"ДахаБраха" претендує на гран-прі рос. премії в галузі суч. мист

| 9 | Розділ: Інше | 27 січня 2010 18:21

Київський етно-гурт ДахаБраха увійшов до шорт-листу російської премії ім. Сергія Курьохіна в галузі сучасного мистецтва, яка вручається у Санкт-Петербурзі.

ДахаБраха претендує на гран-прі Поп-механіка, що становить 250 тисяч рублів. Суперниками киян у цій номінації стануть пітерський композитор Сергій Хісматов, московські художники Андрій Бартенєв та Катерина Бочавар з колективним перформансом Біла веселка над столом. Мюзикл прострочених продуктів і московський Liquid Theatre.

Премії ім. Сергія Курьохіна будуть вручені ще в трьох номінаціях: Кращий кураторський проект, Кращий поетичний перформанс і Кращий твір візуального мистецтва, йдеться на офіційному сайті премії.

Номінантами в цих категоріях стали культурні діячі з Санкт-Петербурга, Москви, Пермі та Калінінграда, а також поетична група Орбіта з Риги, Латвія. Призовий фонд в цих номінаціях - 100 000 рублів.

Церемонія нагородження переможців відбудеться 25 березня 2010 року в Центрі Сучасного Мистецтва ім. Сергія Курьохіна в Санкт-Петербурзі. У цей день, крім названих лауреатів у чотирьох номінаціях, стануть відомі також лауреати спецпремії Етномеханіка (кращий world-music-проект) і Електромеханіка (кращий ді-джей, віджей-проект), а також володар нагороди "за внесок у розвиток сучасного мистецтва".

Завдання премії Курьохіна - виявляти і підтримувати актуальних перспективних музикантів і художників, розвивати сучасне мистецтво в усьому його розмаїтті і залучати широкий спектр молодої аудиторії. Премія має на меті визначення нових тенденцій в сучасному мистецтві, вливання в міжнародне середовище сучасного мистецтва.

Нагадаємо, що в червні 2009 року гурт ДахаБраха виступав на українській вечірці у Венеції з нагоди відкриття Українського павільйону на 53-їй Венеціанській бієнале.

20 грудня гурт порадував киян виступом у культурно-мистецькому і музейному комплексі Мистецький Арсенал.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!