але я не поважаю його, як наркомана.
Я не поважаю його, що він став таким слабким, що почав вживати наркотики і по-суті, здався, померши молодим.
Разом з тим я поважаю його, як людину, що запобігала виникненню наркотичної залежності в інших членів його групи, він їм забороняв наркотики, казав, що це не для них. І що ми бачимо? Морісон помер молодим, а всі інші учасники його групи живуть ще досі. Ще, звісно, інше питання, чи були вони достойні того, щоб їх застерігати, можливо, було б краще, якби вони також стали наркоманами і теж померли б молодими, тоді б вони не продали жодної з пісень Морісона, але це, звісно, зовсім інше дискусійне питання, я веду не до того.
Через Росію і Америку українській нації нав'язуються помилкові стереотипи про крутість розпусти, наркотиків, тютюнопаління та алкоголізму, матюків і т.д. Це все лайно. Про розпусту поговоримо згодом, а про шкідливі звички зараз.
Шкідливі звички знищують людину і її потомство.

Якщо Ви слухаєте рок, метал, тобто, позиціонуєте себе як сильну і незламну особистість, то чи дозволите Ви собі піддатися спокусам дозволити системі маніпулювати Вашою свідомістю і продавати Вам непотрібні нікому тютюн, алкоголь і наркотики, ще змушувати Вас їх вживати?
Схаменіться, подумайте логічно, кому вигідно, щоб Ви всю свою стипендію чи зарплату тратили на цигарки, горілку, колеса, а також на ненадійні презервативи? Звісно, виробникам цигарок, горілки і всього іншого, але тільки не Вам особисто.
Сядьте і подумайте логічно, чи комусь з Вас насправді подобається запах перегару, сморід диму чи смак блювотиння після бодуна? Якщо ні, то подумайте, чому ж Ви це робите? Чи не тому, що хтось нав'язав Вам фіктивну думку, що це круто?
Хто вважає, що це круто - гопнік Вася з сусіднього під'їзду, який не має і не може мати власної думки в принципі, чи продавець в кіоску, якому аби лише продати?

Тепер розглянемо одну з найбільш поширених форм маніпуляції масовою свідомістю - пропаганда розпусти.
Чи пропагували розпусту, снід і статеві болячки хіпі? Ні, вони лише протестували проти війни, і пропагували любов як альтернативу війні. Але в жодному разі вони б не хотіли, щоб людство вимерло від сніду чи інших венеричних захворювань.
Зрештою, ніхто зараз не пропагує пацифізм. Ніхто вас не закликає протестувати проти війни.
Нібито, вже давно ні з ким не воюємо, звідки таке засилля розпусти?
Якщо Ви займаєтеся розпустою, то проти кого Ви протестуєте?
Це в країні совітів не було сексу, але було повно сексотів, сексотів, сексотів, сексотів, …
А в нас час порнуха на кожному кроці - як сказано у відомому афоризмі: спитав у ґуґля, де моя кохана, тисячу порносайтів видав він мені.
В нас час вже ніхто навіть не бореться з розпустою - ні церква, ні влада, таким самим чином пропагуючи толерантне ставлення до повій, проституток, геїв та лесбіянок, бісексуалів та бісексуалок, зоофілів та інших збоченців.
Чи було колись таке прийнято у наших предків? Звісно, ні. Коли прийшли німці, і набирали проституток для своєї армії для задоволення потреб солдат і офіцерів, то майже ніхто з наших дівчат не зголосився. Якби в наш час знову була б війна, і прийшли б німці, і набирали б проституток, то зголосилися б, мабуть, більш, ніж половина дівчат.
А чому? Це просто маніпуляція масовою свідомістю.
Якщо Ви слухаєте рок, метал, тобто, позиціонуєте себе як сильну і незламну особистість, то чи дозволите Ви собі піддатися спокусам дозволити системі маніпулювати Вашою свідомістю і робити так, як комусь потрібно, щоб спати зі всіма підряд?
Чи, можливо, Ви знайдете достатньо сили, щоб опиратися всім спокусам і заанґажованістю сучасного суспільства і не чинити вчинків, що суперечать здоровому глузду?

Про російськомовних українців. Щось я ще не бачив україномовного росіянина, але це таке. До чого я веду - пропагування популярності російської мови це теж масова маніпуляція свідомістю. Тривала маніпуляція, з року в рік дала свої знаки. Але чомусь українська мова ще не зникла, залишилася ще та маленька горстка людей, що її бережуть від вандалізму.
Скажіть, що легше - здатися, і перейти на мову і культуру окупанта, чи боротися до переможного кінця і зберегти власну мову і культуру? Звісно, легше здатися.
Якщо Ви слухаєте рок, метал, тобто, позиціонуєте себе як сильну і незламну особистість, то майте силу не здаватися, майте силу берегти рідну мову і рідну культуру, і не дозволяти нікому її паплюжити.
Чи Ви дозволити системі п'ятої колони маніпулювати Вашою свідомістю і переконати Вас у помилковому твердженні про те, що говорити російською для українця круто? Вирішувати Вам.

