Запорізькі thrash-монстри «Hell:On» розродились новим дітищем

Запорізькі thrash-монстри «Hell:On» розродились новим дітищем

| 1 | Розділ: Інше | 21 квітня 2010 17:43

Запорізькі thrash-монстри «Hell:On» розродились новим дітищем. Реліз отримав назву "In the Shadow of Emptyness" (ЕР 2010) і включає в себе 4 вбивчих трека, що дають повне уявлення про те, яким буде третій альбом. Що ще сказати .. забійний, геть-чисто зносячи голову матеріал від лідерів українського тяжмета! Всім метал-маніякам - бігом слухати!

Востаннє «Hell: On» завітали до Львова на початку жовтня в рамках «Hell Damage Tour II 2009». Це вже був другий приїзд цієї команди до нашого міста! Вперше вони відіграли в «Ляльці» (RIP) ще в далекому 2006 під старою назвою Hellion з підтримкою дебютного альбому «Strong Enough». З того часу гурт не тільки змінив назву, а й частково стилістику. Кілька разів в організаторів з різних причин зривалися концерти з участю «Hell:On», і в кінці-кінців по дорозі до сусідньої Польщі вдалось запросити їх відлабати для металхедів Львова і не тільки.
Останній реліз мені справді просто зніс голову і мені нічого не залишалось як зателефонувати гітаристу та лідеру гурту Олексію «Hellion» Паську. Отож:



--- Привіт Льоша :) Відповіш на кілька запитань для металхедів Західної України?

Привіт Святослав! Звичайно відповім.
--- Нещодавно в інтернеті з’явився новий реліз "In the Shadow of Emptyness" (ЕР 2010). Що цікавого розкажеш про нього, де писали і чи плануєте видавати його на диску?
Ну цей матеріал вже може дати можливість зрозуміти яким буде наш третій альбом. На мій погляд це щось на стику “ReBorn” і нашого першого альбому. Але, хай все це кожний для себе вирішує сам) Писали на "T.A.Production" , це студія нашого гітариста. Окремий тираж під цей реліз планується, але не дуже великий, лише в промо цілях. Тому ми відразу виклали всі пісні на вільне завантаження з нашого офіційного сайту.

--- Не перший рік слідкую за творчістю вашого гурту і складається таке враження, що ви проводите більшість свого часу в різноманітних турах (їх, здається вже було 5 чи 6) та виїзних концертах. Як вдається стільки часу виділяти на музику, адже знаю, що всі ви крім цього ще працюєте на «цивільних» роботах?

Так, це наш 6 тур відбувся. І ти знаєш, насправді, мені здається не так вже і багато ми подорожуємо, можна подорожувати набагато більше. Але ось тут як раз і заважає робота) Якщо була б можливість - їздили би набагато більше.

--- В рамках «Hell Damage Tour II 2009» минулого року ви нарешті доїхали до Львова. Що скажеш про місто, сам концерт і львівську метальову публіку?

Ну як ти знаєш, у Львові ми вдруге. І відразу хочеться відмітити, що цього разу нам сподобалось набагато більше, ніж у минулому. До того ж, ми за нашу концертну діяльність встигли пограти в деяких містах по декілька разів. А ось Львів, пару останніх років, був поза межею наших "турових" карт. Тому вдвічі було приємніше сюди доїхати. Приємно, що концерт пройшов на дуже хорошому рівні, кількість людей і підтримка під час виступу дуже сподобались. Сподіваюсь заїдемо ще.

--- Як так сталось, що вашим другим гітаристом на львівському концерті був Роман, гітарист гурту «Fragile Art» ? Це було попередньо заплановано чи вийшло спонтанно вже під час туру? Що ж трапилось з колишнім гітаристом Антоном Павленко?

Так, десь приблизно за два місяці до туру ми вирішили розійтись з Антоном, тому рішення просити Рому відіграти з нами трасу не було незапланованим. Щодо Антона, то тут казати особливо нічого, можна назвати це просто еволюцією гурту.

--- Після Львова ви поїхали в Польщу з кількома концертами по різних містах. Розкажи як все пройшло і як сприйняли українську команду? Відчувається різниця між тим контингентом народу, який ходить в нас на концерти і в них? І чи правда, що там, «за бугром», організація на концертах і апарат краще як в нас, на Україні ?..

