13.09 - Jozef Van Wissem @Fredra.61

| 0 | Розділ: Події | 26 липня 2017 14:01

Jozef van Wissem - голландський композитор-мінімаліст та лютнист, автор музики до фільму Джима Джармуша «Only Lovers Left Alive».

Послухати тут: https://jozefvanwissem.bandcamp.com/



Fredra.61
вул. Зелена, 20
19-00
FB: https://www.facebook.com/events/448501075548786

«Будучи одночасно авангардним композитором і бароковим лютнистом, голландський музикант ван Віссем легко поєднує, здавалося б, несумісне».
The New York Times

Квитки вiд 200 грн тут: https://2event.com/uk/events/923002
Перші 50 квиткiв по 200 грн. Зала невелика, тож не прогавте квиток.

У 2013 році він отримав нагороду на Канському кінофестивалі за кращу оригінальну музику до фільму Джима Джармуша «Only Lovers Left Alive».

З Джармушем він так само записав кілька альбомів.

Йозеф відомий своїм нестандартним підходом до використання лютни - інструменту, типового для епох Ренесансу та Бароко, але більш ніж несподіваного в сучасній музиці. Незважаючи на витончену електронну обробку звуку, ван Віссем в значній мірі залишився вірним традиційному тембру, резонансу і техніці гри на лютні.

Його музика відрізняється лаконічністю і чіткістю, дає слухачу гіпнотичний, майже інстинктивний емоційний вплив і виповнюється автором з аскетичною зосередженістю, знайшовши свій відбиток у почерпнутих з католицизму назвах окремих творів. Тривалі композиції і витончені мелодії немов би відводять слухача в інший, ідеальний світ.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!