Ще декілька слів на останок. Якщо ти все життя писав рок-музику, а на останок життя збився на манівці психотрансу, чи не варто вважати тебе зрадником рок-музики? Якщо ти починаєш писати погане про місто і його мешканців, в якому ти народився, чи не варто вважати тебе зрадником цього міста?
Істинно велика духовно і сильна волею та людина, яка продовжує йти своїм шляхом, не зважаючи на свій матеріально-фінансовий стан, яка продовжує щось робити, те, що вона любить робити, навіть якщо її всі бакланять.

Якщо Ви слухаєте рок чи метал, то будьте достатньо сильними для того, щоб опиратися різного роду спокусам і не піддаватися на різні форми маніпуляції свідомістю. В іншому випадку виглядає на те, що саме Ви слухаєте мятал, мітол, як музику, де звучить "дж-дж", не вдаючись до суті цієї музики.
Дякую за увагу.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

gringov | 26.12.09 00:12:47 | #

я знаю пісню класну-"ода тягнибоку" називаїця

Papa Het | 26.12.09 00:14:42 | #

і справді многа букаф)) но асіліл!!!)))…гарно всьо написав!!!

Пєстік | 26.12.09 00:15:56 | #

шо сьогодні за вечір філософських статей ні а чьом?

Ram Lam Yam Mam Bam | 26.12.09 00:24:16 | #

найкращий спосіб захисту від маніпуляції свідомості - грати на сопілці та співати уривок з "Прізрак опери"
якшо робити це регулярно жодний маніпулятор до вас не добереться.

Papa Het | 26.12.09 00:25:49 | #

гармошка не канає?? нема сопілки десь

Ram Lam Yam Mam Bam | 26.12.09 00:31:57 | #

треба обовязково навчитись грати на сопілці ось так
http://www.youtube.com/watch?v=W7xrZBWSAKE
а тут прізрак опери
http://www.youtube.com/watch?v=PZMOlKF3IQI

Blacklight | 27.12.09 17:33:52 | #

мляяяяяяяя.

divineone | 26.12.09 00:29:44 | #

тобі треба в общєство защіти моралі… Там сидить купка стурбованих людей, які хочуть нав"язати всім свої закомплексовані правила життя… Люди еволюцінували кілька тисяч років не для того, щоб піддаватися впливу масової культури і не мати власної обгрунтованої думки. Всі хто трахаючись, вживаючи наркоту, або вбиваючи себе іншими способами через тенденцію і зникають з планети - природній відбір. Завжди залишаться люди, які знають чого хочуть і прагнуть в житті. Які не піддаються тій херні. Всі решта сотні тисячі мільярди - в морг.. На даработку

Ата | 26.12.09 00:33:21 | #

природний відбір? не схоже. гомо сапієнс - то сліпа гілка еволюції.
а від отого всього, проти чого виступає автор статті, гинуть здебільшого теоретично вартісні люди
так що…
то ще тра подумати, комплекси то, чи ні

unembrace | 26.12.09 01:06:19 | #

оооох чорт, небуло природнього відбору і еврлюції, начінаєца…

Ата | 26.12.09 01:08:57 | #

еее, стоп! я ж не кажу, що не було! кажу, шо скінчились…
але то не до теми. до теми був другий рядок мого посту

demi_smart | 26.12.09 14:27:25 | #

чувак, люди самі завжди боролися з тим природнім обором всілякими способами.
згадай жарт. в ньому жарту - лише крапля:
Прогрес зробив розетки недоступними для дітей. Гинуть найобдарованіші…

раніше як було: чувіха на 9-му місяці в полі пшеницю жала. народила, малого покормила і далі жати. і малому ніц не було. а як було - ніхто не панькався.
а зара- 6-ти місячних відходжують. а потім жаліються, що нація деградує, смертність перевищує народжуваність.

Pooh | 26.12.09 14:34:04 | #

но! раніше файно було! і гуцули генгенген могли через трембіту народжувати і на 9-му місяці жала в попі. да. було

ьо | 26.12.09 00:35:25 | #

прікольна статья. така смєсь совєцкіх агіток і кріатівів свідків єгови.
нада собі надрукувати і повішати в тоалєті шоб чітати на досугє

Papa Het | 26.12.09 00:44:11 | #

а нафіга тоді освіжувачі повітря якщо їх не читати????

gringov | 26.12.09 01:10:34 | #

http://www.youtube.com/watch?v=qG3U1b3-WMU

ось це маніпулює мною

Matvik | 26.12.09 01:09:51 | #

Хм. Я проголосую за більш-менш прохідного ліберального кандидата, бо вважаю, що саме лібералізм нам зараз потрібний. Це підпадає під маніпуляцію свідомістю?) А взагалі, на жаль, дійсно, люди, переважно, голосують емоціями, тобто серцем, а не думкою (головою). То не тільки у нас так

калашнікоф | 26.12.09 09:59:17 | #

твій кандидат тебе наїбе. не голосуй за нього, хоть не буде на кого обіжатися

Matvik | 26.12.09 14:31:51 | #

О капэц)) Ну так про кожного можна сказати, і про всі країни)

punker | 26.12.09 01:14:39 | #

патлатий! ти джанкі емоцій людських
вампір і співун для стада ссавців

фєн не вживаєш, траву не дишиш
і як результат: хуйню пишеш

Blacklight | 27.12.09 17:35:29 | #

Ні.. він тру.. кроф з молоком… Молодий, як Україна.

