Хард-кор у Львові: міф чи реальність?  (концерт в ляльці 23 вересня)

Хард-кор у Львові: міф чи реальність? (концерт в ляльці 23 вересня)

| 0 | Розділ: Враження | 29 вересня 2004 22:19

Зараз у Львові досить часто можна почути різні бесіди стосовно того, чи справді існує у Львові таке явище, як хард-кор. Саме 23 вересня у “Ляльці” зібралися хард-кор команди, які мали можливість доказати те, чи навпаки - спростувати. Нагадаю, що останній раз прихильники хард-кор нашого міста мали змогу насолоджуватися ним аж у середині липня!

Вечірка відбулася за участю львівських команд, а саме: “Лоботомія”, ”Хвора” та “Верховна Зрада”.

Для “Лоботомії” це, взагалі, був дебютний виступ, “Хвора” якраз і виступала у Львові останній раз саме на тому концерті у липні, а “Верховна Зрада” виступала на різних українських фестивалях у різних містах України, тільки не у Львові! Взагалі-то “ВЗ” останній мали можливість почути на концерті присвяченому тижню субкультури у Парку культури!

Враження від концерту доволі двояке. Певною мірою переконався, що хард-кор у Львові таки існує, але з іншої сторони (як завжди!) є певні мінуси. Що ж, ще раз розчарувала ляльківська апаратура, яка із кожною вечіркою нагадує, чи то показує, що своє вона вже давно відслужила і її негайно потрібно замінити! Ще один мінус з концерту: “Лялька” явно вже не дуже підходить для проведення таких багатолюдних вечірок, місця, як завжди, бракувало. А ще я досить довго офігівав від маленьких дівчаток, які, певно, вжили неймовірну дозу спиртного, або ще тому подібної фігні, бо було враження ніби вони дійсно не туди потрапили! А може це все через те, що я старію? Однак, мова йде не про те.

Отже, стосовно самого ж дійства, то почалось воно доволі вчасно, хоча, звісно ж, із запізненням. Першими на сцену вийшла “Верховна Зрада”. Одразу ж завели публіку, мабуть, через свій нестандартний початок виступу - пісню почали грати із приспіву, хоча потім її переспівали у нормальному варіанті (“Воду, світло, газ!”). Заграли кілька нових пісень, показали цілком пристойний рівень і доказали, що недарма вони часто запрошуються на різноманітні фестивалі. Під час виконання однієї із пісень у драмера зломалася педаль до бас-бочки. Тому у зв’язку із тим була невелика перерва, після чого ж концерт продовжився. Відігравши 5 пісень “ВЗ” покинула сцену для того, щоб пізніше повернутися на неї!

Після “Верховної Зради” на сцену вийшла молода команда під назвою “Лоботомія”. Чесно кажучи, не сподівався від них такого дебюту (адже можна було зробити висновок, що більшості народу сподобалось!). Музика склала непогане враження, а от вокал, правда, трохи підкачав, як на мою думку! Ще один прикол виступу “Лоботомії”, себто це радше розчарування, а не прикол - це вимкнення світла під час виконання однієї із пісень. Гітаристи припинили грати, натомість драммер команди не мав бажання припиняти гру, чим показав свій досить високий професійний рівень. У кінцевому результаті група склала досить непогане враження від свого виступу.

“Лоботомія” зійшла зі сцени і їхнє місце зайняла група “Хвора”. Саме тут, у липні, відіграла свій останній виступ ця команда. Зіграла мало пісень, через те, що до виступу була проведена лише одна рептиція. До речі, зіграли вони із новим барабанщиком. Стосовно самого ж виступу, то можу сказати, що, можливо, рівень їхній підіймається із кожним виступом, хоча треба буде докласти багато зусиль, аби знайти слухачів на цей стиль музики, який вони грають. Але загалом більшості наріду, напевно, їхній виступ сподобався, бо бісилось багато людей!

А от після виступу “Хворої” на сцену знову вибралась “Верховна Зрада”. Але знову її спіткало якесь невезіння. Під час виконання першої пісні, щось трапилось із апаратурою і у басиста певний час були проблеми із звуком, точніше сказати із відсутністю звуку. Хоча досить швидко усі негаразди були виправленні і концерт знову продовжили. Що ж до цієї частини виступу, то Лаврін завзято жартував із натовпом, тим самим недаючи маленьким дівчаткам заспокоїтись, не даючи можливості їм перепочити від їхньго надмірного пищання та кричання. Щодо самого репертуару, то заграли веселу пісню-листа до Анжеліни Джолі(“Анжеліна”), ще раз згадали нашу міліцію (“Ша, бля, міліція”), дали можливість подумати про те, як таки дійсно класно жити на Україні (“Чому ж ти, блядь, не любиш Україну”), якусь веселу реперську пісню, принаймі так її самі охарактеризували (“Веселий кінець”). А на кінець заграли класну повільну пісню, назви якої не пам’ятаю плюс кусок “Lowrider’a” групи “KoRn”.

Загалом концерт видався досить-таки непоганим. Не знаю, як іншим, а я ще раз переконася, що найкращою хард-кор командою Львова таки є “Верховна Зрада”, це вони вдало підтвердили того вечора. Відносно двох інших команд, то певний потенціал є, але відомо, що для того, щоб щось досягти треба багато працювати над собою. Так що, творчої наснаги їм.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!