PINK FLOYD у Львові ?

| 39 | Розділ: Події | 27 січня 2009 21:50

вот шукав які зараз фіьми по кінотеатрах і нарив таку інфу


PINK FLOYD: OF THE WALL

4 березня, львівський цирк.
Ціни від 50 до 450 грн.

Група була створена трьома студентами Школи Архітектури — Річардом Райтом, Ніком Мейсоном та Роджером Уотерсом в 1965 році. Дещо пізніше до них долучився в якості вокаліста і гітариста Сід Барретт. Однак в 1968 Сід через рідкісне психічне захворювання, викликане зловживання психоделіками (а саме LSD) не зміг виконувати функції лідера, на допомогу гурту прийшов старий друг Сіда та Рождера — Девід Ґілмор. Ґілмор виконував гітарні партії Сіда, а потім і вокальні. Одного ранку інші учасники просто не заїхали за Барреттом, щоб забрати його на репетицію. Так закінчилася барреттова епоха Pink Floyd

Під час роботи над альбомом The Wall колектив залишив Річард Райт. В 1983 році через чвари з Ґілмором гурт залишив Уотерс, що фактично означало розпад гурту. Однак Ґілмор разом із Ніком Мейсоном та Ричардом Райтом спробували відновити гурт і випустили в цьому складі ще пару платівок.

Музика Pink Floyd часто характеризується як прогресивний рок або арт-рок. Група прославилася сміливими текстами, складно скомпонованою музикою, майстерним використанням позамузичних звуків та лагідним звучанням. З 1994 по 2005 роки музиканти не виступали в колективі, і лише в липні 2005 Pink Floyd здійснив один виступ в своєму класичному складі на всесвітньому шоу «Live 8», що було присвячено боротьбі з убозтвом.

7 липня 2006 р. від раку помер один з засновників групи — Сід Барретт. 10 травня 2007 відбувся концерт, присвячений його пам'яті на якому виступили всі члени колективу.

http://lviv.nezabarom.com.ua/event1007
Хочеш відповісти? Авторизуйся!