ьо | 26.12.09 01:19:41 | #

кстаті, рікоміндую патлатому ознакомітса з матіріалами нащот псіхотронного оружия:


21 апреля 1995 года в Киеве Общественным Советом Планетарной Безопасности Человека было принято Воззвание под названием "К остаткам Разума во имя прекращения "Биороботизированного безумия". Контекстом данного Воззвания было заявлейие инициативной группы, возглавляемой Президентом Чернобыльского фонда "Благодарение" А.Бажаном и Вице- Президентом лиги независимых ученых Украины, доктором технических наук В.Седлецким. Данное заявление гласит: "С целью захвата мировой власти, спецслужбами "супердержав" разработан и уже внедрен в стадию реализации адский проект по биороботизации населения планеты. Проект типа "Афганское эхо", "Спаситель", "Предупреждение" и другие, тесно завязаны на 100 километровую Чернобыльскую зону, которая по сути представляет собой синхронную систему - рекомбинационный лазер ("Среда Ураган"). Речь идет о системе, при помощи которой можно управлять поведенческими функциями как индивидуального, так и коллективного разума. 25 июня 1995 года на 2-й Международной научно-технической конференции "Концепция Планетарной Безопасности Человека", состоявшейся в Киеве, было принято следующее решение - "Требовать от правительства введения в законодательство Украины уголовной ответственности за применение психотронного, психотропного и других видов психофизического воздействия на человека. Данные технологии представляют собой новое поколение оружия массового поражения и должны стать предметом особого внимания международной общественности". Киевские документы были направлены Президенту Украины, в ООН, НАТО, в средства массовой информации.
http://hvp.by.ru/PsyArms/PsihotrG.htm

тут ше много разного http://antizombi.narod.ru/

RioT | 26.12.09 09:07:12 | #

рок уже давно никакого протеста не несёт. рок сейчас это вполне нормальная среднестатистическая музыка. протест сейчас должна другая музыка нести, так как прогресс на месте не стоит. кстати что за нлпшные мульки, повторять предложение по несколько раз ?

калашнікоф | 26.12.09 10:07:10 | #

єсі б рейдж егейнст зе мешін родились у львові не побачив би світ рейдж егейнст зе мешін. ми родились у львові, але то кагбе уже вапщє пофіг тому шо пізно ми родились товариші революціонере де б ми не родились. музиці пізда, при чьому всій. є ше канєха надія шо всьо в історії іде па кругу, але тада шоп появився інтерес до музикі треба шоп йобнула 3 світова, не було інтернету і людішкі не були б такі ахуєвші як зараз. от була революція апільсінна так з"явився протест з ахуєнною назвою радикальна така група - гринджоле. то українській рагульській підхід. то має бути шось дууууууже серйозне. якісь масовий піздєц.

andrew_td | 26.12.09 10:09:13 | #

Хотів би автору порадити ознайомитись з роботами Жана Бодріяра на тему симулякрів,має сподобатись.

калашнікоф | 26.12.09 10:27:42 | #

мені чі патлатому?

andrew_td | 26.12.09 11:36:50 | #

абом)

RioT | 26.12.09 12:03:11 | #

гренджоле это боты которые хорошо и вовремя появились) они не могут быть протестующим явлением в отличие от рок музыки во время её яркого начала. был протест, была борьба за свободу и личное мнение. появлялись группы плюющие на табу, шаблоны и тд. сейчас, свобода кагбэ есть. все кагбэ что хотят то и делают. табу практически никаких не осталось, кругом разврат, деградация и утопление в себе. рок музыку крутят на мтв и в рекламе. рок уже не может быть протестом. тем более против чего сейчас протестовать ? против засорения мозгов рекламой, сериалами, ранетками и сиськами по телеку и на бигбордах? может против глобализма или ещё чего то аналогичного ?))) это дело забудется мигом) сейчас в Украине накрывают свободу слова. ты об этом в курсе ? ты видишь людей протестующих на улицах ? всем похер. главное работа и башорг
нет значения где ты родился, есть значение - что ты делаешь.
массовый пиздец уже происходит) ты его видишь ? я вижу
на счёт музыки - ты прав, но я всё же надеюсь, что это затишье перед бурей)))) тем более, почему интерес к музыки падает ? потому что музыка сейчас шаблонна и забита под стиль. она не развивается и не делает неформальных финтов. хендрикса интересовал стиль и шаблон в котором он будет играть ? хер там

