Sonisphere: історія на власні очі

Sonisphere: історія на власні очі

| 11 | Розділ: Враження | 19 червня 2010 17:08

Спитаєте, чому такий заголовок? Для тих, хто не знає, скажу - тому що вперше в історії саме на цьому фестивалі 16 червня в Варшаві на одній сцені виступила "Велика четвітка" - Anthrax, Megadeth, Slayer i Metallica! Знаю, шо звіт цей не дуже має стосунок до Львівської рок-сцени, але це великий фестиваль львівськими очима, крім того, творчість хоча б якогось з цих гуртів займає досить вагоме місце в житті кожного металхеда, в тім числі і львівського.

Перше враження при в'їзді на територію Польщі - вау, які тут дороги! Наболіла нам проблема там розв'язана на відмінно. Але не будем на тому зупинятися. Приїхали ми в Варшаву в ніч з 15 на 16-те, відразу поселилися в однозірковому готелі, який, до слова, мало чим відстає від наших тризіркових. Наступного ранку - сніданок за 20 злотих, прогулянка Варшавою, пиво в Hard Rock cafe і, нарешті, фестиваль!
Прибувши на аеродром Бемово, ми відразу відмітили масштаб всього, що проходило. Сцена виднілася метрів так за 500-600 від входу, але вде звідти було видно, що вона величезна! Перед входом нас чекала торгова точка, де ми всі відразу закупилися фестивальними футболками (меню яких, до речі, було досить різноманітне). Контроль, головна брама, ще один контроль - і ми всередині, на найметальнішому того дня місці планети (за словами Хетфілда)!
Першими на сцену вийшли польські блекери Behemoth. Я хоч і не фанат такої музики, але треба відмітити старання хлопців, що трохи підігріли публіку. Злабали досить якісно. Після сету на приблизно 40 хвилин наступила перерва - нам на пиво, оргам - на заміну апарату.
Після перерви пред наші очі з'явилися Bay Area thrashers та "чувак з кльовою бородою" - Anthrax. Від них очікувався тільки якісний виступ, і він таким і був! Ковбасня наросла, гурт викладався на повну, Скот Айєн відривався на сцені, не приховуючи свого захоплення Енгусом Янгом з AC/DC і наслідуючи деякі його рухи. Особливо потішила пісня "Got The Time", яку вони злабали другим номером.
Третіми ми побачили Megadeth. Комапнда злабала надзвичайно технічно, але, чесно кажучи, трошки розчарували. Коли в перших акордах другої пісні я впізнав Hangar 18, то подумав, шо виступ буде бомбовим. Але Мастейн з хлопцями відлабали все якось на одному диханні і без емоцій, і з найбільших хітів виконали лише Symphony of Destruction. Лише під кінець виступу Дейв звернувся до публіки з досить короткою промовою на тему "дякую всім, що прийшли".
Час сказати два слова про організацію. Нічого особливого не було, але всюди панував порядок. Особливо порадувала лояльність охоронців на вході. Єдиний мінус - пивні "точки" відгородили від решти території парканом, за який з пивом не можна було виходити. Як наслідок, там на досить малій території весь час тиснулась досить велика кількість людей.
Slayer- команда, що рвала нас наступною. На час їх виступу народу вже зібралося дуже багато (бл. 80 тис.), і хлопці на сцені завели всіх! Не скажеш "неперевершено", але придертись теж нема до чого - Slayer злабав так, як лабає тільки Slayer! Драйв і агресія, енергетика і тільки якісний метал! Ну і, звичайно, їхні безсмертні хіти - Raining Blood, Angel of Death та Disciple! Словом, жир!
Ось тут мені вдалося протиснутися трохи ближче до сцени, і після майже півгодинного чекання в шаленому натовпі я почув звуки The Ecstasy of Gold. На екранах з'явився відеосупровід з фільму The Good, the Bad and the Ugly, і після того почалося! На сцену вибіг Ульріх, жбурнув, як звично, в натовп стаканом з водою, і гурт порвав народ своїм хітом Creeping Death. Натовп, побачивши своїх кумирів, шумів і веселився на повну! Далі хлопці зіграли For Whom The Bell Tolls, і ковбасня продовжилась! Виступ був дуже якісним, зі сцени йшло багато енергії, Хет активно спілкувався з публікою і підбадьорював її. Жару додало ще фаєршоу під час виконання Fuel та світло- і піротехнічні ефекти на One та Enter та Sandman.
Хітів було багато, серед яких, звичайно, Master of Puppets, Fade to Black, Notning Else Matters, The Four Horsemen, Hit The Lights. Порадували також виконанням трьох нових пісень - That Was Just Your Life, All Nightmare Long та Cyanide. Закрили виступ традиційним для World Magnetic Tour хітом Seek and Destroy. Після виступу хлопці ще кілька хвилин прощались з публікою та розкилували медіатори і барабанні палички. Виступ вдався на 5+! Thank you, Metallica and all the bands for coming and rocking us all! Hell yeah!!!

Ваш Breathtaker, Sonisphere, Варшава, 16. 06. 2010.

Повний фотозвіт тут:
http://www.photoshare.ru/album220809.html
http://vkontakte.ru/album7410830_112237159?st=0
Хочеш відповісти? Авторизуйся!