Ще одне ... від влади.Українську музику в ефірі скоротять до 25%

| 29 | Розділ: Інше | 4 листопада 2011 16:47

Останніми днями в неті мусолять цю тему, на форумах в коментах під статтями пишуть злобні відгуки до мозолів на пальцях.
Я, наприклад, не дивлюсь ящік і не слухаю радіо і хавати то дєрьмєцо з їхніх каналізаціних стоків точно не буду.

В цій статті, цитую "перший заступник голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко заявила, що прийняття закону забезпечить слухачам свободу вибору і наблизить Україну до європейських стандартів". Скільки не їжджу по країнах з європейськими стандартами і час від часу люблю послухати там радіо, то спішу зазначити, що якраз там місцевий мовний музичний продукт значно переважає за іноземний. Але після скасування пільг для чорнобильців та афганців, в мене такі новини вже не викликають ні здивуванння, ні роздратування, ні розчарування. Але картина складається печальна.

Марія Бурмака зазначила, що і раніше на радіо ця квота і так не виконувалась. "Цей закон знаковий. Він свідчить про те, що з України витісняють Україну. Відтепер на українських каналах не буде в достатній кількості вітчизняного продукту, не тільки україномовного. Української музики не стане менше, бо її і так було мало. Перш за все, цей закон вдарить по українських співаках, які конкурують з російськими поп-співаками", - сказала М.БУРМАКА.

Я думаю, що ця квота вам, друзі андерграунду, нічим не загрожує, бо ваша музика рідко коли доходила до радіо-ефірів. Дехто тут писав, що у Львові музика - г..но, як і взагалі вся українська. Радійте і насолоджуйтесь таким самим російським г..ом, ще й попсовим.

Хто ще не знає, що робити, то читайте те, що написав Отар Довженко на фейсбуку: "ВР скасувала квоти україномовного продукту в ефірі. Чого, в принципі, і слід було сподіватись. Під приводом приведення у відповідність до ївропейського законодавства. Реакція в народу все та ж сама: буде в нас Білорусь, Росія, все буде масква і т.п. А в мене рекомендація все та сама, що й десять років тому: не треба вбивати Аллу Пугачову в телеефірі, вбийте її в собі. Дбайте про гігієну особистого аудіовізуального простору. Що скоріше ви зможете вільно обходитись без Ксюші Собчак, інтернів і - навіть так! - Йолки, Сєрьоги-репера і Сєрьоги "Нє-па-русскі-пают" Кузіна, то скоріше телешоубізнес захоче звертатись до вас українською мовою. Альтернатива - жувати сосиски з туалетного паперу, сподіваючись, що абстрактна "держава" чи "влада" з власної доброї волі змусить м'ясокомбінат класти в них м'ясо." Хоча, я надіюсь, ви вже давно викинули свої телевізори, радіоприймники і в громадському транспорті слухаєте плеєр.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!