калашнікоф | 26.12.09 12:15:22 | #

а музиці дають розвиватись у нас? може інструменти нармальні і з адекватними цінами? може є якіта праграми розвитку (ну у всіх норм краєнах є)? то всьо гнилий трьоп. нахуя я маю думати як роскрутити групу с галяків, а не думати про творчість. і нахуя вапшє думати єсі то нікому не треба
і вапшє перечітай мій комент і пастарайся його панять

Matvik | 26.12.09 14:33:30 | #

В нас то економічно складно, але тобі ніхто не заважає розвивати. І які програми розвитку? Коли рок на заході розвивався, я шото сумніваюсь, шо була державна підтримка

RioT | 26.12.09 15:22:37 | #

гос поддержка - школа как идти против системы)))))))))))))))

RioT | 26.12.09 15:21:45 | #

программы развития ? от меня это больше всего бесит ! диджейские школы, школы по осваиванию муз программ, школы как стать дж тиестой, школы что бы басочек был как бенасе и тд и тд и тд… сейчас учат школоту как скретчить на крутых вертаках, а знаешь как всё началось ? негры в бруклине пилили мамашены пластинки на старом проигрывателе, собирались в тусовки и развивались. знаешь как первые семплеры появлялись ? паяльник в руки, касетные магнитофоны и крышесрывающий лайв на сцене ! это называется новаторство ! у тебя есть интернет и русско английский словарь. чего тебе не хватает ? хочешь что бы тебе на тарелочке приподнесли последние финты 20ти летней давности ? вот он гнилой трёп ! думаешь боги музыки отведывали курсы "как косить под…" ? муз образование - это максимум. знаешь как сейчас новаторы електроники учаться ? они собираются в тусовки и делают что то новое. клепают мономы (один его даже в гитару всандалил и круто смотрелся), новые контроллеры, инструменты, примочки, фишки и новые ходы. нахер эти школы и программы развития))) ахахахахахаха появилась идея и создании школы протеста ! лол)) будем учить как протестовать)))))

на счёт раскрутки - есть немеренно статеек о системе как можно раскрутится, что для этого надо делать и как надо думать. если твоя музыка не "очередной закос под клона" - тебя увидят. на крайняк найди пробивного друга и сделай его менеджером что бы он бегал и договаривался на счёт концертов ! а ещё у тебя есть интернет ! погугли всякие промо группы и лейблы куда бы ты мог вклеится. это не долгая и не тяжёлая работа. гугл решает. вообще тебя никто не тормозит с развитием кроме тебя самого и "помыть тарелки и по пылесосить комнату".

калашнікоф | 26.12.09 16:32:22 | #

я не буду спорити. мені тупо впадло. ми вобщє говорим про різні речі. чєсно

Bunny | 26.12.09 10:47:10 | #

яка тонка агітація за тягнибока

V_lw | 26.12.09 13:07:27 | #

"Якщо Ви слухаєте рок, метал, тобто, позиціонуєте себе як сильну і незламну особистість" - причем сдесь "тобто"? рок - это стиль музыки. "сильна і незламна особистість" - это свойства человека, не связанные с его музыкальными предпочтениями. сдесь мы видим сочетание свойств разного порядка. это один из признаков манипулирования сознанием. хотя, быть может, автор просто не задумывался о обоснованности своего утверждения. хотя если поставить несколько критических вопросов - утверждение окажется безосновательным.

Насчет русского языка: мнение что на нем в Украине разговаривают те кто считает что это модно - ошибочно. Вообще пора бы понять что Украина - многонациональная страна, а культурные и языковые процессы могут происходить и без вмешательства политики.

Вообще тема интересная. Но автору следовало бы для начала разъяснить что такое манипуляция, сознание, массовое сознание. Тем, кто интересуется этой тематикой могу посоветовать очень интересную книгу: Сергей Кара-Мурза "Манипуляция сознанием". Сразу должен сказать, что книга не понравится многим кто не любит СССР, Россию и т.п. Но, книга очень интересная, в ней показваются механизмы мнипуляции, приемы защиты, даны наглядные пример, а информация, приведенная в книге может быть проверена, имеется спискок ссылок, первоисточников. Она может быть полезна в независимости от ваших взгядов на историю и политических предпочтений. Мозги есть у каждого, что б думать, анализировать ,сравнивать и проверять.

RioT | 26.12.09 15:26:29 | #

хаха ! +6 за раз !

V_lw | 26.12.09 18:16:53 | #

ну ты некислый монстр

Ата | 26.12.09 16:22:41 | #

щодо російської мови: ага, Україна - багатонаціональна, 136 націй, - і що? власне, йшлося про одну з націй, українців, які розмовляють не властивою їм мовою. і здебільшого - бо так всі говорять (емпірично перевірено в столиці)

Kava | 26.12.09 13:30:40 | #

"ВАУ!!! Я винайшов велосипед!"

