Re: Офіційна заява від гітариста «Інкрустатор» Юрія Круп’яка

| 0 | Розділ: Офтоп | 8 грудня 2009 2:36

Що ж, в черговий раз доводиться переконуватися, що основне захоплення музикантів Львівської метал сцени – поливання гноєм сусідів по цеху… Замість нових цікавих музичних ідей доводиться бачити чергові чвари та спроби привернути до себе увагу за рахунок паплюження колишніх друзів… Цілком оцінивши повагу до питань авторства та бажання піти на компроміс у вирішенні проблемні моменти та – особливо! - не виносити їх на загал з боку музикантів гурту «Інкрустатор», з подивом змушені відповідати на закиди щодо нашої порядності та неадекватності.

Відмовляємося навіть намагатися якось коментувати останні звинувачення. Сподіваємося, що достатньо добре відомі більшості свідків цього конфлікту з зовсім іншого боку. Також залишимо поза увагою детективну історію невдалої спроби зв’язатися з музикантами з боку колишнього гітариста гурту AMBIVALENCE. Але, нажаль, просто не можемо проігнорувати звинувачень у крадіжці творчих ідей у пана Круп’яка, оскільки занадто багато душі і сил вкладено кожним з нас у створення вищезгаданих композицій.

Нашу позицію буде викладено куди менш мальовничо та емоційно. Лише факти та деякі цитати.

Так, Юрій Круп’як деякий час приймав участь у функціонуванні гурту AMBIVELENCE в якості гітариста в 2006-2007 рр. Так, в той саме час гурт активно займався створенням свого нового музичного матеріалу. Так, разом з рештою музикантів Юрій доклав своїх зусиль та ідей до розвитку нових композицій гурту AMBIVELENCE. Але жодна композиція не була сворена паном Круп’яком виключно особисто, як він це намагається висвітлити, а лише у співавторстві з рештою 4ма музикантами гурту.

Незважаючи на те, що Юрій залишив гурт внаслідок міжособистісного конфлікту з деякими учасниками колективу, в знак визнаня його зусиль ми щиро запропонували йому прийняти участь в записуванні композицій, створених у співавторстві з ним за його участю. Юрій відмовився від цієї пропозиції не зважаючи на те, що більшість матеріалу вже була записаною музикантами AMBIVALENCE на той момент.

Знову ж таки, опустимо надто емоційні заклики до світової музичної громадськості допомогти у вирішенні цього – простого по суті – конфлікту, та оскільки змушені наводити hic et nunc якісь більш сильні аргументи, ніж апеляції до загалу, який все ж таки виявився втягнутим в конфлікт, надаємо свідоцтво більш ранньої публікації нами спірного твору в мережі Інтернет (що, як вже зазначено, підтверджує презумпцію авторства згідно чинного законодавства України): http://files.mail.ru/W62RV5.

Тепер щодо можливих шляхів вирішення претензій до нашого гурту. Ми не заперечуємо участі пана Юрія Круп'яка у своренні кількох фрагментів композицій гурту AMBIVELENCE, але і він з свого боку не повинен заперечувати пропорційного внеску кожного учасника AMBIVALENCE у створення цілісних композицій, представлених в нашому альбомі. Згідно Статті 13 Закону України про Співавторство, «Авторське право на твір, створений у співавторстві, належить всім співавторам… Право опублікування та іншого використання твору в цілому належить всім співавторам.». На чому пропонуємо конфлікт вважати вичерпаним. У разі незгоди з боку музикантів гурту «Інкрустатор» будемо змушені офіційно підтверджувати своє авторське право на власні композиції.

Користуючись нагодою, запрошуємо ознайомитися з промо-треками нашого нового альбому:

http://rock-ua.com/albums/1546-ambivalence-promo-2009.html
http://rapidshare.com/files/316091235/Ambivalence_2009.zip.html
http://ifolder.ru/15304010
http://vkontakte.ru/id16613337
http://www.myspace.com/ambivalencedeath

Марина Щербакова,
AMBIVALENCE

Прохання адмінам закрити дану тему.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!