DRUMPOST #1 - ПРАВИЛО "ТРЬОХ ДІЙ" - РЕЦЕПТ ПОСТІЙНОГО ПРОГРЕСУ

| 0 | Розділ: Новини | 29 січня 2013 0:32

Офіційний вебсайт - http://alexshelest.com/
Записатися до мене на заняття - http://vk.com/asdrumlessons







Ну що ж,нарешті маючи трохи вільного часу,я вирішив написати свою першу нотатку,яка,сподіваюсь, стане початком такого собі драм блогу від мене.У ньому кожен хто цікавиться барабанами і всім що з ними пов*язане, матиме змогу почерпнути для себе корисну інформацію,яку я у свою чергу черпатиму з власного досвіду та спостережень зроблених на власних заняттях,заняттях з моїми учнями,та музичної практики. Одразу хочу подякувати Олександру Ігнатову, хорошому другу і чудовому музиканту,приклад з якого у написанні нотаток я взяв!
Отож,свій перший drumpost я вирішив присвятити проблемам які виникають у нас при заняттях на барабанах : як правильно ідентифікувати їх, і яких заходів вжити аби прогресувати і не впасти в довгострокову стагнацію!!??
По-перше,усім попоную запам*ятати просте правило "трьох дій",яке варто виконати якщо ви стикнулись із проблемою!!!!

Правило "трьох дій"

1) усвідом проблему
2) усвідом причину проблеми
3) виправ її,виправивши її причину

Усвідомлення проблеми

Вам завжди слід критично ставитися до себе,у цьому вам домоможуть наступні дії :
-знімайте свою гру на відео
-займайтесь біля дзеркала
-записуйте свою гру (аудіо)
І коли з*являється момент,який псує загальну картину довершеності у вашому виконанні вправи,етюду чи твору,варто одразу звернути на це увагу. Фактично перший пункт правила трьох дій виконано!!!

Усвідомлення причини проблеми

З своєї практики я зрозумів,що проблеми можна умовно поділити на дві групи
- Технічні
До технічних варто віднести наступні : не вміння зіграти ритмічну фігуру або рудімент в швидкому темпі, не володіння певною технікою та її принципами ( техніка Моллера, техніка Гладстоуна,"пуш-пул" та ін.)
- Концептуальні, або ментальні
Що ж стосується концептуальних проблем,то це здебільшого : не правильно прочитаний з листа малюнок ( це і призводить до дисгармонії у виконанні і сумбуру,виникає враження що щось не правильно, і часто замість того щоб звернути більшу увагу на самі ноти, людина намагається займатись над технічною стороною,яка немає жодного відношення до проблеми),не правильно розставлені акценти,не правильна динамічна гра,проблема із штрихами та аплікатурою.

Виправлення проблеми та її причини

Усвідомивши проблему та її причину, займайтесь над її подоланням (повільний темп тут стане у пригоді),після чого ніколи не допускайте її.Таким чином ви як вмілий ювелір виточите із себе дорогоцінний камінь,очистивши себе від усього проблемного "технічного та ментального бруду",який вам заважає здобути хорошого виконавського рівня! Чого я всім вам,колеги, і бажаю!!!

God Bless You!!!
Alex Shelest

Більше тут - http://alexshelest.blogspot.com/
Хочеш відповісти? Авторизуйся!