DRUMPOST #7 - КЛІК ТА ВАРІАНТИ ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ

| 0 | Розділ: Новини | 25 лютого 2013 8:11

Записатись на нвчання - http://vk.com/asdrumlessons
Вебсатй - http://www.alexshelest.com




Привіт!!! Сьогодні я хочу розповісти про клік, та його неоціненну користь в житті будь-якого музиканта, а особливо драммера. Як відомо, барабанщик - це пульс колективу, тому саме він має бути запорукою ритмічності та стабільності темпу. Тому про необхідність наявності метроному у кожного драммера можна говорити чимало, а я пропоную зупинитись на основних аспектах його використання та застосування!
Отже, ось декілька найбільш дієвих принципів щодо використання кліку та заняття з метрономом :

- Варіювати ритмічну пульсацію метроному в рамках стабільного темпу.
Міняючи пульсацію ( четвертями, восьмими, шістнадцятими) ви можете більш досконало підійти до груву та відчути усі ритмічні нюанси своєї партії. Наприклад : фанк комфортніше грати в пульсації 16-ми, що дає змогу більш гостро синкопувати ( те саме в hip-hop та R'n'B).

- Варіювати розмір граючи стабільній грув
Якщо ви граєте грув в розмірі 4/4, спробуйте налаштувати метроном в розмірі 3/4 та грати під клік. Ви відчуєте зовім іншу пульсацію, що дасть змогу зробити партію цікавішою та застосувати нові ідеї в заповненнях

- Експериментувати з темпом граючи під точний клік
Налаштуйте метроном на комфортний темп і граючи під нього, спробуйте грати трохи позаду нього (ця концепція "In The Pocket" досить поширена, про неї неоднороазово відгукувався Денніс Чемберс та інші). Також спробуйте грати попереду кліку. Навчившись це вміло робити ви зможете досконало маніпулювати темпом.

- Грайте під темпо-трек але намагайтесь інколи навмисно абстрагуватись від нього на деякий час а потім знову повернутись.
Якщо ви навчитесь це робити - ви зможете грати ритмічно з відхиленнями але із видчуттям та прив'язкою до темпу!

Надіюсь ці поради допоможуть вам більш продуктивніше займатися з метрономом та вплинуть на ваш виконавський прогрес!

Alex Shelest
God Bless You
Хочеш відповісти? Авторизуйся!