Kava | 26.12.09 13:33:19 | #

ооо!а ще - не голосуйте за Юльку, бо вона "вірмено-жидівка")))міг би й серйозні аргументи взяти)

AJVI | 26.12.09 14:01:50 | #

написано гарно..але є декілька "АЛЕ"…ЧИТАЛА всі передвиборчі програми, але за словами автора-там самі обіцянки, схожі одна на іншу і реалізації яких найближчі 5 років навряд чи вдасться…і вирішила голосувати за Тігіпка..бо він симпатичний і мудрий дядько..і саме тому!!!
щодо наркотиків…sex,drugs & rock-n-roll-це більше стосується західних цивілізацій..в Україні наркотики і рок не є пов"язаними, не є культом, не є предметом дискусій лише серед рокерів. Це суто суспільне явище, в якому задіяні і зв"язані з рок-музикою, і не зв"язані.
З думками про розпусту я погоджуюсь. Під час Другої світової німці, коли набирали проституток в Україні виявили, що 92% дівчат-незаймані…а зараз? всі піддаються масовій популяризації вільного сексу. А ми ж не африканці, не годні наплодити по 14 дітей, щоб було нас 52 мільйони..і тихо гинемо від внеричних хвороб…
іпро мову з тобою не погоджуся..так, вдалися взнаки всі реалії політики СССР…у нас знищили мільйони інтелігентів, що й пояснюється низьким патріотизом теперішніх людей. Знищили наші найкращі гени…а те що на заході країни ми говоримо українською пояснюється тим, що ми були під Польщею і нас менше побили…звідси і зародження УПА, ОУН і т.д. Не наша вина, що країна стала такою. Алев наших силах щось змінити - на своєму прикладі…

я слухаю рок, метал, але ставлю під сумнів, шо я сильна і незламна особистість. я ж не народилась під спів Кобейна, а почала у підлітковому віці слухати його. і тому моє становлення як особистості триває і дос,і а несталося в один прекоасний момент, коли я Рамштайна включила на повний звук…
дякую, що заставив пошевелити мізками трохи..

Pooh | 26.12.09 14:10:53 | #

і чо ти тіпа там не вживаєш нічо і сексом не займаєшся з патріотичних міркувань?

AJVI | 26.12.09 14:20:24 | #

а я написала в кінці, що моє становлення як особистості ще триває…і тому спокуси, які навколо затягують трохи…
просто у ті часи була інша ментальність і дівчата берегли цноту, продовжуючи давні традиції…зараз загубилось багато тих рис характеру, які б нам "змінили життя на краще вже сьогодні"

Pooh | 26.12.09 14:22:27 | #

кому нафіг потрібна та цнота і ідіотські традиції, якщо воздєржаніє шкідливо впливає на організм? що може цнота змінити, крім постійних неврозів і паніки організму? фі-фі.

AJVI | 26.12.09 14:28:26 | #

а колись так не думали)але і організми колись були не такі хворобливі як теперішні)
я не маю нічого проти сексу, я проти вільного сексу на 1-2разиз людиною, на яку тобі плювати..
людина напочатку життя-чистий аркуш паперу..статевий акт-склеювання двох аркушів в один…закінчення стосунків-відривання цих аркушів..а знаєш, що буває, коли розривати два склеєні листки?трохи відірвуть від одного, трохи від іншого, на кожному лишається або діра, або частина іншого..а якщо таких стосунків багато?
тому я за те, щоб шукати біільш-менш стабільного партнера у стосунках

Pooh | 26.12.09 14:31:35 | #

саме тому, що колись організми були не такі хворобливі люди і дохли до 40-ка років і були ростоком до 1.60 уху.
а чо проти? ну є шанс шось підципити - це погано, але якшо все чисто то що тут поганого?
ти шас з тими листками якусь фігню впорола, бо так порівнювати недорено і глупо. це так як казати, шо от спілкуєшся з людиною і склеюєш аркуші, давайте спілкуватись з 1 людиною все життя.
ну стабільний партнер - це кльово, і хаотичні партнери - це кльово. в чому проблєма взагалі?

AJVI | 26.12.09 14:42:08 | #

це твоя думка…але звертаючись до релігії, правда на моїй стороні

Pooh | 26.12.09 14:45:40 | #

до якої саме з релігій? в деяких культах було цілком правдено влаштовувати оргії.
а якщо ти про традиційну християнську, мусульманську чи іудейську мораль - то я не особливо на неї вважаю.

AJVI | 26.12.09 14:54:21 | #

назви такий культ в Україні. для чого шукати фіг зна де?..в світі ще й не таке є)
і в Україні в язичницькі часи на весіллях були суцільні оргії, і на Івана Купала..але це язичництво..це минуле. а ти в 21 ст. хочеш повернутися на тисячоліття назад?!

Pooh | 26.12.09 15:00:41 | #

я в 21-му столітті хочу щоб люди здихались імбецильних традицій і комплексів і стали відноситись до сексуального, як до звичайного. хочу відсутності табу і заборон. хочу щоб всі зрозуміли, що цнота, розпуста, гомосексуалізм, мазохізм, онанізм і тд - це все нормально і природньо.

