"Рок-Рик 2" -- менш людно, але більш яскраво!

"Рок-Рик 2" -- менш людно, але більш яскраво!

| 0 | Розділ: Враження | 20 червня 2005 18:23

Початок літа. Студіки посилено здають сесію, майбутні студіки посилено готуються здавати всутпні іспити, й паралельно здають випускні. А в "Ляльці" тим часом гримить друга частина міні-фесту "Рок-Рик".

Десь так воно й виглядало і багато людей так сиділи й вчилися, замість того, щоб тусувати на "Рок-Рик". От і в мене всякі нездорові і напрягучі екзамени, власне, й стали причиною того, що пишу репорт саме про другий день і більше ніж через тиждень після паті. Якщо хтось його чекав, то можу його привітати з тим, що він таки дочекався свого!

Судячи по розповідям про "день перший", можу припустити, що він пройшов трохи непомітно й у залі сиділо не дуже багато людей. На щастя, "день другий", пройшов значно помітніше й яскравіше. Кажу "на щастя", бо тепер супер-пупер кльова група "Квадраджесіма" має чудові враження про наше місто й, може, збереться відвідати нас знову, як презентуватиме свій альбом! Ура!

А починалося все не так радісно, як закінчувалось. Спочатку "Квадрі" запропонували грати на роздовбаних ляльківських барабанах, але пропозиція провалилась, бо група відмовилась виступати в таких умовах. Тому врятували ситуацію "Інкунабула", котрі привезли свої барабани з репетиційної точки. На нових барабанах "Квадра" погодилась грати, але про звук все одно відгуки були негативні.

Олексій Устінов, гітарист "Квадраджесіми" (до концерту): "Знаємо, що днями тут "Крихітка Цахес" презентувала альбом. Читали позитивні відгуки про Львів і тому вирішили приїхати. Правда, от як прийшли то взагалі була повна фігня з апаратурою на сцені. Попросили хоч кращі барабани знайти, то люди дістали кращі, але з апаратом все одно слабенько. В нас на репетиційній базі набагато кращі комбіки і все, ніж сьогодні на концерті! Для клубу такого рівня, як "Лялька" так бути не повинно. Тим більше, що більш-менш якісний апарат можна без проблем купити за невеликі гроші. Треба тільки бажання!

Чого очікуємо від концерту? Я Думаю, що публіка повинна якось рухатись і цікаво реагувати. Люди, в принципі знайомі з нашою творчістю. Власне, до нас на сайт заходили зі Львова й питали, коли ми приїдемо. Тому ми вирішили зробити пробний виступ й відчути атмосферу."


Розпочинати концерт випало львівській групі "Інкунабула". Хлопці грали якісно і видно було, що викладаються на сцені на всю програму. Проте, в залі особливого руху не відчувалось, і багато людей в цей час, взагалі, були на вулиці. Хіба перед сценою "ковбасились" фанати гурту, решта -- були очікуванні"Годо" і "Квадраджесіми". В принципі, різниця між музикою "Інкунабули" й інших двох команд була разюча, тому й публіка, що прийшла на "Годо" чи "Квадраджесіму" не була настроєна на щось гаркітливе.

Наступними "запалювали" публіку "Годо". Власне, саме на їхньому виступі маса людей почала перетворюватись з аморфної субстанції на "публіку", яка заряджає музикантів енергією. Постарався Джанко, котрий між піснями констатував цей процес перетворення. "Годо", що не часто виступає у "Ляльці" є завжди очікуваним й бажаним гостем в публіки, яка чудово відривалась під їхню музику.

Після "Годо" на сцену вийшли й "хедлайнери" вечора -- "Квадраджесіма". "Електронна музика на живо", яку сповідують хлопці привела до клубу більшість людей, котрим було цікаво почути це "диво" в живу. На перший погляд абсолютно роковий склад без клавішних і інших електронних інструментів, видав суперовий драйв у переповнений людьми зал. Хлопці грали джангл, драм-н-басс, тріп-хоп й з кожною піснею заводили люд ще більше. Ламані ритми ударника, специфічна манера вокаліста, оригінальні ідеї гітариста і басиста заворожували.

Олексій Устінов, гітарист "Квадраджесіми" (після концерту): "Ми не очікували такого в Ляльці. Публіка була просто суперова! Це була дуже гаряча публіка, і таке ми зустрічаємо не дуже часто, хоч на наших концертах холодної публіки не буває!"

Джанко, вокаліст "Годо": "Щось сказати про концерт? Мені сподобалось, що спочатку оголосили "Годо", але ніхто не кричав "ВАУ!", бо всіх вже "затрахало" :)

Я дуже радий, що група такого рівня, як "Квадражесіма" виступила у Львові і люди мали можливість оцінити, що це таке!"


"Рик-Рик 2" пройшов, можливо, не так масово як першого разу, але значно яскравіше. Принаймні другий день -- це точно! В організаторів тепер є досвід, що подібні акції потрібно якісно піарити й готувати цікаву програму на кожен день, щоб був повний зал, а групи потім не "морозились" приїжджати й виступати на поганому звуці.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!