ВЗ : «Постструктуалістичний постмодерн з вкрапленнями ампіру»

ВЗ : «Постструктуалістичний постмодерн з вкрапленнями ампіру»

| 4 | Розділ: Інше | 24 травня 2006 22:54

З ким би ото мав асоціюватись такий карколомний розумний заголовок, як не з "Верховною Зрадою":). Про останні події з життя ВЗ, трафунки, концерти, еволюцію, зміни, плани .. все тут і прямо з рук самого Юрка Лавріна. Читайте далі



Давай почнемо з вражень від нещодавнього фестивалю «Рок Січ»…

Юрко Лаврін : Нуу.. дуже позитивні! Дуже позитивні враження! Тому що все було на хорошому рівні. І це всі чудово розуміють.

«Верховна Зрада» задоволена своїм виступом?

Л. : Своїм виступом? Так! Тому що ми не сподівались, що до нас буде стільки уваги! Тут не справа в тому – нас прийшли слухати чи прийшли не слухати. Все це не важливо. Абсолютно! Важливо те, що нам як групі потрібна увага, якщо вже хтось запрошує виступати. Буває таке, що приїжджаєш і там кажуть, що та, пацани, ідіть гуляйте, інструменти собі вистройте як хочете, звукорежисери не працюють і все таке. А тут все було дуже чітко, зібрано і пунктуально. Мені це дуже подобалось!! Сказали посадити дерево – ми посадили, потім подзвонили і сказали йти на саунд-чек, пізніше на прес-конференцію, далі вже одразу на виступ. Практично часу на відпочинок не було, але, по суті, то і був відпочинок!

А часто, взагалі, ви виступаєте за межами Львова?

Л : Ну от, наприклад, одразу після «Рок Січі» поїхали виступати в Чернівці. Зразу наступного дня. А загалом, приблизно, десь раз на місяць чи раз в два місяці ми завжди кудись їдемо.

Як думаєш, зміни - це завжди на краще?

Л : Зміни? Не завжди.

Ну, наприклад, коли якась певна група змінює стиль чи напрям музики – це типу добре?

Л : Як коли, але зазвичай так. Тобто я абсолютний прихильник експериментальних речей і вважаю що зміни таки повинні бути. Візьмемо, наприклад, групу «Korn». Як на мене, то перших чотири альбоми вони росли, а далі вони вирішили косити бабло і почали випускати якесь гівно. А Radiohead навпаки – вони ростуть з першого альбому і до сьогодні!! Чи, скажімо, Майк Петтон, він постійно росте, в нього нема жодної групи, зате в нього купа проектів та експериментів.

Чи змінилось щось у стилі «Верховної Зради», в порівнянні з тим, що було з самого початку?

Л : Дуже сильно! Спочатку ми грали панк-музику, бо не вміли насправді грати. Вирішили, що знати чотири акорди – це типу нормально, нам вистачить. Потім ми всі зависли на new-metal’і. Нас порівнювали з Korn’ом, але це фігня. Це певно тільки через дреди і олімпійку:) Насправді, ми були ближчими до “Rage Against The Machine”. Це була б навіть об’єктивніша думка. Якби нас в цьому звинуватили, я принаймні міг би її прийняти. А тепер нам набридло це одноманіття, цей new-metal чи rap-core, які я вже терпіти просто не можу. Тепер ми будемо грати найінтелектуальнішу… Ні, найінтелігентнішу музику в світі:) Наш стиль тепер називається «постструктуалістичний постмодерн з вкрапленнями ампіру»:)

Ух ти:) А що, до речі, являє собою нова програма, що була представлена в «Ляльці» на минулому тижні?

Л : Це брехня, насправді це не була нова програма.

Чому тоді це написали на афішках? Щоб привернути увагу ;)?

Л : Не знаю, думаю що так. Але це не ми придумали, що це нова програма. Ми грали половину старих пісень і половину нових. А умовні хіти, які я умовно називаю хітами, типу «Воду, світло, газ», ми взагалі, найближчим часом, грати не будемо.

