Святослав Румежак: «Люди хочуть концерти з фірмовими командами!»

Святослав Румежак: «Люди хочуть концерти з фірмовими командами!»

| 17 | Розділ: Новини | 20 жовтня 2010 1:37

Останнім часом помічаємо гідну тенденцію: організатори масштабних львівських фестивалів запрошують доволі потужних хедлайнерів. Варто тільки згадати позаминуле Старе Місто (Gogol Bordello, СПЛИН), цьогорічні Руйнації (Психея, Caliban) та навіть локальні панк-концерти, на яких час від часу «рубають» американці та італійці.
От і тепер, вже наступного тижня, до нас завітають відомі і дуже серйозні \m/ дядьки з сонячної Італії – команда SADIST.
Ця група є однією з родоначальників і грандів progressive death metal у світі.
Завітають вони на All Metals Eve, напевно наймасштабніше святкування Хеловіну у Західній Україні. Дійство відбуватиметься в «Романтику» протягом 14 годин і його відвідувачі зможуть насолодитися величезною кількістю живої метал-музики, запальних танців тощо.
Святослав Румежак, головний організатор цьогорічного Хеловіну у Львові люб’язно зголосився розкрити деякі таємниці його організації і описати своє бачення просування європейської сцени ближче до нашого міста.


Святославе, привіт! На твою думку, наша публіка доросла до того, щоби їй привозили Європейські команди?
Привіт! Це дуже спірне питання. З однієї сторони, люди хочуть ходити на концерти з фірмовими закордонними командами, а з іншої – хочуть, щоб вартість квитка була 30-40 грн. Маємо приклад останньої Руйнації, де хедлайнером був відомий німецький металкор гурт Caliban. І вартість квитка, як на мене, була дуже адекватна – всього 80 грн в день концерту. І купа людей ходили ззовні «шкаляли» гроші на вхід, мотивуючи, що «дорого».

Як думаєш, на All Metals Eve теж будуть гроші «шкаляти»?
Однозначно! На тій же Руйнації продавались акційні квитки на Хеловін вартістю всього 60 грн. І більшість знайомих сказало, що куплять пізніше. З того часу ціна потрохи зростала. З сьогоднішнього дня вона – 80, а вдень концерту - 90.

А скільки народу ти очікуєш?
Я впевнений – буде багато народу. Адже це буде єдине святкування Хеловіну в Західній Україні саме в метальовому форматі.
А вночі будуть діджеї, і теж не попсові!

Розкажи детальніше: що буде на фестивалі?! Прес-реліз доволі вражаючий…
Починаємо рівно о 16:00 — і поїхали! Спочатку кілька достойних українських команд (одна зі Львова і більшість з Києва). Пізніше — сети від польських хедлайнерів Virgin Snatch і Crionics. Основною ж подією фестивалю буде повноцінний сет гурту SADIST, який закінчиться близько опівночі. Потім починається нічна програма, яка буде в готично-думовому настрої. Хедлайнером буде dark electro /ebm гурт з Києва - Error::Genesis зі спеціальною програмою для Львова! І закінчувати це все будуть діджеї з різних міст України.
Родзинкою вечора стане незабутнє Freak-Erotic-Show від гостей з Києва - «Cabaret Maniacs», яке нікого не залишить байдужим. Також маса різноманітних конкурсів з прикольними подарунками для переможців.

В прес-релізі фестивалю зазначено «LiveSignal представляє…». Розкажи детальніше про LiveSignal. Це організація?
LiveSignal – організація, про створення якої я думав протягом кількох років. І от нарешті побудував концепцію, знайшов дійсно розумних і креативних людей, які об'єднались для втілення спільної мети. All Metals Eve – це офіційно перший проект даного бренду, але далеко не останній. На даний момент вже є дуже багато ідей, ведуться переговори з достатньо відомими, фірмовими гуртами. В планах займатися не тільки організацією концертів, різноманітних вечірок і корпоративів, але й менеджментом перспективних команд, букінгом фірмових команд і багато іншого.

LiveSignal буде займатися виключно метал сценою?
Однозначно, що ні! Метал-сцена – це те, що близьке мені особисто. Але у шоу-бізнесі особисті смаки відходять на другий план.
В нас планується достатньо широкий спектр діяльності, пов’язаний не лише з музикою.

Ти особисто відвідав доволі значну кількість різноманітних концертів у нашому місті. Чого нам не вистачає на локальних концертах, і який з усіх відвіданих тобою львівських Хеловінів запам’ятався найбільше?
Більшості львівських концертів не вистачає якісної організації і достойних хедлайнерів. А купа концертів, де кілька місцевих команд і якийсь непоганий, але маловідомий хед з іншого міста чи СНГ, вже відверто набридли.
Хеловін 2008 року пам'ятаю досить добре, бо був там ведучим і бачив те все, що там творилось, так би мовити, зсередини. Народу зібралося тоді дуже багато, але знову ж – був повний провал в плані організації. З минулорічним Хеловіном виникло багато проблем у зв’язку з тим, що в країні ввели карантин і його перенесли на місяць. Атмосфера свята була втрачена.

Що ж, будемо сподіватися що цього разу все пройде так, як має бути в Європі!
Як ти сам ставишся до цього свята?

Достатньо цікаве свято. Але дехто його не визнає, мовляв воно не наше, не слов’янське. А деякі люди сказали, що воно суперечить їх християнським переконанням.

Я думаю, що оскільки надворі 2010 рік, то християни (та й багато людей-консерваторів) мають ставати більш «просунутими». Як ти думаєш? Життя хоче рухатись (с)!
Я особисто вважаю, що віра і релігія – це особиста справа кожного. А святкування Хеловіну не повинно цього торкатись! Це просто кльове свято з власними традиціями.

Що ж, тоді я бажаю тобі вдало провести це свято, яке відбудеться вже наступного тижня. І наостанок, твої побажання читачам!
Дякую!
Ходіть на концерти, купуйте квитки, а не шукайте можливість потрапити на халяву, і можливо ваш улюблений гурт приїде саме до Львова.
А найголовніше, визначте для себе пріоритети в житті, поставте чіткі цілі і йдіть до них. Тоді у вас все вийде! Хай щастить!

Спілкувався Євгеній punker
Хочеш відповісти? Авторизуйся!