Інтерв

Інтерв'ю з Ляною — засновником творчої групи «Лінія втечі»

| 34 | Розділ: Новини | 6 травня 2011 19:59

Напередодні другої річниці творчої групи «Лінія втечі», DIYclab вирішив поспілкуватися з людиною, яка усю цю кашу заварила і вже два роки годує нею львівську публіку – Ляною Мицько.

Ляна, розкажи, де бере свій початок «Лінія Втечі» («ЛВ»)?
Початок береться ще з мого бажання керувати людьми і правити світом. Втілювати його почала вже давно, а коли взнала про рух дадаїстів, то зрозуміла, шо такий сценарій революційного перевороту мені підійде.


Яка концепція вашої спільноти?
Ми виступаємо обєднюючим пунктом для різних–різних людей з різними вмінями і талантами - всі обмініюються досвідом і роблять, як результат, круті проекти. Ну і, звичайно, ми відсторонені від політики і інших організацій. Просуваємо шизуху до тих, кому її бракує. Кагбе, осоредок діонісійського начала і все таке)).

Чи є якийсь формат творчості, яким цікавится «ЛВ»?
Залежить від особистих смаків тих, хто займається організацією концерту, виставки чи про шо там саме йде мова. Єдине, за шо наразі не берусь – література і театр. Напевно, це питання часу і випадку. І, звичайно, стараємось просувати на події ту творчість, яку публіці варто було б зацінити.

Скільки на сьогодні людей так чи інакше задіяни і зв’язані «Лінією Втечі»?
Я типу всьо заварюю і втягую в організацію людей по мірі їхнього ентузіазму і вихованості. На даний момент є двоє людей, які займаються організаційними питанями, кілька фотографів/дизайнерів і наші друзі, які просто підтримують і допомагають. Поки є іскра і бажання шось робити – ми радо співпрацюємо і втілюємо різні ідеї.

Наскільки я розумію, «ЛВ» є некомерційною організацією, звідки ви берете кошти на свої акції?
Стартові – мої відклалення (не жирові) чи вкладення колег, на концертах це все відбивається за рахунок квитків. Рідше - це меценатські внески людей, які нас підтримують. За що я їй дуже вдячна)))

Якою була перша акція, організована «ЛВ»?
Саме 2 роки тому зробили свою першу серйозну акцію під назвою „Лінія Втечі” в трамвайному депо, керуючись тими ідеями, які досі є базою для мене і моєї діяльності. Тоді все було дуже спонтанно, з неврегульованою енергією і попадаловом, але просто незабутньо.

Скоро ви святкуватимете свій другий день народженя. Якою була лінія «Лінії Втечі»?
Сподіваюся, цікавою і корисною для учасників всіх наших тусовок. Головне, щоб було що згадати.

Приблизно скільки акції було організовано «ЛВ» за два роки її існування?
Більше 40-ка заходів.

Кого побачила львівська публіка завдяки «ЛВ»?
Ну дуже розлоге питання, бо і фотографів, і художників, і груп було багато. Всьо на нашому офіційному сайті в архівах і в спільноті вконтакті в зустрічах. А впланах - Іосіф Кобзон, Шопен, Бах - в них тур Європою в підтримку нового альбому.

Який концерт найбільше запам'ятався?
Всі лишають класні або просто спогади – того особливо нічого не підкреслю. Хіба всі концерти в депо. …а, ну і особливий концерт Гравіцапи в підземному переході. Дуже дивний і приємний концерт був, особливо для тих, хто проходив повз і не розумів, як вуличні музиканти можуть грати матрок)) там добре було..
Окремо зазначу акцію, яка найбільше запам’яталася: це наше дочірнє відгалуженя – „Фотоніч”. Тут всі тусовки унікальні, як і підготовка до них і подальші виставки і тп.

Чи є хтось з творчих особистостей чи груп, співпрацця з ким найбільш сподобалась?
Дивних людей люблю - талановиті люди просто найчастіше дивні. Ну а першими виникли в голові три особистості: Саша з Хвилини Тисячі Мільйонів і На Зламі Дня, Олег Каданов з Оркестр Че, і Сашко з Гравіцапи (він і мій колега по організації продовж фактично року). По групах дуже важко сказати. Всі хороші))



Хто допомогає і хто заважає «ЛВ»?
Ті, хто нам допомагає і ті, хто нам заважають))) Ворогів не маємо. Здається. Ворог – це хіба пасивність нашої публіки. Прихильники є і ми їх любимо.

Багато концертів, які ви робили, були збитковими. Що це – альтруїзм, філантропія?
Невірною інформацією володієте: є і збиткові, а є і ті, де шось таки і виходить заробити. Як і збитки невеликі, так і заробітки невеликі – але таки майже виходимо в нуль. Майже.

Можливо, не варто нічого робити, якщо львівська публіка цього не цінить?
Я в процесі зацікавлення публіки до нового. І ше горить надія. Не тільки ж попса, металкор і пиздомитці мають бути на сцені.

Якою, взагалі, на твою думку, є львівська публіка і чи має вона свої особливості?
„А ваша Галя балувана…”

Чи є якісь спільноти чи організації, на кого рівняється «ЛВ» у своїй діяльності?
Дадаїсти )))

Чи є межа, яку ніколи не перетне «ЛВ», навіть заради досягнення мети?
Не буде саппорту партій і сект. І не буду організовувати весілля. Хоча не зарікаюсь )))

Що буде на вашому дні народження в депо?
От вам афіша (http://farm6.static.flickr.com/5302/5690496672_86e94d318d_b.jpg) от вам ссилка (http://liniyavtechi.com/). Загалом – звиклий для нас симбіоз різної музики і візульної творчості. Буде круто і не скучно. Рекомендую прийти усім. :)

Чи є якісь глобальні плани на цей рік, чи хоча б на це літо?
Ше би тільки пережити концерт, фестиваль, вступ на магістратуру… а там вже можна буде планувати. Бо якшо не матиму стипендії – не буде як робити концерти )))

Чи є щось, що би хотілось провести, але наразі це неможливо?
Гей-парад, який би очолив Кумар з Азаровим))
Хочеш відповісти? Авторизуйся!