Фестиваль «Французька весна в Україні 2008»

| 14 | Розділ: | 23 березня 2008 16:56

29 березня – 27 квітня
Найцікавіші тенденції розвитку сучасного французького мистецтва, найнесподіваніше, найоригінальніше – все, що представляє Францію в найрізноманітніших культурно-мистецьких аспектах і робить її передовим світовим культурним простором.

П’ятий рік поспіль Посольство Франції та Французький культурний центр в Україні проводять у квітні «Французьку весну в Україні» – мистецький фестиваль, який з роками міцно вписався у календар культурних подій цієї країни. Він також робить виразнішою діяльність французької спільноти в Україні.

Еклектична та інноваційна програма «Французької весни-2008» відобразить сучасну французьку творчість і стане, без сумніву, мозаїкою культурних подій, до яких буде прикута увага засобів масової інформації і на які чекає вірна і дедалі чисельніша публіка.

Цього року із французьким мистецтвом познайомляться жителі 10 крупних міст України: Києва, Львова, Дніпропетровська, Донецька, Одеси, Рівного, Запоріжжя, Луганська, Севастополя і Симферополя.

У програмі фестивалю – театр, музика, кінематографія, образотворче мистецтво, танці.

інформація про те, як це буде проходити у Львові

**********ЛЬВІВ***********

28 березня – 18 квітня Катрін Ван ден Стін [У світлі світу] живопис
Львівський музей етнографії та художнього промислу Адреса: пр. Свободи, 15
Катрін Ван ден Стін масляним живописом інтерпретує цифрові фото, поетизуючи реальність щоденного міського оточення. На відкриття виставки прибуде посол Франції в Україні.
Ми побачимо Париж очима випускниці Вищої національної школи мистецтв, Катрін Ван ден Стін. Катрін ходить робочими окраїнами Парижу, якимись промзонами і відсторонено клоцає затвором. Потім так само відсторонено переносить фото на холст. Художника там принципово немає – у Парижі було вже надто багато художників,надто багато вони набрехали про нього. Катрін хоче надати слово невигаданому, неприкрашеному життю.


29 березня «Довга ніч … короткого метру» Кінопалац Адреса: вул.. Театральна, 22
Добірка кращих зразків короткометражного кіномистецтва – художнього та анімаційного.


29 березня Концерт французького гурту N&SK Клуб Milenium Адреса: просп. Чорновола, 2
Початок о 21.00.
Гурт N&SK подарує щедрий музичний коктейль з року, реггі, ска та інтернаціонального фольклору. N&SK – це зустріч різних кліматів і культур. Теми композицій гурту часто пов’язані з подорожжю.


12 квітня А чи не говорити б нам?… Національний академічний театр ім. М. Заньковецької Адреса: вул. Л. Українки, 1
Телефон: 287-26-30 Танцювальна компанія Норми Клер. Хореографічна вистава для 4-х танцюристів та відеохудожника.
В своїй постановці Норма Клер торкається теми спілкування та відкритості, трактуючи її через мову тіла та слово. Сценографія будується довкола відеообразів, які демонструють згубні наслідки, до яких призводить нехтування спілкуванням. Як і в попередніх хореографічних постановках Норми Клер, в основі цієї вистави лежить метисна експресія – сучасний афро-креольський танець та хіп-хоп, які завдяки мові тіла, дозволяють наблизити відмінні культури.


16 – 19 квітня Фестиваль допрем’єрних кінопоказів Кінопалац Адреса: вул. Театральна, 22
В рамках фестивалю «Французька весна» представлені головні хіти Франції:
фільм-відкриття, нова стрічка Джуліана Шнабеля «Скафандр і Метелик», яка отримала приз за кращу режисуру в Канах, «Золотий глобус» за кращу режисуру і за кращий іноземний фільм та була номінована на «Оскар»
мюзикл «Всі пісні тільки про кохання» Крістофа Оноре – учасник Канського фестивалю, «Сезар» за кращу музику
картина під назвою «Убивця» Седріка Анжера – учасник Роттердамського кінофестивалю
фільм Еммануеля Муре «Поцілуй мене, будь ласка»

Усі фільми, за словами організаторів «Французької весни», будуть продубльовані українською мовою. Ціна квитків – демократична, не більша за звичайну.


24 квітня Філософська конференція Брюно Гнассуну
Тлумачення філософії свідомості, дії та суспільства Вінсента ДЕКОМБА. Українською філософські твори Декомба вийшли окремою книжкою в програмі «Сковорода».


взято з http://mts.com.ua/ukr/franch_spring2008.php
Хочеш відповісти? Авторизуйся!