Свято музики у Львові

Свято музики у Львові
Вівторок, 21 червня 10:00, Громадський простір міста
Вхід: вільний

| 1 | Розділ: Події | 1 червня 2016 13:05

Свято музики походить з Франції і відбувається щорічно, починаючи з 1982 року. Тоді на заклик міністра культури вийти з музикою на відкриті майданчики французьких міст з ентузіазмом відгукнулася величезна кількість французів.

Відтоді Свято щороку має дедалі більший розголос. У 1987-му святкування відбулись у 50 країнах, в 2010-му Свято Музики відзначали вже у містах 116 країн, у 2015 - у 740 містах світу.

Оригінальна назва французькою – Fête de la Musique – є грою слів і омофоном до виразу «Faites de la musique!» («Робіть музику!»), який став гаслом участі у святі.

21 червня, у день літнього сонцестояння музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом.

Усім, хто любить співати і музикувати! Усім, хто любить слухати і підтанцьовувати! Усім, хто вміє і не вміє! Свято музики відкриває свої обійми, і кличе приєднатися до світового музичного марафону у день літнього сонцестояння!

21 червня 2016 року – це вівторок, а ми лишаємося вірні нашій ідеї, і віримо, що Місто має право на Музику і в будні, і в свята! І щоб Свято музики 2016 було ще більш особливим, ми запрошуємо наших давніх друзів і нових знайомців до спільного музикування: акцентом цьогорічного Свята стануть музичні джеми і сейшни!

Відповідно до духу Свята музики, організацію виступів беруть на себе самі музиканти. Координатори беруть на себе медіасупровід, загальну логістику програми свята, співпрацю з міською радою. Усі концерти у рамках Світового дня музики є безкоштовні для глядачів та неприбуткові для організаторів.

Сонце, червень, співтворчість – Свято музики у Львові: Музика в повітрі! http://fetedelamusique.lviv.ua
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

igor-com-ua | 21.06.17 11:56:54 | #

Середа, 21 червня.
https://zaxid.net/den_muzichnogo_sontsestoyannya_n1429147
А де львівський роцк?