LATUR - нова група екс-музикантів АННА

LATUR - нова група екс-музикантів АННА

| 67 | Розділ: Новини | 14 травня 2013 0:42

Після заяви про завершення діяльності гурту АННА (у зв’язку з припиненням співпраці з її фронтменом Віктором Новосьоловим) хлопці не гаяли часу. І ось перед нами новостворена група LATUR.
Буду відвертим – я не очікував, що буде настільки круто. Мене запросили на репетицію, де я чув три трека наживо і незведений варіант пісні «Слово короля». Далі ми спілкувались з Юрієм Підцерковним, Іллєю Орловим та Вадимом Баюком (Сергій Нестеренко нажаль був відсутній, через особисті справи) про розпад АННА, нову групу LATUR, творчі плани тощо.
Що з цього вийшло – читайте в інтерв’ю.



Хлопці, що трапилось з АННА?
Вадим: Ми описали ситуацію і причину розпаду в прес-релізі в доволі політкоректній формі. Ми припинили роботу з Віктором на основі конфлікту з ним.
Так сталось, що ми не могли більше знаходитись з ним на одному кармічному рівні в одному колективі. А щодо «заміни» вокаліста – то це непотрібно. Ми вважали б такий крок клоунадою і є маса прикладів більш-менш відомих гуртів, коли заміна фронтмена не приносила результатів. Хоч є і протилежні приклади, ми вважаємо, що в нашій ситуації це була б дурниця.
Юрій: Нас зрадили, особливо мене… Ми з Віктором пронесли "дружні відносини" на протязі десяти років. Мені було дуже важко повірити в те, що закінчення гурту АННА буде саме таким і що саме через такі хибні і низькі дії Віктора Новосьолова по відношенню до нас, і до всього що стосується АННА зокрема, все зроблене нами піде на дно. Кожного ранку коли просинався, думав що це сон, але… ні. Ці хлопці які зараз біля мене і Сергій, якого на даний момент тут немає, аж ніяк не заслуговували на таке ставлення зі сторони Віктора. Після однієї з останніх моїх переписок з ним, він попросив мене не говорити конкретно про його дії публічно, бо це нібито зіпсує йому і без цього зіпсовану репутацію… Я б і вищесказаного не говорив широкій аудиторії, але є один важливий момент.
Після нашої політкоректної заяви про розпад АННА, в інтернеті з’явилися прес-релізи і повідомлення, в яких було сказано, що Віктор нібито сам покинув гурт. Це неправда. Насправді ми його «звільнили». Ми не хочемо, щоб у фанатів і слухачів була хибна інформація, тим більше як завжди схилена на йому вигідну позицію. Ми бажаємо Віктору найкращого і не тримаємо зла, але пам'ятаємо все … Особисто я пробував налагодити хоча б якісь залишки цієї "дружби"… але марно. Результат: сухі слова, сховані очі, хитрі дії… Я все ще сподіваюсь на його одужання і обов'язково напишу йому "Respect" можливо… колись… за щось…
Зрештою треба рухатися вперед. Тож йдемо!

Це рішення інших чотирьох учасників АННИ?
Юрій: Так, це рішення решти музикантів АННА. І, хоч Ілля - новий учасник, але він теж висловив свою думку.
Вадим: За великим рахунком, творчою частиною завжди займався Сергій, а Віктор не мав прямого відношення до створення музики. Зараз, з новим диханням і зі свіжим поглядом, беручи до уваги всі старі помилки, намагаємось робити так, щоб їх було якомога менше.
Юрій: Дуже добре, що зараз ми стали більш згуртовані в плані спілкування, в плані поваги одне до одного. Як сказав Вадим - на «кармічному рівні». Ми прислуховуємось до інших, не перебиваємо, поважаємо один одного і самих себе. Ці всі речі останнім часом були трохи не в порядку.
Вадим: Найголовніше, що на репетиціях відчувається віддача всіх музикантів, оскільки відомо, що і до інциденту з Віктором у нас були деякі перетурбації в колективі. Це і мене торкнулося, і десь півтори роки тому, ми розпрощалися ще з одним учасником, і зовсім недавно у нас змінився басист. (Під час минулорічного міні-туру, групу покинув Михайло Сало - прим. авт.).

