Пісні для Мертвого півня

Пісні для Мертвого півня

| 0 | Розділ: Новини | 4 липня 2004 16:10

Як повідомляє Центрально-Європейський Часопис "Потяг 76" за адресою www.potyah76.org.ua, Мертвий Півень нарешті дочекався збірки пісень, написаних спеціально для них. Йдеться про збірку "Пісні для Мертвого півня", яку вже давно обіцяв написати музикантам Юрій Андрухович. Збірка була майже готова ще на осінь минулого року, щоправда, Андрухович хотів дочекатися тридцятого вірша. Натомість дочекався ще й тридцять першого - саме стільки поезій у збірці (всі вони, до речі, мають англомовні, або німецькі, назви). Деякі з цих віршів уже презентувалися на акціях "Маскульт" у Києві та Харкові взимку 2003 року.
Свого часу Андрухович грозився якомога ускладнити завдання Півням, написавши такі вірші, які не можна буде заспівати. Мертвий Півень переспівав дуже багато його поезій, зокрема "Агов, мої маленькі чортенята!", "Пастух Пустай, поет, баронський син", "Дидактична вистава в театрі Богуславського", "Йосифа Кун", "Міський бог Ерос" та багато інших - пісні на вірші Андруховича є в кожному Півнівському альбомі, хіба крім останніх "Афродизіяків", тож віршописець вирішив в такий спосіб відігратися на гудбарях. Але чільник Мертвого Півня Місько Барбара вже давно запевняв, що він проспіває й ці, "неспівучі" вірші. Більше того, ватага збирається зробити це у студії вже в липні: саме тоді хлопці намірюються взятися за нову платівку.
Що ж до поетичної збірки "Пісні для Мертвого півня", то вона вийде у івано-франківському видавництві "Лілея-НВ", можливо, вже у вересні цього року.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!