Концерт груп Контрабанда, Базука бенд, Snuff (Лялька 2-ге березня)

Концерт груп Контрабанда, Базука бенд, Snuff (Лялька 2-ге березня)

| 0 | Розділ: Враження | 7 березня 2005 15:41

Два репорти з концерту від двох досить різних людей. Думаю буде цікаво почитати.
Один день, проведенный с группой Snuff

Miss Rita



Не успела я опомниться от посещения Львова с ТОЛами, как ровно через 3 дня, в первый день весны мне снова предстояла ненапряговая поездка в «сТОЛицу Западной Украины». На сей раз повод был не менее веский - 2 марта в «Ляльке» состоялся довольно значимый концерт: выступали местные группы - Контрабанда, Bazooka Band, ну и, собственно, гости, ради которых я решилась ехать сама, - житомирская команда Snuff.

То, что дороженька явилась ненапряговой, - я явно сострила, т.к. в купе стояла насТОЛько невыносимая парилка, что я, наверно, похудела на 5 кило, а поэтому не особо выспалась… Но утром меня взбодрил ароматный кофе с лимоном и выкуренная в тамбуре сигаретка =)

Окончательно поднялось настроение, когда на вокзале с радостными лицами и сияющими улыбками меня встретили Арсен (драммер Базуки) и Снафф в полном составе, да еще и группой поддержки - женой гитариста Леной и девушкой вокалиста Ирой. Так, мы приобрели мне билет на обратный путь и, по традиции, я решила отвести всех перекусить в «Книгу»… Там было по-прежнему уютно и комфортно, а ненавязчивая музычка и легкий полумрак способствовали приятной беседе… Отведав разных вкусняшек - пельменей, печеной картошки с сосисками, «греческого» салата, мы изрядно насытились и решили выдвигаться на прогулку… Благо, погодка стояла приятная: несмотря на морозец, снег красиво искрился на солнце, а на синем небе не было ни единого облачка!

Немного побродив по центру, Сеня передал нас в руки других гидов: Витюхе и Вадюхе из Анны - а сам отправился в «Старушку» (так называется репетиционная база) за инструментами… Однако, мы порядочно устали и замерзли, поэтому решили валить в «Ляльку». Расположившись за сТОЛиками, я заказала пивас, а вскоре нам принесли по порции борща с пикантными специями и, как обычно, вареники в громадной миске. А в это время половина состава группы Снафф пыталась заснуть за соседним сТОЛиком… Следует заметить, что ребята оказались настоящими героями! Мало того, что во Львов они прибыли в 5 утра (!!!), так еще и не спали из-за того, что ехали плацкартом, и в поезде было холоднее чем на улице, да так, что аж пар изо рта шел!

Мы же, в свою очередь решили не залипать, а отправились в инет кафе «Паук», зависнув там на часок в компании Вади, Витьки и басиста Snuff Виталика… По прошествии времени, мы обнаружили, что было уже около 17:00, и мы сорвались на чек… Немного послушав Снаффов, мы с Вадиком и Витькой зарулили на работку к Леше (гитарист Ниагары), чтоб слить мои фотки на болванку, тем самым освободив место на фотыке для самого концерта… Также Леша эксклюзивно заценил нам новые трэки с грядущего альбома своей команды, выход которого намечен совсем скоро =)

Когда мы вернулись в «Ляльку», там полным ходом шли приготовления к концерту… «Суперчеловек» (как его назвал Виталик) и по совместительству организатор мероприятия Арсен суетился и старался, чтоб все было слаженно, а сейшен начался вовремя… Так в общем-то и произошло благодаря его усилиям! =)

Открывали действо Базуки, и сходу подорвали публику… Хоть народу было совсем мало, под сценой творилось мяско, но это не мешало мне фоткать ребят… Должна сказать, что в маску был облачен ТОЛько Витька (вокал), т.к. остальные завтыкали свои маски в поезде по дороге из Одессы… Но при этом Базуки выглядели очень ярко! Чего стоит лишь басист Ромарио, а точнее его поза во время игры! Особое внимание я обращала на ударные, т.к. сама учусь стучать: Сеня играет громко, четко, отточено… В общем, высший класс! В тот вечер Базуки представили 7 композиций, в том числе такие хиты как «Четвер» и «Ти ніщо»… Напоследок всем предстояло офигеть от фита с вокалистом группы Догма Кукой - и это была всем известная слипнотовская тема Herretic Anthem! В общем, все остались довольны =)