Ілля, як ти прийшов в АННА?
Ілля: Взагалі я починав працювати з АННА, як сесійний учасник. Допомагав на минулорічних осінніх концертах. Далі склалося так, що я повністю замінив Михайла.
Вадим: Також, Ілля працював з нами, як звукорежисер і бек-вокаліст в акустичному проекті.

У прес-релізах АННА (ще до розпаду) було заявлено про акустичний альбом і про третій повноформатний альбом. Яка доля цих релізів?
Юрій: Матеріал заморожено.

Я чув, що акустичний альбом було майже повністю записано!
Юрій: Так, матеріал було накопичено на 90%.
Ілля: Але вечір прийняття рішення про припинення співпраці з Вітею вирішив все. Як долю акустичного альбому, так і третього повноформатного. Ми вирішили весь накопичений матеріал залишити в архівах.
Вадим: Щодо повноформатного альбому, то мною були записані всі барабанні партії. Крім того він був повністю готовий в демо-варіанті.
Юрій: З приводу акустичного альбому - було зроблено чимало роботи. Ми планували співпрацю з великою кількістю запрошених музикантів, але знову ж таки ця ситуація …

Окрім нових релізів АННА планували фільм, присвячений десятиріччю гурту? Цей проект теж заморожений?
Вадим: Так! Так само як і новий альбом, так само як і акустика … як і сама група. Знову ж таки все зводиться до одного джерела.


Ок, давайте поговоримо про нову групу!
Юрій: Наша нова група має назву LATUR. Ти знайомий з книгою «Парфумер»?

Так. Патрік Зюскінд. Здається «Парфумер» була улюбленою книгою Курта Кобейна?
Юрій: Так. Так от, ще є книга авторства Миколи Фробеніуса, яка називається «Каталог Латура, або Лакей маркіза де Сада». Головний персонаж Латур, був потворний і не відчував болю. Він займався анатомічними дослідженнями, з метою вивчити людський біль.
Вадим: Ця ідея в чомусь схожа на героя «Парфумера», Жана Батіста Гренуй, який вивчав запахи, не маючи свого.
Юрій: Багато людей вважають «Каталог Латура» трешем і відгалуженням від «Парфумера».
Вадим: «Парфумер» вийшов раніше, і «Каталог Латура» сприймається або як пародія, або як трешовий твір. Але Микола Фробеніус відомий тим, що у своїх книгах дуже цікаво співставляє історичні факти і фантастику. Написано так, немов Латур реально існував (згадується, що він був лакеєм де Сада). Ось і в піснях нашого нового гурту ми ніби співставляємо вигадане і факти. Саме слово «Latur» має багато значень. Є дворянський рід з Франції та багато громадських діячів з таким прізвищем. Саме слово «Latur» також перекладається як - башта.
Юрій: Ще цікаво, що в артах і оформленнях для LATUR ми використовуємо роботи одного французького художника - Еріка Лакомба. Я знайшов його на фейсбуці і написав, що ми гурт з України і хочемо використати його творчість у візуалізації. Він відразу погодився. Так, що у нас такий собі збіг по «французким джерелам творчості».

LATUR - це абсолютно нова група, тобто матеріал АННА не використовується?
Юрій: Ні, ми вирішили розпочати з чистого листа.

Вокалістом буде Сергій Нестеренко?
Юрій: Так. Лірику пише Сергій. Крім того, Ілля як бек-вокаліст. Ми дуже підтримуємо Сергія, в плані творчості, а він відповідно нас. Ми дуже задоволені матеріалом, який зробили після розпаду АННА, та й взагалі Сергій вміло описує наш внутрішній стан у своїх текстах.

Що на рахунок стилю?
Юрій: Стилізуй як хочеш.
Вадим: Якщо знайомі запитують – «що ми зараз граємо», ми відповідаємо просто: «менше металу - більше року».

Те, що я чув металом важко назвати. Швидше альтернативний рок / хард-рок.
Юрій: В обговореннях між учасниками наших спільнот в неті, також піднімалося питання про важкість… але наша музика і так важка.

Тепер давайте поговоримо про ваш запис. (На момент публікації статті, гурт LATUR виклали в мережу 2 сингли – прим. авт.) Це буде EP чи ви просто викладете пісні в мережу?
Юрій: Це буде презентація гурту LATUR. Ми просто викладемо в мережу три пісні. Продюсерами запису можна вважати Сергія і Іллю.
Ілля: Ми сподіваємось, що у нас вийде зробити цікавий саунд своїми силами. Ми не поспішаємо, накопичуємо матеріал під чітким самоконтролем.

