Тараса Бульба і в*язень замку Азкабан.

| 14 | Розділ: | 27 червня 2005 16:14

Відразу попереджую, що справа затягнулась. І кидати в мене старими черевиками за то, шо я знову про це згадую, не треба.

Підписи збираємо до кінця тижня, тоді надсилаємо до Києва. Для цього побачимося ще раз на чатівці, якщо не виникне якихось форс-мажорних обставин.

Станом на сьогодні, організатори погодились ввести додаткове місце у фінал, яке б визначали глядачі/слухачі через голосування на сайті або десь в ЗМІ (радіо? ілі шо?).

Збільшити кількість журі з 1-єї особи до людського вигляду не передбачається, так шо сосіть, пробачте мою французьку.

Наразі всім дякую за увагу та інше.

Далі подаю наше Звернення у такому вигляді, в якому ми його підписували (за порадою Абітурієнта, який на мене образився за помагаїзм):

До: Микола Арсенюк
Київ
вул. Нижній Вал 61
Фестиваль \"ТАРАС БУЛЬБА\"
тел. (044) 425 24 32
E-mail: info@tarasbulba-fest.kiev.uа

Копія: п.Ю.Шаріфов;
засоби масової інформації

Дата: 23 червня 2005

Місце: м. Львів



З В Е Р Н Е Н Н Я


Ми, що нижче підписалися, представляємо громаду споживачів музичного продукту міста Львова, офіційно висловлюємо свою незгоду із остаточним рішенням журі відбіркового туру рок-фестивалю \"Тарас Бульба\", а також із процесом відбору команд до фіналу фестивалю.


Причиною нашого звернення є те, що:

- журі конкурсу не було належно представлене, в засобах масової інформації не було подано даних про його склад;

- рішення щодо фіналістів було прийнято одноосібно паном Юрієм Шаріфовим, що ми вважаємо вершиною зневаги не тільки до наших смаків, а й до наших елементарних прав і свобод людини;

- критерії відбору у Львові не були оголошені не лише зацікавленій громадськості, а й особам, що допомагали у проведенні організації фестивалю на місцевому рівні.


Нас обурює той факт, що пан Шаріфов заявляє про власну відповідальність і правомірність прийняття рішень одноосібно, не зважаючи на недемократичність і непрозорість таких дій.


З усією повагою до мистецтвознавчого і організаторського досвіду пана Шаріфова, ми не вважаємо його особисті смаки надійною підставою для прийняття рішень щодо музики, яка є показником \"розвитку та популяризації національної молодіжної культури та естетики\" (цитата з офіційного сайту фестивалю).

Вважаємо за потрібне повідомити:

- ряд груп відмовився від участі у конкурсі, з огляду на одноосібний склад журі, який уже зарекомендував себе у минулому як необ\'єктивний (наприклад, дві львівські групи, визнані вартими уваги серед близько сотні команд з усієї України на фестивалі Рок-Екзистенція, виглядають \"недостойними\", за словами пана Шаріфова);
- відбірковий тур у Львові мав на меті представити різноманітність рок-музики західного регіону, тим часом, як лише дві не львівські групи отримали запрошення на конкурс з-поміж загальної кількості - 15 учасників.

Ми вимагаємо:

- не брати до уваги результатів місцевого відбору фіналістів станом на 23.06.05;

- негайно провести за належних умов повторний відбір музичних команд, оскільки ще є час до початку завершального етапу фестивалю в м.Дубно, зважаючи на думку громадськості та авторитетного журі у складі не менше трьох осіб;

- забезпечити принаймні одне з п’яти місць серед учасників фіналу для переможця глядацьких симпатій, за якого віддали найбільшу кількість голосів поціновувачі у ЗМІ, чи на спеціальній інтернет сторінці (наприклад, www.rock.lviv.ua)


Сподіваємось на розуміння.


З повагою,

(підписи)


детальніше про почато к і перебіг акції див. http://www.rock.lviv.ua/rock/?action=forum&act=read&post=2104
Хочеш відповісти? Авторизуйся!