Вибухонебезпечна Лялька (репортаж + фотки Невідомої)

Вибухонебезпечна Лялька (репортаж + фотки Невідомої)

| 0 | Розділ: Враження | 2 березня 2005 0:41

Те, що минулоъ середи відбувся суперовий та найбільший ляльківський сейшен сьогодні знає вже все місто. Хто ж не був має можливість прочитати про концерт в цьому репортажі.
Те що то буде щось несамовите можна було здогадатись вже з самого оголошення складу учасників концерту. Ними виявились справжні зірки українського андерграунду, що попри всю свою "ваговитість", котру так не любить український шоу-бізнес, є достатньо відомими та серйозними командами в Україні. Це: івано-франківська "Карна", київський гурт "Тол", львівські "Ніагара" та "Анна". Одразу ж напрошувалось питання: "Чи не перебрали організатори з зірками, як для відносно маленького, домашнього клубу?". Питання це переслідувало мене аж до самого попадання в підвали львівського театру ляльок. Адже охочих потрапити на "Концерт до дня армії :)" зібралась добра тисяча чи може й більше, а також добряча делегація людей з інших міст. Це не зважаюи на те, що вхід до клубу був завищений майже вдвічі, а проломитися через таку шару людей до входу було куди екстремальніше ніж стрибати з банджі чи ще там з чогось. І ви десь бачили щоб на концерт якихось там "миленьких", попсово-цнотливих "пєвців" хтось так проривався? Та ніколи в житті! Бо сьогодні люди прийшли послухати справжню музику, а не роками нав'язану туфту.

Отож, я таки опинився всередині десь так в годині 21 (прийшов о 19.30!!!), залишивши за собою ще добрячу купу охочих пробратися всередину. Потрапив я якраз на початок концерту, котрий був назначений на 20. На моє величезне здивування ефекту тролейбусу в приміщенні не сталося. Хвала організаторам! Мудрі люди здогадалися повиносити купу столів та стільців, котрі й так нікому б не знадобилися, збільшивши корисну площу для махання тілами, хайрами та іншими потрібними в цьому ділі частинами тіла.

Розпочинала свій виступ львівська зірка, "Ніагара". Понеслось! Хлопці з милою кобітою на чолі влаштували навалу музики й драйву на ще "не зіпсоване" вухо присутніх людей. Народ цю навалу з гордістю витримав і одразу розібрався, що стояти вкопаним можна хіба на попсово-фанерних концертах. Зважаючи на величезну популярність гурт в рідному місті, народ підспівував або ж взагалі співав (Віка дозволяла собі деколи відпочити :-)) усі пісні улюбленої групи, "порвавши" тією якісною віддачею людей на сцені. Музиканти сказали "ХАЙ!" і одразу ж додали гуркоту до свого водоспаду музики піснею з тою ж назвою!

Як на мене то з кожним концером гурт стає на голову вищим і загалом звучав найбільш професійно з усього зіркового складу, адже зовсім недавно музиканти святкували вже свою п'яту річницю і днями оголосили про завершення запису третього альбому.

Отож, на цьому концерті була навіть така-собі неофіційна презентація декількох нових пісень з щойно вийшовшої платівки.

Наступними "рвали" публіку шановані гуцули з івано-франківської групи "Карна". Спробувавши два роки назад свої сили на фестивалі "Тарас Бульба" і отримавши там гран-прі, хлопці настільки полюбилися львівській кольорово-патлатій публіці, що жоден їхній концерт не обходиться без аншлагу. Мелодійні гуцул-корові рифи та фантастичний вокал приваблюють навіть найзатятіших "попсовиків", бо українського в музиці хочеться всім. Хлопці аналогічно до Ніагари добряче відірвались на сцені, загравши відомі хіти з свого альбому: "Хворий", "Сміття". На прощання відіграли "Летимо", літаючи в повітрі разом з усіма присутніми, час від часу відштовхуючись ногами від притягаючої землі.

А тим часом Віка з Ніагари розповіла мені секрет! Вже планується наступна така вибухонебезпечна паті. А от коли то буде і хто там буде виступати наразі являється невідомим. Хм… з нетерпінням будемо чекати!

Тим часом "Карна" приземлилася з польоту і передала естафету гурту з жіночим і'ям "Анна", який, проте, грає зовсім не блакитно-легеньку музику. Такий-собі ваговитий хард-кор а-ля "Hatebreed" та "Pantera" з спущеними в незкінченість струнами для поващення музики. Вокаліст на відміну від двох попередніх груп не мелодійно співав, а соковито гарчав не поступаючись в цьому ділу схожим західним групам. Гарчати вокалісту також допомагав не один гаркітливий фан групи, який знайшовши-таки записи, або ж добросовісно відвідуючи концерти добряче позапам'ятовував слова пісень.

