PIANO SUCCESS POST #9 - Навик передбачати. Ознака професіонала.

| 4 | Розділ: Новини | 24 лютого 2013 19:15

ЗАПИСАТИСЬ НА НАВЧАННЯ! - www.vk.com/privatekeyboard

МІЙ ОФІЦІЙНИЙ САЙТ -www.olexandrignatov.com





Навик передбачати. Ознака професіонала.

Вміння передбачати ситуації та їх результати - це не лише навик Ванги та пророків - це навик професіоналів своєї справи в любій галузі. Те, наскільки Ти вмієш передбачити ситуацію, її поворот чи результат - настільки Ти професіонал.

Справжній професійний шеф-кухар та майстер своєї справи знає усе про процес приготування страви - коли його розпочати, коли завершити, та коли вводити необхідні інгредієнти. Він може передбачити до секунди, коли потрібно зробити якусь дію чи поворот у процесі приготування, щоб результат вийшов як найкращим! Він передбачає, що відбудеться зі стравою набагато вперед та який результат буде на виході.

Те саме робить і професійний спортсмен на змаганнях - він повинен вміло та тверезо передбачити розвиток ситуації, залишок своїх сил, сил суперників, та вміло розприділити все таким чином, щоб опинитись на найвищій сходинці при нагородженні!

Те саме робить професійний водій - він повинен до деталей передбачати не лише моменти, які безпосередньо стосуються його водіння, залишок пального, дистанцію, вписання в важкий поворот, та ще і поведінку інших водіїв на дорозі, аби уникнути зіткнення, не прогавити час та не збити когось з пішоходів часом (їх поведінку справжній професіонал теж повинен передбачити)

Таких прикладів можна наводити безліч, з різних галузей. А тепер подивимось як це стосується музиканта:

Музикант повинен передбачати свою гру наперед, перш за все. Що саме він зіграє через долю секунди, через пару секунд, через хвилину. Наскільки у нього вистачить ідей, техніки, та багато інших факторів. Граючи з іншими людьми (особливо при вільній імпровізації), він повинен передбачати кожен рух та зміну в інших музикантів-та рухатись разом із ними. Тому молоді незіграні групи майже завжди жахливо звучать - їх музиканти не можуть передбачати своїх дій, не говорячи про дії своїх напарників.

Також є різниця між передбаченням та коригуванням зробленого. Справжній професіонал знає - що і як він зробить ще в голові, задовго до того, як він це зобразить на інструменті. Він знає, коли стукне наступний клік метроному, і грає відповідно до нього, а НЕ грає як небудь, а потім слухає - попав чи не попав? Поспішаю чи відстаю? Раз поспішаю - потрібно сповільнитись, раз відстаю - поквапитись. Таким способом виходить "ні туди ні сюди", можна блукати дуже довго і не попасти в суть. А суть - спочатку навчитись чути всередині себе, а потім зобразити зовні!

Отже - чим більше Ти будеш готовим до передбачення - тим більше у Тебе шансів відмінно розібратись з будь якою ситуацією.

Навик передбачати- це одна перша з речей, які відбуваються з Тобою, коли Ти стаєш професіоналом.


Свої питання можете надсилати на імейл - olexandr.ignatov@gmail.com або на мої ресурси у соц.мережах.


Успіхів,
ОІ.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!