Тернопільскому рок-клубу - 14 років!!!

Тернопільскому рок-клубу - 14 років!!!

| 0 | Розділ: Враження | 11 червня 2005 2:32

Рейки не мали кінця…
Вагон № 5, котрий годі було знайти на своєму місці, виявився останнім у поїзді, аж за номером 10. Завжди мріяв стояти у тамбурі останнього вагону і спостерігати за подіями у задньому вікні. Це - відчуття, ніби ти довго, довго падаєш у безодню, бачиш, як повз тебе пролітають будинки, дерева, ліхтарі… Враження таке, ніби все це створене тільки для тебе твоєю ж уявою. Але це - не уява, це - прекрасна реальність.
Мрія, зрештою, стала реальністю. Як і став реальністю довгоочікуваний виступ львівських груп "Ніагара" та "ANNA" на неймовірному концерті "ВИСАДКА" тернопільського рок-клубу. Репортаж з місця затримався аж на 3 тижні з технічних причин. Наперед вдячний всім, хто його дочекався.
Отже, після вдалого виступу у Львові, групи "ТОЛ", "HATE" (ex SKINHATE), "АННА" та "Ніагара" швиденько рванули розігрівати тернопільську публіку. Таки зовсім непогано розігріли: після завершення концерту і зникнення рядових відвідувачів у залі кінотеатру ім. Довженка ще з годину стояв такий туман з поту та гормон щастя ендорфіну свідків виступу програмих гуртів, що стоячи в одному кутку залу тяжко було розібрати (на цілком тверезу голову), що знаходиться у протилежному(при чому діагональ залу складає не більше 15 метрів). Крім того, як і попереднього вечора в Ляльці, зі стелі періодично капав конденсат з того ж поту. Підлога залу у кінотеатрі “Бомженка” виявилась… чистою! Попри вартість одної гальби пива - 2 грн. - жодних слідів п”яної забави помічено не було. І не у платоспроможності тернопільчан справа: після концерту організаторам довелося їздити по пиво на таксі, усі довколишні кіоски і магазини виявились очищеними від слабоалкогольної продукції… Для того, щоби бути повністю п”яним від виступу учасників не треба було ніц, окрім наявності вух у їх законному місці, і добре тренованих м”язів ніг і шиї для ПОГО. Після останніх акордів загальний екстаз продовжився великим бенкетом всередині і маленькими бухалівками знадвору кінотеатру. Трошки більше зрозуміти всю красу дійства можна переглянувши фото:

Звичайні:


Висадка, ALM, ANNA 1, ANNA 2, ANNA 3, ANNA 4, ANNA 5, ANNA 6, ANNA 7, HATE 1, HATE 2, HATE 3, Ніагара 1, Ніагара 2


Як шпалери для робочого столу (1024x768):


Висадка, ANNA 1, ANNA 2, ANNA 3, ANNA 4, ANNA 5, HATE 1, HATE 2, HATE 3, Ніагара 1, Ніагара 2


А тепер декілька слів для тих, хто нічого, або майже нічого не знає про дану акцію, і досі не повісився:

Рок-фестиваль "Висадка" існує вже 8 років і є ініціативою найстарішого (!!!) в Україна тернопільського рок-клубу. Висадки стали своєрідним трампліном для багатьох молодих ватаг.
З 1998 року через Висадку пройши такі гурти як „Мертвий півень"(Львів), „Гайдамаки"(Київ), „Скай"(Тернопіль), „Моторролла"(Хмельницький), „Карна"(Івано-Франківськ), „Фактично самі"(Київ), „Птаха-Project"(Тернопіль), „Анна"(Львів), „L.O.B"(Ужгород), „Лос-динамос"(Рівне), „Тол"(Київ), „Ті, що падають вгору"(Тернопіль), „Кома"(Київ), „Ніагара"(Львів), „Базука-Бенд"(Львів), „Iscream"(Хмельницький), „Холодне сонце"(Тернопіль), „Кула"(Львів), „A.L.M."(Тернопіль), „Королівські Зайці"(Львів), „Audi-Sile"(Тернопіль), „Імола"(Тернопіль), „Thetis"(Дрогобич), „Коктейль Молотова"(Хмельницький), „Фуді-Дуді"(Тернопіль), „Інший"(Тернопіль), „No comment"(Тернопіль), „Фліт"(Івано-Франківськ), та багато багато інших відомих в своїх колах, та невідомих колективів.

Основними засадами фестивалю з часів заснування є некомерційність, неконкурсна основа, підтримка сучасних напрямків української музики, налагодження сітки мистецьких неприбуткових організацій у всіх регіонах України відпрацювання механізму співпраці між ними. Фестиваль, при виборі виконавців, ніколи не звертає уваги на ступінь "розкрутки" засобами мас-медіа співця чи ватаги.

Цього року, як і 5 попередніх, ведучим "Висадки" був Микита Стрілець, технічний директор радіо "Ніко" та ведучий передачі "Ранок на свіжу голову". Щоправда, цьогоріч він дещо змінив свій імідж - замість незмінного червоного комбінезону з'явилися джинси, футболка та символіка "Євробачення". Перші три роки його місце займав відомий журналіст, провідний музичний критик Юрко Зелений.
Концепцію "Висадки" можна порівняти, за винятком деяких пунктів, з досить молодим Львівським рок-фестивалем "РОКРИК", що проводився напередодні (18-19.20.2005) у кафе-клубі "Лялька". Як було сказано вище, це - фестиваль без журі, точніше, без товстих і волохатих дядьків, що воссідають десь там і роздумують над долею гуртів. Тут журі - сама публіка, їх енергія - нагорода. Відмінністю є стилістична сепарація (розділення) програм виступів. На відміну від "РОКРИКУ", "Висадка" проводиться за принципом "солянки". В концерті беруть участь гурти різних напрямків - публіка приходить відповідна. Таким чином саме тут, у великому скупченні можна побачити і познайомитися з дуже різношорстою молоддю.

Відверте захоплення викликала сцена. У порівнянні з Львівськими андеграудовими сценами (многая їм літа), це - просто високопрофесійне творіння: високі дворівневі підмостки, ферми освітлення і т.п.

У тернопільського рок-клубу багато(аж чотири) спонсори. Нам би так… По мінімуму… ("Вам так не буде…" Л.Подерв'янський, "Сказка про рєпку, або хулі не ясно" - прим авт.)

З.І.
Від'їжджаючи з міста залишив на вокзалі чекати свого потягу до Києва учасників груп "Тол" та "АННА". Їх наступна зупинка - Труханів острів, містечко "Євробачення". Рок - він і в Києві рок.
Я дивився на нічне місто, що плавно віддалалося від мене, і все більше і більше переконувався що таки воно "файне місто - Тернопіль"… :)
Хочеш відповісти? Авторизуйся!