Срані щурі заєбали або країна на продаж

| 14 | Розділ: Інше | 12 червня 2010 0:27

Місцевий бізнесмен розпочав спорудження готельно-ресторанного комплексу під пам’яткою археології національного значення, грубо порушуючи законодавство України. Користаючись привабливістю Тустані, пожинаючи успіхи щорічного Фестивалю української середньовічної культури «ТуСтань!» та активної діяльності Державного історико-культурного заповідника «Тустань», Михайло Щур може завдати непоправної шкоди заповіднику і фестивалю.



В даний момент тривають інтенсивні земляні та будівельні роботи з залученням важкої техніки на приватній земельній ділянці у с.Урич Підгородецької сільської ради Сколівського р-ну Львівської обл. Ця ділянка входить до території комплексної охоронної зони пам’ятки археології «Городище літописного міста Тустань», що затверджено наказом Міністерства культури і туризму України. У її межах заборонені будівельні та земляні роботи, не пов’язані з дослідженням та експлуатацією пам’ятки.

Місцеві органи влади (Підгорецька сільська рада, Сколівська районна рада та РДА) знали про заборону будівельних та земляних робіт, не пов’язаних з дослідженням та експлуатацією пам’ятки, а також про те, що такі землевідводи і проекти забудови необхідно погоджувати із Заповідником. Незважаючи на це, з метою будівництва готельно-ресторанного комплексу в останні дні грудня 2009 року ними було незаконно змінено цільове призначення земельної ділянки з ведення особистого селянського господарства у землі для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Відповіді на депутатські зверення підтвердили, що не існує необхідних висновків щодо погодження містобудівного обгрунтування та проведення його експертиз, а ті документи, що надані, мають ряд порушень. Також сільською радою свідомо приховано близькість пам’ятки археології національного значення та Заповідника. Отож, зміна цільового призначення земельної ділянки є незаконною, а земляні та будівельні роботи проводяться всупереч чинному законодавству.

Що зроблено на даний момент:

· Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації зобов’язало гр. Щура М., який проводив земляні роботи, припинити їх, а також подати проектну документацію в управління на розгляд та погодження. Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини», приписи органів охорони культурної спадщини є обов’язкові до виконання. Незважаючи на це, гр. Щур М.П. у грубій формі відмовився ознайомитися з розпорядженням, після чого воно було надіслане порушникові поштою.

· Управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації склало протокол про адміністративне порушення гр. Щура М.П. та надіслало його листом голові Сколівської райдержадміністрації.

· Надіслано депутатське звернення прокурорам Львівської області та Сколівського району з проханням здійснити перевірку законності зміни цільового призначення ділянки, а також скасувати незаконні рішення Підгородецької сільської ради про затвердження містобудівного обгрунтування та проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення ділянки.

· Подано депутатські запити народних депутатів Кармазіна і В"язівського до прокуратури з вимогою зупинити незаконне будівництво.

Незважаючи на вищезгадане, гр. Щур М.П. інтенсивно продовжує здійснювати на ділянці будівельно-земляні роботи. На сьогоднішній день існує ризик, що поки роботи будуть призупинені для з’ясування законності, незаконна будівля буде зведена в охоронній зоні пам’ятки археології національного значення, що претендує на включення до переліку пам’яток ЮНЕСКО, і нас знову поставлять перед фактом.



Для довідок: 067-731 68 21, kryvdyk2000@yahoo.com , Остап Кривдик, прес-секретар
Сайт заповідника: www.tustan.com.ua

http://community.livejournal.com/misto_lviv/1091448.html

ви там за харків переживали? маєте…
ну хто бажає попретостувати під тракторами з палаточками на природі?
Хочеш відповісти? Авторизуйся!