DRUMPOST #5 - ВЧИСЬ У ВСІХ ТА У ВСЬОМУ

| 0 | Розділ: Новини | 11 лютого 2013 9:42

Привіт всім прихильникам світу ударних інструментів! Сьогодні мова піде про речі які дозволять вам дещо передивитись своє ставлення до колег і оточуючого світу. Я маю на увазі кмітливість та спостережливість, а також вміння за допомогою аналогій, шукати спільні моменти в речах, які на перший погляд нічого не об'єднює
1) Навчіться спостерігати за грою інших драммерів та музикантів! Якщо ви перебуваєте на саундчеку перед вашим концертом у якому задіяні інші виконавці - не полінуйтесь і прослідкуйте за їхньою роботою на сцені : за грою, комунікацією між собою та звукоінженером. Ви зможете почерпнути багато корисного для себе.
2) Якщо ви бачите що барабанщик значно слабший класом за вас і гадаєте що спостереження за ним це лише пуста трата часу - ви глибоко помиляєтесь. Інколи саме у таких "слабеньких" музикантів, абсолютно випадково, може проскочити крута фішка яку ви допрацювавши, можете зробити потужним штрихом вашого драм-арсеналу!
3) Старайтесь все що вас оточує перосмислювати з позиції ритміки. Те з яким ритмом зкапує вода з крану, або примітивний рингтон почутий на вулиці - все це і багато іншого для уважного "слухача" може стати будівельним матеріалом для нових ідей, грувів та паттернів.
4) Також намагайтесь проводити аналогії між грою на барабанах та спортом, точними науками, живописом та літературою на рівні :
- спорт : принцип дії м'язів схожі в будь-якій діяльності
- точні науки : принцип механіки руху, маху і траекторії удару паличок по робочій поверхні
- живопис та література : вміння творити з простих нотних рисунків мелодичні, з динамічним наповненням та розтяжкою
Ось короткий опис того, що допоможе вам рухатись в правильному напрямку и бути не просто ремісником а творцем!


God Bless You
Alex Shelest
Хочеш відповісти? Авторизуйся!