Тур Польщею пройшов досить вдало, ми були навіть дещо здивовані. Справа в тому, що там набагато більше грають гурти з різноманітних куточків світу, ніж з сусідньої України. Ми для них справжня "родзинка" :), але дуже близька по духу і споріднена.
Щодо контингенту, то там набагато більше відвідувачів старших за віком ніж у нас в країні, молоді менше.
Організація концертів загалом на дуже високому рівні і апарат теж. До речі, всі гурти, що ми зустрічали, і польські, і всі інші, їздять зі своїм бек лайном. Вони дуже серйозно ставляться до того, як вони будуть звучати. І це дуже важливе зауваження для усіх українських гуртів.

--- А є плани покататися по Європі (а може й далі) і наскільки це важко організувати для української групи?

Так, звичайно. В цьому році, навесні, ми вирушимо в наступний тур. Поки що важко сказати, як далеко ми заїдемо, думаю це будуть найближчі до нас країни: Чехія, Польща, Словенія.
Такий тур організувати досить важко, але як свідчить практика - можливо. Набагато важчим є не планування туру, домовленості з містами та організаторами, а безпосередня підготовка: візи, відпустки, транспорт. Оце насправді важко.

--- Крім того, що ви досить багато виступаєте, паралельно вам ще й вдається знімати достатньо якісні кліпи. Я вже нарахував аж 8 штук. Хто для вас їх робить і чи сильно вони «б’ють по гаманцях музикантів» ? Як вдалося домогтися ротації на провідних українських музикальних каналах?

Кліпи ми знімаємо у різних режисерів. Улюблений - це Сергій "Joker" Гоголев, “Hot Jam Records”. У нього ми відзняли більшу частину своїх відео. Також дуже поважаємо Антона "Godfather" Жадько, який робив нам "Fake" наприклад. Щодо витрат, то вони звичайно є, але не настільки великі, як це здається. Це ж андеграунд все ж таки:) А на канали попадаємо, бо все ж таки здобули собі "ім'я" і багато людей це поважають і розуміють. Ось проривом останнього року вважаю появу «Hell:On» в ефірі каналу «М1», а це насправді було важко, бо ми не дуже схожі на "Пающіє труси")) Але відео потрапило до ротації, до того ж без яких-небудь проплат! )))

--- Один з останніх ваших кліпів під назвою «Still On The Way» зовсім не характерний для вас як музикою, так і лірикою. Як виявляється, ваш вокаліст досить гарно співає чистим вокалом :) У кого з’явилась ідея зробити «мед ляк» і хто ця дівчина, яка записала жіночий вокал для цієї композиції і знялась безпосередньо в кліпі?
Перед тим, як був виданий другий альбом, мені захотілося зробити ліричну композицію. Просто і для себе. Я поділився цією ідеєю з хлопцями, але вони не захотіли цим займатися, підтримку я отримав тільки з боку Олександра. Він написав текст і допоміг з написанням музики. Потім вирішили запросити Аню с "General Wound", бо вона має чудовий голос і ми були впевнені, що він дуже гарно доповнить цю композицію. Коли пісня була записана, результат нам дуже сподобався. І не тільки нам) До речі, саме тому, що вона знайшла багато прихильників, ми і вирішили зняти відео до неї. І я дуже радий що і головний редактор каналу «М1» теж вирішив, що це дуже хороша пісня, і поставив її в ефір.)

--- Минулого року українське представництво «Comp Music» світового лейба «EMI» випустило ваш останній на даний момент альбом «RE:BORN». Як вам вдалося це зробити і чи задоволені ви співпрацею?

Ну переговори були дуже важкими. Розумієш, на таких лейблах метал зовсім не розуміють, і не хочуть з ним працювати. Взагалі, безсумнівно, це дуже престижно бути виданим на такому мейджорі, але, я тобі скажу, як досить досвідчена людина, не дуже практично. Третій альбом буде виданий на іншому лейблі.

--- Знаю, що крім Hell:On, ти береш участь ще в декількох проектах. Розкажи про них.

Так, я граю ще в двох командах: київська «MORIA» і наш спільний проект (мій та Олега (драмер Hell:On))з музикантами запорізького гурту «Ungrace»( http://www.myspace.com/ungrace ), проект має назву «Blast X» ( http://www.myspace.com/blastxband ). Альбом вже готовий і буде виданий цього року.

--- Перший виступ ще тодішнього Hellion-а був на добре відомому для всіх металістів СНГ Metal Heads Mission. Як вдалося ще нікому не відомій команді дебютувати на такому великому фестивалі?

Ти знаєш, мені інколи самому здається, що то була доля … опинитися з першим виступом на фестивалі такого рівня. Ну це було дуже особливим моментом в нашому творчому житті, і певним чином вплинуло на моє власне розуміння, чим я маю і повинен займатися в своєму житті)))

--- Відтоді минуло досить багато часу. Чому гурт вирішив змінити назву і, по суті, саму музику?

