Відкриття Urban Exploration Art Center

Відкриття Urban Exploration Art Center
П'ятниця, 5 червня 17:00, Львів, Б.Хмельницького 124
Вхід: 20 грн

| 0 | Розділ: Події | 2 червня 2015 18:59

5 червня у Львові стартує Urban Exploration Art Center, наймасштабніша локація сучасного мистецтва на Західній Україні.

Наша мета — на демократичних засадах надати слово кожному митцю, який має що сказати суспільству. Ми не хочемо перетворювати відвідувачів арт-центру на опудал екскурсантів у стерильних стінах музею.
Urban Exploration Art Center – це місце комунікації та народження ідей. Кожен, хто відвідує цей простір одночасно створює його: говорить напряму з художниками, бере участь в майстернях, вільно висловлює власну думку.

Вам не доведеться нас довго шукати. Усе літо арт-центр діє на Фабриці повидла — найстарішому індустріальному об'єкті Львова. Ми хочемо привернути увагу української спільноти до можливості актуалізувати занедбані простори. І проведення фестивалю протягом літа — це наша маніфестація: творити неймовірні речі можна лише власними зусиллями.

Учасники експозицій. На меті — зібрати усі творчі групи України в одній локації для спільнотворення та активного діалогу з громадою. Ми віримо, що тільки масштабна комунікація/дискусія/співпраця сприяє народженню ідей та консенсусу, який наразі так потрібен нашому суспільству.
Минулого року у форматі фестивалю діяли виставки сучасного мистецтва, фотографії, презентувалися провокаційні театральні постановки, музичні концерти та майстер-класи для відвідувачів. Найбільш яскравою стала виставка екстремальної фотографії від Владислава Возняка, Григорія Кириленка (Mustang Wanted) та Віталія Раскалова. Вистава-хедлайнер — “Сніданок з ворогом” від Черкаського академічного музично-драматичного театру.

Urban Exploration Art Center

Цього разу планується додати літературну сцену, на якій відбудеться поетичний слем між перекладачами таких авторів як Patrick Roche, Ollie Schminkey, Sam Cook, Dylan Garity, Neil Hilborn. Гості арт-центру зможуть відвідати веломайстерню, ярмарок handmade та fashion-покази.
Першим резидентом арт-центру стане молодий львівський художник Лесь Панчишин. Наші київські партнери з International Architectural Festival CANactions допоможуть у розробці ідей по відновленню “Фабрики повидла” власними силами. В арт-центрі відбудуться презентації найпрогресивніших фестивалів: першого в Україні фесту ілюстрації "Illustrations fest", а також львівської платформи медіамитецтв M[cube], що організує унікальний показ короткометражних фільмів.
Цього року структуру учасників складають: резиденти арт-центру, самостійні автори, творчі об'єднання Львова та мистецькі делегації, яких ми очікуємо з усієї країни.

Експозиції візуального мистецтва — головна складова Urban Exploration центру цього року. Ми не обмежуємо учасників жанрами, а чекаємо на виклик та експеримент, бо тільки так, на нашу думку, народжуються нові сенси. Ми прагнемо того, щоби експозиція UEL відображала сучасність, в якій ми живемо, стала приводом для суспільної рефлексії над викликами, що стоять перед державою та нашим поколінням.

Час. Urban Exploration Art Center стартує 5 червня і протягом всього літа працюватиме у п'ятницю та суботу. Кожного тижня ми плануємо презентувати глядачам нову виставку, театральну виставу або майстер-класи.

Керівник. Анаід Агаджанова — культурний менеджер з 8-річним стажем роботи. На її рахунку 55 фестивалів, зокрема Jazz koktebel, ЗАХІД, У.рок, Гогольфест тощо. “Urban Exploration Art Center - це зріз моєї діяльності за всі вісім років роботи. На першому фестивалі були митці з усіх заходів, з якими я мала справу чи працювала раніше. Створення арт-центру — це моя спроба довести одну просту річ — все залежить від нас”.

Адреса та контакти:
“Фабрика повидла”, вул. Богдана Хмельницького, 124
e-mail: urban.exploration.lviv.fest@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/urbanexplorationlviv
Організатор - Анаід Агаджанова тел.: +380632636830
e-mail: anaid.agadjanova@gmail.com
#anaidart #uelf
Хочеш відповісти? Авторизуйся!