Sziget love`s you!

Sziget love`s you!

| 0 | Розділ: Враження | 3 липня 2006 16:36

Отож, шановні халамидники, маємо ми вже чимало фестивалів в Україні. Здавалось би -- катайся вдосталь і лиш встигай переїжджати з місця на місце, але ж насправді все значно трагічніше. Не всі фести, як і йогурти, однаково корисні і однаково якісно організовані тож логічно що і не на всі хочеться їхати. Отож пропоную абстрагуватися і відкрити для себе дещо нове -- SZIGET!

SZIGET -- то вам не "Шешори" і не "Тарас Бульба", і навіть не роздутий Казантип. То файний закордонний фестик прямо під боком, адже проводиться він у Будапешті на острові Обуда, куди зі Львова їхати трохи більше ніж 8 годин.

Як хочеш з чимось порівняти то візьми, наприклад, "Рок-Січ" і помнож на 20. Тоді в тебе вийде щось на кшталт маштабу Сігету. Але то буде тільки маштаб і не більше, адже такої якості нажаль в Україні ще не скоро побачиш, а окрім того на цьому фестивальчику ти можеш побачити наймодніших світових зірок, які навіть до наших столиць не завжди доїжджають.

Розповім тепер про сам фестик. Перш за все це найбільший у східній Європі фест, а отже народу тут просто неймовірно багато. Минулого року на тринадцятому за рахунком фестивалі організатори в певні дні нараховували до 500 тисяч людей, а цього року можна готуватись і до більшої атаки відвідувачів. Фестивальний майданчик включає в себе 50 різноманітних сцен на яких цілодобово щось відбувається. Щодо різноманітності то тут знайдуть себе усі, адже тут є: головна сцена, клубна сцена, метал сцена, театральна сцена, індійська сцена, ворлд-мюзік сцена , ембіент сцена та ого-го скільки майданчиків. Скажу чесно на всіх не побував хоч як і намагався… Як для кого, але мене найбільше впирає що ніколи не зможеш побачити усього і завжди залишаються сподівання на наступний фест.

Одним з найбільших позитивів фесту є те, що весь острів переворений в велике фестивальне місто тут тобі не просто наметове містечко-бар-сцена тут є і великі супермаркети, і такий-собі вернісаж з купою сувенірів, і навіть секонд-хенд. Так-що з острову можна і не вилазити.

Жити тут можна користуючись і кількома варіантами щодо входу на острів. Можна жити в мажорному готельчику поза межами фесту і платити на 20 євро менше за вхід, а можна жити і безпосередньо на фесті, що, здається, мало б бути значно веселіше. Хоча міра того наскільки весело залежить ще й від того де поставиш свій намет :) Можна його сховати подалі від сцен і спати спокійно, а можна поставити у кількох метрах від головної сцени і ковбаситись цілу ніч :)

Якщо боїшся що не знаєш мови, не маєш друзів і взагалі усі тебе покинули то тута щодня можна надибати українців біля українського прапора на головній алеї фесту. Причому всі ми настільки раді здибати одне одного що будемо тішитись і ковбаситись разом до кінця фесту :)

Цього року список запрошених майорить такими іменами як Radiohead, Placebo, Cradle of Filth, Franz Ferdinand, The Gathering, Robert Plant, Rasmus, Scissors Sisters, Prodigy та іншими не менш іменитими зірками. Цікаво, що серед усіх тих "звйозд" затесалися і наші Медхедз ХL, котрі виступатимуть у перший день фествалю на сцені музичного журналу Wan2.

Отож щоб потрапити на фест тобі потрібно: трішки грошей (адже то всьо не безкоштовно і тижневий квиток тобі обійдеться 120 євро, а на один день 20), намет або ще трохи у.О. на готель і достатньо сили волі щоб все ж таки зібратися до Будапешту. А після того буде тобі щастя!

Зауважу, що зі Львова на Сігет рулитиме ціла делегація людисьок, тож ти маєш нагоду сконтактуватись з ними безпосередньо на цьому сайті і рулити разом. Вкупі -- веселіше :)!
Хочеш відповісти? Авторизуйся!