CEMETERY OF SCREAM, APOSTATE, ПОЛИНОВЕ ПОЛЕ, FUNESTUM - звіт з концерту!

CEMETERY OF SCREAM, APOSTATE, ПОЛИНОВЕ ПОЛЕ, FUNESTUM - звіт з концерту!

| 24 | Розділ: Враження | 9 червня 2009 9:14

Привіт усім поціновувачам «темної» музики. Цієї суботи в клубі «Далі» відбувся вечір похмурого думу. На виступ зібрали суміш досить потужних гуртів : нещодавно відроджений «Apostate» (Львів), добре відоме «Полинове Поле» (Львів), молодих представників фюнерал-думу «Funestrum» (Київ), та легенду думової сцени, гості з Польщі «Cemetery Of Scream» .


Незвичайним для львівського концерту те, що перед концертом було проведено прес-конференцію з гуртами, а це вже +1 для львівських концертів. Плюс потім ще організували автограф-сесію, хоча були на ній лише поляки). Ну мабуть через те що киян ніхто ще не знає, а львівських музикантів і без того можна часто зустріти.

Як завжди, початок був не без спізнень, відтягнули то всьо на півгодини, що в принципі небагато. Щодо організації загалом, то все було зроблено добре, от тільки впродовж концерту охоронці чомусь не хотіли випускати з клубу і відвідувачів і навіть музикантів. Тому цигарки і пиво доводилось купувати всередині за завишеними цінами (пиво від 8 гр). Щоб не харитись з фанатами які постійно лізуть практично на сцену, поставили огорожі. Помітно розширили саму сцену (то певно щоб гостям було просторіше в нас). Було АЖ 300 людей, шо для львівських концертів відносно багато, але враховуючи шо були люди з таких далеких міст як Херсон і Житомир, - то напрошується висновок шо львівська публіка підкачала бо поляки такого рівня не кожний день приїзджають… Ну і в дагонку лівандовка… Ну але хто прийшов, думаю не пошкодував про це)



Першими на сцену вийшли кияни Funestrum. Представники мало розповсюдженого в Україні фюнерал-думу, як було вже сказано, вперше на західній Україні. Як музиканти розповіли на прес-конференції, гурт формувався поступово, збираючи фанатів даного стилю. Музика для них – частина душі, тож і грають з душею, а хто не захавав то вони не винні. Досить молоді музиканти, мабуть не більш ніж 22 роки. Що ж казати про музику, то досить важке, похмуре і «мрачкувате» звучання. Одна з двох гуртів в Україні, що грає в даному стилі, враховуючи ці обставини, - реально притендують на звання "атців" даного стилю, тож можна побажати удачі музикантам у майбутньому. Не кожен зможе довго слухати музику подібного стилю, хіба маючи залізні нерви і силу волі (щоб не повішатись))), жартую) Загалом виступили дуже непогано, сподіватимемось, не востаннє в нас у Львові.


Другими вийшли наші улюбленці – «Полинове Поле». А грали вони цього вечора не просто так, і не тому що вже рік не виступали. Нагодою був випуск дебютної мегадовгоочікуваної платівки гурту – « На семи вітрах». Реліз відбувся незвично: спершу музику можна було скачати безпосередньо із сайту гурту, а самі диски принесли вже на сам концерт, іто в невеликій партії (можу похвалитись диском із першої партії запису із всіма автографами =) ). Через затягнутий саундчек - прес-конференцію з ними провести не вдалось. Зате вдалось поспілкуватись із хлопцями після виступу, тож чекайте на публікацію ексклюзивного інтерв’ю. Виступ почали із драйвової «З попелу», чим одразу підірвали натовп і всипали добру порцію мяса. Драмер так викладався, що посеред виступу порвав пластик на бас-бочці, тож Маріанна розважала й заворожувала публіку співом акапело, виконавши 3 пісні:українською, італійською та угорською мовами. Це вкотре підтвердило її музичний талант. Виступ пройшов на найвищому рівні, на біс почали вимагати не давши гурту дограти програму, ну і все ж таки дозволили виконати позапланово «Полинове Поле». Парадоксально, але під час їх виступу було найбільше народу в залі (а не на хедах, як очікувалось). Ну але то не сольник (на жаль), тож чекатимемо наступних концертів за участі ПП)


От, на сцені винуватці вечора Apostate. Другий виступ відродженої легенди 90х. 10 років пробувши в забутті, знову відновили роботу. Звичайно ж, гурт зазнав змін у складі, як сказав на прес-конференції басист, фізично неможливо зібрати всіх старих учасників, оскільки їх просто немає в Україні. Старий вокаліст надалі також не прийматиме участі в житті гурту, що по результатам жесті радує). Тим не менш, в новому складі гурт працює на повну, як ми бачимо за концертною діяльністю (подейкують що гурт вже запросили на концерт у Німеччині). Програма була довшою, ніж на жесті, що дало можливість краще їх проаналізувати. Вокаліст вокалом нагадує стару Анафему і взагалі молодець, створює атмосферу. До речі, під час їх виступу можна було побачити багато «старічків» під сценою, що не дивно, показало що їх пам’ятають.



Ну і нарешті, довгоочікуваний хедлайнер вечора, світова легенда «Cemetery Of Scream». Черговий левел ап для львівського металу, оскільки нечасто маємо в себе гурти такого масштабу, тож організатору респект і уважуха! Що сказати про поляків, дуже позитивні і веселі хлопаки, залюбки спілкувались і фотографувались практично з усіма бажаючими, не вражені «зірковою хворобою», що радує. Взагалі казали, що хочуть забрати з собою всю львівську публіку. На сцені також показали себе із найкращого боку, видавши добру порцію драйву, граючи старі пісні, а також із нещодавно виданого альбому. Відіграли поляки на всі 100, змусивши відриватись усіх і кожного. Барабанщик так тарабанив шо ого, заслуговує на повагу, навіть ударка в нього була окрема. На традиційний львівський закидон із залу до поляків "покаж хуя" відповіли "Нє тего разу", знач сподобалося, знач хочуть ще раз приїхати. Під поляків навіть слемились. Як казали шановні довгоносики, то була кульмінація апофеозу нашого апогею ) Одним словом, купа вражень і спогадів для внуків).

Підводячи підсумки, варто сказати, що цей концерт став черговою сходинкою до розвитку метал культури у Львові. Правда не всьо гладко. Практично у всіх гуртів було недопрацювання звукорежисера, навіть у поляків, котрі приїхали із своїм. Пояснити тяжко, так як у клубу гарна репутація по цьому питанню, але факт є фактом…

Олександр "Вій" Байрак для http://www.metal.lviv.ua

Фото люб'язно надані SelfishBitch. Повний фотоальбом дивимось за ланкою: http://picasaweb.google.com.ua/blackdrug18666/xghIE#

Для повноти картини звіти з концерту можна переглянути і за наступними ланками:

http://www.froster.org/modules.php?name=Afisha&op=report&s_id=1803
http://metalzone.com.ua/otchet-%E2%80%9Ccemetery-of-scream-apostate-polinove-pole-funestum-lvov-060609/

Тема на форумі ROCK.LVIV.UAі: http://rock.lviv.ua/?category=7&article=15724

Подія вКонтакті: http://vkontakte.ru/event8689143
Хочеш відповісти? Авторизуйся!