Андрухович + Karbido у Львові, 21 квітня

| 5 | Розділ: Події | 7 квітня 2011 17:04

АПЕРИТИВ-ТУР у Львові!
поезія/музика/відеоарт

Юрій Андрухович (Україна) + Кarbido (Польща—Швейцарія)
візуалізація: АртПоле/vj-група КУБ

21 квітня, Львів. Палац Культури (пл. Петрушевича 2), Початок о 19:30



Свою співпрацю з Кarbido Юрій Андрухович вважає однією з найщасливіше втілених мрій. «Аперитив-Тур» — це коктейль, в якому вперше сполучаться їх попередні спільні проекти: «Самогон» і «Цинамон». Це комбінований аперитив, що збуджує бажання дочекатися останнього, найдивнішого альбому трилогії Андруховича-Карбідо — «Абсент», який твориться саме зараз. Фрагменти з нього, можливо, будуть вперше представлені під час Аперитив-Туру.



Юрій Андрухович: На шляху до нашого третього альбому «Абсент» ми вирішили зіграти кілька концертів, що явили б собою своєрідний зе бест із двох попередніх. Саме з такою програмою ми виступили в Берліні у вересні минулого року, і це сподобалося не тільки нам, але й численній публіці. Квітневі концерти в Україні дають змогу вписати до згаданого зе бесту ще й кілька абсолютних прем’єр. Таким чином буде вперше означено всю трилогію. Назва туру, «Аперитив», натякає на вступне або первісне дійство і римується з «а перед тим…». Не прагнучи якось особливо догодити співвітчизникам, я все ж повинен визнати, що саме в Україні наші концерти відбуваються найживіше, найчистіше і найінтенсивніше. Тому всі ми з величезною радістю кидаємося в цей складний простір.

Проект українського письменника Юрія Андруховича, створюваний ним у співпраці з музикантами Кarbido, вперше отримав українську підтримку, яку надав Фонд мецената Петра Порошенка.



Проект традиційно підтримує постійний партнер проекту Польський Інститут у Києві.
Перший інформаційний партнер: 5 канал.
Інформаційні партнери: журнал Эксперт-Украина, мережа книгарень Є концертна агенція Перекресток, мистецька агенція Наш Формат, журнал ШО.
Організація туру: агенція подій АртПоле.

Відео-анонс: http://www.youtube.com/watch?v=H-Co8aADR6g

Відео:
Відео "Самогон"
Відеороботи до альбому «Цинамон»

_

АПЕРИТИВ-ТУР у Львові:
21 квітня, Палац Культури (пл. Петрушевича 2),
Початок о 19:30

Вся інформація про квитки та їх бронювання за цим посиланням: http://www.kvytky.ua/ua/event/10181

Придбати квитки можна у касі Львівської Філармонії (вул. Чайковського, 7) та в мережі kvytky.ua



------------------------------------------------------------------

Дещо про попередні проекти:

«Самогон». Назва проекту, безумовно, метафорична — означає щось, зроблене власноруч і з природної сировини, до того ж наділене небувалою духовною міцністю. Альбом складається з дев’яти композицій, вісім з яких написані польськими музикантами на вірші Юрія Андруховича. Дев’ятим номером «Самогону» є старовинна козацька пісня «Зеленая ліщинонька» у спільному аранжуванні Юрія Андруховича та карбідів.



«Цинамон». Тексти Юрія Андруховича зі збірки «Екзотичні птахи і рослини» у його власному виконанні завдяки Кarbido отримали цілком несподівану музичну формулу: витриману в конвенції electro-music суміш традиційного радіоспектаклю з енергетикою пост-року. «Цинамон» являє собою цикл із 12 звукових картин. Музиканти звернулися до пост-рокових настроїв, поєднуючи noise, minimal чи ambient з енергетикою химерних балад, танґо і вальсів. Вони долучають відголосся старих катеринок, каруселей і грамофонів, занурюючи їх згодом у гітарний брязкіт і спотворюючи у трансових ритмах. «Цинамон» виникав у мандрівній студії звукозапису — він народжувався в Утрехті, Дрогобичі, Варшаві та Вроцлаві, партія ударних частково записувалася в швейцарському Гальденштайні, а деякі звукові простори було схоплено на вулицях Єрусалиму та Гонконґу. Візуалізація до проекту — навпаки — свідомо створювалася в межах однієї кімнати-студії, де з артефактів буденного навколишнього світу виникали метафоричні образи. Вони супроводжують виступи, являючи собою непрямі асоціації, відсторонюючись і водночас підсилюючи музику й поезію.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!