Шукаєте лейбл, чи будете незалежними?
Юрій: Не шукаємо, бо кожен лейбл має свої нюанси. Я зрозумів таку річ - якщо "лейблом" займається музикант, то виходить набагато краще, ніж би цим займалась стороння людина. Принаймі в цій країні і на даний момент (де музична інфраструктура для рок-виконавців ще не зовсім розвинута). Тим більше у нас інколи продають рок-музику як "бульбу", або як засоби побутової хімії на базарі. Згідний - це теж товар, але не "бульба", і саме в цьому проблема лейблів.
Ілля: Але ми не відкидаємо варіанти закинути вудку на захід. Зробити одну-дві англомовних речі і відправити їх в ту ж Італію. Європейські лейбли готові видавати команди з цікавим матеріалом, які співають англійською або мовою країни, в якій даний лейбл знаходиться.

Що з концертами? Чи буде концерт-презентація гурту LATUR?
Вадим: Ми продовжуємо створювати новий матеріал. Пісні викладені в нет - це і буде наразі візитка групи, щоб люди послухали, ознайомилися і вирішували ходити на наші концерти чи ні. Я більш ніж впевнений, що знайдуться люди, яким не сподобається (включаючи і колишніх слухачів АННА), але знайдуться й нові шанувальники, які скажуть, що LATUR набагато цікавіше і крутіше. Можливо, я буду надто радикальним, але ми не боїмося, що на нашому першому концерті не буде «непотрібних» слухачів.
Юрій: Що цікаво! З нами вже контактували низка організаторів і запрошували на концерти та фестивалі. При тому, що ми майже нічого не маємо. Скажу чесно, нас це дуже надихає. Концерти не за горами. Запланована відео-робота. Ми не збираємось стояти на місці і місити весняні листя.

На офіційному сайті фестивалю «ЗАХІД», серед заявлених учасників фігурує АННА.
Юрій: Так, це буде «останній» концерт АННА… і початок LATUR!

І наостанок, побажання читачам!
Вадим: Жити і не творити лишнього!
Юрій: Я бажаю всім завищеного почуття справедливості! І респектую!
Ілля: LATUR вам!

Спілкувався Євгеній «punker»



Official Community: http://vk.com/club51734492
Official Public: http://vk.com/public51762732
Facebook: http://www.facebook.com/groups/501288063241150
Хочеш відповісти? Авторизуйся!

brutal_gore | 14.05.13 10:43:39 | #

успеха пацанам. молодцы

Andry House | 14.05.13 12:37:29 | #

Ніштякова група, мені подобається навіть трохи більше ніж АННА

madness | 14.05.13 14:47:10 | #

достаточно обширная категория =)))

Matvik | 14.05.13 12:52:59 | #

Вах, харашо! І дійсно, кручє, ніж Анна, як на мене.
Єдине шо трошки би більше різноманітності по вокалу.
А так, фірма, я ж кажу, шо в нас все буде добре скоро)

Hippie | 14.05.13 13:25:29 | #

в Україні хорошої музики багато. справа ж не у відсутності хорошої музики.

Matvik | 14.05.13 13:28:29 | #

Нє, ну якісних груп не так вже й багато

V.I.C. | 14.05.13 13:43:55 | #

все гуд. только Женя, думаю пора придумать что-то по-оригинальней чем "І наостанок, побажання читачам!" в конце ))

Greys | 14.05.13 14:10:08 | #

я послухав ульвер і я не поняв. і шось мені здається текст з музоном не дуже має зв'язок. і в мене ше багато мислєй з цього приводу виникло, але ліпше напевно сказати "мені не сподобалось взагалі".)

Hippie | 14.05.13 14:13:14 | #

+1. Мені якось текст невиразним видався також.

GIO | 14.05.13 14:24:39 | #

Вот если бы не тексты. То всё было б хорошо.

PlayBoyko | 14.05.13 14:26:48 | #

класна стаття, подяка Пункеру і хлопцям за їхню чудову музику

ACKET | 14.05.13 14:28:54 | #

Юрій: Так, це буде «останній» концерт АННА… і початок LATUR!


