Mercury Prize 2010

| 8 | Розділ: Інше | 18 вересня 2010 18:01

Осінь, застуда і температура, час для статті на рок.львів. Що таке Mercury Prize можна дуже легко нагуглити, сухо і по суті - дванадцятка номінантів на Mercury Prize 2010 з переможцями «The xx» з альбомом «xx»:

Biffy Clyro – Only Revolutions
Only Revolutions - п*ятий альбом групи, записаний з канадським продюсером Garth Richardson, відомим з співпрацею з Rage Against The Machine і Red Hot Chili Peppers. Платиновий альбом включає хіти ‘Bubbles’, ‘Mountains’ and ‘That Golden Rule’.

Corinne Bailey Rae – The Sea
The Sea - другий альбом співачки, записувався в рідному місті та у Манчестері та Лос-Анджелесі, вийшов у лютому 2010 року та попав у топ-10 альбомів США та Великобританії. Сингли ‘Paris Nights/New York Mornings’ і ‘I’d Do It All Again’.

Dizzee Rascal – Tongue N' Cheek
Четвертий альбом виконавця, але перший записаний на його власному лейблі Dirtee Stank Recordings. Платиновий альбом включає такі сингли як: ‘Dance Wiv Me’, ‘Holiday’ і ‘Bonkers’. Dizzee Rascal вже вигравав Mercury Prize у 2003 за свій дебютний альбом ‘Boy In Da Corner’.

Foals – Total Life Forever
Total Life Forever - другий альбом команди, записаний у Лондоні, містить сингли: ‘This Orient’ і ‘Miami’.

I Am Kloot – Sky at Night
Альбом вийшов у липні 2010 на лейблі Shepherd Moon, це їхній п*ятий студійний альбом, продюсували Guy Garvey і Craig Potter з Elbow, записаний на манчестерських студіях Moolah Rouge і Blueprint studios

Kit Downes Trio – Golden
Це дебютний альбом тріо піаніста, басиста та барабанщика виданий на Basho Records. Піаніст, Kit Downes, закінчив Royal Academy of Music і відомий співпрацею з Micachu та Acoustic Ladyland.

Laura Marling – I Speak Because I Can
http://rock.lviv.ua/?category=7&item=18036; сингли: ‘Goodbye England (Covered in Snow)’, ‘Devil’s Spoke’ і ‘Rambling Man’.

Mumford & Sons – Sigh No More
Дебютний альбом четвірки з західного Лондона, виданий у жовтні 2009, продано близько півмільйона копій. Sigh No More - продюсований Markus Dravs, що працював з Arcade Fire, Bjork і Coldplay. Сингли: ‘Little Lion Man’, ‘The Cave’ і ‘Winter Winds’

Paul Weller – Wake Up The Nation
Десятий соло-альбом, що вийшов у квітні 2010 року. Є особливості від My Bloody Valentine’s Kevin Shields і раннього The Jam, коли Paul Weller працював з Bruce Foxton. Сингл: ’Wake Up The Nation’/‘No Tears Left to Cry’.

Villagers – Becoming A Jackal
Дебютний альбом ірландців вийшов у травні 2010 року на Domino Records. Лідер Conor J. O’Brien грав на більшості інструментів в альбомі, займався арт-роботою.

Wild Beasts – Two Dancers
Другий альбом групи вийшов з Domino Records в серпні 2009 року, сингли: ‘Hooting & Howling’ і ‘All The King’s Men’.

The xx – xx
The xx це Romy Madley Croft, Oliver Sim і Jamie Smith. ‘xx’, їхній дебютний альбом записаний на XL Recordings в домашніій студії і вийшов в світ в серпні 2009 року. Альбом став золотим, сингли: ‘Crystalised’, ‘VCR’, ‘Basic Space’ and ‘Islands.’ Дуже рада за них, вже близько місяця ношу їхній альбом зі собою в навушниках !!!
Хочеш відповісти? Авторизуйся!