Змінили назву тому, що вже існує американський «Hellion», і у нас не було ніякої можливості дебютувати саме з такою назвою в Європі. Тому і змінили. А щодо музики, то я сам особисто вважаю, що вона не дуже змінилася, хоча альбоми дуже різні. Звісно перший альбом відрізняється від другого, але я вважаю, що так і повинно бути. А ось, наприклад, коли ми почали працювати над третім альбомом , то я побачив у ньому дуже багато рис, притаманних матеріалу саме з "Strong Enough". Ну от вийде ЕР третього, сам побачиш)

--- Зараз на Україні все більше і більше з’являється молодих команд в абсолютно різних жанрах. Кого б ти міг відзначити? Які групи зі Львова тобі до вподоби?

Ну, чесно кажучи, з'являється їх більше, ніж я встигаю послухати і подивитися) Але можу відзначити, наприклад, Mind Shredder, Ungrace. Це ті гурти, що справили непогане враження останнім часом. Із львівських команд дуже добре знаю «Базуку Бенд», бо грали разом. Пам'ятаю таку команду, як «Infarct Focus», але останнім часом нічого не чув про них.(ого, вони ж хз скільки часу не виступали. прим. авт.) Ще чув про команду «Інкрустатор», дуже цікаве демо у них. Пам'ятаю львівську «Догму», колись бачив їх ще в Запоріжжі, круто ковбасили дядьки)

--- Як доволі досвідчений музикант, що б ти міг порадити молодим групам, що вже мають достатньо матеріалу для виступів, але крім свого рідного міста нікуди не виїжджають. Які мають бути наступні кроки в плані менеджменту команди, як стати відомими :) ?

Ну окрім того що грати, треба якось доносити свою музику до слухачів. Найбільш розповсюджена помилка молодих музикантів, це думка що вони комусь потрібні … і якщо вони записали якісний і непоганий альбом, то усі промоутери відразу кинуться їх запрошувати! Ще й грошей дадуть. Так не буде, повірте! Звичайно поодинокі виступи можна знайти, але чесно кажучи, це більше буде виключенням, ніж правилом. Завдяки реаліям нашого шоу-бізнеса, на сьогодні основна робота музиканта - це піар і промоушн. І ця робота повинна бути дуже сумлінною і системною. Треба не боятися вкладати гроші в самого себе і не чекати їх повернення за годину чи дві. Це як невеличкий бізнес: ти "годуєш" його декілька років, а потім він "годує" тебе. Наприклад, мало хто знає, що “Slayer» чи «Slipknot» видавали свої перші альбоми за свої кошти. Оплачували собі гастролі. Але це звичайна практика. Якщо хтось вважає, що може стати зіркою тільки записавши круту демку – глибоко помиляється.

--- Які плани на майбутнє в гурту «Hell:On» ? Може б то ВСЕСВІТНІЙ тур бабахнути? :)))

На один з треків з "In the Shadow of Emptiness" найближчим часом в Луганську буде відзняте відео. А потім у нас новий тур, який розпочнеться 30 квітня. Це буде 5-ти річний ювілей гурту в рідному місті Запоріжжі. Далі поїдемо до Європи. Всесвітній тур нам поки що не "загрожує":) Але, думаю, все це питання часу. У нас все дуже добре і швидко розвивається.

--- ОК. На закінчення нашої розмови твої побажання музикантам, не музикантам і просто людям, які ходять на концерти, підтримуючи тим самим METAL-рух на Україні.

Ходіть на металеві концерти, грайте свою музику, підтримуйте вітчизняне і все буде добре!)

Спілкувався: Святослав Румежак (Kishak)

І ось трохи інформації про сам гурт:

http://www.hell-on.com/
http://www.myspace.com/hellionbandmusic/
http://vkontakte.ru/club1167226/
http://www.lastfm.ru/music/Hell%3Aon/

Останні релізи виставлені на офіційному сайті для вільного скачування!



До речі, всі бажаючі можу побачити «Hell:On» 1 травня на фестивалі «Рок-Городок» разом з : Fragile Art (modern death metal, Москва), Ungrace (extreme metal, Запоріжжя), Blast X (modern metal, Запоріжжя), Riff Inc. (Rock, Львів), Довбош (folk metal, Львів), ЯntaR_City (metal, Новояворівськ).
Хочеш відповісти? Авторизуйся!