ПНД у Львові

ПНД у Львові

| 2 | Розділ: Враження | 22 червня 2010 20:14

Психоневрологічний диспансер. Саме так розшифровується назва тріо, що завітало у Старушку 20 червня. Хлопці приїхали до Львова у рамках туру в підтримку свого альбому «2 Аккорда».
Усі учасники колективу – уже знані кити української музики: Вася Прозоров (ТОЛ, Dollheads), Тоха Семикопенко (Галяк, Аура) і Діма Дзюба (ТОЛ, Галяк, Аура, Стєля, Гринписова Дача).
Музичне наповнення ПНД створюється за допомогою вокалу, акустичної гітари, електрогітари на чистому тоні, скрипки, і труби.
Концерт розпочався о 19:00. На розігріві виступала група 4ервоне. Чесно кажучи, я був приємно вражений ідейністю музики і хорошим вокалом, так що гурт закономірно викликали на біс.

Далі на сцену вийшли учасники ПНД. Їх одяг (піжами) відразу навіяли атмосферу диспансеру. Залунали акорди із Nirvana – Heart-shaped box. Присутні почали горланити знайомі слова. Та коли дійшло до соло, Вася почав відверто лажати, і на цьому пісня закінчилась. Це була остання лажа цього вечора. Хоча ні – протягом концерту перманентно не було чути скрипки – підводив мікрофон.
Наступна пісня – і зал співає разом із Прозом. Атмосфера була неймовірна, група віддавалася і зал це відчував. Згодом на сцені з’явився чувак із Мегамасс, люб’язно взявши на себе роль гітариста у пісні Сова (Брокер).
Лірично – психоделічна атмосфера поглинула зал, проникаючи у кожну клітинку, доносячи до вух слова про те, що «и ты, и я изнасилование собой», але «я йду до кінця, наступне коло восьме, нас відчай у пастку веде, а ми йдем».
І якось неймовірно актуально звучали слова із старої пісні: «Ми ждём перемен».
Гурт так би і не відпустили, кожного разу викликаючи на біс, але музиканти спішили на поїзд до Києва.
Концерт удався, залишивши по собі гарні емоції та спогади.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!