"РОК-РИК" прогарчав! Репорт з фесту.

"РОК-РИК" прогарчав! Репорт з фесту.

| 0 | Розділ: Враження | 21 травня 2005 21:24

Хто хотів -- той попав, а хто не хотів -- "втикав" під Лялькою. Принаймні цього разу організаторам приїзду до Львова відомих груп як "Тол", "Карна", "Hate" вдалось вирішити проблему з входом до Ляльки неміряної кількості народу. "Рок-Рик" вдався й нефігово прогарчав у стінах вже ледь не "домашньої" Ляльки. Відпочивши трохий й зібравши фрагменти у пам'яті пишу репортаж й додаю купу архівованих фоток для тих то "провтикав" паті.

Для тих то в танку можу нагадати, що подібна паті була 23 лютого й фактично була апробацією молоденького фесту, котрий наразі від фесту має лише плани та назву :) "Чому в Тернополі є "Висадки", в Івано-Франківську "Рок-Вибухи", а у Львові не може бути "Рок-рик"?, -- сказала Віка за пару днів до події. Й правильно! Пора й до нас їхати з Тернополя, Івано-Франківська, Києва й інших областей, чим ми гірші? А так і культурний обмін якийсь й малолітнім хардкорщикам якийсь приклад, а то грають у своїх підвалах, виступають на місцевих концертах і думають, що зірки… (А нєфіг!)

Отож, подумали так організатори й влаштували "пишне" свято музики, краси і всього іншого, яке розтягнулося на два дні.

День перший:

Перший день був такою-собі апробацією і міг показати чи справилися організатори з задуманим чи не дуже. Я б сказав, що справилися й навіть більше. У списку виступаючих цього дня опинилися відомі альтернативні зірки: київський "Тол", львівські "Верховна зрада" та "Анна", й на цю компанію зібралась добряча кількість народу, переважна більшість якого планувала піти й наступного дня. А навіщо платити більше, якщо ціна на абонемент відрізнялась від ціни на квиток на 5 гривень?

Розпочала дійство львівська запальна четвірка "Верховна зрада", якій довелося запалювати весь фестиваль. З місією хлопці справилися вже з першої пісні, а давно відомі хіти про наболілі проблеми, як от: "Воду! Світло! Газ!", "Чому ж ти блядь не любиш Україну?", нарід підспівував й "глушив" голосистого Юрка Лавріна, що відривався на сцені, розкидаючи свої дреди в усі сторони. Крім того група вже традиційно виконала "коровий" кавер на відому пісеньку "Satisfaction", в якій Лаврін успішно переспівав "еротичний" голос вокалістки. Мені кавер у виконанні "ВЗ" сподобався навіть більше ніж оригінал :)

Після концерту хлопаки розповіли, що зараз записують матеріал для альбому, вже є готові дві пісні. Ось так!

Далі на сцену вийшов ведучий концерту Кумар, що відомий своєю діяльністю у вже мертвому гурті, але ще досі скандально відомому гурті "Тостер", який показав жюрі фестивалю "Перлини сезону" "голий зад" вокаліста, висловивши все своє ставлення до пластмасовості й бутафорності того фесту. Поки готувалася наступна група Кумар викривав підступних "педиків-ексгібіціоністів", що вимагали заду Кумара й шукав відмінності публіки фесту від прихильників Януковича на минулих виборах.

Представляти наступний гурт ведучому вже не знадобилося -- нарід сам вигукував його ім'я. Для багатьох людей побачити живий "Тол", який активно ротується з кліпами на телебаченні було величезним щастям. Ще й коли група виступає практично лицем до лиця з фанами. Особисто мені цей гурт страшенно подобається саме через їхнє вміння поєднати важку музику з концепцією тексту в результаті чого група по концептуальності звучання може позмагатися й з схожою за назвою групою "Tool", хоч стилістичо "Тол" займає нішу більш агресивного "ню-металу".

"Тол" не стали тратити час на теревені й "підірвали" зал енергійною музикою, ламаними ритмами й платівковими треками ді-джея, котрий переважно й заповнював простір між піснями, не дозволяючи присутнім перекинутись й словом. Гуркіт часом змінювався на м'якші пісні на кшталт "Хто я?". Таке враження, що хлопці поставили собі за мету створити загальну атмосферу виступу не дозволяючи розділяти себе на окремі пісні.