Це, можливо, була та сама програма, яку ви грали і на «Рок Січі»?

Л : Майже. Але ми ще одну нову пісню написали і офігенне intro зробили. Це буде пісня, але ми не встигли її доробити і це було intro.

Як думаєш, а під що можна слухати музику «Верховної Зради»? Тобто, це музика для роздумів чи суто для відриву?

Л : Ну, стара наша музика навряд чи для роздумів, як на мене. Ну та, є моменти. Ми завжди любили щось таке вставити. Мені це дуже подобається. Зараз можливо вона і для роздумів. Якщо чесно, то не знаю під що слухати «Верховну Зраду». Можливо під кайфом :) Я жартую.

А про що мріє Верховна Зрада?

Л : Не знаю про що мріють інші учасники, а я мрію про те, щоб ми записалися на Ipecac Records. Знаєш таку? Моя улюблена:)

Що таке «якісна музика»? Це типу музика, яка якісно записується на студії чи музика, яка, перш за все, твориться щиро і відверто?

Л : Це гармонія. Якісна музика, це, по-перше, гарне звучання та якісний запис, по-друге, цікава форма і цікавий зміст. Однозначно! І, звичайно, вона повинна бути завжди новою, йти в ногу з часом, а не пахнути якимись пережитками і нафталіном. Бо так це вже буде просто непотріб. Якщо я це вже чув, то нащо мені слухати це ще раз. Тобто, завжди потрібно йти до чогось нового.

Яке питання зі всіх, які вам задавали, було найнадокучливішим чи найстереотипнішим?

Л : Найсмішніше я почув недавно. На «Рок Січі» нам задали два дуже кумедних питання…

..типу на прес-конференції?

Л : Так. Перше було прокоментувати слова Б.Грєбєнщікова - «рок-н-рол давно уже умер, а я еще жив ». Нуу, я не знав шо сказати. Ну хай собі, добре. Друге питання було таке довге-предовге, типу «Ваш гурт називається Верховна Зрада, ви напевно граєте про політику і цікавитеся соціальними проблемами». Ну шо тут можна сказати? Так, і все.

Могли б ви, скажімо, кардинально поміняти свій стиль та почати грати зовсім іншу музику, змінити зовнішній вигляд і взагалі просто постібатись з публіки:)?

Л : Змогли б, якщо би захотіли. Зараз ми хочемо грати якусь дивакувату музику, яку в Україні ще ніхто не робив. В нас якась така концепція. Мені, взагалі, не подобається те, шо зараз робиться у Львові. Мені навіть не подобається жодна львівська група… ну, крім, «Годо», напевно… Є в Україні класні групи, але зазвичай стають популярними не ті, яких би хотілося. Ну, наприклад «Тол». Вони класні хлопці, і я знаю що вони круто грають, але мене не вставляє і мені здається, що це, знову ж таки, пережиток.

А не готує часом Верховна Зрада якогось такого шалено-вибухового сюрпрайзу для своїх слухачів?

Л : Готує!! Готує таку музику, шо слухачі її слухати навіть не будуть:)

…будете собі наживати іншу публіку:)?

Л : Так, абсолютно. Якщо вони будуть її доганяти, я буду щасливий:)
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

N@tylka | 31.05.07 10:31:14 | #

ми будемо бігти за нею..тобто за музикою..може і доженемо…ален хотілосяб вже шось отакеньке цікавеньке послухати…грайте -оцінимо!

provokatorka | 06.07.08 19:13:14 | #

ууу…чекаю з нетерпінням щось нового і свіженького)))

EmperoR | 06.07.08 19:45:30 | #

Якщо я це вже чув, то нащо мені слухати це ще раз.
Маячня

Roll | 06.07.08 20:03:18 | #

він не буквально. Це ж так, концепція