После выступления Сеня представил очередную банду… Итак, львовян готовились порвать Снафф, и им это удалось в полной мере! Стоит подчеркнуть, что ребята потратили немало времени, чтоб перевести свои тексты на украинский, соответственно пришлось менять ритмы в каждой песне… Музыканты также исполнили 7 вещей, среди которых, конечно, были небезызвестные «Ненависть» и «Моя смерть». И хоть Виталик немного волновался (то ли из-за того, что долго не выступали, то ли потому что у него болело горло), это было не особо заметно, и зал принял их на «ура!»… Так что Снафф действительно стали героями вечера =)

Закрывали данное мероприятие Контрабанда… Это одна из давних львовских формаций, всем участникам коллектива лет за 30! Собравшись втроем, они начали играть в середине 90-х в стиле Сепультуры и Machine Head. Несколько раз менялся состав, они разбегались и собирались вновь… На концерте Контрабанда играли свежую программу в очередном новом составе… Не могу сказать, что мне понравилось, но уважения определенно заслуживают!

В общем, я осталась очень довольна поездкой и мероприятием в частности… Спасибо всем, кто составил мне компанию в тот день… Отдельная благодарность достается Арсену! С нетерпением жду очередного приглашения! =)





[b]2 березня 2005 року. Місце дії - „Лялька”, Львів.[/b]

Romario



БАЗУКА БЕНД (Львів)
SNUFF (Житомир)
CONTRABANDA (Львів)

