Сольник гурту «ANNA»

Сольник гурту «ANNA»

| 0 | Розділ: Враження | 20 червня 2005 11:46

16 червня в клубі «Лялька» відбувся сольний концерт гурт «ANNA» - одного з найяскравіших представників львівської нью-металевої сцени.

Властиво, просто концертом людей не здивуєш. А тим паче сольним, коли глядачі приходять до клубу і віддають свої кровні грошенята заради однієї-єдиної групи. Сьогодні публіка вимагає «родзинки»: чогось такого, що зробить концерт справжнім перфоменсом (адже англійською концерт в нашому розумінні звучить як performance), а не банальним «виконанням пісень під гітару».

Цю елементарну шоу-бізнесову істину помалу починають усвідомлювати львівські групи, і намагаються здивувати свого глядача. Адже львівська публіка росте, і здивувати її сьогодні не так просто, як вчора, що також зауважив фронтмен «ANNA» Вітя:

- Це - нова львівська публіка, вихована на тій музиці, яку їй пропонують львівські команди. Це публіка, яка мені надзвичайно подобається! Ми знали, що доведеться максимально викластися, щоб зачепити слухача, і буквально з перших пісень зрозуміли, що старалися недаремно - люди достойно оцінили нашу творчість.

«ANNA» заграли два сети, в перерві між якими на екрані демонстрували свіжий відеозапис з уривком концерту гурту в Тернополі. Це й було першою «родзинкою» від «ANNA». Але, про все за порядком.

Після перших двох пісень відчувалась якась напруга - люди проявили апатію, майже не рухалися. А варто сказати, що музика «ANNA» неабияк спонукає до руху! Було очевидно, що музиканти й самі не отримують задоволення від виступу: жодного енергетичного обміну з аудиторією. Тобто, з людьми, які прийшли спеціально на «ANNA»! Віддамо належне Вітьку - він таки врятував ситуацію: не витримав напруги і відверто промовив до людей: «Нам тяжко так виступати. Я прошу вашої підтримки!». Люди повірили, заворушились і не зупинялися вже до завершення виступу, коли музиканти після кількох виходів «на біс» вже фізично були не в стані співати і грати.

Другий сет група виконала ще драйвовіше, ніж перший - хлопці розігрілися і розігралися. Натовп шаленів під такі добре знані серед львівської молоді хіти, як «Мовчи», «Ніж», «Зрада». Музично цікавою виявилась найновіша річ - «Так є!», яка є свідченням творчого прогресу «ANNA». Іншим сюрпризом стало виконання каверу на «Три звичних слова» Ані Лорак в жорстокому металевому стилі.

Після виконання останньої запланованої композиції натовп не відпускав хлопців зі сцени. Не обмежилися і другим виконанням «на біс». Довелось виконати ще стару-престару пісню «Сигнал, рівний нулю», яку пам’ятають лише найвідданіші фанати. Всі були більш, ніж задоволені, про що свідчили радісні і втомлені обличчя як з боку музикантів, так і з боку публіки. Концерт таки вдався на славу!
Хочеш відповісти? Авторизуйся!