"Extreme Vision Open Air 2004" Live Report від Romario

"Extreme Vision Open Air 2004" Live Report від Romario

| 0 | Розділ: Враження | 7 вересня 2004 19:33

22-24.08.2004
Extreme Vision Open Air 2004
БАЗУКА БЕНД
INFARCT FOCUS
DOGMA
AMBIVALENCE


Львівська інтервенція в складі аж чотирьох (!!!) груп на концертну часину фестивалю "Стародавній Меджибіж 2004" відзначилась дуже позитивними враженнями і емоціями. Власне кажучи, зі Львова мало б бути 5 колективів, але в останній момент не змогла скласти компанію металістам хардкор-банда АННА через хворобу барабанщика.
22-24.08.2004
Extreme Vision Open Air 2004
БАЗУКА БЕНД
INFARCT FOCUS
DOGMA
AMBIVALENCE


Львівська інтервенція в складі аж чотирьох (!!!) груп на концертну часину фестивалю "Стародавній Меджибіж 2004" відзначилась дуже позитивними враженнями і емоціями. Власне кажучи, зі Львова мало б бути 5 колективів, але в останній момент не змогла скласти компанію металістам хардкор-банда АННА через хворобу барабанщика.

Дуже показовим з точки зору організації стала домовленість між нашими земляками за спільний транспорт (40-містний "Ікарус"), що дало змогу уникнути численних дорожніх нюансів, адже добратись до славного замку Меджибіж з Леополя - доволі клопітка справа (це у Хмельницькій області, замок стоїть на пагорбі, оточений Південним Бугом та Бужком - звідси й назва, а саме місто засновано 1146 року). До того ж окрім музикантів в подорож захопили з собою непересічну групу підтримки, до якої входило чимало друзів і колег. І чи не вперше на виїзді з нами вирушив власний звукорежисер, Олег “Чеша” Чесанюк, метр і досвідчений музикант.

Дві доби фестивалю запам’яталися, звісно, величезною кількістю випитого алкоголю, трьома сотнями різноманітних фотографій - цензурних й не дуже, ф’южном запахів брудних шкарпеток зсередини і ззовні палаток, загубленими ґудзиками і порваними футболками, а ще - горами сміття прямо під місцевою синагогою (ще одною особливістю Меджибожа є давній єврейський цвинтар, найстарішу могилу датовано 1555 р., а ще тут похований засновник хасидизму, цілитель Белшта). Звісно, наведені атрибути є невід’ємною частиною будь-якого фестивалю, але не це головне. Облишмо ту частину дійства, яка стосувалась власне рицарської парафії з-поміж гостей, їхніх турнірів, конкурсів та екскурсій казематами замку, зведеного під керівництвом відомого польського архітектора Претвича на замовлення панів Синявських. Хоча подивитись на що всередині фортеці таки було чимало, нас передусім цікавить концертна частина свята.

Отож, сцена виявилась напрочуд міцною конструкцією, з простором для шоу, циркових номерів, виступів народних співців і за бажанням навіть можна було б розмістити там симфонічний оркестр. Навісу, як і обіцялось-лякалось учасників, не було. Щоправда, хмари так і не напсували настрою і публіці, і музикантам, і за обидва дні під час виступів дощ тривав в сумі 10 хвилин.

Апарату теоретично вистачало десь на 30 кВт звуку, хоча реально видавалось 15-20. На відміну від минулого року, з’явились комбіки, пристойні монітори, і барабанна установка "ТАМА". Звук звісно кращий, тепер він не був направлений над головами слухачів (сцена стояла не на мості, а внизу навпроти нього).

Першого дня виступали зі львівських БАЗУКА БЕНД та INFARCT FOCUS. Незважаючи на те, що нас, нью-металістів поставили в сет першими, потужний драйв і шоу в масках з перших хвилин завели публіку. Серед виступаючих команд Базукині діти відіграли чи не найдовшу програму, втуливши традиційно на завершення кавер на Pantera "Mouth for War". Доволі непоганий звук в моніторах і професійна визвучка Чеші далися взнаки, музиканти відчували себе комфортно, що позитивно відбилось на виступі і відповідно, більше задоволення отримала публіка.

Після сету дез-металістів INFARCT FOCUS, які вкінець розкоматозили гостей і слухачів потужним драйвом й двома каверами (на Obituary і Testament), можна було б казати, що першу частину завдання порвати всіх Львів виконав на всі 100%. Хоча серед інших учасників було чимало професійних музикантів і добротного матеріалу (найбільше з першого дня відзначимо Homoferus з Білорусі та Offertorium з Молдови), хлопці з Бандерштадту показали себе на найвищому рівні і змусили поважати як потужну складову українського андерграунду.

На другий день теж львів’яни відірвались по повній, дуже вдало виступили DOGMA (melodic death) і AMBIVALENCE (psycho death). Правда, зважаючи на дуже жорсткі обмеження по часу, мелодік дезери не встигли зіграти найновішу річ зі своєї програми, але цей прикрий факт забувся, адже термоядерна суміш трьох важких банд (наші земляки грали підряд, а опісля відлабали ультрашвидкісну і технічну м’ясорубку запорожці HYPERION) стала піком власне екстремальності другого дня фестивалю. Після цього дуже показові й професійні виступи Chordewa (Молдова), Sontsevorot (Білорусь) і Reactor (Віниця) стали якби зовсім іншою, мелодійнішою і флегматичнішою стороною концерту.

Окремо відзначити слід хорошу роботу Чеші за пультом на виступах DOGMA і AMBIVALENCE - доволі нечасто вдається почути львів’ян на прозорому і збалансованому звуці.

Фестиваль закінчився, пиво випито, і поки фотографії розсилаються у всі кінці країни, львівські інтервенти потроху втихомирюють свій адреналін, адже аналогічно до минулого року, вони повернулись додому при щитах - а це вже хороша традиція і своєрідний знак якості нашого міста.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!