Новий альбом BURZUM "Den Hvite Guden"

| 22 | Розділ: Музичні релізи | 21 листопада 2009 20:37

Один з легендарних і напевно самих скандальних хопців Black Metal сцени Varg Vikernes, який засновав і завжди був єдиним учасником культового BURZUM, та який не щодавно вийшов з взаязниці,
в яку потрапив за скоєне в 1993 році за вбивство гітариста групи Mayhem Oystein'а Aarseth'а (Euronymous), опублікував наступне повідомлення щодо виходу нового, і багатьма (в тому числі і мною)
очікуванного альбому Burzum , який буде називатись"Den Hvite Guden":

Як вам вже відомо, мої дорогі пані та панове, а також інші особи, я не великий любитель сучасної так званої Black Metal - культури. Це позбавлена смаку, низькопробна пародія на так званий норвезький Black Metal зразка 1992 року і, будь моя воля, їй би давно прийшов кінець. Однак я не збираюся закидати свою музику тільки тому, що інші заляпали її своїми брудними руками, стверджуючи про наявність чогось спільного з моєю творчістю - я залишуся вірним собі до кінця. «Блек-металісти» можуть продовжувати «колотися» і «бухати», не сильно відрізняючись від стереотипного негра, і нехай вони продовжать набивати собі трайбал-тату, одягатися, ходити, говорити, виглядати і вести себе як справжні геї і т.д. А деякі блекери і їх фанати продовжать щиро вірити, що у них є щось спільне з Burzum, але будьте впевнені - це не так! Я пишу музику, яку грубо можна описати як певний різновид металу, вони теж відіграють певний різновид металу. Більше нічого спільного немає. Фрейд писав книги. Толкін писав книги. От і вся схожість.

Тоді навіщо продовжувати проект Burzum? Ну, я такий, який є. Я музикант. Музиканти творять музику, коли вони можуть це. Зараз я можу - я більше не знаходиться за грати антінорвежскім злочинним режимом. Хороша чи буде моя музика? Я думаю, якщо вам подобається Burzum, вам сподобається і новий Burzum. Якщо ні, то ні. Я намагаюся змінюватися, хоч і не завжди вдається. Одним це подобається, іншим - ні.

Мій новий альбом буде називатися "Den Hvite Guden" («Білий Бог»), і його музика і лірика будуть присвячені опису Білого Бога (він же Аполлон, Бальдр, Беленус, Белус, Браги, Білобог, Ярило і т.д.) і подій його життя. Я намагаюся описувати міфологічні події так, як вони могли б виглядати, якби вони міфами, намагаючись передати частинку чарівництва і віри стародавньої Європи (як я вже робив у своїй невиданії книзі "Trolldom og Religion i Oldtidens Skandinavia" («Чари і Релігія Стародавньої Скандинавії»). Я пишу не для любителів примітивного тяжеляка. Я уявляю, як мій слухач присяде, бажано на самоті, щоб послухати музику і подумати про Білого Бога і своїх предків, ким би вони не були: піктов-британцями, фінами, галлами, греками, римлянами, скандинавами, скіфо-слов'янами або дако-фракійцями, а також про їх величну, продвинуту, світлу, прекрасну, чисту і сильну культуру. Я хочу допомогти вам створити в уяві цю картину, допомогти вашому ж розуму, лише даючи загальні напрямки і настанови. Назвати альбом політичним можна тільки в тому сенсі, що він протиставляє себе розпусті, який сіє сучасна комерція і поп-культура, в тому числі - так званий Black Metal…
Хочеш відповісти? Авторизуйся!