Країна Мрій 2015-10-10

| 3 | Розділ: Враження | 14 жовтня 2015 15:21

Якось так сталось, що про близькі географічно концерти і фестивалі я дізнаюсь за тиждень або два після самого концерту. Про осінню Країну Мрій довідався випадково від колеги на роботі, за 2 дні до фестивалю. Відразу вирішив, що я йду на фестиваль. Трохи засмаркався до суботи, але зібрався і пішов. Прийшов перед 18ю годиною, якраз мали завершувати виступ Очеретяний кіт. Фольк сцена світиться. трохи народу під сценою. Звукачі спілкуються: - Тут щось димить! - Вимикай рубильники!.. Ну ок, кіна не буде.
Пішов на рок сцену. Там якраз Гич оркестр почали грати. Трохи послухав Гич: звук добрий, але їхня музика мене не пре. Дуже холодно. Пішов на фольк сцену, де згідно з програмою вже мали бути Йорий Клоц. Приходжу, а там Очеретяний кіт. Прикольні такі, настроєві. Підчас останньої пісні на сцені все погасло і замовкло. Акустично грати не хотіли, та й мабуть часу вже не було. Народ почав розходитись. Тоді вийшли Йорий Клоц. Електрики нема. Почали грати акустично. Народ підтягнувся під сцену. Заграли одну пісню, тоді вирішили злізти зі сцени до народу. А я пішов до рок сцени подивитись на Триста8ісім. Часто чув їх по радіо (на радіо Тиса навіть є рубрика їх імені). Заграли чотко. На концерті звучать не гірше ніж в студії. Пострибав, загрівся трохи. Після Триста8ісім пішов на фольк сцену, там вже було світло і звук, Йорий Клоц грали Вербову дощечку. Потім мою улюблену – Ліс. Заграли нову хіпхоп щедрівку: "Василь Маланку поклав на лавку, …", - в мене асоціації з якимсь польським репом кінця 90х.
Далі Бурдон. Трохи послухав і побіг до рок сцени подивитись хто такі The Doox (я їх взагалі раніше не чув). На рок сцені ще грали Rock-H, якраз завершували виступ, мабуть грали на біс.
The Doox налаштувались дуже швидко. Звук був дуже гучний, але я запхав собі вату в вуха і мені було комфортно. Ударник так стукав в бочку, що аж підсилювачі в зашкал пішли. Звукач побіг поправляти мікрофон біля басбочки. The Doox дуже круто зіграли, в них цікава мішанка стилів: і етно, і роцк, і дискотека. Ті записи, що гуляють в соцмережах не відповідають їх актуальному звучанню. The Doox треба слухати на концертах.
Після The Doox пішов на фольк сцену, де вже звучали Атмасфера. Я встиг на три останні пісні, якраз із тих, що я люблю. Саме таке звучання Атмасфери мені подобається. На біс не грали бо час підпирав, але якби не ті затримки з електроживленням, то я би не встиг почути всіх кого хотів.
Після Атмасфери на сцену вийшов рок-оркестр народних інструментів НАОНІ. Почали розставляти підставки для нот. Сцена невелика, підставки стояли так, що папки з нотами доторкались одна до одної. На сцену винесли великі цимбали. Звукачі бігали по сцені розпутуючи кабелі і підключаючи додаткові мікрофони і інструменти. Перша думка - скільки часу то все налаштовувати? Але насправді все вийшло дуже швидко. Тільки тромбоніста забули ввімкнути, але швидко виправили. Всі музиканти помістились на сцені. Грали хіти кінця минулого століття. We will rock you, Hotel California, Весна, а на кінець (коли народ кричав "на біс")- державний гімн.
На рок сцені ще грала музика, але я пішов додому полоскати горло і промивати носа. В неділю я вже на концерт не пішов, так і не почув Кораллі наживо. Якось іншим разом.

Триста8ісім
Йорий Клоц
The Doox
Атмасфера
Рок оркестр НАОНІ
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

Dominion_Troll | 15.10.15 11:07:30 | #

ктовсєетілюді

Ezer | 15.10.15 23:15:11 | #


Клас, я скучила за звітами з концертів. Пишіть ще. Справжні емоції та спостереження, описуйте все до деталей. Журналісти так не пишуть, тому пишіть.

igor-com-ua | 17.10.15 20:22:13 | #


Радий що сподобалось. Я теж скучив за звітами з концертів, тому сам написав. Треба мені частіше на концерти ходити.