Концерт гуртів "Очеретяний кіт" (Вінниця), "Бурдон" (Львів)

Концерт гуртів "Очеретяний кіт" (Вінниця), "Бурдон" (Львів)

| 0 | Розділ: Враження | 7 липня 2004 19:33

Данний концерт (якщо вірити афішці на сайті Ляльки) був частиною фолькового фестивалю Шешори який проходить 6-8 липня в Шешорах (Івано-Франківська область) на якому виступають як маловідомі гурти… так і монстри укр-фольк-року : "Мандри", "Гайдамаки"…
Цього разу в ляльці було трохи більш людно ніж на концерті "Далі…", "SamaZnajeshXto", "МКР", проте досить-таки мало народу, можливо це через погану погоду, а може через небажання нашої "неформальної" публіки йти на щось новеньке і невідоме. Прийшли ми послухати чомусь досить рідкісне для Львова явище як фольк-рок, фольк. Якось дивно, але в Україні фольк і його прояви вважається за екзотику і його відкидають в глибоку альтернативу, нєформат і інші нехороші речі. Отож про сам концерт.



Першими виступали "Очеретяний кіт" - гурт з дивною назвою і досить незвичною для нас музикою яку об'єднують фолькові мотиви, швидко розігрів невелику кількість публіки і вже через кілька хвилин з залу доносились схвальні вигуки "Браво!" та дуже вдячні оплески! Музику "коти" грали досить драйвову і водночас дуже цікаву і мелодичну, голос вокаліста був досить доречним до їхньої музики і часом нагадував муркотіння кота (може звідси і назва ?)! Дехто так і не зміг втриматись на місці і побіг "зажигати" під сценою :), проте, чуючи цей гурт вперше, я вирішив прислухатись краще до їхньої музики. На початку виступу склад гурту був таким : флейта (вокал), гітара (вокал), бас(вокал), електроскрипка (вокал), ударні, часом музиканти міняли свої інструменти і ролі в групі, що дуже радувало відсутністю одноманітності!




Гурт грав десь годину часу змінивши декілька разів стилістику музики. На кожну таку зміну публіка реагувала позитивно і схвально.




Далі прийшла черга львів'ян з "Бурдону" з супер-складом! - до гурту підсів "котячий" ударник! Грали вони різні різновиди давнього, народного фолку : шведський, італійський, український і тд. Нажаль таку музику зрозуміли не всі… і дехто вирішив піти, але ті хто зрозуміли дуже гарно підтримали гурт і довго не хотіли відпускати їх. Цікавим було те що учасники гурту самі влаштовували собі підтанцьовки в піснях :), що дуже заводило народ. Загалом "бурдонівці" грали досить довго і під кінець воно вже починало трохи набридати так як змін в стилістиці було менше ніж в "котів".




Під час виступу "Бурдону" я встиг поспілкуватись з скрипалькою гурту "Очеретяний кіт". З розмови я дізнався що гурт існує вже 10 років і грають в ньому вже зовсім не початківці. За цей час гурт випустив 3 компакти і встиг доситатньо поексперементувати над музикою, щоб зупинитись саме на тому чим вони є наразі. А наразі вони грають суміш панк-року, софт-року, психоделії, тріп-хопу з фольком, можна помітити що виходить досить концептуально і цікаво. Цікавим фактом є те що група частково є і київська так як ударник гурту наразі проживає у Києві і добирається на репетиції до Вінниці. Задавши питання: "Як вам наше місто?", я був дуже здивований відповіддю, бо як виявилось, що моя співрозмовниця п'ять років прожила у Львові, навчаючись у консерваторії, і дуже любить наше місто та нашу публіку. Також їх хорошими друзями є гурт "Бурдон", недавно вони запрошували їх до себе у Вінницю.





Запам'яталось:
"…головне в житті здоров'я, щоби не боліло!…" - "Очеретяний кіт"
"…там сходить луна…" - "Очеретяний кіт" (як зауважив Дрімхед : відчувається східна Україна ;-) )
"Бельгійська полька ямайського походження" у виконанні "Бурдону"… звучало досить цікаво ;-)

PS: Фольк- це круто! Як чуєте про такі концерти то не вагайтесь і приходьте!
Хочеш відповісти? Авторизуйся!