Побачив світ альбом “Diva Ruzha”

Побачив світ альбом “Diva Ruzha”

| 10 | Розділ: Новини | 15 березня 2011 11:17

Спільний музичний проект VITER та KINGS & BEGGARS “Diva Ruzha” був виданий російським незалежним лейблом CASUS BELLI MUSICA у вигляді дігіпаку, обмеженим тиражем у 500 копій.
Всі пісні, що увійшли до диску у своїй основі є народними і на альбомі буде представлене їх нове бачення гуртами. Пісні виконані на 4-х мовах – українській, шведській, латвійській та старо-французькій. Музика до пісні “Migla, Migla, Rasa, Rasa” була написана гуртом SKYFORGER, слова народні.

Даний альбом є експериментальним із багатьох точок зору. На диску представлена спроба поєднати такі речі як карпатський фолк із шведською традиційною мелодикою, виконати фольклорну європейську музику на середньовічних інструментах із відповідним аранжуванням і в врешті-решт представити неочікуване звучання всіх цих композицій.




Робота над диском відбувалась у трьох студіях протягом осені 2010 - зими 2011.

У процесі запису не було використано жодних клавішних інструментів чи семплів – десятки різних (а якщо бути точним, то 35) традиційних та середньовічних інструментів були записані «вживу». Із їх повним списком можна буде ознайомитись у буклеті диску, де також вказано у яких піснях вони звучать.

У записі титульної речі гуртом VITER було використано виготовлені власноруч унікальні інструменти – трембіти із борщівника, що досягають 3 метри у довжину,але ширші у 3 рази від звичайних трембіт.

Над оформленням диску працював професійний художник Юрій Коваль, що є відомий за своїми портретними роботами гурту для перших двох дисків КРОДА.

http://www.viter.org.ua/
http://www.myspace.com/viterofficial
http://www.facebook.com/pages/Viter/162204160461846?ref=sgm
http://vk.com/club18796166
http://www.youtube.com/user/Viterband
Хочеш відповісти? Авторизуйся!