AJVI | 26.12.09 16:00:09 | #

ні, це не є нормально..людина покликана продовжувати здоровий рід, а не віддаватися причудам психіки

Pooh | 27.12.09 02:00:31 | #

людина покликана бути свиноматкою? ні, дякую, я краще віддамся причудам психіки. і так вже 7 мільярдів голодранців наплодили.

Kava | 26.12.09 14:44:59 | #

хаотичні партнери для жінки це погано. потаскану піанєрку зразу видно.

Pooh | 26.12.09 14:46:28 | #

а чо погано? кожна людина має право робити з своїм тілом все що завгодно

AJVI | 26.12.09 14:50:26 | #

так…і тому маємо таку націю..до того і ведеться мова, що треба себе хоч трохи присвятити себе суспільному життю..а не бризкати спермою на всі боки

Pooh | 26.12.09 14:51:03 | #

навіщо присвячувати себе суспільному життю?

AJVI | 26.12.09 14:59:05 | #

блін!!щоб не було такого як маємо в державі зараз!!якщо кожен скаже "а навіщо?", то так і будемо купкою баранів, якою керують москальські пастухи!!

Pooh | 26.12.09 15:06:36 | #

а яке ми маємо зараз? по-моєму, все кльово дуже, краще ніж в республіці чад.
так навіщо присвячувати себе суспільному життю, якщо це заважає індивідуальному розвитку і дослідженню космоса?

AJVI | 26.12.09 15:35:17 | #

так, але глянь на сусідні держави…вони давно мають нормальні зарплати, відпустки проводять за кордоном, роблять великі успіхи у науці..у нас добре вчишся-значить ботан, хочеш кращого життя-значить песиміст…у нас немає голоду як у Чаді, але й немає бажання досягнути чогось кращого.а просто жити собі..бо у нас "всьо кльово дуже"

Pooh | 26.12.09 15:37:42 | #

наприклад молдавія!
чим погано просто жити собі? да у нас половина населення якшо постарається може за кордоном відпускатись, в чому ваше проблема?!

AJVI | 26.12.09 15:41:47 | #

а чого ти нагірше рівняєшся? подивися на Польщу! колись бідося була неопісуємая, а тепер наші батьки на заробітки туди їдуть..а могло бути все навпаки!!

Pooh | 26.12.09 15:47:29 | #

а хмельницький міг побудувати українську імперію. і чо? по-моєму, все добре так як є зараз. поляки теж їдуть з своєї країни, але скажемо, ми по в порівнянні з сша можем їсти нормальний харч. це кльово

CYKAHAX | 26.12.09 15:49:56 | #

ти чьота заганяєшся, в сша такій нармальний харч, шо нам і не снилося. Є лаве - вперед, купляєш органік фуд, 100% натуральне, без всякоі хімії, не то шо в нас. Овочі круглий год, прі чом як тепличні, так і імпортовані з всяких чілі і перу, в тебе дурні стереотипи, нав`язані телевізором і інтернетом

Pooh | 26.12.09 15:51:17 | #

то якшо є лаве. а у нас кожен гуцул може нормально затарюватись.
ну у мене стереотипи навязані з розповідей інших людей.
і зато у вас медицина хуже чим у нас

CYKAHAX | 26.12.09 15:57:19 | #

медицина не хуже, просто єслі не маєш іншури, то попадаєш пізда, але ніхто не мішає получити страховку на роботі або купити собі, платити там 20-ху в місяць чи скіки

Pooh | 26.12.09 16:00:42 | #

а у нас не нада нічо платити.

CYKAHAX | 26.12.09 16:08:28 | #

а у нас нада на лапу давати половині лікарні. І ваабщє-то в штатах є і благодійні бесплатні лікарні, в чікаго іх 3 чи 4, а єслі нема в тебе лаве і ти опинився в платній лікарні, то ніхто тебе не вижене і не змусить дім продавати шоб заплатити за лікування. Кароче, в пендосіі система продумана і даже конченим далбайобам нормально живеться, робиш шо хочеш по жизні і все маєш шо треба.

Pooh | 26.12.09 16:10:48 | #

зато ми в футбол краще граємо

d|D | 26.12.09 19:40:58 | #

Нічого не платиш та й нічого не маєш ) оглянули і послали нафіг…

d|D | 26.12.09 19:40:14 | #

шо б в штатах получити страховку на лікування то пиздец яким тре бути юристом + не хворти до того і мати бабло шо б її оплачувати )) ну там з тим трохи туго )

CYKAHAX | 26.12.09 19:46:47 | #

Ти чо? Медичну страховку дають даже єслі работаєш в макдональдсі. А єслі на роботі не дають, то можеш собі купити страховку, тоєсть застрахуватися, це хуйню коштує, залежно від стану здоров`я канєшна. Заєбали вже знатакі, ви фільмів передивились американських чи десь то почули чи шо?

d|D | 26.12.09 19:55:25 | #

та не просто фільмів, в мене є друзів багато в америці + я працюю в хостелі то бачусь з туристами, за шо купив за то і продав )))

Казав 1 чувак так, він їхав на велі і його збила машина, і коли його вже везли в швидкій йому позвонила страхова компанія там і сказала шо хай платить за певні препарати і за виклик машини сам бо там не було домовленості про деякі речі і їх можна було включити якби він встиг набрати після аварії ту фірму і домовитись за все О.о ну короч влетів він на 8 штук баксів.

