25 травня - «Всеукраїнський Велодень» – загальноукраїнське свято

| 82 | Розділ: Офтоп | 17 травня 2013 10:47

«Всеукраїнський Велодень» – загальноукраїнське свято, яке об'єднує тисячі велосипедистів України в спільному велопараді центральними вулицями міст. Учасники акції, незалежно від віку та стилю катання, виступають за здоровий і активний спосіб життя, безпеку та взаємоповагу на дорогах і наголошують на необхідності створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності до європейських стандартів.

За сім років з моменту започаткування акції до неї приєдналось понад півсотні міст, зокрема всі обласні центри України, та десятки тисяч людей. Велосипедисти хочуть привернути увагу влади та громадськості до потреби створення зручної, екологічної та безпечної транспортної інфраструктури в населених пунктах. Масовість «Велодня» демонструє, що проблеми та вимоги людей, котрі надають перевагу велосипеду, не можуть і надалі ігноруватись органами центральної та місцевої влади.

«Велодень» – не політична акція, а ініціатива велосипедистів України. Організаторами заходу в різних містах виступають спортивні та громадські організації, а також велоактивісти.

25 травня 2013 року Громадська організація „Львівський Велоклуб” за підтримки Управління молоді, сім"ї та спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради проведе у Львові акцію під назвою "Всеукраїнський велодень".

Акцію підтримують також: Асоціація Роверистів Львова, Клуб велосипедного туризму „Колесо вітрів”, Велоклуб друзів природи „Рух”, Студентська Рада Львова.

Учасники імпрези зберуться з 10:00 до 11:00 на площі перед оперним театром

Старт в 11:00: проспект Свободи, проспект Шевченка, вул. Саксаганського, площа Петрушевича, вул. Зелена, вул. Сихівська, проспект Червоної Калини, вул. Хуторівка, вул. Наукова, вул. Кульпарківська, вул. Антоновича, вул. Митрополита Андрея, вул. Устияновича, вул. Соломії Крушельницької, вул. Січових стрільців, проспект Свободи.

трек





запрошуються всі бажаючі велосипедисти =)
Хочеш відповісти? Авторизуйся!