"Чорний вересень" змінили назву.

"Чорний вересень" змінили назву.

| 0 | Розділ: Новини | 1 липня 2004 0:50

Львівський гурт з двома сестрами-грузинками на чолі Чорний Вересень віднедавна називається на грузинський лад: Ґорґішелі. Власне, то є рідне прізвище дівчат, які ніколи не цуралися свого грузинського коріння і в житті часто проявляють наполегливий гонор горянок. Втім співали і співають Ґорґішелі українською, а зміну назви гурту спричинили зміни у звучанні та стилістиці нового доробку, пов’язані з тим, що ватагою почав опікуватися басист Мертвого Півня й просто досить відомий басист Олег “Джон” Сук. Проте подейкують, що правдиві причини перейменування команди інакші…
Річ в тім, що на Чорний Вересень має певні види один добрий приятель пана “Джона” із США. Разом з ним Олег Сук неодноразово співпрацював і навіть літав до Штатів на запис джазової платівки. Так ось той приятель взявся посприяти можливому просуванні гурту в Америці, а там з назвою Чорний Вересень (даються взнаки відлуння подій 11 вересня 2001 року) не дуже то й пограєш. Тому він порадив змінити ім’я ватаги. Дівчата вирішили за назву взяти своє рідне зичне прізвище, тим паче, що в США грузинська громада теж досить видна.
Поки до справ заокеанських в Ґорґішелі не дійшло, життя гурту триває в Краю. Склад ватаги поповнився клавішником і вже разом з ним переробляються старі награння та творяться нові. Записуватися цього разу Ґорґішелі мітять вже на столичних студіях. Однією з пісень, що перезаписуватиметься, стане зокрема річ “Велосипед”, яка увійшла торік до самобутнього проекту “Є” Олега “Джона” Сука.
Хочеш відповісти? Авторизуйся!