Рокотека 2003.  Ми там були.

Рокотека 2003. Ми там були.

| 0 | Розділ: Враження | 23 жовтня 2003 14:35

19 жовтня , в неділю, у палаці спорту "Україна" відбувся дев'ятий міжнародний рок-фестиваль "Рокотека". Вона як завжди мусила стати визначною подією у роковому житті Львова. Приїхали групи з різних міст і одна з Польщі. Зібралось дуже багато людей. Всі з нетерпінням чекали початку концерту. Деякі бухали, деякі стояли під дверима і просились всередину, та Сувора проте Справедлива міліція не впускала всередину.
Я (dreamhead) вставляв свої речення в статтю Морди, так-шо не дивуйтесь шо місцями стаття написана від її імені, а місцями від мого. Також прошу вибачення за те, що гурти згадуються не у порядку виступів на концерті.



Концерт мав початися о 16:00, та як завжди розпочався на пів години пізніше. Гуртів було багато, та окрім вказаних на білетах, виступала ще й "Оратанія" (оскільки я їх не слухала, то нічого поганого казати не буду).

Обстановка в колишньому "Спартаку" була весела. Недобра міліція, яка ледь не знайшла мої наркотики (не знайшла бо не було, але старались), довжелезні черги до туалетів, зловісне відлуння зловісної акустики "Спартака". Це все аж ніяк не псувало настрою народу. Їм мабуть було взагалі пофіг як зіграють львівські групи бо більшість публіки прийшла тільки для того щоб подивитись на "Тартак". Цирк на дроті.

З самого початку, на розігріві виступали не дуже відомі у Львові групи, такі як "Скіфи" (Добротвір), "Vox Populi" (Жовква), "Трутні" (Київ), "Помаранч" (Київ). Я особисто їх просто не розчув, бо звук їм відстроїли дуже херово, і з таким звуком я нічого розібрати не зміг. Десь відіграв також "Чорний Вересень", та я його теж практично не розчув.

Групу "Морс" хотілось би розглянути по-уважніше. Утворились вони зовсім недавно, у Львові. На басу в них Смєх з відомої у Львові та Києві групи "Джек О'Лентрн"… Та вони мабуть теж входять в вищенаведений список груп, яких я не зміг послухати.

Я думаю, що чим музика простіша, тим вона невибагливіша до звуку. Так от…

Шо я почув, так це диво-групу "Реактор" (Вінниця). Вона складалась з двох мужиків з гітарами. На фоні грав електронний ритм зі всякими такого ж походження семплами і спочатку це дуже нагадувало "Ramstein" (Німеччина). Потім стало чути думовий вокал соліста який волав "Face!!! To face!!!" і всі зрозуміли шо рамштайна не буде.

Велику увагу хотілося б звернути на гурт “Ukraina” (Польща). На моє здивування ніхто з гурту не є аніскілечки українцем, а гурт назвали так, бо живуть вони у карпатах, правда польських.

Також виступав гурт "Неон". Я неспроможний оцінити їх музику, але люди стрибали більше чим під "Морс".


Була така невелика частина людей, яка прийшла на дев'ятий міжнародний рок-фестиваль аби послухати пісню "Скінхед Вася" у виконанні гурту "Тостер". Чому наш шоу-бізнес не такий як "Тостер"? Кумар як завжди, робив на сцені те, чого б там не зробив ніхто інший. "Тостери" дуже файно завели натовп. Особливо всі вовтузились [1] коли вони заграли пісню за мотивами відомої "Smells Like Teen Spirit".

Коли на сцену вийшов "Тартак", відразу увімкнули красиво відстроєний під них звук. Вже нічого не фонило, не хрипіло, не пищало. Вже ніщо не могло негативно вплинути на вухо слухача. Все було чудово і як по маслу вони відспівали свій репертуар і звалили зі "Спартака", забравши з собою всіх своїх фанатів.

Після цього залишились тільки (1) Самі Стійкі, (2) Самі Нейтральні і (3) Самі Бухі. Перші вовтузились весь концерт, від початку до кінця, включно. Другі мабуть як я, деколи сідали і затикали вуха і більшість часу провели в черзі на туалет. Треті просто спали на одязі, акуратно поскладаному на підлогу.

Гурт “Ніагара” (Львів), на яку особисто я чекала цілий концерт, мене розчарував. На репетиціях вони краще грають. Склалось враження (і мабуть не безпідставно), що коли звукооператор "Тартака" виходив, він всі фейдери на пульті порозкарячував як міг, а за пульт сів якийсь інший оператор, мабуть хтось з третіх і почав бавитись: є гітара - нема гітари, є бас - нема баса…

Останніми виступили Карна (Івано-Франківськ), яких особисто я чекав весь концерт. Але слухати там було нічого. Вони кинули людям свій диск і сказали шо будуть презентувати скоро. Щось заграли. Доречі я чув, що найближчим часом відбудуться ще якісь концерти за участю Карни (слідкуйте за афішами на сайті). Мене витягнули на вулицю хлопці та дівчата з нашої компанії і не дали послухати мою улюблену пісню Карни, що чимось нагадує "Linkin Park" (США). Цю пісню я почув вже далеко від спартака. Вона називається "Мене лякають сни". Там тупі слова і попсова музика. Але мені подобається.

Більше нічого особливого для мене не було. На наступний день в мене свистіло в вухах. Зранку я помився. В мене все боліло і я боявся іти на фізкультуру.

------

[1] Вовтузитись укр. відповідник рос. слову "Ковбаситись".
Хочеш відповісти? Авторизуйся!