1 чувак не може отримати страховку бо його вага завелика на його ріст О.о теж дивно.

це те що я чув ) можу детальніше розпитати ( так і зроблю бо вже цікаво стало ) , єдине що знаю точно їхня медицина ніхуя не така добра як люди думають. імхо.

CYKAHAX | 26.12.09 19:59:04 | #

Значить він собі якуто неправильну страховку оформив. Нада наперед думати, ато народ думає, вот схалявлю, авось проканає. В мене знайомий работає в піцерії, в нього були камні в почках, і нічо, вилікували, а він сам ні цента не платив, все з страховки шо на роботі дали, а попадалово мало б бути пізда.
Свого досвіду в цьому питанні не маю, бо здоровий як слон, але багато знайомих стикались з тим і все нормально рішали. Канєшна єслі ти далбайоб, то тебе і страхова компанія наєбе

d|D | 26.12.09 20:00:08 | #

не ну всяке буває ))) я не хочу сперичатись бо сам в штатах не був і говорю з того що читав і чув ))

Kava | 27.12.09 06:33:58 | #

та нну???медецина тут повний шлак! лікарів майже нема - все роблять медсестри які пройшли 2-4 роуи навчання в звичайному універі, просто інший департмент. Ібупрофен або антибіотики головна панацея. Після операції тебе вже на 3 день з лікарні відправляють, а як ні то вже за васні гроші…і так далі.

CYKAHAX | 27.12.09 09:16:51 | #

це називається платна медицина, а не медицина повний шлак. І апять же, ти тут від чогось лікувалась, чи доктора хауса подивилася? Виписують - значіт не потребуєш вже стаціонарного догляду, а єслі щітаєш шо потребуєш - плати гроші і буде тобі догляд, єбать, в чому проблема? В украіні краща медицина? В канаді краща, не спорю, в ізраілі тоже, але точно не в україні. І ше улибає, ти думаєш тобі має доктор капельниці ставити? Чи клізми робити? Чи ше шо? Доктор подивився, сказав шо роботи, і інші роблять, докторів тут поважають, а не ноги витирають об них як в нас

Kava | 01.01.10 17:22:02 | #

це не тільки моя думка , а й навіть дуже багатьох Американців. Так у мене були тут проблеми й у товаришів моїх, тому всі судження з власного досвіду. Ціни тут неадекватно завищені, й знову ж таки з цим більшість самих ж Американців погоджується. Лікарів тут катастрофічно мало, знову ж таки ти вважаєш , що медсестра після 2 років освіти дуже кваліфікована, а у всіх школах тільки в основному така медсестра й все. Доктора Хауса напевно ти обдивився. Я від лікаря очікую адекватних дій, а не виписати міцне обезболююче й бувай здорова. Я не кажу що у нас прям така хорроша, однак явно не треба казати що тут просто рай.

AJVI | 26.12.09 15:56:47 | #

ну..хоч у чомусь погоджуся з тобою)

Kava | 26.12.09 14:51:03 | #

бо рано чи пізно, хай навіть дуже пізно схочеться, як не сім"ї то хоча б постійності. тебе б не бридило від дівчини з яка пройшла крим рим берлін? й власне от так з от таким от підходом - трахнутись, що зуби почистити?

Pooh | 26.12.09 14:51:28 | #

якби я її любив то не гидило б

Kava | 26.12.09 14:59:10 | #

гарна відповідь. а не гризло б? не турбувало б що з таким підходом для неї це як здоров? й що може тобі зрадити, й навіть не розуміти "а шо тут такого"? (чи ти за фрі лав"?)

Kava | 26.12.09 15:02:53 | #

о. я прочитала відповідь до АйДжейВІі. забуть й навіть не відповідай на моє питання)))

Kava | 26.12.09 14:15:07 | #

Без верби й калини нема України, пра?

Pooh | 26.12.09 14:15:35 | #

без водкі і бєрьози в україні одні сльози

Kava | 26.12.09 14:17:14 | #

ти шо?яка бєрьоза? тополя!

Pooh | 26.12.09 14:17:54 | #

тополіний пух жара іюль ночі такіє длінниє!

hendr1x | 26.12.09 14:41:03 | #

Хух, прочитал) Интересно, но твои слова кстати тоже своего рода манипуляция.

Мой выбор - никого не слушать и ложить на всех хуй, принимате решения спонтанно и непредсказуемо.

