11-12 вересня 2004 року в Збаразькому Замку поблизу Тернополя відбудеться готичний фестиваль "НЕКРОПОЛІС: Чорна Ліра".

11-12 вересня 2004 року в Збаразькому Замку поблизу Тернополя відбудеться готичний фестиваль "НЕКРОПОЛІС: Чорна Ліра".

| 0 | Розділ: Новини | 21 серпня 2004 14:13

Організатори фестивалю - Український Готичний Портал та Готичний клуб "Ґаммадіон" очікують прийняти до 2,5 тисяч українських та східноєвропейських готів. В програмі фестивалю виступи менестрелів, лицарські поєдинки, відеоінсталяції, мистецькі перформенси та виставки, алхімічні досліди. Цілу ніч до самого світанку готичні діджеї будуть перемішувати звуки та ритми темної музики, а цв'яхом дійсва стане довгоочікуваний виступ найкращої польскої групи "Fading Colours", а також легенди української готики "Кому Вниз". Серед учасників "НЕКРОПОЛІСУ" також Бурдон (Львів, folk), Замкова тінь (Львів, dark folk), ZsuF (Тернопіль, noise/ambientEBM), Reactor (Вінницяindustrial metal), Ті, що падають вгору(Тернопіль, dark alternative), Вінки (Київ, gothic/folk-industrial), Холодне Сонце (Тернопіль, love metal), Gray Scale (Одеса, dark electro) та Audi Sile (Козова, gothic-industrial/dark wave).
Прес-реліз
В силу свого менталітету, ми досить розсудливо ставимось до нових явищ, понять, предметів, надто ж коли вони не є схожими на те, що зазвичай звемо нормою.
Понад два десятиліття існує в Європі готична сцена, що об’єднує виконавців різноманітних напрямків інтелектуальної сучасної музики від автентичного фольку до металу, від неокласики до клубної електроніки. Особливістю цієї різної за формою, але схожої за наповненням, музики є меланхолійна, холодна атмосфера, просякнута похмурою романтикою з виваженою інтелектуальною лірикою, що звертається до глибин духовного світу людини.
На жаль в Україні готична сцена і відповідна їй молодіжна субкультура (т.зв. „готи”) ще не настільки розвинені як, наприклад у Німеччині, проте в Україні існує цілий пласт музичних формації, які грають оригінальну музику визначену міжнародними критиками як "українська готика”. Це “КОМУ ВНИЗ”, “ВІНКИ”, “GRAY\SCALE”, “AUDI SILE”, „ХОЛОДНЕ СОНЦЕ” та інші менш відомі широкому загалу. В мережі Інтернету діє центральний в Україні і СНД потужний мистецько-музичний ресурс “Український Готичний Портал” www.gothic.com.ua , який є ще й продюсерською агенцією (виступ наших гуртів на готичних фестивалях в Німеччині та Польщі), лейблом (випуск першої CD-збірки “Українська Готика”) та дистрибуторським центром (реалізація близько 2 000 найменувань рідкісних релізів світової дарк-сцени) . Щомісяця у Львові, Тернополі, Одесі та Києві проводяться клубні вечірки. Одна з таких вечірок „Діти Ночі”, що відбулася у 2000 р., стала першим фестивалем , що зібрав близько 2000 осіб. Постійним організатором готичних зібрань є також Готичний клуб «Ґаммадіон» - формація, що об’єднує творчу молодь - шанувальників похмурої готичної та індустріальної естетики. Восени минулого року українські готи зібралися на готичний карнавал «НЕКРОПОЛІС» в Олеському замку, стало добрим почином замкових вечірок. Таким чином готична молодь намагається звернути увагу суспільства на древню спадщину, яка є унікальним джерелом нашої духовності. У 2004 році в рамках мистецького проекту «НЕКРОПОЛІС» у Збаразькому Замку поблизу Тернополя відбулися два міні-фестивалі „Навський Великдень” та „Тризна”. Готичні вечірки є унікальні по своїй суті, оскільки поєднують в собі виступи музичних формацій, театральні перформенси, читання поезії, перегляд фільмів та відео, мистецькі інсталяції і звичайно ж танці.
11-12 вересня 2004 року в Збаразькому Замку відбудеться готичний фестиваль „НЕКРОПОЛІС: Чорна Ліра”. Організатори фестивалю очікують прийняти до 2,5 тисяч українських та східноєвропейських фанів. В програмі фестивалю виступи менестрелів, лицарські поєдинки, відеоінсталяції, мистецькі перформенси та виставки, алхімічні досліди. Цілу ніч до самого світанку готичні діджеї будуть перемішувати звуки та ритми темної музики, а цв’яхом дійсва стане довгоочікуваний виступ найкращої польскої групи „Fading Colours”, а також легенди української готики „Кому Вниз”. На наступний рік очікується участь відомої німецької групи, ім’я якої поки не оприлюднюється, а також географія учасників буде значно розширена.

Фестиваль буде відбуватися під гаслом:
Gothic against evil!


Програма
Субота, 11 вересня 2004р.

Подвіря замку
18.00
Бурдон (Львів)
Замкова тінь(Львів)
Клуб „Легенда”
20.00 - 6.00
ZsuF (Тернопіль)
- dj Core (Kyiv, dark electro)
- dj Troop (Ternopil, goth-industrial)
- dj DiZi (Lviv, dark electro techno)
- dj Lemon (Odessa, industrial / dark wave)
- dj Copycat (Odessa, EBM)
- dj Scorn (Kyiv, synth-goth)
- dj Alarm (Lviv, dark wave)
- dj Werewolf (Odessa, synthgoth/EBM)
- Tyrant (Kyiv, gothic rock)




Неділя, 12 вересня 2004р.
Подвіря замку
16.00 -
Reactor (Вінниця)
Ті, що падають вгору(Тернопіль)
Вінки (Київ)
Холодне Сонце (Тернопіль)
Gray Scale (Одеса)
Audi Sile (Козова)
Кому ВниZ (Київ)
Fading Colours (PL)

Клуб „Легенда”
24.00 - 6.00
- dj Khomius (Lviv, gothic/medieval/dark wave)
- dj Leszek Rakowski (Fading Colours, dark trance)
- dj Danko (Lviv, synthie)
- dj Stranger (Berlin, ukrainian gothic/cyber gothic)
- dj Lex (Kyiv, industrial / dark wave)

Контакти:
Антимис Ростислав (Львів) +38 067 7096951 xomiyc@ ukr.net
Нагуляк Роман (Тернопіль) +38 0352 227920 torquemada@gothic.com.ua
Ткачук Юрій (Київ) +38 050 6818095 svarog@gothic.com.ua
Федун Віталій (Берлін) + 461799008049 stranger@gothic.com.ua
Гоч Петро (Тернопіль) +38 066 7636860 wlgroup@ukr.net
Проживання:
1. Кемпінг (наметове містечко)
А) таборування у наметах (забезпечують організатори ) - 3 грн./доба/особа
Б) проживаня у власних наметах - 5 грн./намет/доба
2. Гуртожиток (зручності на поверху) - 8 грн./особа/доба
3. Готелі - можливість бронювання готелів у Тернополі та Збаражі
4. Можливість замешкати у місцевих жителів.

ХАРЧУВАННЯ:
Дешева та смачна готична кухня клубу “Легенда”, а також хот-доги, бутерброди, жарені ковбаски, пиво.
КВИТКИ
1 день - 15 грн.
2 день - 35 грн.
Всі дні - 40 грн.
Детальніша інформація на www.gothic.com.ua www.nekropolis.org.ua
Хочеш відповісти? Авторизуйся!