а чому слово останній в лапках? типу всьо чьос і развод?)))

MiM | 14.05.13 14:35:11 | #

Я зрозумів таку річ - якщо "лейблом" займається музикант,
Згідний - це теж товар, але не "бульба"
тоже в лапках, ніпаньятнаааа

George II | 14.05.13 15:12:19 | #

Все що в лапках, це не зовсім дослівно і літературно. Пояснюю: "лейбл" в лапках, бо немає потужного лейблу в Україні, "бульба" в лапках бо - це західний говір (сленг) і галичани це повинні знати :))) , а "останній" концерт в лапках, бо ми не помираєм. Так норма? Чи нє :)

Hippie | 14.05.13 15:14:25 | #

а чому ти пояснюєш лапки? ви редагували текст?

George II | 14.05.13 15:20:57 | #

людям не зрозумілі лапки, тому й пояснив, якщо б hippie мав можливість зараз мене бачити, то я зообразив б лапки фізично))))))))двома пальцями на одній руці і двома на другій :)))))))))))) під час розмови))) … чого ж ви такі хлопці? :))) вам не личить незнати про лапки)

Hippie | 14.05.13 15:29:51 | #

та нє, я просто маю на увазі, шо ставити лапки - прерогатива Пункера як того, хто писав власне текст. Тому і пояснювати лапки йому. Чи ви під час інтервю супроводжували слова пальцями?

George II | 14.05.13 15:52:40 | #

саме так, пальцями

Andry House | 14.05.13 16:27:31 | #

ACKET | 14.05.13 15:19:45 | #

аа, ну тоді ок))) а шо таке "бульба"? ато я не в темі)

George II | 14.05.13 15:21:30 | #

це картопля, продукт, їжа :)

ACKET | 14.05.13 15:30:10 | #

все так просто?) я думав тут якийсь скральний сенс приховано)))

George II | 14.05.13 15:55:31 | #

наприклад який?

Andry House | 14.05.13 16:28:13 | #

та не звертай на нього уваги, писати хуйню та ще й не правильно це в його стилі)

ACKET | 14.05.13 16:38:20 | #

тебе по перше не питали, по друге, він написав слово бульба в лапках, і я подумав шо можливо це якийсь термін, типу як "риба" "фанєра" "халтура", або що.

тепер тобі зрозуміло?

і висловлюйся аккуратніше.

MiM | 14.05.13 16:46:56 | #

та він вже з хати певно не виходить бо пів форума ляпаса хоче влупити за погані слова :)

ACKET | 14.05.13 16:47:50 | #

при тому шо я його не рухав))))

Andry House | 15.05.13 05:03:16 | #

тобі нагадати чи сам згадаєш?

шоб ти тут потім нікому не розказував шо ти такий св'ятий і мене не рухав

ACKET | 15.05.13 10:30:04 | #

аяяяяй, абражений, надутий, злопяматний, безчувствоюморний Ендрі Хаус, піди поплач під ковдрочкою, обізвали васільєва геєм, аяяй, постібались на форумі, треба обізлитись на всіх, ага)

Andry House | 15.05.13 10:40:57 | #

та відпускаю я тобі твої гріхи, а ти мені мої відпусти

Andry House | 15.05.13 05:03:29 | #

ставай в чергу)

DiSPiRiT | 14.05.13 18:26:13 | #

чому зразу хуйня. все чітко і зрозуміло, продавати музику як *бульбу* це типу знецінювати її і продавати як товар поштучно.

Hippie | 14.05.13 15:30:12 | #

шо ти чєшеш, не в темі.

George II | 14.05.13 15:53:38 | #

тут всьо в тємі)

Hippie | 14.05.13 16:31:21 | #

нє, він знає, що таке бульба

MiM | 14.05.13 15:30:16 | #

та нє все норма чё нє?

Andrew:) | 16.05.13 14:55:01 | #

бульба - це ніякий не діалект не говорячи про сленг)
бульба це тип плоду!

це те саме що казати "ягода" неправильно, а правильно "вишня"

abnormal | 14.05.13 14:39:57 | #

Ні Анна справді зіграє прощальний концерт, але також буде і окремо грати Латур

mezkerei | 14.05.13 14:42:18 | #

крутяк. в мене звісно була надія на качовий стонер))
успіху, і побільше конців\записів

madness | 14.05.13 14:49:01 | #

решили начать с чистого листа. отбросить всё старое творчество.
на обложке: "Латур (экс-АННА)".