Хочеться відмітити, що в гурті додалось оригінальності та незвичайності і, гловне, мелодійності з бек-вокалом гітариста Сергія.

До того всьо хочу додати, що щас на концерті йшов не так швидко як ти читаєш цю статтю і "Анна" завершили грали лише о 24.00, передавши в цю пізню пору доби можливість виступити молодому, але, мабуть, найбільш зірковому альтернативному гурту "Тол". Нарешті бльшій частині присутніх випала нагода почути популярну київську групу не тільки в кліпах або ж на нечисленних записах. Мене "Тол" абсолютно не розчарували! Грали на живо дуже злагоджено та чітко. Але хлопці не є гіршими чи кращими за тих хто виступав перед ними. Їм пощастило, що випала нагода показати себе ширшому загалу. Насправді, то був концерт справді рівноцінних між собою груп.

Отож, хлопаки після невеличкого саундчеку досить несподівано для всіх раптово розпочали виступ. Оригінальності з-поміж інших гуртів їм додавав ді-джей котрий додавав незвичних українському вуху звуків до важкої музики гурту. Той же ді-джей гарно заповнював музичний простір поміж піснями, поки інші музиканти "настроювались" на наступну пісню. Маючи не абияку популярність завдяки ротації кліпів, гурт одразу ж отримав бек-вокал з сторони залу, котрий користуючись кожною нагодою вимагав розкручених по телебаченню хітів: "Самознищення" та "Хто я?". Хлопці ж не піддавались на провокації, а грали чітко продуману програму, залишивши хіти на закуску.


Тим часом на годиннику вже натікало 00.30 і з залу найменш живучі почали тікати в надії зловити останню маршрутку. "Толівців" це не дуже й то засмутило, але програму вони вже підводили до завершення спочатку зігравши останній хіт "Хто я?", а на завершення з підтримкою вокаліста "Анни", заспівавши "Самознищення".


[

Сергій, гітарист групи "Тол"

-- Огромное спасимбоуууууууу за теплый прием!!! У вас отличный город(и слишком запутанный)))
Мы были рады, что все таки попали в культовую Ляльку, но Вар’ятка права - "зібрання на одному концерті стількох хороших, якісних гуртів, витримати емоційно, та й фізично, дуже складно"… это у нас не впервой)))

ДЖ(Резкий))), которого вы слышали, мы нашли буквально за недели три до выступления и половина песен еще с ним не делалась(((мало времени)

Единственное, что немного разочаровало - это звукорежисер(в прочем как везде и всегда(своего все найти не можем)) и отсутствие slam-а(в этом плане вам нужно немного поучиться у Ивано-Франковска)))…
А ТАК ВСЕ ЗАШИБИСЬ!!!!
отдельное Спасибо ВИКЕ,ВИТЬКУ И ВСЕЙ АННЕ!!!

-- Чого чекали, коли їхали до Львова?

-- Побольше и звук получше. Я бы даже сказал погромче!

Но нам в Тернополе Витек (Анна) все так подробно рассказал, что по приезду мы особо не удивились.

]



Ось так от завершився вибуховий концерт, котрий залишив після себе повно емоцій та очікування подібного дійства в рідному мені місті. Народ, що ще не вийшов виловлював по клубу музикантів, щоб взяти в них автографи. Драв що відчувався кожною клітиною тіла починав потроху конденсуватись на стінах клубу. Для себе я зробив величезне відкдриття, побачивши живі стрибаючі хвилі в "Ляльці"!

З.І: Ну не розумію я нашого "багато нехороших слів" шоу-бізнесу… Групи, які без жодної розкрутки та серйозної медіапідтримки збирають на клубний концерт більше тисячі людей, а на відкритому майданчику, або ж в залі можуть зібрати й десятки тисяч людей залишаються в тіні. Натомість штучна попса котра без розкрутки далі кухні виконавця не вийде користується величезною популярністю в директорів радіостанцій та телеканалів… Коли ж наша країна стане насправді чесною?

З.З.І: Велике спасибі Невідомій за гарну роботу фотокореспондентом і за таку величезну купу фоток. Нажаль, довелося з них вибрати лише частину.

Архів фоток:

Анна :
Вокаліст Басист Гітарист

Ніагара :

Басист в зеленому світлі Басист без зеленого світлка Віка Знову Віка Віка Тіма за барабанами Льоша з гітарою НІАГАРА

Карна :

Гітарист Вокаліст Знову вокаліст Басист

Тол :

Прозоров (вокал) Знову Прозоров Прозоров Ді-джей Загальна фотка декількох учасників Загальна фотка
Хочеш відповісти? Авторизуйся!