RioT | 26.12.09 15:28:54 | #

за спонтанно и непредсказуемо (особенно если по пьяни) могут посадить)))))))))))))

hendr1x | 26.12.09 15:57:18 | #

я не бухаю мне проще)

RioT | 26.12.09 16:25:51 | #

молодец))))

demi_smart | 26.12.09 14:50:22 | #

хм… багацько тексту. а все якесь одноманітне.
дуже схоже на замовлену ПіАр статтю.(зовсім не знчить що вона такою є, але…)
Щодо політики: Голосуйте, але не за Юльку?))) в принципі підтримую. одне АЛЕ: за кого? і яка мені різниця, шо вона жидо-вірменка?
Щодо наркоти і цигарок: боян. "сядьте подумайте"- угу, закуріть і ще раз подумайте. думаєш курці не розуміють шо то нездорово/невигідно/гидко? тим не менше самі вони здебільшого не здатні ніц змінити.
щодо розпусти: підтримую. але зробити тут мало що можна. Хто з свідомих, сильних рокерів відмовицця від сексу на халяву після п'янки. тим більше новорічної? відповідна тема на форумі є. (Суперська пропозиція (там карочє новий год))
Щодо року/металу: музика протесту? ХУЙ ТАМ! порсто ще одна гілка музики. досить розгалужена і гіляста. раніше то ше можна було вважати протестом. зараз- хіба що Церковний рок - проти світського мислення)))
тра тверезо дивитися на речі: "істинно велика духовно і сильна волею … людина" - прокинься. зараз якраз ера істинно великих і сильних ТІЛОМ (або гаманцем) людей))
Щодо мови: нема життя без кулемета.
отож: тут не протистояти тра, а викорінювати. і почати тра з себе. ти готовий?

d|D | 26.12.09 16:52:17 | #

о.О Рокери проти наркотиків, рокери проти російської мови, рокери проти сексу, рокери проти музики… блять да нас стріляти треба я бачу ))))

калашнікоф | 26.12.09 16:55:24 | #

ти рокір?

Bunny | 26.12.09 16:56:29 | #

я рокір

Бубенчик | 26.12.09 16:56:44 | #

музыканты против наркотиков=пчелы против меда!

Blacklight | 27.12.09 17:54:19 | #

не обовязково ))

CYKAHAX | 26.12.09 16:57:03 | #

я рокки!

d|D | 26.12.09 17:02:55 | #

великий и могучий )

Ата | 26.12.09 16:58:25 | #

зараз почну

Greys | 26.12.09 17:49:23 | #

1) стаття обурила примітивністю ідеї і деякими висловлюваннями.
2) ніколи не міг зрозуміти, як може одночасно обурювати пропаганда розпусти і подобатись сучасна західна "культура"

невеликий але очєнь важливий, як на мене, офтоп
http://www.president2010.org/programs - тут передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти, я думаю багатьом то буде корисно, особливо тим хто каже що голосувати взагалі нема за кого.
кстаті у них там фотки - прям аватарки для вкантактіка, мене то трохи насмішило

RioT | 26.12.09 19:34:10 | #

благодарю

Bunny | 26.12.09 20:14:36 | #

Олег Рябоконь -фу, слізьняк

Bunny | 26.12.09 20:15:24 | #

я буду голосувати за фотку Олександра Пабата

CYKAHAX | 26.12.09 20:16:54 | #

В нього вираз обличя якіто дуже гомосексуальний

CYKAHAX | 26.12.09 20:18:04 | #

http://president2010.org/images/candidates/brodskiy-250x200.png
в цього тіпа прічоска ахуєвша))) як якіто два сліда від рогів)

sviato | 26.12.09 21:06:50 | #

Патлатый на самом деле манипулирует вашим сознанием только вы еще об этом не знаете xD

AJVI | 26.12.09 21:43:17 | #

ото ти підмітив)

V_lw | 26.12.09 21:45:09 | #

это уже было подмечено выше

Hippie | 27.12.09 04:03:27 | #

я тікі прочитав: якщо ви слуїаєте рок, мітал. стаття - вяла спроба маніпуляції свідомістю нєфарів-алкоголіків.

punker | 27.12.09 12:06:40 | #

судячі по вчорашньому концерту нефори-алкоголіки вже вимірающій вид

Blacklight | 27.12.09 17:25:43 | #

Якщо Ви часто пишете коментарі типу: "Многа букаф, нє асіліл", тоді прочитайте лише анотацію. ого, респект) геніально і просто)

Miklos | 27.12.09 17:32:09 | #

"Через Росію і Америку українській нації нав'язуються помилкові стереотипи про крутість розпусти, наркотиків, тютюнопаління та алкоголізму"
а хто хотів споїти
сам ж займався споюванням!!!!!!!!1111 http://rock.lviv.ua/?category=7&article=15899

demi_smart | 27.12.09 20:32:09 | #

взагалі суть життя полягає на маніпулюванні свідомістю інших. точніше в брехні.
ви скажете БОЙАН? а почитайте назад.
твій успіх напряму залежить від того, наскільки ефективно ти найобуєш інших і наскільки ефективно розпізнаєш їхні найобки.
в глобальних масштабах слово "НАЙОБ" замінюють поняттям "Маніпуляція свідомістю".