George II | 14.05.13 15:00:45 | #

а что не так?

Hippie | 14.05.13 15:05:20 | #

я думаю, потрібно якість текстів підтягнути до рівня структурної складності музики. тут підійшли би тексти, насичені чи навіть перенасичені образами. а текст Ульвера якийсь прямолійний і поетично слабенький (хоча, в певній мірі нормальний як власне текст), що викликає дисонанс із музикою, яка досить складна структорно. + вокальну партію можна ускладнити, напевно.
але то все таке, головне, щоб музикантів перло.

Hippie | 14.05.13 15:13:32 | #

прослухав ще раз, справа навіть не в образності тексту, а в його змістовному наповнені

George II | 14.05.13 15:16:55 | #

повір музикантів пре і лірика теж :) тому спеціально підтягувати не будемо, все буде як буде)

Hippie | 14.05.13 15:22:14 | #

ну, ок.

George II | 14.05.13 15:27:27 | #

тоді добре)

Hippie | 14.05.13 15:28:22 | #

успіху

George II | 14.05.13 15:54:23 | #

дякуєм!

DiSPiRiT | 14.05.13 18:27:48 | #

у мене враження, що музон зробили з розробок які не пішли в репертуар Анни.

George II | 14.05.13 18:53:17 | #

це не так, залиш ці галицькі думки

DiSPiRiT | 14.05.13 20:15:24 | #

я не в погано сенсі так думаю. просто в Анні фака, а тут вже такий альтернативний рок.

George II | 15.05.13 01:05:30 | #

Та ні. Все що є зараз у LATUR, з'явилось абсолютно з нового подиху. Відразу після розпаду АННА.

ЕЙп | 14.05.13 17:01:41 | #

мне Слово Короля понравилось, не смотря на то, что "Підняти руки всім, підняти руки!" в скримовой части мне ооооочень напомнило вокальную стилистику Кори Тейлора.

ЕЙп | 14.05.13 17:06:30 | #

о, в Ульвере та же тема

hotpes | 14.05.13 20:44:10 | #

Набагато цікавіша музика ніж у Ані. Мені подобаєтся!

George II | 15.05.13 01:08:53 | #

Реально, важко повірити про такі в більшості позитивні відгуки від вас всіх, на rock*lviv*ua! Не ховаю здивування :)

Марина | 15.05.13 01:12:06 | #

rock.lviv.ua - не все ще втрачено

Банан | 15.05.13 09:05:35 | #

Інколи бувають неадекватні відгуки, але зазвичай яка музика такі і відгуки

Andrew:) | 16.05.13 14:50:39 | #

бувають випадки коли гурт ще дуже зелений, зате амбіцій як роГ-звізда, от тоді буває багато срачу… або просто хтось не зрозуміє тролінгу

а загалом рок.львів не такий вже страшний як його малюють)

brutal_gore | 15.05.13 09:17:30 | #

внимательно на студии переслушал оба трека. с хорошими мониторами итд.
всетаки круто. вокал серого хорошо. как на меня по музлу таки интересней анны, хотя на последнем альбоме анны музло тоже было очень крутое и жалко что его не стали развивать дальше
вообщем только успехов, шоб никаких обломов и запар. пацаны вообще ребята.

madness | 15.05.13 10:25:24 | #

дистинктивно звукоизвлекают. эксельсиор.

brutal_gore | 15.05.13 10:59:42 | #

Куллинан

DiSPiRiT | 15.05.13 13:51:59 | #

да, второй альбом для меня тоже стал если не откровением, то удивил уж точно.

real_noname | 16.05.13 14:35:00 | #

в чуваків є бажання значить все буде круто!

Банан | 16.05.13 21:53:28 | #

Сподобалось. Чекаю альбом

Doo-Bop | 20.05.13 12:26:29 | #

Нормальное интервью. Рад за Илью. Хотя его прошлые группы тоже хорошие были.
По музлу: нормальный рокешник такой. Хотя последний материал анны тоже классный был.

Haudze | 07.06.13 09:56:41 | #

Лучше "АННЫ"!