За "Толом" був коротенький "виступ" Кумара, якого нарід просив щось заспівати, але який так і не піддався на провокації. А далі була представлена група "Анна", що досить активно долучилася до організації самого фесту. Я вже якось писав, що гурт грає важкий "ню-метал" з гаркітливим вокалом, що деколи чередується реповими читаннями. Публіка явно показала, що їй приємно бачити "своїх" на сцені й добряче ковбасилась під музику групи. Перші наслідки дикої ковбасні були вже після виступу "Анни", але до "Хейту" їм ще далеко :)

Анна й завершила перший день фесту не затягуючи дуже пізно свій виступ, адже публіці, ще варто було "дожити" до другого дня, де очікувалась не гірша "ковбасня".

День другий:

"Другий день з самого початку обіцяв бути "гарячішим", бо серед його учасників була група "Hate" (ex-Skinhate), котра вперше виступала у Львові і на яку львівська публіка була "голодна" й зійшлася в повному об'ємі. Зайшовши до клубу я був у шоці від тої кількості людей котра змогла там вміститись. Вільне місце було, хіба у VIP-нішах звідки не було видно сцени й які не представляли цікавості для присутніх. Головна ж зала була заповнена, як в тролейбусі.

Першими на сцену вийшли львівська група "Ніагара", що вже традиційно були тепло зустріті чисельними прихильниками й легко з підтримою залу відіграли не надто довгу програму, мабуть, Віка була зайнята організаційними питаннями, через, не мала часу довго стрибати по сцені. Хоча залишилась представити зіhок того вечора "Hate". Власне другого дня ведучими були Віка та Вітя з групи "Анна".

"Hate" виявились досить незвичними на вигляд. Чувши їхній альбом, я вважав, що на сцену з'явиться зграя головорізів, бо на платівці закарбовано достатньо ваговиту музику з абсолютно не цензурованими текстами. Натомість до мікрофону підійшов абсолютно не страшний на вигляд хлопчина, спокійно, так, привітався й пообіцяв зіграти пісні, які вимагала публіка. Гітарист ж з ударником виглядали страшніше. Татуйовані кремезні хлопці з вибритими головами виглядали у відповідність своїй музиці. Хоча пізніше поспілкувавшись з музикантами я переконався, що й вони є не такими страшними як виглядають і в розмові є достатньо приємними людьми.

Про сам же виступ можу сказати, що це було повне "рубалово", як на сцені так і в залі. Мало того, що група грає достатньо підривну музику так вони ще й самі підривають своїми стрибками й рухом на сцені. Я довго намагався вловити фотоапаратом учасників групи, зробивши кілька фоток шматка сорочки вокаліста, гітарного грифа й руки гітариста, повно фоток повернутого до мене спиною вокаліста й так далі. Хлопаки рухалися на сцені як "підірвані". З спокійних хлопців за сценою вони перетворились на драйвову масу під час виступу, що передає увесь той драйв масі народу в залі. Наслідки дикого "гоцання" було видно перебуваючи у vip-ніші, куди як з полю бою забігали, випадково вдарені лікем, плечем сусіда, головою друга, люди. Я б сказав "результат на ліцо" :)

Загалом нарід настільки розійшовся, що довго не випускав групу зі сцени й вимагав пісень на біс. Гурт у відповідь заграв довжелезну програму, "скосивши" нарід виснаженням.

Наступними до сцени дійшли івано-франківська "Карна", що вже не вперше виступає у Львові. Мелодійний ню-метал дозволив перепочити й розслабитись після "диких танців" "Skinhate". Хоча й ці хлопці наростили качу до середини виступу й голоситий Льоша трохи погарчав у мікрофон "ROOTS" -- шматок від того, що вимагали деякі "палкі" шанувальники, які колись, мабуть, чули цю пісню у виконанні "Карни". Проте закінчували концерт хлопці вже для половини тої публіки, яка була на початку під дощик з конденсату, що капав зі стелі. Багато людей прийшло саме на "Skinhate" і в досить пізню пору після їх виступу потихенько почали розходитись. Так, що "Карна", навіть, дозволила собі трохи поспівати з запрошеними на сцену людьми з публіки.

По завршенні виступу "Карни" прихильники музикантів ще довго брали автографи, а ті кому концерту виявилось замало змогли залишитись на відео-вечірці, що підтримувала гаркітливу тематику музики груп.

Фест вдався і наступного можемо чекати вже у червні у тому ж дводенному форматі. Але якщо перший "Рок-Рик" був здебільшого ню-металевий то до наступного буде вже додано й трохи альтернативи київською "Квадраджесімою" та львівським "Годо".

Фотки:

Женя "Hate"Льоша "Карна" та фаниЛьоша "Карна"

Решту фоток можна скачати в "zip-архіві"
Хочеш відповісти? Авторизуйся!