Усі групи позіціонували свій стиль як ню-метал

Отож… довгоочікуваний сейшн, суміш двох вибухонебезпечних банд, стара гвардія, класика жанру, адреналінові маніяки і терористи, два старожила львівської важкої музики, Базука Бенд і ContrabandA, ContrabandA і Базука Бенд, як завжди - у „Ляльці”, а на додачу - маловідомі у Львові, але не менше агресивні житомирські ню-металісти Snuff, які прибули до славного Леополя за запрошенням Базуки Бенд. Подія не те щоб небуденна, але й чи не найперша від нового року ві Львові (ну скажіть - де іще проводились в нас концерти такого рангу власне музики агресивної і важкої від 1 січня?). Обіцяно від всіх учасників немало сюрпризів і добротної ню-металічної атмосфери.
Насправді ж концерт залишив чимало протиріч, діалектично поєднавши приємне з негідним, овації з розчаруваннями, мистецтво як таке і жорстоку реальність.
Почну з найболючішої вже не перший рік хвороби, від якої страждають львівські музиканти - місцева публіка. Ті нечисленні фанати, які ревно приходять на більшість андеграундних акцій, аби почути якісну музику і відірватись по-повній, не можуть заповнити прогалину, що виникає від сейшна до сейшна. Їх просто занадто мало, а всі решта - це люди настрою і грошової дилеми щодо пива і рок-н-ролу (в опозиції, звісно, одне до іншого). Чималу роль відіграє належна реклама, але аж ніяк не скажеш, що на концерт 2-го березня її бракувало. Не те, щоб на кожному паркані висіла афіша, але й бувало, що за слабшої інформованості люди приходили, і приходило їх багато.
Хотілось ще би зазначити таку цікаву статистику - свого часу, ба, навіть роки 2-3 тому, бойова обойма з Базуки і Контрабанди збирала в „Ляльці” по 200-300 чоловік. Де вони зараз? По роботах пішли? В армію забрали? За кордон виїхали? Щоправда, з того часу з’явилось чимало молодих команд, і вподобання вередливої публіки могли змінитись, але ж не настільки радикально! Одним словом, загадка. Скільки вже про це писалось, але факт залишається фактом: львівські фанати - найнепередбачуваніші в Україні.
Але це відходячи від основної теми. Скажу тільки, що в сумі людей разом з музикантами було чоловік 60-70, не більше.
Організацію концерту практично повністю проводив Арсен, наш барабанщик, зокрема, що стосується культурної програми для гостей, барабанів на концерті як таких і яко ведучий акції. Окремі подяки хотілось би зпрезентувати чарівному адміністратору клубу - Віці.
Апарат - місцевий, далеко не найкращий, комбіки гітарний і басовий, не церемонячись, впевнено можна назвати повним гімном. Гіршого звуку зустрічати не доводилось вже дуже давно. Натомість за портальною визвучкою в самому залі ще більш-менш можна було все розібрати і навіть поковбаситись.
Ще одна особливість вечора - що концерт почався вчасно. Точніше, з затримкою на 10 хв, але ж не на годину-півтори, як то зазвичай буває.
Першими виступали ми, тобто Базука Бенд, зіграли усю наявну в арсеналі програму, з кавером на Pantera, а насамкінець - в розкладці на 2 вокали із запрошеним мегахрюкером з „Догми” Кукою - антирелігійний бойовик „Heretic anthem” від Slipknot. Що сказати - враження непогані, втоми не відчувалось, зважаючи на недавній концерт в Києві, а от стосовно окремих пісень - найбільше розірвало публіку від двох останніх речей - „Діти асфальту” і власне кавера на Slipknot. Непогано, як видається зі сторони учасника групи. Неприємним мінусом стали проблеми з апаратурою - і кавер „Mouth for war” Pantera довелось грати без гітари в порталах і моніторах. Ще раз „реверанси” в сторону апарату і тих, хто його ставив.
Далі представлено гостей - житомирські Snuff. Власне, на афішах чомусь писало прописку „Київ/Житомир”, але із розмови з учасниками дізнались, у Києві ніхто не проживає.
Ну що сказати - ню-метал, яким він і є. Трохи ІМХО заповільний, але непогано продуманий по аранжуванню, синкопований, як у Mudwayne, з дуже експресивним вокалом і взагалі оригінальними вокальними партіями, що рідко зустрінеш з-поміж груп схожих по стилю. Жирно. Сильно. Дуже навіть сильно. Якби іще трохи пришвидшитись дядькам і ще більше опустити музичний стрій - буде справжнє м’ясо. Але це вже якщо придиратись.
Останніми виступили Легенди важкої музики Львова, причому Легенди з великої літери. Улюбленці давніх, ще метальових „рокотек” без всіляких там гівнорокових команд, як тепер. Група з великим здобутком і авторитетом не тільки у Львові. 2 альбоми, випущені в Києві, досі активно купуються, а деякі давні фани потайки мріють про те, що група таки ще розродиться ще одним CD-бойовиком…
Насправді ж виступ ContrabandA став справжнім розчаруванням вечора. Музика в групи вже не та, драйву поменше, швидкості нижчі, в барабанних партіях зник другий бас-барабан. Немає вже того жирного масного вокалу, вокалістом є один-єдиний гітарист, і експресії дуже сильно бракує. Єдиний прогрес на фоні усього - це ще більше опущений музичний стрій (не то „ля”, не то „ля-бемоль”), в якому не грає практично ніхто в Україні. Окрім того, за професійність ContrabandA говорить факт, що вони добились найкращого і найчитабельнішого звуку в залі за увесь концерт.
Група заграла декілька пісень переважно повільного і вкрай повільного темпу, загалом зовсім іншу музику, ніж років 3-4 тому. І хоча в ритмічних побудовах і гітарних партіях чулося ще відголосся старої брутальщини, вона уже несумірно послабшала. Найважчою композицією став банальний кавер на SOAD „Aerials”. Виконання „весільної” пісні просто заскочило, як удар нижче пояса, і навіть старий добрий song „Agression” датований чи не 96 роком, не врятував загального враження. Підсумок один: слабо, надто слабо. І при тому всьому ще віриться, що старожили львівського металу ще себе покажуть. В музиці це ще залишилось, це ще чути, і як то кажуть, надія вмирає останньою.
Окей, концерт завершився, гості поїхали додому, а нам залишається очікувати наступної метальової акції в „Ляльці” - 23 березня, якщо мені не зраджує пам’ять.


Хочеш відповісти? Авторизуйся!