CEMETERY OF SCREAM (PL), APOSTATE, ПОЛИНОВЕ ПОЛЕ, FUNESTUM

CEMETERY OF SCREAM (PL), APOSTATE, ПОЛИНОВЕ ПОЛЕ, FUNESTUM

| 5 | Розділ: Новини | 8 травня 2009 0:47

6 червня відзначиться у Львові одним з найпотужніших концертів за останні кілька років. До України завітає легендарна польська група CEMETERY OF SCREAM, котра презентуватиме свій новий альбом “Frozen Images”. Зауважимо, що востаннє європейська група такого рівня відвідала Львів ще у далекому 2006 році, коли у рамках Рокотеки хедлайнером виступила шведська легенда – Lake of Tears.

Дійство пройде під гаслом “Aposate is back!” і відзначить повернення на сцену львівської дум-метал команди APOSTATE, котра мовчала більше ніж 10 років. Народжена у 1993 році група була провідною в своєму жанрі у 90-х роках, проте через суперечки у складі припинила своє існування у 1999-му.

Вагу події додасть присутність гурту ПОЛИНОВЕ ПОЛЕ. Саме на цьому концерті група представить свій дебютний альбом НА СЕМИ ВІТРАХ, що побачить світ у травні. Команда обіцяє викластись як ніколи, позаяк востаннє виступала у рідному місті більше року тому.

Гостями концерту стане київський гурт FUNESTUM, цікавий тим, що чи не єдиний в Україні грає добірний фюнерал-дум. Кожен концерт гурту збирає фанів цього стилю з усіх куточків нашої країни. Це буде перший концерт групи такого напрямку на теренах Західної України.

Концерт відбудеться у найпросторішому львівському клубі – Далі (вул. Повітряна 20). Квиточки можна придбати у попередньому продажі: магазин Стильний Львів (вул. Вагова 15), Андерграунд-магазин «Hardglobal Львів» (ТВК Південний, ТЦ Європа № 239), музичний салон ЕЛТОН




CEMETERY OF SCREAM одна з провідних і найбільш відомих у світі польських рок-груп. Гурт був створений у 1992 році у Кракові. З виходом першої повнотривалої платівки «Melancholy» про них заговорили далеко за межами Польщі. Того ж року провідний європейський лейбл Nuclear Blast долучив відео на пісню “Anxiety” до компіляції “Beauty in Darkness vol. I”, де “Cemetery of Scream” потрапили в компанію Lacrimosa, Tiamat, Love Like Blood, та Therion.
Сьогодні група залишається однією з провідних європейських дум-метал команд. На їх рахунку 5 повнотривалих альбомів та численні тури Європою. Остання платівка “Frozen Images” побачила світ на початку 2009 року і вже отримала чимало схвальних відгуків у пресі та серед прихильників, які побачили у ній повернення до ранньої творчості.
Примітно, що львів’яни почують новий матеріал раніше за європейців. До цього часу група перебуватиме у турі Польщею.
Це вже не перший візит поляків до України. Раніше вони виступали хейдлайнерами фестивалів ПроРок та Extreme Power Open Air. У серпні цього року вони ще раз повернуться, щоб разом з Apocaliptica виступити гостями фестивалю «Крок у майбутнє» в Херсоні.

Офіційний сайт: http://www.cemeteryofscream.com/
Офіційний MySpace: http://www.myspace.com/cemeteryofscream

APOSTATE народилася у 1993 році з наміром грати новий на той момент жанр - dark atmospheric doom metal. Своє перше демо "Consign to Oblivion" музиканти записали на White troop studio у листопаді 1993 дуже швидко отримав увагу від української underground преси та фанів. З 1996 по 1997 рік група грає багато концертів в підтримку повнотривалого альбому «A song of the dead like», котрий вийшов на Гал-рекордс.

В наслідок внутрішних суперечок гурт припиняє існування у 1999 році. Колишній вокаліст гурту Юрій Лісний намагаєься грати емо-рок під назвою Apostate. Проте через несприйняття фанів змушений змінити назву на НЕОН.

У 2006 році лейбл Blackart та журнал Terroriser видали диск Apostate під назвою Apostate Story.Після цього видання з’явилось чимало відгуків з проханням повернути гурт на сцену. У січні 2009 року басист групи Олександр Костко вирішив відновити Apostate.

Офіційний MySpace: http://profile.myspace.com/apostateua



ПОЛИНОВЕ ПОЛЕ з’явились на світ 2005 року. Сьогодні за плечима музикантів майже два десятки найбільших українських рок-фестивалів (Серед них: Рок-Січ(Київ), Нівроку(Тернопіль), Тарас Бульба(Дубно), Рокотека(Львів), УНІЖ та ін.) і ще більше виступів у клубах різних міст. З 2007 року жіночий вокал гурту - солістка львівської філармонії Маріанна Лаба. У травні 2008 року Полинове поле видали свою першу EP – Чисті душі, що побачила світ у формі інтернет-релізу та на CD.

Дебютна плита НА СЕМИ ВІТРАХ побачить світ вже в травні у вигляді інтернет пакунку нового українського лейблу «Kataklysmos Factory» (www.kataklysmosfactory.com). Львівська презентація альбому відбудеться на концерті 6 червня.

Похмура і відірвана від світу філософія пісень, атмосферні клавішні партії, важкий гітарний звук і витончене сопрано – це те, що створює своєрідний світ, в який «Полинове Поле» посвячує своїх слухачів.

Офіційний сайт: http://www.polynovepole.com.ua
Офіційний MySpace: http://www.myspace.com/polynovepole

FUNESTUM - молода київська формація , поштовхом для створення якої було бажання учасників грати фьюнерал дум . Наразі , музика групи- це симбіоз доволі нових для української сцени, але відомих у світі стилів: funeral doom та ambient. У похоронному темпі пісень застигла остання мить… мить прощання зі світом…передсмертна сповідь.. химерні образи думок… страх перед невідомим…

У композиціях поєднується ліричний мелодизм скрипки-альт з монументальною стіною гітарного звуку , мужнім вокалом , атмосферними клавішними лініями , а сюрреалістичний ембіент збирає всі думки і почуття, сплітаючи їх у клубок, у якому можна заплутатися… загубитися… або віднайти своє внутрішнє «Я».

Офіційний MySpace гурту: http://www.myspace.com/funestum
Хочеш відповісти? Авторизуйся!